Sykemittari

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja Sviik, 16.05.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. segmentation_fault

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2013
  Viestejä:
  9
  DC RAINMAKER oli jotain revikkaa laitteesta kirjotellu: http://www.dcrainmaker.com/2016/08/...ar-based-m600-gps-sport-watch-with-music.html
   
 2. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  Joo, se on tuo sama heppu minkä videoon oli linkki siinä minun postauksessa ja videon alla taas oli linkki tuohon samaiseen artikkeliin. Juuri muita testejä ei sitten olekaan näkynyt ja tuokin oli tosiaan vielä betaversio.

  Siitä huolimattakin tuo vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja kun en rintaremmistä hirveästi päivittäisessä käytössä välitä, niin tuolla pääsisi eroon siitäkin. Hinta on aika suolainen, mutta kaikkea ei voi saada.

  Se on jo selvää, että tätä voi käyttää uidessa, mutta toimiikohan tuo sykeseuranta miten hyvin vedessä?

  Edit.
  Jos jollakin on noista Android Wear -pohjaisista laitteista kokemuksia, niin kiinnostaisi tietää, että saako niillä ohjattua esimerkiksi puhelimen musiikkitoistoa (minun tapauksessa Spotifyä)? MP3-tiedostojen hamstraaminen ja lataaminen sykemittariin tai mihin tahansa muuhunkaan laitteeseen on niin ysäriä, että siitä ominaisuudesta ei ole minulle mitään hyötyä.

  Tämä olisi täydellinen laite, jos siihen saisi vielä aktiivisen Spotify-yhteyden ja langattomat uimakäyttöön soveltuvat bt-kuulokkeet. Taitaa vaan mennä vielä 10v ennen kuin kehitys on kehittynyt tarpeeksi sellaiseen tarpeeseen. :D

  Edit2.
  Niinpä tietenkin. Ei se optinen sykeseuranta taida vedessä oikein hyvin pelittää.

  http://support.polar.com/en/support/can_i_use_my_m600_when_swimming
   
  Viimeksi muokattu: 05.09.2016
 3. YoNzZu

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2003
  Viestejä:
  759
  Saa ohjattua Spotifya suoraan ranteesta. Samoin voi hyppiä eri sovellusten välillä niin, että toinen jää taustalle ajoon. Esimerkiksi siis kesken treenin voi tehdä mitä vaan muuta laitteella ilman, että se treenin tallentaminen siitä kärsii.

  Optinen mittaus ei joo toimi uidessa, mutta se on sama kaikilla :)
   
 4. PortaDiFerro

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2009
  Viestejä:
  2 438
  Minä olen ollut tosi tyytyväinen Android Weariin. Siitä on helppo käyttää ainakin Sports Trackeriä ja myös tosiaan Spotifyä tai Audiblea. Lisäksi kun minulla on puhelin repussa pyöräillessä niin näkee suoraan ranteesta kuka soittaa että viitsiikö vastata ja esim tekstareihin voi vastata suoraan kellosta joko puheella tai valitsemalla joku valmis vastaus.

  Jokapäiväinen latauskaan ei ole oikeastaan haitannut yhtään. siihen on tullut rutiini että aamulla laittaa laturiin ja siinä parinkymmenen minuutin aamutointen aikana se lataa päivän tarpeen.

  Tämän LG Urbanen sykemittari ei oikein kyllä urheillessa toimi, joten en osaa ottaa kantaa ranteesta mittaukseen. Leposykkeen sillä kyllä saa ja vaikuttaa kohtuu uskottavalta. Varsinaisesti urheilemaan lähtiessä kyllä sen sykevyön puen.
   
 5. Gugi^

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2002
  Viestejä:
  1 493
  Oletteko testailleet noita Polar Flown luomia harjoitusohjelmia? Miltä ne on vaikuttaneet?
  Itsellä Polar A300 käytössä ja laitoin tavoitteeksi 17.6.2017 maratonin juoksun, se loi jonkinlaisen harjoitusohjelman ja ajattelin kokeilla miltä tuo tuntuu.
  Ensimmäinen harjoitus tehty ja aika löysältä näyttää tuo alku, mikä voi olla ihan hyvä että ei tule vedettyä liian kovaa kuten yleensä.

  Ensimmäinen harjoitus 55min keskipitkä lenkki, jossa 10min verryttely, 40min juoksu 130-150 sykkeellä ja lopuksi 5min loppuverryttely.
  Näyttäis seuraavana intervallia ja liikkuvuusharjoitteita.
  Sitten taas parit keskipitkät jne.
  Vaikutti ihan kohtuu järkevän oloiselta näin maallikon silmin katsottuna.

  Tänä kesänä elämän ensimmäinen maratoni hölkytetty 4:18 ja ensivuonna tavoite että sais tuon 4 tuntia rikottua. Ei mahdottomuus kun nyt joutui loppumatkasta kävelemään pätkiä eikä ollut aiempaa kokemusta kokopitkästä maratonista.

  Polarin A300 on kyllä ollut loistokampe, GPS:ää joskus harvoin kaivannut mutta puhelin kulkee kuitenkin mukana ja siinä pyörii Sports Tracker.
  Polarin H7 sykevyöllä menee sykkeet samanaikaisesti kännykkään ja A300:aan.
  ~2 viikon akunkesto ollut plussaa ja tuo onkin jatkuvasti ranteessa kellona+aktiivisuusmittarina.
   
 6. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  Paljon aiheellisia kysymyksiä, kovin vähän vastauksia:

  http://forums.watchuseek.com/f233/suunto-spartan-ultra-3234634-189.html

  Muutaman viikon nyt seuraillut tuota keskustelua ja kysymysten määrä senkun lisääntyy. Suunto ei tällä hetkellä pysty käsittelemään asiaa millään tasolla vaan tyytyy hiljaiseloon. IMO nyt olisi jo erittäin korkea aika kasata tukipyynnöistä FAQ ja mahdollisimman täydellinen näkemys asioiden todellisesta tilasta.

  Käyttäjät kyllä ymmärtävät jos heidän kanssaan kommunikoidaan. Hiljaisuutta ei ymmärrä kukaan.

  Omalla kohdalla osto on holdissa tasan niin kauan että raudan (ja softan) todellinen suorituskyky saadaan esiin. Tällä hetkellä asiasta ei ole hajuakaan sillä eri käyttäjillä näyttää olevan todella paljon toisistaan poikkeavia kokemuksia mm. GPS:n tarkkuuden suhteen. Välillä tulee hyvinkin tarkkaa materiaalia, mutta joukkoon mahtuu sitten muutamia fiaskomovejakin. Jokainen sellainen on harrastajalle liikaa.

  Juoksukadenssidata on täynnä ihmeellisiä 'piikkejä', joillakin lagaa uusimman firmiksen myötä käyttis pahasti ja joillakin näkyy logeista että GPS tallennusvälissä voi olla jopa 5..6sek. aukkoja vaikka valittuna on GPS best - asetus, joka ainakin virallisen tiedon mukaan pitäisi tallentaa sijaintidata kerran sekunnissa. Joillakin kuluu akku tuplasti luvattua nopeammin, kun taas joillakin menee about lupausten mukaan.

  Jos tätä triidiä sattuisi lukemaan joku Suunnon edustaja niin nyt alkaa olla korkea aika vastata asiakkaille suoraan. Ensivaikutelma on jo ryssitty, mutta jatkot voivat vielä onnistua jos nyt pelataan kortit oikein ja avoimesti.

  Your Move, Suunto.
   
 7. a1mo

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2008
  Viestejä:
  995
  Kysyin tätä asiaa omasta Traversesta tuesta ja vastaus oli, että jos ei saa pidettyä signaalia niin ei tallenna 1s välein. Oma ei tallenna oikeastaan koskaan 1s välein, ei saa pidettyä signaalia koko aika kiinni vaikka olisiki hyvät olosuhteet. Itseä tuo ei haittaa, mutta aktiivisempia varmasti haittaa.
   
 8. Oltorno

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2004
  Viestejä:
  7 624
  Kokemuksia Gear Fit 2:sta?

  Olin tänään 1,5h läskeilemässä maastossa. Laitoin luurin s healtista maastoajon päälle ja gear fit 2:sta pyöräily (kun siinä ei ole maastopyörpäilyä). Session jälkeen s healtti näytti 1040 kaloria ja geari 330.

  Ei jymmärrä. Luurin s healtti perustuu johonkin laskuriin ja on varmaan about oikea. Miksi ihmeessä gear näyttää noin vähän kun se vielä seuraa sykettä?

  e: Itse asiassa kun pyörittää noita kalori laskureita niin voi osua yhteen pyöräilyn kaloreihin kun nopeus tosiaan todella alhainen. Mistä ihmeestä tohon geariin sitten saa sopivan ohjelman kun siinä suppeampi lista kuin puhelimessa. Samoten eikö sen pitäisi olla fiksumpi kun varmaan pulssistakin saa jotain laskettua (mitään näistä tiedä mutta näin päättelisin).
   
 9. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  Markkinointimateriaali on siten harhaanjohtavaa eikä manuaalissakaan ole kehumista:

  3.9 GPS-tarkkuus ja virransäästötila

  GPS-paikannustiheys määrittää seurantatarkkuuden: mitä lyhyempi paikannusten väli, sitä parempi seurantatarkkuus on. Kukin GPS-paikannus tallennetaan lokiin harjoittelun aikana. GPS-paikannustiheys vaikuttaa myös akun kestoon. GPS-tarkkuuden vähentäminen pidentää kellon akun kestoa.

  GPS-tarkkuusvaihtoehdot ovat:

  • Best: ~ 1 s paikannustiheys täysteholla
  • Good: ~ 1 s paikannustiheys säästöteholla
  • OK: ~ 60 s paikannustiheys täysteholla

  Kun asetus on Best, kello käyttää GPS:ää koko ajan täysteholla. Täystehotilassa GPS pystyy suodattamaan häiriöt ja saamaan parhaan paikannuksen. Näin seurantatarkkuus on paras, mutta akku tyhjenee myös nopeimmin. Good -asetus tekee yhä GPS-paikannuksen joka sekunti, mutta tarkkuus vähenee, koska GPS ei ole koko ajan täystehotilassa. Paikannusten välillä GPS siirtyy hetkeksi virransäästötilaan, kuten alla olevasta kaaviosta käy ilmi.

  Sekä Best että Good tilassa puhutaan ~ yhden sekunnin välein tehtävästä paikannuksesta. Olettaisi silloin että Best tilassa ollaan ainakin lähellä sitä luvattua sekuntia jos Good tilankin väitetään toimivan sekunnin välein. Teksti on täyttä bullshittiä mikäli avoimessa maastossakin väli voi parhaalla asetuksella olla jopa kuusi sekuntia.

  [​IMG]

  Ymmärrän hyvin että teknisiä suorituskykyrajoitteita on. Sitä en ymmärrä että niiden olemassaolosta vaietaan myös käyttöoppaissa ja markkinointimateriaalilla pyritään antamaan hyvinkin ruusuinen kuva. Mistä kohti historiaa löytyy esimerkki että avoimuus on johtanut mihinkään muuhun kuin hyvään?

  Suunto!? Nyt on vuosi 2016 ja yli 700€ maksaneet asiakkaat ansaitsevat rehellisen ja avoimen kuvauksen siitä mitä kellolta voi odottaa ja mitä parannuksia on tulossa. Nyt sitä todellista dataa kerätään käyttäjien toimesta foorumeilla ja se on aina 100%:n varmasti paskempi ratkaisu maineen kannalta kuin se että oltaisiin pelattu avoimilla korteilla alusta alkaen.

  P.S.
  Watchuseek:n foorumin käyttäjien keräämistä logeista käy ilmi että Ambit3 todella tallentaa GPS paikan sekunnin välein (yli 99%:sti) kuten luvattu on. Siellä ei ole 6 sekunnin välejä samalla reitillä:

  [​IMG]
   
 10. pantzu

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2012
  Viestejä:
  373
  Stadiumin verkkokaupasta näyttäisi saavan huomiseen 4.10 klo 24 asti Suunto Spartanin 30% alennuksella koodilla 3MEMBER6. Kauppa ainakin laskee uuden hinnan. 699,00e normaali, alennettuna 489e, eli ei kovin halpaa lystiä vielä.

  Käytännössä siis 30% alennus jäsenenä koko ostokerrasta. Koodi toimi kirjautumattakin, mutta ehkä pitää liittyä ostoa varten.

  Edit: Valikoimassa on tietty muitakin sykäreitä.
   
  Viimeksi muokattu: 03.10.2016
 11. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
 12. pornis

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2005
  Viestejä:
  183
  Päiviä

  Olisi tarkoitus aloittaa kuntoilua ohjaajan kanssa ja suositteli sykemittarin hommaamista ja ajattelin että sehän on helpponakki mutta
  tarjonnan määrä yllätti.
  Minkälaista arvon Murot suosittelee?

  Lajeina tulee olemaan niin uinti, kävely, kuntosali, yms.
  hintahaarukka 100-300 euroa.
   
 13. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  Polar M400 on fiksu valinta, eikä hintakaan ole paha (tarjouksesta riippuen 139-149€). Miinuksena sykemittaus ei toimi uidessa, vaikka laite muuten vedenpitävä onkin.
   
 14. a1mo

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2008
  Viestejä:
  995
  Jos uinti pakollinen niin sitten sellainen missä sykevyö ei tarvitse yhteyttä kelloon koko aika. Siirtää tiedot kun saa tasa yhteyden. Suunnolla Smart Sensor ja varmaan Polarillakin joku.
   
 15. pornis

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2005
  Viestejä:
  183
  Tuohan muuten olisi kyllä varmasti hyvä mutta tuo uinti on kyllä pakollinen että silloin mittaa sykettä.

  Tuohan voisi olla järkevä vaihtoehto mutta mikä itse mittariksi?
   
 16. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  Polarin valikoimista V800 on monipuolisin ja pystyy myös tuohon, mutta se on hinnaltaan aika kova.

  Tässä taitaa olla paras tarjous tällä hetkellä --> https://varuste.net/Polar+V800?_tu=57283 (huom, sykevyö pitää ostaa erikseen)

  Edit.
  Gigantista sykevyön kanssa 329€:
  http://www.gigantti.fi/product/puhe...HRBK/polar-v800-hr-urheilukello-sykevyo-musta
   
 17. laine

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2003
  Viestejä:
  469
  Polarin M200:ssa ei tarvitsisi sykevyötä, hintaa noin 150€. Myyntiin tulee tosin vasta 2017 alussa.
   
 18. pornis

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2005
  Viestejä:
  183
  Kiitoksia täytyy tutkia tuota.

  Noin suunnilleen samaan hintaan olisi myös Suunnon Ambit 3 Sport ja Smart sensor sykevyö. Mites tämä?

  Mitä noista yleisesti ottaen täytyy löytyä että tämmöinen pertti perusliikkuja saa kaiken tarpeellisen irti?
   
 19. Kiila

  Rekisteröitynyt:
  13.02.2001
  Viestejä:
  846
  Suunto ei mittaa sykettä vedessä, Polar V800 on yksi harvoista, mikä tuohon kykenee. V800:ssa on kaksi eri radiota syketiedon lähetystä varten. Muiltakin löytyvä bluetooth, mikä ei toimi vedessä, sekä Poarin oma, mitä käytetään uimalajeissa. Suuntoon ja Polariin taitaa molempiin saada memory beltin, joka tallentaa suorituksen aikaisen sykkeen. Tämä tieto päivitetään sitten suorituksen jälkeen itse mittariin. Eli periaatteessa tuolla saa hoidettua sen uinnin aikaisen mittauksen jos reaaliaikaista dataa ei tarvitse nähdä.

  Ostin V800 HR:n 1½ vuotta sitten Varuste.netistä. Hintaa oli 333€ ja ylihintaa ottavat jos tuota enemmän vielä joku pyytää. Laite on toiminut luotettavasti ja päivityksiäkin on tipahdellut kiitettävästi. Hihna hajosi, mutta vaihdettiin takuuseen ok.
   
 20. Gugi^

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2002
  Viestejä:
  1 493
  Jos sykemittayksen pitää toimia uidessa, etkä tarvitse GPS:ää, niin Polarin A300 vois olla sopiva.
  M400 mallista poiketen A300 sykemittaus toimii myös uidessa koska tukee Bluetoothin lisäksi myös 5khz GymLinkkiä joka toimii myös vedessä.
  Itsellä ollut tuo A300 sykemittarina ja aktiivisuusmittarina pari vuotta ja hyvin on toiminut, vähän karvalakkimalli mutta eipä hintakaan päätä huimaa, välillä ollut aina 99€ tarjouksessa sykevyön kera.
  Pikkubonarina tuo mukana tuleva H7 sykevyö tukee Gymlikkiä+Bluetoothia samanaikaisesti, eli voit käyttää A300 kanssa gymlinkkiä ja samaan aikaan vaikka Sports Trackeria kännykässä sykkeen kera.

  Miinuksena sykerajojen ohjelmointi tähän on aika monimutkainen prosessi jota en vieläkään hanskaa kunnolla. Eli se että ranneke piipittää jos syke on liian kova tai liian alhainen.
   
 21. pornis

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2005
  Viestejä:
  183
  Kiitoksia vastauksesta ja selventävästä informaatiosta. Tuo V800 tuli uutena listalle ja täytyy miettiä sitäkin.

  Kiitoksia sinullekkiin vastauksesta ja hyvistä perusteluista. Tuo A300 tuntuu tällä hetkellä järkevältä kun ei noista ymmärrä vielä mitään erikoista vaatia.
  Ja tosiaan tuo uinnin aikainen sykemittaus on aika ehdoton kun uinti on itelle se helpoin laji aloittaa kun tuli aikanaan uitua puoli ammatikseen.
   
 22. Kiila

  Rekisteröitynyt:
  13.02.2001
  Viestejä:
  846
  Jos uit yhtään nopeampaa vauhtia, niin tuo sykevyö on vähän riesa. Se ei oikein meinaa pysyä paikallaan veden vastuksesta johtuen ja varsinkin volttikäännöksessä (vai mikä lie oikea termi sille käännökselle, mitä EN ole jaksanut opetella :) ) se varmaankin valahtaa helpommin paikaltaan. Itsekin joudun pitämään anturia toisella kädellä käännöksen aikana ja tulee vähän sellainen teräsmieskäännös.

  Paikallinen uimaseura jutteli testanneensa jotain henkseliviritystä, muttei ollut oikein toiminut. Naisilla pysynee paremmin paikallaan uimapuvusta ja rintavarustuksesta johtuen.
   
 23. pornis

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2005
  Viestejä:
  183
  Jaahans tämä tulikin ihan puskista mutta täytyy kokeilla jos tuo vatsakellukka pitäisi ainkain alkuun tuon paikallaa.
  En tiedä tuosta uintivauhdista onko se niin kauhean kova mutta täytyy testata kun huomenna olisi tarkoitus tuo mittari käydä hakemassa.

  Kiitoksia kaikille avusta.
   
 24. Kiila

  Rekisteröitynyt:
  13.02.2001
  Viestejä:
  846
  Oma hidas vaparin uintinopeus on 500m / 10 - 11 min. Siinä vauhdissa ja ilman volttikännöksiä tuo vyö pysyy kyllä paikallaan.
   
 25. Jupuna

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2000
  Viestejä:
  854
  Onkohan tuo niin tarkka juostessa että kannattaa odottaa Euroopan julkaisua vai ostaa saman tien M400?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti