svs vai amis?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja neff, 20.07.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. neff

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2012
  Viestejä:
  26
  Noniin nyt olis uuden subbarin aika. Mulla on siis jo hyvät kaiuttimet jotka soittaa sinne 19hz :rolleyes:

  Nyt on vaan valittava että ostaako kunnon aktiivisubbarin ( SVS PB12-NSD DSP), vai tilaanko DC audio level 4 15" ja sille thomannillta Behringer EP2000 Europower PA-vahvistimen.. :confused:

  Kertopaaka joku että toimiiko tuo jos vedän minun vahvistimen subwoofer-out (<- josta tulee vain matalia, vai tarviiko x-overin?) liitännästä tuolle behringerille signaalin,
  ja sitten behringeringerin kaiutinnavoista tuolle DC audion elementille virran, joka on tietysti itsetehdyssä kotelossa..

  noniiin, kumpi olisi järkevämpi, sillä svs-än tehot ei ainakaan maailmaa kaada ja itse vihaan kaikkia PA systeemivirityksiä :kippis:
   
 2. pinkeliviinica

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2003
  Viestejä:
  2 630
  lähinnähän tuo on siitä kiinni että jaksatko itse tehdä kotelon. jos et niin svs on sinun valintasi. jos jaksat niin mielestäni kannattaisi tilata css sdx15 mk2 ja sille maunmukaan 200-300l kotelo ja sitten vielä t.amp 2400 ajamaan tuota.
  tietysti riippuu vielä siitäkin että paljonko haluat bassoa ja kuinka hifistynyt sen täytyy olla.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. neff

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2012
  Viestejä:
  26
  Kyllähän sitä voi ite tehä kotelon, ja kiitokset tuosta t.ampista, thomannilla ei lukenut et sen saa sillattua, mutta kuvista selvisi sekin.

  Eniten se nyt on siitä kiinni että saako kotivahvarini subwoofer-out liitännästä (RCA -> XLR) kaapelilla signaalin tohon t.amppiin, ja tarviinko jakosuotimen vai tuleeko vahvistimeni subwoofer-out liitännästä vain matalia taajuuksia?

  Mataliin bassobiiseihin tulossa siis tuo subbari.. SVS olisi vaan helpompi ja varmasti hienompi kun itsetehty erillisellä vahvistimella oleva MDF-mörkö
   
 5. pinkeliviinica

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2003
  Viestejä:
  2 630
  saa. no problem.

  vahvistimen sub out liitännästä tulee oletuksena kaikki 120hz alaspäin ja vahvarin säädöillä saat tuota vielä hienosäädettyä vahvarista riippuen 30-110hz.
  eli et tarvitse jakosuodatinta.

  jep. harmi vain kun svs tekee vain 12" malleja... jos tekisi 15" tai yli niin varmasti olisi mielenkiintoa huomattavasti enemmän.
   
 6. neff

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2012
  Viestejä:
  26
  Tuo vastaus kertoi kaiken, ja svs tekee myös 13,5" mallia mutta se menee jo vähän yli budjetin..
   
 7. Collusion

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  2 287
  SVS on varmasti se helpoin vaihtoehto tässä tilanteessä.

  Se on vielä epäselvää, kumpaa vehjettä tässä pitäisi tituleerata ns. amis-laitteeksi. SVS menee kyllä matalalle ja voimalla, mutta basson kontrolliltaan se häviää parhaimmille latteille. T.amppi + kunnollinen elementti kunnollisessä kotelossa voi olla lopputulokseltaan parempi, mikäli rakennusprosessi ei ole tyyliltään "mennään sieltä missä aita on matalin".
   
 8. neff

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2012
  Viestejä:
  26
  Kyllä se svs taitaa olla järkevämpi vaihtoehto. Mutta miten nuo esim. DC audion elementit soi kotona, vai millainen sen elementin kannattaisi olla? selasin kaikki hifitalon elementit läpi ja kaikki näyttää aika leluille 2kw tehoiselle vahvistimelle
   
 9. pinkeliviinica

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2003
  Viestejä:
  2 630
  itseasiassa 2kw vahvistin riittää jo melkein ac/dc konsertissakin....
  olen joskus huvikseni mittaillut ex 15" cerwin vega elementillä ja nyt omalla 15" css sdx:llä ja jos popitan niin kovaa että kipsilevy seinät resonoivat ja keittiössä lasit kilisee jo ja parvekkeellakin parvekelasit helisee (ovet on kuitenkin kiinni olohuoneesta) niin olen saanut aikaiseksi nippa nappa 100w kulutuksen. cerwarilla joka oli reilusti herkempi niin pärjäsi jo puolella tuosta. ja molemmilla 15" elementeillä liike on vielä niin vähäistä että oikein ihmettelee että tuostako mukamas ne äänenpaineet tulee. (12":sella liike on jo huomattavassa määrin rajumpaa samalla äänenvoimakkuudella... joskus jopa tuntui siltä että liikevara loppui kesken ja siksipä siirryin isompiin elementteihin)

  eli jos palataan aikasempaan kysymykseesi niin väitän että 95% subin omistajille riittäisisi 100w vahvistin. loput 5% joko luukuttaa niin kovaa tai tietää millaisia bassoja haluaa niin tarvitsee samalle subille 800w josta 600w on vain piikkitehon takia että kontrolli säilyy kovaa luukutettaessa.
  siksi myös melkein aina nykyään suositellaan noita tampin2400sia kun liika tehoreservi on kuitenki hyvä olla olemassa jos oikeasti joskus tulee hieman luukuteltua tms mutta pakkohan sen ei ole noin iso olla esim 1200w tamppikin riittää komiasti.

  dc audion elementit ei ole minulle tuttuja mutta kyllä sen soimaan saa kunhan tekee oikean kokoisen kotelon jne.
  tehonkestoon ei kannata tuijottaa liikaa eikä rakenteeseen vaan elementin sähköiset arvot ovat ensisijaisesti ne mitkä tekee hyvän elementin ja toki toissijaisesti elementin soundi sitten valmiissa kotelossa.

  hifitalossa olisi peerless sls 15" joka olisi hyvä subi elementiksi mutta suhteellisen pieni liikevara pois sulkee ainakin sen ettei tuolla elementillä hirveesti luukutella. (siis lujaa voi kuunnella muttei nuppi kaakossa :) )
   
  Viimeksi muokattu: 21.07.2012
 10. neff

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2012
  Viestejä:
  26
  Joo olen jo 9vuotiaasta subbareita fanittanut, joten tiädän kyllä että ei se rms suorituskykyä kerro. Tuo peerlessin elementti muistuttaa todella paljon logitechin z-5500 subi-elementtiä, joten ei missään tapuksessa sitä :D Omistin semmoisen viimeksi, toisto loppui jo siihen 37-35hz.. jäi traumat siitä :/

  Kyllä alan kallistua tuohon SVSään, toivottavasti ei tule pettymys.
   
 11. Collusion

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  2 287
  Vertaillessa elementtejä kannattaa tarkastella teknisiä tietoja, eikä niinkään ulkonäköä. Peerless XLS menee kyllä 10-tuumankin kokoisena helposti 20Hz:iin, kunhan vain kotelo on sopiva.

  LISÄYS: Silmiini ei ainakaan heti osunut budjettia, joten paljonko rahaa olisit valmis tuhlaamaan?

  Saisit jenkeistä uitettua TC Soundsin 18" LMS Ultra 5400 -elementin kaikkine kuluineen noin ~1200 eurolla. Siinä on sinulle sellainen kanuuna että taju lähtee.
  TC Sounds LMS Ultra 5400 18" DVC Subwoofer 293-666

  Kannattaa tutustua DVDPlazan-foorumilla tehtyihin subwoofer-mitauksiin. Sieltä löytyy em. SVS (ei-DSP versio) sekä 100-litraiseen suljettuun koteloon tehty TC Sounds T.Ampin päätteillä.

  SVS: Svs PB12-NSD

  TC-Sounds:DIY TC Sounds LMS-5400 18" sealed 100L *new*

  Hintaa kyllä tulee enemmän, tiedän, mutta eipähän tarvitsisi olla heti päivittämässä isompaan :D
   
 12. neff

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2012
  Viestejä:
  26
  Joo toi oli nyt vähän vitsillä että vertailin peerlessin ulkonäköä tuohon z-5500..

  Kyllä tuommoinen TC soundi varmaan aika hurja olisi .. mutta budjetti on sen ~900e, eli ei sillä summalla nyt maanjäristystä synnytetä :D

  Alan olla täysin aktiivisubwoofer linjalla, joten nyt ehdotuksia. Mites tuo BK electronicks monolift df+ ? Ainakin olen kuullut että ei ole niin hyvä kuin svs.. Mutta niin ehdotuksia..
   
 13. Pyrres

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2008
  Viestejä:
  3 924
  SVS:ää en ole kuullut mutta moinen Monolith löytyy setistä ja hyvinhän se soi. Voi olla että jotkin subit menevät suuremmalla voimalla alas tai ovat tarkemmin tiukempia soinniltaan mutta ainakin omaan käyttöön (leffoja, pelejä ja musiikkia) enemmän kuin tarpeeksi tarkka ja potkua on riittänyt kerrostalokaksioon enemmän kuin tarpeeksi. Ääni on tasapainossa ja helppo sovittaa pääkaiuttimiin ja ainakin itsellä on säädetty niin ettei koko subin olemassaoloa huomaa muuta kuin siitä että bassot jatkuvat reilusti noiden Dalin Ikon2:n toistokyvyn alapuolelle. Ainoa oikeastaan mitä voisi pistää miinukseksi on tuo varsin tylsä ulkonäkö (tosin toimi hyvin olkkarin sohvapöytänä) ja ettei tuo jaksa jauhaa noita alle 20hz taajuuksia kunnon voimalla (juu ei mikään suurin asia kerrostalossa mutta tietyissä tilanteissa olisi ihan jees). Mielestäni hintalaatusuhteeltaan, äänenlaadultaan, kooltaan ja ainakin ennen saatavuudeltaan varsin kova laite. Ei kaduta tuon osto mutta jos nyt itsellä olisi subin osto edessä niin kyllä kuuntelisin myös juuri nuo SVS:n subit tai harkitsisin ihan jo mielenkiinnosta oman tekoa kun niitä autoon on kuitenkin tullut väsättyä jokunen kappale.
   
 14. neff

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2012
  Viestejä:
  26
  SVS tulee varmaan viikonpäästä tänne sitten murisemaan :D

  monoliitistä joku oli kirjoittanut että maksaisi tehtaalta vaan 500e mutta ei toimita suoraan suomeen? SVShän maksaa tehtaaalta suurinpiirtein samanverran kuin mareksilla..
   
 15. neff

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2012
  Viestejä:
  26
  kysyisin vielä, että tietääkö joku mistä voisi saada järeitä aktiivisubbareita ulkomailta?

  Ja mitä mieltä olette sunfire hrs-12 subbarista?

  SVS PB12-NSD DSP vai monolift df+ ? <- itse olen SVS:än puolella, mutta miksi svs painaa 15kg vähemmän ? :D
   
 16. muroman

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  1 759
  Eikö Monolithia saanu joku aika sitte vielä 700 eurolla? Hinnat mukavasti noussu. Samoissa hinnoissa kun mennään niin ei varmaa tarvi miettiä, jos SVS hiukan parempi, kait siinä ainakin piirun verran järeämpi vahvistin on ja mitä lie tuo DSP homma siinä tekee, jotain despillä toteutettuja sähköset korjaukset korvaavia taajuuskorjauksia. Tuskin seillä mitään antimoden tapasta on?
   
 17. neff

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2012
  Viestejä:
  26
  Päädyin nyt tuohon SVSään, sillä monoliitti maksaa muutenkin 120e enemmän..

  Mutta kannattaako ostaa antimode? Luulen ettei ole pakollinen, sillä kuunteluhuoneeni on puuta, ja se on pelkästään suorakaiteen muotonen..
   
 18. Collusion

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  2 287
  Mikäli asut puutalossa, niin en näkisi että hyötyisit juurikaan Anti-Modesta. Puuseinät ovat harvoin niin tiiviitä rakenteita, että ne aiheuttaisivat seisovia aaltoja.
   
 19. pinkeliviinica

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2003
  Viestejä:
  2 630
  helpointa olisi lainata kaverilta (joistain hifiliikkeistäkin lainaavat kyllä) ja kokeilla.
  vaikka huone olisi optimaalinen niin silti antimode on kyllä hyvä (esim pääkaiuttimien kanssa saa subin korostukset pois jos toistoalueet menevät pahasti ristiin)
  suosittelen !
   
 20. Pyrres

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2008
  Viestejä:
  3 924
  Perus Monolithia sai pitkään siihen 700e pintaan mutta saiko muka DF+:aa. En muista mitä kaikkea erosi perusmallista mutta ainakin vahvistin on eri ja en ole varma oliko elementissäkin joitain eroja.
   
 21. karik134

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2008
  Viestejä:
  4 783
  Monolith df+ on tullut lisää hintaa 60€. Aikaisemmin kesäkuun puolivälissä sitä myytiin vielä 840€:lla ja nyt 900€, hintamuutos johtunee euron heikentymisestä suhteessa puntaan (€ vs £ maaliskuussa 0,840 -> nyt 0,785).

  Samoin SVS:n PC/PB12 hinta tulee nousemaan 800 -> 850€ kun Mareksoundin nykyiset varastot loppuvat ja tuokin muutos johtuu dollarin vahvistumisesta suhteessa euroon.
   
  Viimeksi muokattu: 22.07.2012
 22. muroman

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  1 759
  Joo perusmallia muistelin, se toisaan nykyään 800€ ja DF+ 900€ .. :eek:
   
 23. Pyrres

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2008
  Viestejä:
  3 924
  Näin muistelin itsekkin tosiaan. Itse maksoin muistaakseni sen 800e paikkeilla tuosta DF+:sta reilu vuosi sitten muistaakseni.
   
 24. neff

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2012
  Viestejä:
  26
  Tuo df+ maksaa mareksilla nyt 900e, eli kyllä on hinnat noussut.

  Eiköhän se SVS ole paras ratkaisu nyt? Entä sunfire hrs-12? Sunfire olisi sipmlyelectronicsilla 1000e
   
 25. neff

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2012
  Viestejä:
  26
  Löysin mareksilta tälläisen: HRT Music Streamer II, USB-DAC - Mareksound

  Kuuntelen musiikkia siis läppäristä, tuo voisi olla siihen hyvä dac mutta mitäs tuo tarkoittaa että Frequency Response 20hz-20Khz ? Siis eikai se voi jättää alle 20hz taajuuksia pois, kun SVS soittaa sinne 14-18hz ?
   
 26. pinkeliviinica

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2003
  Viestejä:
  2 630
  voihan se jättää ja varmasti jättääkin mutta ei 14hz vielä.
  yleensä audio vehkeissä käytetään minimi rajana 10hziä mutta toki vaimennus voi alkaa jo aiemmin joka ei yleensä edes haittaa.
  jos vahvistimessa tai kaiuttimessa lukee 20hz-20khz on kyseessä vain alue jonka valmistaja mainostaa toistavansa. käytännössä saattaa toistaa enemmänkin.

  jotkut huonosti suunnitellut audiovehkeet tosin aloittavat vaimenemisen jo 30hz jolloin ei hirveesti 20hz enää tule läpi mutta toisaalta tällä ei ole normi käyttäjälle mitään haittaa... päin vastoin (normikäyttäjän huudattaessa poppivehkeitään niin rikkoutumis vaara on pienempi) ja toisaalta alle 30hz audiosignaalit ovat vain leffoissa ja joissain harvoissa kirkkourku musiikissa tms. joten vaikka "hifistit" hakevat sitä viimeisintäkin oktaavia niin käytännössä maksaa tavallaan turhasta jos sitä ei voi koskaan edes soittaa muuta kuin testi signaaleilla tms.
  itsellenikin on riittänyt suora subin vaste 20hz saakka kun ei matalampaa ole järkevämpää edes hakea kerrostalossa.


  sitten vielä se seikka että jos rakentaisi subin itse niin esim
  thomannilta t.amp 1400mk-x 259e
  the t.amp TA1400 MK-X - Thomann Verkkokauppa
  tästä nyt ensi hätään elementti kun sdx15sia ei saa
  Hifitalo Verkkokauppa - Alpine TYPE-R -sarjan 15" Subwoofer 349e
  ja nyt puuttuu vain kotelo ympäriltä.
  jos kotelo maksaisisi esim 100e niin silti säästöä olisi jo 200-300e verrattuna svs:ään tms ja äänenpainetta lähtisi enemmän kuin svs:tä.
   
  Viimeksi muokattu: 22.07.2012

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti