Suppaus (Stand Up Paddling) SUP

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja konvehteja, 05.07.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Uoppi

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2013
  Viestejä:
  65
  Kukin luonteensa ja mieltymystensä mukaan, sukupuoleen katsomatta. Melomista olen kuitenkin pitänyt aina aika sukupuolineutraalina touhuna, eikä se mielipide siitä muutu, vaikka naisten keskuudessa nimenomaan seisaaltaan melominen tuntuu nyt olevan erityisen trendikästä.

  Normisuppailusta mahdollisesti irtoavia kicksejä kannattaisi varmaan verrata enemmänkin jogaan tai vastaavaan. Maksimisykettä lähentelevästä intervallitreenistä saan tukevat adrenaliinit, mutta juhannusaattoyön kuutamossa suppailusta sain vielä astetta kovemmat kicksit - toki luonteeltaan aivan erilaiset.
   
 2. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 457
  On se.

  Kaikilla ei ole esim. säilytystiloja tai kuljetuskalustoa veneelle. Tommonen suppauslauta nyt vielä kulkee auton mukana.
   
 3. SUP

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2018
  Viestejä:
  2
  Muutaman vuoden ja useamman laudan kokemuksella.


  Pumpattavat:
  Halvoista laudoista AM:n tuotteet fusion, monster... ym. toimii mutta 10cm vahvoja älä osta. 15cm toimii aikuisella jos elopaino jää alle 80..90kg. 10cm vahvat laudat ovat liian pehmeitä mutta soveltuvat lapsille hyvin. 300-400€ lauta riittää aloittelijalle. Muihin halpoihin en koskisi kuin aqua marinan lautoihin. Ja jos halvan laudan paine 10-12psi niin ei toimi. 15psi ehdoton minimi. Aqua marinan laudoillakaan ei yksin lähtisi selkiä ylittämän eli aina uintimatkan päässä rannasta.

  Jos elopainoa on niin joudut sijoittamaan yli 700€ jotta saat riittävän hyvän laudan. Laudan vahvuus 15cm ja paine 20psi tai enemmän. RED Paddle, Jobe, Allen, starboard, Mistral ... Varaudu maksamaaan yli 1000€
  Ja vaikka omaa elopainoa ei olisikaan niin kovia paineita kestävä lauta on vai parempi kuin halvat laudat eli rahat ei mene hukkaan. Tällä hetkellä 1200-1500€ on pumpattavissa raja jonka yli maksamalla ei juuri saa enää lisää laatua tai ominaisuuksia. eli 700..1500€ välistä löytyy normi harrastajan laudat.

  Leveys? Aloittelijan kannattaa vuokrata pariksi ekakerraksi joku 80..90 cm leveä lauta. Tasapainon löydyttyä osta omaksi n 60..76cm leveä lauta. Liian leveällä laudalla melominen ei ole pidemmän päälle kovin mukavaa ja reissut tuppaa jäämään lyhyemmiksi koska lauta on hidas. Toisaalta liian kapea lauta ei myöskään ole mukava.

  Pumpattavat kapeat Race laudat ??? En ostasi vaan sijoittaisin nämä rahat kovaan lautaan.

  Pumpattavien paine:
  alle 10 psi = lelu älä osta
  11..14 psi = pienille lapsille rantakäyttöön
  15..20 psi = aikuisille
  20..25 psi = kaikenkokoisille aikuisille


  Pumpattavien talvisäilytyksessä pitää huomioida että hiiret tykkää joidenkin lautojen muoveista.

  Kovat laudat:
  Race laudaksi kova. Kovassa laudassa laudan massa on SE juttu.
  Myös mökki ja kalastuslaudaksi voisi harkita kovaa lautaa.
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2018
 4. SUP

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2018
  Viestejä:
  2
  Muut Suppaus välineet:

  1. Melontaliivi tai paukkuliivi 30..150€
  2. Sup leash 20..60€
  3. Mela säädettävä alumiini tai hiilikuitu 80..300€
  4. Kuivapussi 20..30 litraa eli vaihtovaatteet ja pyyhe mukaan. Kuitenki putoat joskus. 5..30€
  5. Vedenpitävä läpinäkyvä kännykkäkotelo kaulanauhalla niitä kuvattavia maisemia, hylkeitä, lintuja tulee vastaan 10..30e
  6. Silmälasinauha, estää lasien putoamisen "silmälasit ei kellu" 1..10€
   
 5. pienim

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2018
  Viestejä:
  1
  Moi!
  Ensinnäkin en ole koskaan kokeillut sup-lautaa, enkä ole mikään ammattilainen rakentajakaan. Kuitenkin haluaisin kokeilla oman laudan rakentamista mökille yhdeksi kesäiseksi harrastukseksi. Jonkun mielestä kannattaa ostaa, koska sieltä ja sieltä saa halpoja lautoja, mutta nyt kuitenkin lähdetään siitä, että yritän rakentaa itse.

  En oikein löytänyt googlettamalla selkeitä ohjeita, joten kerron oman suunnitelmani ja toivottavasti joku asiasta enemmän ymmärtävä kertoo, mitä pitäisi huomioida tai tehdä toisin.

  1. Tarkoitukseni on tehdä laudasta n. 4 metriä pitkä ja n.60 cm leveä. Ajattelin tehdä laudan kahdesta kerroksesta 50 mm finnfoamia ja laittaa väliin 2-3 mm paksua vaneria. Vaneria ajattelin väliin sen takia, että lauta tulee jäykemmäks ja kestävämmäksi ja toisaalta mielestäni vaneri on hyvä apuväline siinä, kun joudun liimailemaan 2,5 metriset finnfoam-palat yhteen.
  2. Muotoilen laudan hiomalla ja höyläämällä. Jotakin epoksia varmasti pitää laittaa pintaan + lasikuitumattoa.
  3. Pintaan ajattelin vielä korkkimattoa liukuesteeksi. Evien valmistuksesta ja kiinnityksestä ei vielä mitään ajatusta. Vanerista nekin ja lasikuidulla laminoin ne kiinteästi paikalleen?
  4. Maalaamisesta en vielä tiedä missä vaiheessa on järkevintä.

  Mallia muuten ajattelin ottaa paikallisesta uimahallista, jossa altaan reunalla on kolme tyylikästä sup-lautaa. Kaikki vinkit otetaan vastaan mielellään!
   
 6. aleksi61

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  389
  Mitäs mieltä olette tuosta Aqua Marine Vapor laudasta? 115kg kantavuus. Tänään olis Hong Kong avajaisissa 199€ ovh 399€

  Yhden halpiksen ostin joskus cittarista samaan hintaan eli 199€. Sellainen kuin Bestway White Cap Sup lauta. Hyvältä lauta tuntunut ja olisi kivaa kun voisi suppailla kaverin tai avovaimon kanssa mökillä ja tulevaisuudessa muksun kanssa.

  Tekis mieli kyl hakea toi vai onko jotain erityisen huonoa sanottavaa tosta? Tai osaako joku sanoa kumpi on parempi noista, toi Bestway vai Aqua Marine?
   
  Viimeksi muokattu: 15.03.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti