Syyrian konflikti, tuleeko Libya vol 2.??

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja zet, 25.04.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Endemon

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2016
  Viestejä:
  759
  Eikä unohdeta sitä että, milenosoitukset, josta koko homma lähti liikkeelle olivat jenkkien masinoimia. Jenkit siis tavallaan aloittivat sen sodan.
   
 2. Sata100

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2012
  Viestejä:
  2 136
  Ei se ole masinointia, jos väitteet siitä että jenkit lupasivat epämääräistä tukea, ovat tosia. On täytynyt olla suurta tyytymättömyyttä hallintoon, ei kansa muuten ala mellakoimaan.
   
 3. Varis tori

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2015
  Viestejä:
  1 162
   
 4. zorosiini

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2008
  Viestejä:
  997
  Tyytymättömiä olivat ainoastaan äärimuslimit, joiden vaatimus yliopiston naisten huntupakosta kiellettiin hallinnon taholta. Assadin hallinto ei hyväksynyt naisten säkittämistä, josta sitten koko tämä hiton homma lähti liikkeelle.
  Egyptin arabikadun innoittamina muslimit kaikkialla vaativat islamilaista hallintoa, varsinkin sen jälkeen, kun Egyptin sotilashallinto laittoi mubaragin vankilaan....
  http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/pat-buchanan-kuka-johti-usa-n-loputtomiin-sotiin
  http://uusi.voima.fi/blogikirjoitus/2015/sakkisen-syyria/
  http://www.the-philosopher.co.uk/whocares/popups/warcrimes.htm
   
 5. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 274
  Onhan se uskomatonta, että suomalaiset liberaalit vastustavat Suomessa täysin jyrkästi kaikkea Persujen, Räsäsen ja maalaisten (keskustan) politiikkaa, mutta samaan aikaan Syyriassa kannustavat ihan suunnattomasti jyrkempiä konservatiivisia arvoja valtaan. Siellä on selvästi osa kansasta pakotettu sietämään sekulaaria ja monikulttuurista ympäristöä (vaikka Assadilla onkin enemmistön tuki). Tätähän kyllä Suomeenkin ajetaan kieltämällä tietyt mielipiteet. Ero suomeen on se, että Suomessa nämä ideologialtaan SVL:n kaltaiset ryhmät ovat pysyvästi marginaalisia (eivätkä Persut, Räsänen ja Keskusta yhdy niiden arvoihin, vaikka tykkäisivätkin monokulttuurista), kun Syyriassa niille voi olla jopa yli 40% tuki koko populaatiossa. Suomessa siis asioita ajetaan parlamentaarisesti, Syyriassa sitten lähdettiin pyhään sotaan, kun saatiin liberaaleilta länsimailta ja näiden paskavaltioliittolaisilta Saudeilta et co. tarpeeksi lisävoimia.

  On aivan selvää, että jos nämä 700-luvulle haluavat taantumukselliset voimat pääsevät "demokratian" turvin valtaan, seuraa kansanmurhia siellä ja lisääntyvää terrorismia länsimaissa.

  Luulisi myös sen herättävän jossain länsimaalaisessa ajatuksia, että Euroopassa terrori-iskuja tekevät nimen omaan näiden länsiliittouman tuhoamien valtioiden vallankumouksesta hyötyneet tahot, mutta vaikka länsimaat tukivat heitä, he näkevät asiakseen ajaa samaa vallankumousta myös länsimaissa. Vai onko joku kuullut Assadin nimeen tehdyistä terrori-iskuista Euroopassa?
   
 6. Asiaintuntija

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2014
  Viestejä:
  7 120
  Kyllä ne yleensä Allahin nimeen tehdään..
   
 7. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 274
  Nimenomaan. Syyrian arabiarmeija taistelee ihan oikeasti maansa puolesta (omissa ajatuksissaan, toki se on subjektiivinen näkemys), kun taas kapinalliset taistelevat pääosin Allahin puolesta vapauttaakseen Syyrian vääräuskoisista niissä omissa ajatuksissaan (ja me täällä ajattelemme uutisvirran perusteella, että he taistelevat vapauttaakseen syyrian demonidiktaattori Assadilta ja saadakseen demokratian, joka tuo sinne jonkun ihanan paratiisimaisen Ruotsin).

  Assadin joukoissa saattaa hyvinkin olla shiiaextrimistejä, mutta minä en tiedä ovatko Hezbollah tai Houthi tehneet terrori-iskuja Euroopassa. Kyllä nämä ovat joka tapauksessa enemmänkin sunnipuolen fundamentalistien juttuja. Assadin armeijassa on keskeisissä rooleissa sunneja ja kristittyjä, jotka ovat niitä lähi-idän mittapuulla maltillisia uskovaisia. Kyllähän sieltä jo hyvän aikaa sitten kaikki jihadiin haluavat sunnit ovat hypänneet lännen brändäämien maltillisten kapinallisten joukkoihin, jossa taas käytännön tasolla ei ole maltillisia edes olemassa.
   
 8. Endemon

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2016
  Viestejä:
  759
  Tämä johtuu vaan siitä ettei näillä liberaaleilla ole omia aivoja, vaan omaksuvat kritiikittömästi valtamedian mielipiteen.
   
 9. Varis tori

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2015
  Viestejä:
  1 162
  Kappas.
   
 10. Zaku

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2003
  Viestejä:
  1 999
  Aleppon tilanne näyttää erikoiselle. Osan raporttien mukaan jotkut kapinalliset ovat vetäytyneet itä-Alepposta pois, mutta aika pieniä määriä. Samalla on raportoitu, että kapinallisten välit ovat kiristyneet todella paljon. Joidenkin lähteiden mukaan al-Nusra tai muut ääri-islamistit olisivat estämässä osaa kapinallisia lähtemästä. Toisaalta tiedot ovat niin sekalaisia, että on hankala päätellä mikä on todellinen tilanne.
   
 11. TuuSaR

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2000
  Viestejä:
  3 597
  Aseissa olevat Aleppolaiset eivät kotikaupungistaan lähde(muistetaan miten pitkään Homsissa taisteltiin kotikaduilla) ja lähinnä ei-Aleppolaisista koostuva Al-Nusra on todennut, ettei heidän poistumisensa hyödyttäisi mitään, koko itäosan väestö siirrettäisiin lopulta muualle, monien aiempien saartorenkaiden esimerkkiä noudattaen.

  Venäjä tuntuu panostavan tällä kertaa enemmän evakointikäytäviin ja järjestänyt live webcam-kuvaa(en tarkistanut onko live vai nauha)
  http://syria.mil.ru/syria/livecam.htm

  Toivottavasti ihmisillä(halukkailla) on mahdollisuus käyttää näitä, sillä kovat ajat ovat edessä.
   
  Viimeksi muokattu: 20.10.2016
 12. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 469
  Mikähän tuo viimeinen livecam on? Pysyy aika hyvin paikallaan.

  EDIT: Hieman kyllä liikkuu, tekee ympyrää(?), mutta kuvaa kuitenkin vain tuota yhtä aluetta.
   
 13. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 274
  Miten niin ei hyödyttäisi mitään, jos al nusra poistuisi? He nyt ovat vihon viimeinen taho, joka on paikalla laillisesti. On täysin järjetön ajatus, että Syyrian valtio antaisi terroristijärjestön hallita osaa kaupungistaan. Ehkä myöskään paikalliset kapinalliset eivät ole niitä, jotka ampuvat kranaatinheittimillä ja "hell cannoneilla" saarretun alueen ulkopuolelle kaupungissa ja tappavat siellä siviileitä. Näinhän tapahtuu, vaikka länsimedia ei siitä uutisoi. Miksi ei? RT ei uutisoi Venäjän pommituksen siviiliuhreja, mutta länsimedia ei ole sen parempi tässäkään suhteessa.

  Mikä muuten on tällaisten iskujen sotilaallinen motiivi? Sitä ei ole, se on vain terrorismia. Joten jos al qaida poistuu kaupungista jonnekin muualle, saatetaan siviilien kuolemia ehkäistä.

  Onko muuten joku tullut ajatelleeksi, että sairaalat saattavat olla joutuneet pommituksen kohteeksi, koska terroristit ovat vieneet niiltä normaalisti sairaaloille kuuluvan suojan, esim. ampuvat kranaatteja niiden läheisyydestä. On ihan pölhöä kuvitella, että al qaida ei käyttäisi siviileitä ihmiskilpinä kranaattien ammuntapaikoilla:
   
 14. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 469
  Ja samoin että Ukraina antaisi terroristien/venäjän hallita osaa maastaan.
   
 15. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 274
  Kyllä, mutta jos Venäjä tekee jossain väärin, oikeuttaako se muiden väärin tekemisen muualla? Varsinkin, jos nämä muut ovat mielestään korkeamman moraalin omaavia.

  Tässä vähän kiemurrellaan kysymysten edessä. Aiemminhan USA:n armeija on itse vahvistanut, että käytännössä Itä-Aleppoa hallitsee al Nusra. Ja nythän Venäjä on lopettanut pommittamisen, joten poistuminen on mahdollista, kun Kirby haluaa että pommittaminen on lopetettava että voi poistua.

   
 16. Zaku

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2003
  Viestejä:
  1 999
  Tämä ei varmaan ole tämän ketjun aihe, mutta olet oikeassa. Ei itä-Ukrainaa saisi miehittää Venäjä eikä terroristit. Se, että Venäjä toimii siellä väärin ei tarkoita tietenkään automaattisesti, että se toimii Syyriassa väärin.

  Tuusarhan ei ole edes suostunut vastaamaan kysymykseen, että uskooko hän, että kapinalliset tappavat avian tarkoituksella siviilejä. Tätä on tapahtunut koko sodan ja siitä on todisteita kaikilla ihmisoikeusjärjestöillä. Niinkuin Israelissa tai Ukrainassa niin Syyriassa kapinalliset pommittavat siviilialueita ja kohteita aivan tarkoituksella päivittäin. Jostain syystä tästä ei haluta puhua tai näitä siviilejä ei haluta vain suojella... tama kaksinaismoraali on avian käsittämätöntä länsi lehdistössä.
   
  Viimeksi muokattu: 20.10.2016
 17. TuuSaR

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2000
  Viestejä:
  3 597
  Kapinallisilla(FSA) ei ole mitään erityistä motiivi-syytä massasurmata siviilejä, koska tilastollinen keskiverto siviili ei kannata Assadin diktatuuria ja sama logiikka päinvastoin Assadin suunnalta. Ylipäätään ei ole kovin mielekästä puhua kapinallisten tulikäytön seurauksena kuolleista siviileistä, koska niitä on prosentuaalisesti niin vähän verrattuna Assadin massiiviseen tulikäyttöön, tarkoitukselliseen koulujen, kauppatorien ja sairaaloiden pommittamiseen ja tuhoamisvankiloiden saaristoon https://www.hrw.org/report/2015/12/...eaths-and-torture-syrias-detention-facilities

  Mutta jos jotain tyyliesimerkkiä hakee kapinallisten tarkoituksellisesta tulenkäytöstä Assadin puolen siviilejä vastaan niin Aleppon lähellä oli pitkään osin saarrettuna kaksi Shia/alaviitti kylää/kaupunkia. Kun oikein pahasti tuli pommia vilkkaalle marketille vaikkapa Idlibissä, niin näihin paikkoihin ammuttiin kostotulta, ilman kummoisempaa sotilaallista tarkoitusta.

  Tähän liittyvä länsimaisen median tasapuolisuus-ongelma on ollut se, että kun kapinallisten kranaatti surmaa Assadin puolella siviilejä, niin Assadin valtio-tv tekee siitä tietenkin isot otsikot ja nämä lyövät yllättävän usein läpi länsimaisessa mediassa, jos kuolleita on enemmän. Sen sijaan vastaava määrä kuolleita naisia ja lapsia kapinallisten puolella ei aiheuta mitään toimenpiteitä länsimaiden median osalta, vaikka olisi miten youtube-videota ruumiskasoista ja verisestä kadusta tulipaloineen ja kirkuvine ihmisineen, kun ei ole sitä vastaavaa valtiollista(tm) uutiskanavaa jota länsimediat siteeraisivat.

  Ja ymmärrän toki, että Suomessa on itsenäistymisestä lähtien, aina eri aikakausilla, löytynyt enemmän tai vähemmän kehnosti objektiivisia tai sokeita Venäjän ymmärtäjiä ja hyödyllisiä idiootteja. Siinä mielessä tässä ei ole mitään uutta tai mullistavaa, kuten ei siinäkään, että kerta toisensa jälkeen nämä ymmärtäjät olivat väärässä kun historiaa kirjoitettiin.
   
  Viimeksi muokattu: 20.10.2016
 18. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
  Aleppon tulitaukoa on jatkettu perjantaihin asti.
   
 19. Zaku

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2003
  Viestejä:
  1 999


  Miksi sitten kapinalliset ovat iskeneet HWRn mukaan kouluihin sekä muihin siviili kohteisiin. Miksi Aleppossa kapinalliset pommittavat päivittäin siviilien asuttamia alueita. Miksi Aleppossa kapinalliset ovat tehneet useita iskuja suoraan Kurdi siviilejä vastaan tappamalla vain siviilejä? Näitä on loputtomasti lähes päivittäin eri puolilta Syyriaa. Valehtelet täydellisesti jos väität , että nämä olisivat yksittäisiä tapahtumia. Ne ovat osa tätä sisällisotaa niin kuin ovat Syyrian armeijan sekä sen liittolaisten tekemät iskut. Damaskoksesta ovat useat tahot raportoineet tasaisesti kapinallisten pommittavan alueita jolla siviilit oleilevat.

  Tietysti näin on ja samoin tätä tekee Syyria, sen hyväksyttävämpää se ei ole kenenkään puolelta. Se kuitenkin kuvaa sodan luonnetta varsin hyvin. Kapinalliset ovat tarkoituksellisesti ampuneet siviilejä aina Damaskoksesta Aleppoon ja paljon sen väliltä.

  Tämä on vale sillä suurinta osaa kapinallisten pommituksista tai julmuuksista ei uutisoida. Toki näin ei tietenkään tapahdu myöskään Syyrian armeijan puolelta, muta sieltä nousee sentään länsilehdistöön selkeästi uutiset. Syyrian siviilien tilanne on huono ja se johtuu rajusta sisällissodasta maassa joka on ollut siellä vuosia.

  Sinuna en yrittäisi esittää , että nousisit tämän keskustelun yläpuolelle tai olisit mitenkään sen enemää oikeassa kuin muutkaan täällä. Venäjän ymmärtämisellä ei juuri ole tässä Syyrian sodassa sijaa sillä se on osallistunut siihen aktiivisesti vasta noin vuoden. Venäjän merkitys kokonaisuuteen on, että Syyrian armeija on saanut selkeän otteen kokonaisuudesta ja on vanhoihin kapinallisiiin nähden voitolla. Se ei tee Venäjästä suoraan Syyrian edun ajajaa eikä se tee siitä suoraan mitään paholaista. Venäjän motiivi on säilyä alueella sekä varmistaa oma vaikutusvalta niin kuin on USAlla sekä monella muullakin tekijällä. Sinulla on suuria vaikeuksia ymmärtää, että jos maa tai toimia toimii paikassa X väärin, että se ei automaattisesti tee niin paikassa Y. Muuten sinun logiikkaa noudattamalla USA olisi automaattisesti paha toimija mitä se ei missään nimessä minun mielestä ole. Edelleenkin haluaisin korostaa, että Venäjän väärä toiminta Ukrainassa tai vaikkapa aikaisemmissa konflikteissa ei tee automaattisesti sen toimintaa Syyrian sodassa vääräksi.
   
 20. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 274
  Onpa kyllä kiero logiikka, oikein semmoinen jihadistimainen, jossa halutaan vain rauhaa ja se saadaan tietenkin kun kaikki vääräuskoiset on tapettu. Onneksi ne opposition jihadistit eivät näin ajattele... Ja jos heillä olisi Syyrian air supremacy niin ei varmaan fosforia sataisi siviilien niskaan?

  Oikeasti siellä ei tilastollinen keskivertosiviili kannata myöskään mitään kapinallisten ryhmittymää, kaikkien näiden kannatus on alle 0.5 koko maassa. Mutta tokihan sinne saataisiin se lännen kaipaama homoja katoilta heittävä ja naiset huputtava lapsiavioliittohallinto demokratian keinoin, ja sitten tietysti alaviittien, kurdien ja kristittyjen kansanmurhat tähän päälle. Ennen Ranskan siirtomaavaltaa sunnit vainosivat maassa asuneita alaviittejä, eikä kunnon islamistisen sunnin muisti niin lyhyt ole, että ei muistettaisi mistä sitä työtä pitää jatkaa.

  Ja jotta ei unohtuisi, niin paha ryski ehdotti ennen kaiken eskaloitumista suunnitelmaa, jossa Assad vähin äänin poistuisi takavasemmalle
  https://www.theguardian.com/world/2...offer-in-2012-to-have-syrias-assad-step-aside

  Tämä lienee edelleen Venäjän suunnitelma, Assad lähtisi siinä vaiheessa omasta tahdostaan saadakseen maahan sovun, kun maata rakennetaan uudelleen. Venäjä tietenkin pitäisi huolen siitä että heidän hyvät suhteensa tulevaan hallintoon jatkuisivat, joten sinne ei voisi tulla valtaan ketään, jonka puppetmasterina saudit toimivat. Kyllähän jokainen sen ymmärtää, että mitään todellista demokratiaa ei mihinkään näistä maista tulla saamaan niin pitkään kuin Iranin shiioissa ja Saudien salafisteissa henki pihisee. Ja niissä pihisee tasan niin kauan kun Venäjä ja USA ovat olemassa. Ja ne ovat niin pitkään, kun joku painaa sitä liipasinta, josta nousee sieniä taivaalle (jonka jälkeen kaikki maailmanhallintapolitiikka menettää merkityksensä).

  Tähän 3. maailmansotaan liittyen on tämä aika hauska video.


  Esimerkiksi puolueeton ja aseeton White Helmets ehdotti tätä juuri, koska heidän motiivinsa on ... rauha?
   
 21. Karppuuna

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2012
  Viestejä:
  1 532
  Länsimaat on niin perkeleen teköpyhiä, ite ovat pommittaneet mitä sattuu.
  Niitä kiinnostaa vaan omat intressit, samanlain ku venäjää kiinnostaa heidän omat intressit.

  Sitten kimpassa hehkutetaan kuin kaikki muu on paskaa, ei ne osaa kattoa peiliin.

  Sota on iso pisnes, rahaa juoksee koko ajan. Syyriassa on monia ääriryhmiä taistelemassa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.10.2016
 22. Varis tori

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2015
  Viestejä:
  1 162
  Lelusalakuljettaja Ramista kertovassa jutussa mainittiin että FSA on kapinallisryhmien kattojärjestö. Sinne alle sitten mahtunee kaiken sorttista militanttiryhmää.

  edit. http://yle.fi/uutiset/3-9237075
   
  Viimeksi muokattu: 21.10.2016
 23. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 374
  Länsimaat sentään myöntävät että pommit on voineet mennä väärään paikkaan mutta yritä saada venäjä myöntämään sama.Venäläisethän tuolla oikeasti käy ns "oikeaa" sotaa eli yrittää tappaa kaiken liikkuvan kun länsimaat yrittää kohdentaa niitä iskuja. :D
   
 24. Zaku

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2003
  Viestejä:
  1 999
  Niin, hyvä esimerkki on juuri nyt käynnistynyt suurhyökkäys kohti Mosulia viimeistä suurta kaupunkia joka on Irakissa ISISin hallussa. Tuolla asuu yli puoli miljoonaa ihmistä ja jokainen voi miettiä minkä verran tulee ilmapommituksissa sekä taisteluissa kuolemaan siviilejä. Se, että uutisoiko länsimedia näiden siviilien kärsimyksistä samaan tapaan kuin vaikkapa itä-Aleppon niin empä usko. Pitääkö operaatio minusta tehdä, ehdottomasti. Minä näen, että jos maan alueella on terroristeja tai kapinallisia hallitsemassa osaa aluetta niin valtion johdolla on oikeus ja velvollisuus häätää ne pois tai tuhota. Niin kuin tuossa aikaisemmin Rosa Linda totesikin niin lähi-idän maista missään ei ole demokratiaa eikä sellaisen rakentaminen ole realistista nykyisessä ympäristössä. Ihmisille paras vaihtoehto alueella on oikeasti sekulaarinen diktatuuri sillä tällöin vähemmistöilläkin on oikeuksia sekä mahdollisuuksia. Myöskin naisten asema voi olla muutakin kuin omaisuutta. Tämän takia en voi ymmärtää euroopan maiden jeesusteluita ihmisoikeuksista tai demokratiasta. Kapianllisilla nimittäin ei ole mitään tekemistä kummankaan asian kanssa.
   
 25. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 274
  Tuossa tulee niitä, jotka Aleppoa pitävät hallussaan. Jos on vaikea uskoa, että nämä kapinalliset eivät ole samanlaisia kuin Tähtien Sodassa, niin huomaa ensimmäisen kaverin kädessä oleva lippu heti aluksi. Ei siviilien käyttäminen ihmiskilpinä ole mahdollista?

  Koodi:
  https://www.youtube.com/watch?v=e_utBWLzWvk
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti