Surisevat kontaktorit makuuhuoneen seinässä...

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja hynkel, 05.02.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. hynkel

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2002
  Viestejä:
  412
  Morjens.

  Ilmeisesti joku porilainen on päästetty suunnittelemaan tämäkin porilainen rivitaloluomus, kun ryhmäkeskus on pitänyt sijoittaa välttämättä makuuhuoneen väliseinään. Kämppä on 20 vuotta vanha ja ryhmäkeskuksen palikat alkuperäisiä. Sieltä näyttää löytyvän nyt 3 kpl AEG LS 07:aa ja 2 kpl apukontaktoreja AEG SH 04. Noiden lisäksi LVV:lle Hagerin ET321. Kaikki kuusi surisee enemmän ja vähemmän, jokainen kuuluu yksittäin makuuhuoneeseen. Nyrkin isku vaimentaa pahimmat surinat yösähkön kytkeytymisen jälkeen, mutta normaalihko surina jää kuitenkin jäljelle.

  Paraneekohan tilanne vaihtamalla nuo yksinkertaisesti uusiin? Vai pitäisikö myös vaihtaa mallia. Nuo AEG:n purkithan on ns. minikontaktoreja, mutta tila riittää normaalikokoisillekin. Onko jollakulla kokemusta, onko esimerkiksi GE:n äänettömäksi mainostamat kontaktorit oikeasti äänettömiä tai edes hiljaisempia kuin nuo perusmallin minikontaktorit? Siis esim. CTX 2440 230U 3S 24A 230VAC/DC (snro 38 170 03).

  Hager ET321:n tilalle on olemassa uudempi malli Hager ETC325, tiedä sitten, onko käyntiäänessä muutosta. Tuo vanhakin on tosin hiljaisempi kuin nuo AEG:n purkit. Jos joku tietää paremman purkin LVV:n ohjaukseen (vastaavanlainen, jonka saa laukaistua manuaalisesti päälle ja joka palaa sen jälkeen automaattisesti tariffinohjauslaitteen rytmiin) niin toki malliakin voi vaihtaa.

  Oon itse asunut tässä nyt viikon, ja mitta rupee olemaan täynnä tuota surinaa. Tiedä sitten, millainen kuuro täällä asui ennen meikäläistä...
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2018
 2. 0nanias

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2010
  Viestejä:
  432
  Aika useassa rivariyhtiössä nuo vaihdetaan nykyisin suoraan vastaaviin hurinattomiin kontaktoreihin pienehköjen sähköremppojen yhteydessä. Kannattaa kysäistä jos taloyhtiössä olisi muitakin joita kyseinen asia häiritsee, usein ihmiset eivät edes käsitä sitä että ei keskuksen kuulu pitää ääntä. Nuo surinat ja värinät tahtovat myös ajan kuluessa löystyttää liitoksia, jolloin vitutuksen lisäksi kasvaa myös paloriski.
  Itse käytän paljon juurikin noita hagerin hurinattomia, ESC425S, ETC325S yms ja ne ainakin ovat täysin äänettömiä vetäneinä. Uskoisin että asia on näin myös muiden valmistajien kohdalla.
   
 3. Katamaraani

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2010
  Viestejä:
  161
  Samaan aiheeseen liittyen... onko tuo aivan normaalia, että kun yösähkö kytkeytyy päälle niin tuosta sähkötaulusta kuuluu aina paukahdus? Joku rele sielä vissiin menee päälle?
  Ääneen olen kyllä tottunut jo tässä 3 -vuoden aikana ja omaksunut kyseessä olevan ihan normaali 80 -luvun talon ominaisuus.
   
 4. code3

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2010
  Viestejä:
  359
  Meillä pitää yösähkö aika kovan releen jumpsahduksen klo23, ja sama aamulla. On myös vaihdettu lämmityksen kontaktorit kovan surinan takia, ja nyt ei kuulu mitään.
   
 5. timppa83

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2014
  Viestejä:
  6
  Mistäköhän hintaluokasta puhutaan kun tuollaista surisevaa kaappia laitetaan?
  En tässä mitään tarkkaa hintaa ole hakemassa, mutta jos suuntaa antavaa hintaa on jollain antaa...
  Meillä kanssa hiukan surisee....
   
 6. mzzj2

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2002
  Viestejä:
  2 889
  Kontaktorit luokkaa 20-60 euroo kipale ja sähkäri vaihtaa aika monta kontaktoria tunnissa eli ei tuohon omaisuutta pitäs mennä.
   
 7. hynkel

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2002
  Viestejä:
  412
  Ääni kuuluu nimenomaan näistä kontaktoreista, ja se on normaalia. Kytkentä/avausäänet ovat myös näissä äänettömissä/hurinattomissa kontaktoreissa, eli niistä ei tuolla mun alkuperäisen kysymyksen päivityksellä pääse eroon. Elektronisesti kytkeytyvissä puolijohdekontaktoreissa ei olisi liikkuvia osia -> ei paukahdusta, mutta ovat verrattain kalliita.
   
 8. hynkel

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2002
  Viestejä:
  412
  Selvä homma, täytyy vähän kysellä asiaa. Enpä ollutkaan tajunnut katsoa Hagerin omaa luetteloa, että tuosta ETC325:sta on olemassa hiljainen S-malli erikseen. Normaalimallin myynti asuinrakennuksiin pitäisi kieltää...

  Hieman pienentyi kolinat jo sillä, että viitsi pyöritellä tyhjäksi jääneiden terminaalien ruuvit kiinni asti. Ilmeisesti ollut myös paikallinen (porilainen) asentaja toteuttamassa porilaista suunnitelmaa, kun jätetty alunperin nuo auki kilisemään... (ja ennen kun joku muu keksii ruveta kiristetelemään, niin pääkytkin pois ja myös huomio siitä, että ryhmäkeskuksen pääkytkin ei katkaise tariffinohjauslaitteelta tulevaa ohjaussignaalia).
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti