Suurmoskeija ja tonttiongelma. Kansalaisaloite

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kisko ja sen Kaveri, 11.10.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Coldcash

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2004
  Viestejä:
  1 855
  :smoke:
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2016
 2. -ATE-

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2003
  Viestejä:
  6 895
  Tästä oli joku artikkelikin kuinka toisen puolen muslimit kritisoivat hommaa. Liittyi näihin rahoittajiin.
   
 3. Albireo Banned

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2007
  Viestejä:
  1 238
  Suvaitsevassa multikulttuurisessa maassa kaikki tulevat toimeen kaikkien kanssa :)
   
 4. jakke1979

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2016
  Viestejä:
  27
  Jos Bahrain rahoittaa tulee sunnimoskeija, eikä ole shiioille tilaa. Tekisivät samalla lailla kuin Suomen tataarit ja perustaisivat Helsinkiin/pääkaupunkiseudelle rukoushuoneita. Moskeija on jo Järvenpäässä käyttäisivät sitä.
   
 5. Tomix

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2005
  Viestejä:
  896
  Jokos muuten musut tilittää moneydayna kymmenykset jihadistilahkolle? Vrt. kirkollisvero.

  Jos ei, niin eiköhän tuohonkin lakimuutos pian saada, jolloin päästään ihan jokainen maksamaan islamin leviämistä Suomeen. :kippis:
   
 6. Savolae

  Rekisteröitynyt:
  17.04.2013
  Viestejä:
  598
  AP:ssa oli napsittuna Hesarin artikkeli ja shiioja ei napannut salafistirahoittajat. Sai sen kuvan, että moskeijahankkeen etenemisen kannalta pitäisi pystyä todistamaan, että tämä rahoitus ei tulisi vaikuttamaan uskonnonharjoittamisen sisältöön. Ongelma on, että kun suurin osa Arabian niemimaan öljyrahoista on jonkun sortin salafistien ja wahhabiittien käsissä, niin voidaanko luottaa siihen, että miljoonat tulevat ilman vaadetta vastikkeelle ja voidaan siten pitää salafisti-idiologiat ja politiikka ulkona. Rahan lahjoittamisen motiiveista ja pyyteettömyydestä ollaan sitten kahta mieltä.

  Käsittääkseni tuota rahaa lahjoitetaan ympäriinsä kaukaloittain, koska Islamin oppiin kuuluu keskeisesti yhteisvastuullisuus – joskin jossain määrin uskonnollisesti värittynyt sellainen. Tämä uskonnollisesti värittyneisyys näkyy mm. siten, että pykätään ennemin juuri moskeijoita ympäriinsä kuin lahjoitettaisiin rahaa johonkin humanitaariseen apuun. Kysymys siis on miten uskonnollisesti värittynyttä tämä lahjoittajan harjoittama yhteisvastuullisuus on, eli näkeekö lahjoittaja miten isoksi velvollisuudekseen samalla tehdä salafistista politiikkaa.
   
 7. Kenelek

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  187
  Mitä tekemistä islamin uskolla on jonkun politiikan kanssa? :kahvi:
   
 8. Jupiter

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2016
  Viestejä:
  752
  Tottakai moskeija pitää saada keskeiselle paikalle, eikä minnekään lähiöiden takapihoille, jossa saisivat rauhassa rakentaa uutta valtakuntaa rekryämällä ympäröivän slummin tyytymättömiä. Onhan siellä keskustassa tuomiokirkot sun muut Uspenskin katedraalit ennestään.

  Juuri eilen kaivinkoneella laitettiin matalaksi Roihuvuoren moskeija :kippis:

  edit. vilkaisin että muuttivat näköjään Malmille poliisiaseman kupeeseen :D
   
 9. Demo69

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2013
  Viestejä:
  131
  .
   
  Viimeksi muokattu: 28.05.2018
 10. Savolae

  Rekisteröitynyt:
  17.04.2013
  Viestejä:
  598
  Jos yrittää hahmottaa mitä tuolla ulkona tapahtuu, niin politiikka on ihan hyvä käsittää laajennetussa mielessä. Suurimmalta osalta politiikka on ulkoparlamentaarista ja tapahtuu jossain ihan muualla kuin eduskunnissa ja vastaavissa instituutioissa.

  "Islamilla" sinänsä ei itsessään tietenkään ole mitään tekemistä politiikan kanssa, koska se yli miljardi ihmistä sisällyttävänä kategoriana ei oikeastaan kerro yhtään mitään. Nämä salafistit ja wahhabiitit sitten ovat pienehköjä vähemmistöjä, jotka tykkäävät esiintyä kaikkien muslimien nimissä. Heidän osallaan se ei kuitenkaan jää pelkäksi huuteluksi, koska niillä on käsissään Arabian-niemimaan öljyrahat. Esimerkkinä tästä vanhoillissunnien rahapolitiikasta käy Al-Qaidan ja terrorismin vastainen sota. Käsittääkseni siinä homma meni jotenkin niin, että Saudi-Arabia oli virallisesti mukana terrorismin vastaisessa sodassa erinäisten (esim. ulkopoliittisten) intressien takia. Samaan aikaan kuitenkin Al-Qaidan terrori kohdistui pääasiassa shiioihin, mikä oli pitkälti ihan ok vanhoillissunneille. Näin sitten samalta eliitiltä, joka virallisesti tuki terrorismin vastaista sotaa, virtasi rahaa Al-Qaidalle. Tätä rahalla vaikuttamista kutsun politiikaksi.

  Kun sitten näitä moskeijoita pykätään öljyrahalla, niin näen ihan aiheelliseksi selvittää lahjoittajan motiiveja, kuten tuon Hesarin jutun mukaan vaaditaan, että rakennusluvan saa. Periaatteessa kai näiden öljyrahoilla pykättyjen moskeijoiden rakentamismotiivi on tämä yleisislamilainen yhteisvastuullisuus (moskeijan pykäämisellä saa taivaspisteitä), mikä on motiivina sinänsä ok. Ongelmaksi homma muodostuu, kun näillä öljyrahan haltijoilla saattaa olla yleisislamilaisten motiivien lisäksi taustalla niitä salafistisia ajatuksia ja päämääriä. Ihan mielenkiintoista on nähdä miten tervetulleita shiiat ovat tuonne moskeijaan ja miten muutenkin projekti onnistutaan sopeuttamaan Suomen oloihin, sillä lahjoittajat eivät varmaankaan näistä elementeistä suuremmin tykkää.
   
 11. Jupiter

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2016
  Viestejä:
  752
  Suunnittelin moskeijan:

  [​IMG]
   
 12. Hornankattila

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2015
  Viestejä:
  666
  Weather in Helsinki is just like it's people; sunni or shiite hehheh
   
 13. Coldcash

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2004
  Viestejä:
  1 855
  :smoke:
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2016
 14. eskimoe

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2008
  Viestejä:
  1 559
  Miksi? Eihän tuo edes toimi niissä totalitaristisissa maissa jotka vastaavanlaisia lakeja soveltaa. Tuo moskeijan rakennusprojekti on lähinnä vaan symbolinen ele sille että Islam on kovaa vauhtia vakiintumassa Suomessa.
   
 15. Lue se mun teksti ihan loppuun asti ni sulle selvii miks.
   
 16. molari

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2012
  Viestejä:
  7 738
  Väärin. Sharia on koko yhteiskuntaa ohjaava arvo-, normi- ja lakijärjestelmä eli siten hyvin poliittinen, mikä tarkoittaa, että islam on hyvin poliittinen.

  Olet myös väärässä siitä, ettei islam muka tarkoittaisi mitään, koska siitä on erilaisia tulkintoja. Jos näin olisi, niin ei koko islamia voisi edes tunnistaa, ihmiset eivät kutsuisi itseään muslimeiksi. Selvästikin siis sillä on jokin ydin, jotkin keskeiset piirteet, jotka yhdistävät erilaisia tulkintoja. Ja koko argumenttisi on täysin tyhjä, koska islam on kokonaisuutena valtava globaalisti vaikuttava voima. Jos kategoria ei kertoisi oikeastaan mitään, niin emme voisi edes puhua koko voimasta, vaikka näemme hyvin konkreettisesti sen seurauksia joka päivä uutisista.

  Shariaa kannattaa suurin osa maailman muslimeista.

  [​IMG]
   
 17. eskimoe

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2008
  Viestejä:
  1 559
  Juu luin, mutta oletko oikeasti niin naiivi että luulet että tuollaisella lailla olisi mitään vaikutusta mihinkään? Korkeintaan saat ruman rakennuksen pois katukuvasta mutta ideologia jatkaa nousuaan.
   
 18. Oon. Seuraavaks kieltäisin kaiket julkiset uskonjulistukset esim kouluissa, tv:ssä, kadulla yms.
  Ja perusteluina on että uskonnot on perseestä ja uskovaiset on sekopäitä.
  Edit: laitetaan nyt vielä että jokainen saa uskoa ihan mihin haluaa, mutta sen voi tehä päänsä sisällä eikä sen tarvitse kuulua muille.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 13.10.2016
 19. Kenelek

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  187
  Näin kiihkeänä islamin inhoajana tuota vastaan tietenkin olisi helppo olla, varsinkin tuota tontin (vastikkeetonta) luovutusta vastaan. :mad: (Eikö arabirahoittajilta muka löydy pätäkkää maksaa myös se tontti?)

  Toisaalta kun HESAlaiset ovat antaneet asioiden mennä jo nykyiseen tilaansa, niin kai voivat sitten myös puolestani nauttia jatkossa muslimien suurpytingistä ja sieltä mahdollisesti lujaa kaikuvista kutsuhuudoista sekä muista lieveilmiöistä... :think:
   
 20. eskimoe

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2008
  Viestejä:
  1 559
  No itse pidän kyllä diktaattoreitakin sekopäinä.. :kahvi:
   
 21. -ATE-

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2003
  Viestejä:
  6 895
  Ranskassa ovat sulkeneet kymmeniä moskeijoita vihasaarnauksen takia ja ongelma on pitkälti tunnustettu, mutta ei, Suomeenhan näitä täytyy pystyttää oikein suurversiona ja hienolle paikalle.
   
 22. Coldcash

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2004
  Viestejä:
  1 855
  :smoke:
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2016
 23. Savolae

  Rekisteröitynyt:
  17.04.2013
  Viestejä:
  598
  Olet ihan oikeassa tuosta sharian merkityksestä; suoraviivaistin aiemman viestin alussa päästäkseni itse asiaan noista vanhoillisporukoista. Kuitenkin tässä kohtaa taas kerran tulee ongelmaksi se miten laajaa määritelmää poliittiselle haluaa käyttää. Sharialla tietenkin on voimakas poliittinen ulottuvuus, mutta toisaalta sitten kun kyseessä on pitkälti tulkinnanvarainen arvo- ja normijärjestelmä, niin pitäisikö kaikki arvojärjestelmät tulkita poliittisiksi (mikä tietenkin on ihan validi vaihtoehto). Muistaakseni jokin näistä suosituimmista määritelmistä "politiikalle" oli, että politiikka syntyy vastakkainasettelusta. Eli tässä mielessä sharia ei ole vielä olisi itsessään poliittista, mutta kun siitä löytyy Islamin sisällä lukemattomia eri tulkintoja, niin se muuttuu äkkiä poliittiseksi. Samaten tätä vastakkainasettelua ilmenee kun tämä arvojärjestelmä saa asemaa jossain missä sitä ei ole aiemmin esiintynyt tai jossa sillä ei ole entuudestaan vahvaa asemaa (esim. länsimaat).

  Pääpointti lienee tämä yhteentörmäys, ja siten tämä Islamin poliittisuus on kontekstiriippuvaista. Kun Suomen oloissa muslimien vaikutus pitkälti on tasoa "rakennetaan moskeija 10 vuoden päästä" (ja lisäksi ruokakulttuurin vaikuttaminen satojen kebab-pitserioiden kautta :D), niin täälläpäin Islam voidaan nähdä aika epäpoliittisena. Jos siis puhutaan poliittisuuden asteesta, niin nämä vanhoilliset salafistit edustavat ihan eri lajia kuin valtavirtamuslimit, kuten salafistit edustavat myös ihan eri vuosisataa kuin muu maailma. Näin Suomen oloissa on hyvä muistaa, että täällä käyttää nämä kotimaiset vanhoilliskristityt aivan suhteetonta valtaa ja heidän asemaan suomalaisilla muslimeilla on todella pitkä matka... Onneksi vanhoillislestadiolaisilla ei ole satojen miljardien öljyrahoja, ties mitä siitä seuraisi :p
   
 24. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  4 255
  Et ole tainnut seurata aikaasi. Eikös Western Union toimi Suomessa lähinnä tätä tarkoitusta varten? Minä ainakin lasken jokaisen Somaliaan lähetetyn euron "jollekin jihadistilahkolle tilitetyksi".
   
 25. Maasikana

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2015
  Viestejä:
  1 424
  Mutta eihän meillä toisteta Ruotsin virheitä! Ei vaan toisteta, vaikka tehdäänkin kaikki mamu-poliittiset toimenpiteet mediavinoumaa myöten täsmälleen samalla tavalla! Ei toisteta!

  Sitäpaitsi ei Ruotsi edes ole tehnyt mitään virheitä, senkin rasisti!!!
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti