Sykemittari

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja Sviik, 16.05.2007.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Incredible Buff

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2008
  Viestejä:
  3 223
  Eiköhän se ole juurikin näin. Polarin ratkaisu hc-urheilukelloksi on edelleen V800 ja sen mahdollinen seuraaja, jossa tuskin on Android Wear sisällä.
   
 2. Mynthon

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2016
  Viestejä:
  368
 3. hermannipelle

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2013
  Viestejä:
  2 439
  Mielestäni aika turhake. On vaan joku vanhempi versio niin piipitteli, kun oli liikaa sykettä ja pistin piipitykset pois päältä. Jonkinlainen aktiivisuusmittari on parempi, että voi seurata kehitystä ja älykännykkä vielä parempi, että ei ole nopeudellakaan väliä tai liikkumismuodolla.
   
 4. Mynthon

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2016
  Viestejä:
  368
  Juu ei ole ominaisuuksilla pilattu, mutta jos haluaa tietää sykkeensä kuntoillessa tuo ajaa kyllä asiansa. Turha hifistely pois ja hinta ei ole ainakaan aloittelijalle liian korkea. Kaikki eivät tarvitse 500€ polareita, joissa on sisäänrakennettu kamera, jääkaappi ja ilmastointi tai halua puhelinta taskuun pomppimaan liikuntasuorituksen ajaksi.
   
 5. hermannipelle

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2013
  Viestejä:
  2 439
  Miten tärkeää on tietää syke?
  Eikö se jo riitä, jos alkaa pistämään tai alkaa puuskuttamaan liikaa ja sitten löysäilee?
  Tokihan on se myyttinen sydäntauti joillakin, joka tappaa tosiurheilijan, mutta ei tuollainen sykemittari pelasta siltä. Vain ainoastaan jonkinlainen lääkäri voi sen todeta.
   
 6. Ramona

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2005
  Viestejä:
  2 430
  Nyt kun tuli tehtyä yhenlainen aivopieru. Hommasin v800:sen rinnalle edge820:sen ja tottakai rupesin kaipaileen BT+ ANT+ sykevyötä, jotta molempii pystys lähettään syketiedot(toisaalta onko edes tarpeen).

  Saatavuus näiden aparaattien kohdalla on aika suppea. Wahoo ja tacx tekevät, mutta sopiiko niiden lähettimet polarin vyöhön. Oon kokenut polarin vyön olevan laadultaan parasta mitä nyt on markkinoilla.
   
 7. Embankment

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2006
  Viestejä:
  1 268
  Aloittelijan kysymys, onko esim. tuota Polarin tms. yhtä hyvää vyötä mahdollista ostaa erikseen ja suht edullisesti ja kytkeä älypuhelimeen vaan onko pakko hankkia joku dongle ranteeseen? Älykännyille näkyy olevan rannekoteloita yms. mitä ihmiset käyttävät niin ei edes siellä taskussa pomppisi.
   
 8. pieniapina

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2003
  Viestejä:
  4 388
  Saa sitä erikseenkin, mutta ei kovin halpa.. 59€ toii ainaki endomondon kanssa mitä joskus testasin..
  http://www.gigantti.fi/product/puhelimet-ja-gps/urheilukellot/92044305/polar-h7-sykesensori
   
 9. Mason

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2000
  Viestejä:
  1 265
  Jalkapallokentälle ois kiva joku ranneke/kello ihan vain sen takia, et se mittais juostun matkan. Suosituksia? HR-mittareita ym en oikeastaan tartte.
   
 10. hkultala

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2001
  Viestejä:
  8 284
  Jos asuu Tampereen seudulle niin halvimmalla varmaan lähtee:

  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...ardio-GPS-juoksukello-sykkeenmittaus-ranteest

  Muuten ehkä suosittelisin Polar M400sta. Sitä myydään sekä sykevyöllä(148e) että ilman(n, 140e), tosin hintaero noiden välillä niin pieni että kannattaa melkein joka tapauksessa ostaa sykevyöllä ja vaikka myydä sykevyö eteenpäin jos on varma ettei sitä tule käyttämään.

  Polar merkkinä on kuitenkin laadukkaampi kuin TomTom ja Polarilla toiminnallisuutta on pikkuyksityiskohdissa vuosien myötä ehditty hioa selvästi kätevämmäksi kuin TomTomilla.


  Joku Garmin Forerunner 15 voisi olla myös ihan kelvollinen ja hiukan halvempi kuin tuo M400.
   
 11. Mason

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2000
  Viestejä:
  1 265
  Kiitos ehdotuksista. Onko kokemuksia noista Kiinan ihmeistä, aktiivisuusrannekkeista tai urheilukelloista, onko niistä mihinkään?

  E: Tai lähinnä nyt siis että toi 150e budjetti on tuplat siihen mitä mietin. Toi Verkkiksen TomTom tarjous on kyllä kova ja itseasiassa huomenna on tarkoitus Tampereella pyörähtää..
   
  Viimeksi muokattu: 11.08.2016
 12. hkultala

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2001
  Viestejä:
  8 284
  Matkan mittaus jää niissä vähän heikoksi, saa ainoastaan askelten määrän ja riippunee vähän mallista, että saako sieltä sen pelin eroteltua vai saako vain koko päivän askelten määrän.
   
 13. KUK

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2001
  Viestejä:
  339
  Tämän musiikkiasian takia olin yhteydessä jälleen asiakaspalveluun ja tuli ohjeet laitteen lähettämiseen huoltoon. Paketti postiin ja odottamaan huollon "tuomiota".

  Uusi laite sitten saapui reilun viikon päästä ja hyvillä mielin sitten taas lenkille. Muutamalla lenkillä kaikki toimi hienosti, musiikki kuului lähes moitteetta ja seurantakin (matka & nopeus) toimi. Nyt sitten pari juoksulenkkiä mennyt seurannan suhteen ihan puihin eli toisella kertaa seuranta oli lopahtanut 4,27km:n kohdalla ja tänään sitten 3,23km:n kohdalla. Ainoa joka toimi oli ajanmittaus. MySportsiin kun siirsi lenkin, niin tosiaan näytti että oli juostua matkaa oli 4,27km, mutta aika oli sitten todellinen eli noin tunti, joten jäi loput lenkin 6km seuraamatta.

  Joten taas ollaan yhteydessä huoltoon, toki ensiksi kokeilen vielä että jospa tehdasnollaus palautustilassa auttaisi asiaan, epäilen :mad:
   
 14. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  Viimeisimmät fiilikset Suunto Spartan:sta revikoiden ja foorumeiden perusteella ovat ettei jatkoon. Ainakaan toistaiseksi.

  - GPS tarkkuus on pudonnut. Ambit3 oli ykkönen ja tämä uusi sekoilee erityisesti metsässä.
  - Näytön laatu ei ole lähellekään sitä mitä se on mainoskuvissa. Ongelmia tulee erityisesti tilanteissa joissa ei ole riittävästi ambienttia valoa. Vähänkään hämärämmässä joutuu käytännössä aina turvautumaan näytön taustavaloon. Ambit3 on luettavissa samoissa olosuhteissa kun paperikin, Spartan ei.

  Näyttö nyt ei ainakaan tule paranemaan ja olen skeptinen GPS tarkkuudenkin suhteen. Odotellaan siis seuraavaa mallia tai kohta julkaistavaa Fenix 4:sta.

  IMO käsittämättömin moka jonka Suunto on tässä tehnyt on GPS tarkkuuden lasku. Aina ennen Suunnolla on ollut function over form, mutta uudet tuulet puhaltavat ja ulkonäkö on nyt tärkeämpi kuin suorituskyky.

  Ne joita kiinnostaa markkinoiden tämän hetken paras urheilukello niin nyt saa Ambit3 mallia edullisesti. Kaikki ne toiminnot joita urheilussa voi toivoa ja lyömätön tarkkuus sekä luotettavuus. Pitäisiköhän sittenkin päivittää oma Sport versio Peak versioon? Saisi barometrin, lämpömittarin ja tuplan akkukeston.
   
 15. SMB

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2009
  Viestejä:
  9 928
  GPS-tarkkuus taisi pudota jo traverse ja vertical malleissa, kun niissä se GPS ei ole enää möykkynä rannekkeessa vaan integroituna itse kello-osaan.
   
 16. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  Totta, mutta Traverse ja Vertical olivat vaihtoehtoja Ambit3 sarjalle, joten asiakas sai itse valita ulkonäön ja tarkkuuden väliltä.

  Spartan:n kanssa olisi voinut tehdä samoin. Samat sisuskalut, mutta kaksi kuorivaihtoehtoa joissa toisessa ulkoinen antenni ja toisessa integroitu. Toki siitä kustannuksia olisi tullut, mutta kuinka paljon?
   
 17. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  Gigantin tarjouksesta ostin Polar M400:n pari viikkoa sitten (139€ sykevyön kanssa) ja muuten on kyllä tosiaan mainio laite, mutta pari pikkujuttua kismittää:

  - Polarin Flow -webbisovelluksessa on yritystä, mutta se on paikoitellen hieman sekava
  - Unen määrän/laadun seuranta on huonompi mitä osasin kuvitellakaan. Kahden viikon ajalta merkintöjä on vain kolmelta yöltä ja nekin ihan mitä sattuu
  - Rannekkeen hihna ja lukitus on muuten ok, mutta joskus kun avaa sitä sen ollessa hiestä nihkeä, tuntuu että se menee rikki ennemmin kuin aukeaa
  - USB-liitin on kömpelösti laitteen pohjassa, mutta onneksi sitä ei ole pakko käyttää kuin lataukseen ja akku kestää kohtuullisen hyvin
  - Kehitys ei selvästikään kehity kaikkialla, sillä sykevyön "mollukka" on edelleen yhtä iso kuin joskus 90-luvulla ja sen pitää olla vieläpä kohtuullisen hyvin kohdallaan toimiakseen luotettavasti (ensimmäisellä kerralla laitoin sen mollukan repun hihnan vuoksi 15cm sivuun ja lopputuloksena lukemat olivat ihan pilvissä ja mietin että tilaanko ambulanssin kun ei tunnu missään ja syke on mukamas 180) :D
  - Erillinen sykevyö ei ole välttämättä miinus, mutta itselleni riittäisi useimmiten optinen sensori, joka olisi myös aina mukana, joten sen puuttumisen lasken pieneksi miinukseksi
  - Värinähälytykset puuttuvat kokonaan (käytän lenkeillä ja monesti töissäkin kuulokkeita, joten piippaukset eivät kerro mitään)

  Kaikki muu onkin sitten oikeastaan enemmän tai vähemmän plussaa. Käyttö on helppoa, GPS-seuranta toimii hyvin ja ranneke saa oikeasti myös liikkumaan aktiivisemmin. Miinuksistaan huolimatta hinta-laatusuhteessa erinomainen aktiivisuus/sporttiranneke.
   
 18. pieniapina

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2003
  Viestejä:
  4 388
  M400 lopetti näköjään yhtäkkiä lataamisen/yhteyden koneeseen.. just äskön vähä päivittelin urheiluproofilien näyttöjä ja päivitin kelloon.. otin kellon irti ja tsekkasin kellosta profiilin.. no yks homma jäi laittamattta joten fixasin sen ja kello takas kiinni koneesee, mutta eipä sanokkaan enää yhtään mitään.. koitin seinälaturillaki mutta ei siitäkään mitään kontaktia kelloon.. :confused: onkoha näis vuoden vai kahen takuu.. :rolleyes:

  edit: 2 vuotta ilmeisesti..
   
 19. hkultala

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2001
  Viestejä:
  8 284
  Kokeile vähän puhdistaa ja heilutella sitä liitintä kellon ja piuhan välissä
   
 20. pieniapina

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2003
  Viestejä:
  4 388
  joo kokeiltu.. ei mitään eloa.. saakohan tätä kelloa jotenki resetoitua suoraan kellosta.. :rolleyes:
   
 21. hkultala

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2001
  Viestejä:
  8 284
 22. pieniapina

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2003
  Viestejä:
  4 388
 23. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  Suunto Spartan Ultra:n revikat edelleen ristiriitaisia. Jotkut kehuvat ja jotkut moittivat. Odotellaan että savu hälvenee ja uutta firmistä pukkaa kokeiltavaksi, selvästikin keskeneräisenä kun menivät julkaisemaan.

  Keskeneräinen näyttää olevan tukikin. Kun joku lähetti tukeen kysymyksen heikosta akunkestosta oli vastaus tämä:

  The official answer regarding the battery issues :

  "We are sorry to hear about the issue you are experiencing with your Suunto Spartan Ultra's battery. If such a high battery consumption is encountered while the watch is not being used for training, we recommend you to send it to a service center and have it examined by a technician, as there may be an issue with the battery compartment.

  Once the unit is received, our engineers will inspect it and will send you a cost estimation via e-mail, which you will have the option to either accept or reject. The turnaround time for the whole repair process is 7 to 10 business days."

  http://forums.watchuseek.com/f233/suunto-spartan-ultra-3234634-145.html
  Mitä vittua nyt Suunto? Viikon vanhassa kellossa mahdollisesti vikaa akussa ja te lupaatte lähettää asiakkaalle kustannusarvion korjauksista? Minkä tason apina näitä vastauksia siellä kirjoittelee? Automaatti?
   
 24. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  Missä luuraavat Polar M600:n kunnolliset arvostelut? Eikö niitä mukamas ole vielä lähetetty testaajille, vai onko siellä joku julkaisukielto päällä edelleen?

  Ei muuten, mutta mm. Gigantti lupaa aloittaa toimitukset asiakkaille tämän kuun aikana (kliks), joten luulisi niitä olevan jaossa testaajille pilvin pimein jo tässä vaiheessa, mutta kun ei, google löytää pari kehnoa artikkelia ja youtubesta lisäksi pari "unboxing and first impressions" -pätkää ja siinä kaikki. Tämä lienee kattavin, mutta tuosta nyt ei paljon jää käteen.

  Kiinnostaa kyllä kovasti, mutta ei viitsi ostaa sikaa säkissä tällä hinnalla.
   
 25. teepin

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2010
  Viestejä:
  375
  EDIT.... Eipä sittenkään mitään.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti