Synaptics esittelee lasin alta toimivaa sormenjäljenlukijaa - puhelimiin heti vuoden alusta

Viestiketju alueella 'Mobiiliuutiset- ja artikkelit' , aloittaja Muropaketin toimitus, 14.12.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Muropaketin toimitus Ylläpito

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  26 569
 2. novoiperkele

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2001
  Viestejä:
  1 715
  Mobiilitekniikan seuraavaksi Graalin maljaksi on noussut näyttölasin alta sormenpään tunnistava lukija. Vielä sellaista ei ole yhdessäkään puhelimessa, mutta tilanne muuttuu ensi vuoden alussa.

  Synaptics on esitellyt nimittäin Techreportin mukaan uuden FS9500-lukijan. Pelkän tekniikan esittelyn lisäksi Synaptics on myös kertonut tekniikan olevan käytössä ”muutaman kuukauden sisällä julkaistavassa älypuhelimessa”. Puhelimen valmistajaa Synaptics ei kuitenkaan paljasta, mutta sitä esitellään CES-tapahtumassa heti tammikuussa.

  Lukija on suunnattu näytön koko laitteen etupuolelle levittäviin puhelimiin, jollaisia nähtiin useita tänä vuonna. Monet niistä siirsivätkin sormenjäljenlukijan puhelimen takapuolelle. Ratkaisu on joissakin olosuhteissa kätevä, joissakin taas ei. Erityisesti Samsung sai kritiikkiä Galaxy 8- ja Note 8 -malleistaan lukijan huonon sijoittelun takia.

  Ainakin aluksi FS9500 on yhteensopiva vain OLED-näyttöjen kanssa. Sen toimintaperiaate perustuu sormenpään valaisemiseen ja lukemiseen. Ohjelmistopuolella FS9500 käyttää koneoppimista paremman tarkkuuden saavuttamiseen ja huijausyritysten huomaamiseen. Tunnistusaika on ”alle sekunnin”, tarkempaa lukemaa ei valmistaja kerro.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti