Tabascolle korvaaja?

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Jaake, 23.05.2006.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Jaake

    Rekisteröitynyt:
    24.08.2001
    Viestejä:
    1 727
    Kuluu tuota Tabascoa melko reilusti, ja siitä seuraa, että pullo on lähes aina tyhjä. Olisikohan olemassa mitään edes sinnepäin olevaa tuotetta, jota saisi isommassa pullossa? Hintakin olisi varmaankin isossa pullossa edullisempi. Tabascoakin oli ennen isoissa pulloissa, mutte enää en ole nähnyt missään. Tukuissa vois olla, mutta eipä ole korttia käytettävissä.

    Tuollasia makeita chilikastikkeita näyttää marketeissa olevan, mutta maku ei liene samanlainen? K-kaupoissa on vähän vastaavaa ainetta, Santa Marian joku pepper sauce, hinta on halvempi, mutta siinäkin on ongelmana sama pullon onneton koko.[signature]-=Antec Sonata|A64 3200+|1024Mt|Radeon X800 XL|200Gt+160Gt+200Gt|LG GSA-4163B|Samsung 172x=-
    -=SilverStone LC11|Sempron 2400+|512Mt|GeForce 6200|250Gt+200Gt|NEC ND-3500|Hauppauge Win/TV Nova T=-
    -=PentiumIII 1GHz|512Mb|80Gt+60Gt=- -=IBM T21|PIII 800MHz|256Mt|40Gt|Option Globetrotter GPRS/EDGE/Wlan=-[/signature]
     
  2. Rysty

    Rekisteröitynyt:
    14.05.2001
    Viestejä:
    1 145
    Habanero tabascoa on näkynyt jossain kaupoissa Suomessakin nykyään. Koko ei ole isompi mutta vahvuus on jotain muuta. Kovat jätkät kasvattaa omat chilit ja tekee niistä jauheet ja mössöt.[signature]""Näin unta että elin kaaoksen ja järjestyksen rajamailla.
    Sitten nukahdin ja huomasin olleeni valveilla""
    -Viivi ja Wagner[/signature]
     
  3. Dimmu

    Rekisteröitynyt:
    20.09.2002
    Viestejä:
    351
    sama, itekki ostelin aluks niitä miedompia tabascoja kunnes löysin tuon habaneron. Ei sekään loputtomiin kestä, just on pullo lopussa mutta on se riittosampaa mitä ne ""tavalliset""[signature]Koneen kaatuessa pidä kiinni näppäimistöstä. Älä hyppää.[/signature]
     
  4. Grez

    Rekisteröitynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 002
    Tuolta tilaat gallonan (3,79 litraa). Saat vaikka oman nimenkin pullon kylkeen ja hintaa tulee rahteineen vajaa $120. Luulis kuitenkin riittävän hetkeksi :D

    Tai jos useempi tekee kimppatilauksen, niin hinta per pullo vaan halepnee kun tosta $120 rahti on kuitenkin about 2/3.

    [Edited by: Grez on 23.5.2006 1:56][signature][/signature]
     
  5. strummer

    Rekisteröitynyt:
    28.03.2002
    Viestejä:
    2 952
  6. Provost Kihofakirius

    Rekisteröitynyt:
    19.12.1999
    Viestejä:
    297
    Suuhun. Tai sinapin korvaajana kissalle. Mutta hyvä mauste spaghettin kanssa, siitä ei pääse mihinkään. [signature]
    http://www.aparatus.urli.net semi-online
    [/signature]
     
  7. kansaIainen

    Rekisteröitynyt:
    11.05.2003
    Viestejä:
    5 895
    Tabasco on ""mauste"", joka ei maistu. Tabascon vaikuttava aine on kapsaisiini. Se vaikuttaa suoraan suun (tai limakalvojen) kipuhermoihin. Se siis ei varsinaisesti maistu miltään, vaan sattuu, ja se lisää ruoan ""tulisuutta"" ja vaikuttaa pontevasti myös ulostettaessa.[signature]Tiede on tapa oppia elämään epävarmuuden kanssa.[/signature]
     
  8. Jaake

    Rekisteröitynyt:
    24.08.2001
    Viestejä:
    1 727
    Jep täytyy tuota Habaneroa kokeilla. Tai sitten tilata tuo gallona. Eipä tuo käytännössä edes olis kallis, nykyään menee pullo per viikko. Tekee se vuodessa jo jotain. Johonkin soijapulloihin tuosta olis sitten helppo annostella. Tuo tonkka ei ehkä ihan ruokapöytään kuitenkaan...

    Ja kylläpä se muuten ihan maistuu, ei se ole ollenkaan sama kun vaikka laittas jotain pelkkää chilijauhetta. Se on ilmeisesti se etikka tai joku, joka siinä tekee sen maun. Siihen makuun kun tottuu niin sitä voi halutessaan laittaa valehtematta 1/3 pullollisen pitsan päälle ja hyvää on. Tosin sitä ei kannata niin paljon laittaa, kun ei se maku ei oikeastaan sitten enää lisäänny tietyn määrän jälkeen.

    Eikä tuo Tabasco nyt varsinaisesti ole edes tulista, tai noh eihän sitä nyt tosin raakana tule nautittua, mutta mun suuhun on tulisempaa, jos pitsassa on reilusti jalopenoja, kuin että se lainehtii tabaskosta.

    [signature]-=Antec Sonata|A64 3200+|1024Mt|Radeon X800 XL|200Gt+160Gt+200Gt|LG GSA-4163B|Samsung 172x=-
    -=SilverStone LC11|Sempron 2400+|512Mt|GeForce 6200|250Gt+200Gt|NEC ND-3500|Hauppauge Win/TV Nova T=-
    -=PentiumIII 1GHz|512Mb|80Gt+60Gt=- -=IBM T21|PIII 800MHz|256Mt|40Gt|Option Globetrotter GPRS/EDGE/Wlan=-[/signature]
     
  9. Stfu

    Rekisteröitynyt:
    30.07.2002
    Viestejä:
    538
    Eipä tämä nyt varsinaisesti pidä paikkaansa. Punainen tabasco ainakin sekoitetaan etikkaan ja suolaan.[signature]Uusi seksikäs siguni.
    ( . ) ( . )[/signature]
     
  10. Dwarf

    Rekisteröitynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 638
    jep.. elikkäs etikaltahan tuo tabasco maistuu... erinomainen mauste esim. jauhelihakastikkeeseen... itse kylläkin sousin jotain peppermix häsmäkettä koska siinä ei maistu etikka niin pahasti ja on muutenkin maukkaampaa... tosin veikkaan että sekin on vaan tabascoa toisella nimellä ja vaikutus on psykedeelinen :)

    itse aiheeseen...

    en ole kyllä pitkään aikaan nähnyt kuin pikku putiloita.. voisit tietenkin koittaa sekoittaa omaa jos löytyy isompaa pönikkää...

    pullo tabascoo
    tuubi tomaatti murskaa (sitä joka säilyy vuoden/kaks)
    valkopippuri
    chiliä
    yms..


    pitääki tehä huomenna... vaikuttaa hyvältä.. kaikkee sitä tuleeki ajateltua näin yöllä..[signature]USA:ssa on lähetetty hurjan monta miestä kuuhun. Niitä pitäisi lähettää lisää, ehkä kaikki. - Moa 6v.

    Tärkeintä rakastumisessa on, että on joku jota voi näyttää. - Birgitte 8v.[/signature]
     
  11. P-2

    Rekisteröitynyt:
    22.08.2001
    Viestejä:
    154
    Tabasco on mun mielestä liian etikkainen, Santa Maria parempaa kuraa.
    Kerran ostin jostain Thai myymälästä jotain niiden ""Tabascoa"" ja maku oli mitä mahtavin, ei etikan häivääkään.[signature]The ProBeat - konemusiikki projektini
    Arbeit macht frei - Saksalaista huumoria[/signature]
     
  12. SirPsycho

    Rekisteröitynyt:
    28.01.2002
    Viestejä:
    444
    Kokeilkaa wasabia, on tulista ja pahaa, aivan kuten tabascokin.[signature]It wasn't me, it was the one-armed man![/signature]
     
  13. kansaIainen

    Rekisteröitynyt:
    11.05.2003
    Viestejä:
    5 895
    Ei etikka sinänsä huononna makua, moneen kastikkeeseen kannattaa lorauttaa vähän omenaviinietikkaa, ja myös ripaus sokeria suolan lisäksi parantaa kaikkien kastikkeiden makua.
    [signature]Tiede on tapa oppia elämään epävarmuuden kanssa.[/signature]
     
  14. Satai

    Rekisteröitynyt:
    07.11.2000
    Viestejä:
    127
    Saako sitäkin ihan kaupan hyllystä? En tosin olen hirveästi tutkinut, mutta kieltämättä kiinnostaisi kokeilla että palaako perskarvatkin kun sitä syö.[signature][/signature]
     
  15. lharg

    Rekisteröitynyt:
    02.09.2003
    Viestejä:
    204
    Osta poika oikeita chilejä ja mausta niillä ruokas. Kannattaa kokeilla mm. Piri-Piri :ä, muutama niitä antaa mukavan tulisuuden ruokaan.

    (Ja ei, vaikka ne on pieniä ja vaikka kuin olet Tabasco-fani niin ÄLÄ maista pelkästään)

    EDIT: Kiva salsa-ohje:
    Mietoja Espanjalaisia (vaihda oma valintasi tähän) chilipaprikoita tuoreena, pari purkkia tomaattimurskaa, purkki tomaattipyreetä, 1 sipuli, suolaa.

    Ota chilipaprikat (koosta riippuen 2-5) ja silppua. Kuori sipuli ja silppua. Laita chili & sipuli -silppu pannulle ja kuullota hieman. Juuri kun sipulit alkavat ruskistua, lisää tomaattijutut ja sekoita hyvin, lisää suolaa maun mukaan. Kiehauta, valmis! Suositellaan erityisesti kanan kanssa, toimii myös chipsien yms. naposteltavien kanssa.

    [Edited by: lharg on 23.5.2006 7:00]

    [Edited by: lharg on 23.5.2006 7:01][signature]Mieluummin kuitenkin purjehdin...[/signature]
     
  16. RubberDuck

    Rekisteröitynyt:
    21.04.2000
    Viestejä:
    976
    Piri piri on kyllä jees, itselläni tökkii tuo Tabascon etikka. Olen jopa marketeista joskus saanut kunnon chilejä, mutta ei nekään kyllä halpoja olleet. Faija toim mainittua PP:tä muistaakseni Saksasta, oli stydiä tavaraa.[signature]Sanottavaa? ICQ: 13405022 MSN: [email protected] IRC: RubberDuk @ IRCnet
    [/signature]
     
  17. Nestorinen

    Rekisteröitynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    12
    Wasabia saa Stockmannin herkusta (ainakin Tampereella)
     
  18. Alex_F

    Rekisteröitynyt:
    25.10.2000
    Viestejä:
    1 904
    Ja PK-seudulla sestoista, stokkalta, kauppahallista - ihan vain muutaman mainitakseni.

    Wasabihan on piparjuuritahnaa, eli alkuun pääsee vetäisemällä vaikka ihan perinteistä piparjuurta raastettuna ruisleivällä - ei tarvi mentholi pastilleja pariin päivään avaamaan nokkaa :)

    Wasabi poikkeaa jonkin verran eurooppalaisesta ""horse relish""istä. Wasabin ainesosana on jaappanilainen piparjuuri.

    Tabaskon korviketta voi tehdä itsekkin siten, että ostaa vaikka hyvää öljyä esim. 4:n pippurin oliiviöljyä (borges) ja upottaa öljyyn 2-10kpl chilejä (peperonicot on hyviä ja habanerot myös) -> antaa maustua muutaman viikon ja lisäilee sitten ruokaan haluttua määrää.

    Varsinkin kun paistaa jotain - tuo chili öljy antaa kivan säväyksen.

    -sham-[signature]Registered BigSigu Remover 36-75511[/signature]
     
  19. madaxel

    Rekisteröitynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    816
    Voi olla kyllä tosiaan vaikee löytää suomesta Tabascoa tai vastaavaa isoissa pulloissa, ellei sitten tee niinkuiin kaverini ja pölli niitä ravintoloista =P

    Tyttöystävä toi ameriikasta ison pullon Tabascon kaltaista kastiketta, se on siellä halpaa. Eli sieltä vaan (porukalla?) tilaamaan. Itselläkin tuota kuluu kyllä huomattavat määrät. Parasta kastiketta kanan siivillehän saa ottamalla paistaessa irtoava rasva talteen ja lisätä siihen Tabascoa tai vastaavaa suhteessa puolet ja puolet (eli ihan helvetisti, pieni pullo menee kokonaan).

    Tuota Piri-piriä voin suositella minäkin. Porukat kävivät juuri Madeiralla ja toivat. Niitä ei tarvi kuin pari lisätä ruokaan kuin ruokaan saadakseen todella tulista settiä. Kyseessä on siis erittäin paljon Jalapeñoa tulisempi punainen chilipaprika joka on kuivattu ja hienonnetaan ruokaan rikkomalla sormien välissä. Ei muuten kannata hirveesti hieroo silmiä Piri-pirin hienontamisen jälkeen =P

     
  20. emery

    Rekisteröitynyt:
    03.10.2001
    Viestejä:
    152
    Tabasco on kyllä pirun pahaa, maistuu vaan etikalle. Hyi.[signature]Viestisi on tyhjää täynnä. Kokeile lähettää sisältörikkaampi viesti. :|[/signature]
     
  21. keidas

    Rekisteröitynyt:
    01.09.2003
    Viestejä:
    138
    No kyllä se maistuu (pahalle), siis Tabasco. Muuten oot oikeassa. Chilillähän oli alunperin tarkoitus vaan saada iho hengittämään kuumassa ilmastossa. En oo koskaan ymmärtänyt, miksi porukka tykkää siitä tulisuudesta. Peittää kaiken hyvän ruoan maun vaan alleen. Toimii tietty myös päinvastoin. Chilillä voi myös peittää paskan ruoan maun kätevästi. :)


    [Edited by: keidas on 23.5.2006 8:42]
     
  22. Dwarf

    Rekisteröitynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 638
    Kovimpien tabasco fanien kannattaa tilata seuraavalla baari kierroksella jöröjukka.. eli snapsi johon tulee 3cl salmiakki kossua, 1cl tabasco.. nuo mitat kyllä vaihtelee aika paljon mutta pahaa se on silti :) kerron juonu enkä toiste juo.. kavereille voi kyllä aina välillä ostaa :)[signature]USA:ssa on lähetetty hurjan monta miestä kuuhun. Niitä pitäisi lähettää lisää, ehkä kaikki. - Moa 6v.

    Tärkeintä rakastumisessa on, että on joku jota voi näyttää. - Birgitte 8v.[/signature]
     
  23. Babari

    Rekisteröitynyt:
    15.10.2003
    Viestejä:
    147
    Höpö höpö. Ei Tabasco mitään tulista ole kun on tottunut huomattavasti tulisempaan ruokaan. Joillekkin se voi toki olla todella tulista, mutta tottunut käyttäjä ei sitä juurikaan tulisena pidä. Kai se on sama homma kun huumeiden ja alkoholin kanssa. Aina vaan pitää saada enemmän ja pari tippaa ei tee vaikutusta mihinkään suuntaan. Itsellä menee noita pulloja kanssa todella tiheään tahtiin ja varsinkin niin, että ""voitelee"" hapankorpun kokonaan Tabascolla ja siihen siivu kermajuustoa päälle. Tulee himo. Jos porukka tilaa tollasia gallonan pulloja kimpassa niin mä oon messissä.

    Edit:Huh, FedEx ottaa 73 taalaa postituksesta...

    [Edited by: Babari on 23.5.2006 9:45][signature]Michael Jackson didn't want to be white. He was just scared shitless by Chuck Norris and he stayed that way.[/signature]
     
  24. Kiituri

    Rekisteröitynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    95

    Ostin Italiasta oliiviöljypurkin, missä oli chilipalko sisällä. Öljy ei ollut kuitenkaan kovin tiukkaa tavaraa, niin vedin vanhan palon pois ja halkaisin 3 habaneroa ja tungin sisään. Aluksi öljy oli melko laimeaa, mutta nyt kuukauden päästä muutama tippa paistinpannulle riittää antamaan paistettavalle tulisuutta. On myös sikahyvää esim salaatissa, kunhan ei lorauta liikaa. Habanero-Tabasco on kyllä myös hyvää. Onko joku nähnyt sitä myytävän Turussa?



    [Edited by: Kiituri on 23.5.2006 9:59]
     
  25. fie

    Rekisteröitynyt:
    09.03.2001
    Viestejä:
    73
    RAX ""pizzerioissa"" on sellasia isoja pulloja. Mahtuu takin taskuun :D
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti