Suomi on paskavaltio - suomalaisuuden ja suomalaisen yhteiskunnan kritiikkiä

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja CoooL, 27.12.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. CoooL

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  151
  En äkkiseltään löytänyt ketjua, jossa Suomi, suomalaiset ja suomalaisen yhteiskunnan sairaat ilmiöt olisivat keskustelun alla samaan tapaan kuin maahanmuuttajat "kulttuurin rikastuminen" ketjussa.

  Tavoitteena olisi siis luoda ketju, jossa hyvin paljon samaan tapaan vihapuheen-omaisesti, kuitenkaan laittomuuksiin syyllistymättä, nostetaan tikun nokkaan niin sairaita ilmiöitä kuin häiriintyneitä "yksittäistapauksiakin", jotka osoittavat tämän kansan ja yhteiskunnan todellisen luonteen.

  Tänne kelpaavat siten niin korruptoituneiden viranomaisten sikailut kuin kossukännissä tehdyt perhesurmatkin. Mikäpä sen suomalaisempaa?

  Aloitetaan tänään tulevaisuustyöryhmän raportilla, jossa Suomen (paska)valtio haluaa tarkkailla jokaista digitaalisen elämän piirrettäsi profiloidakseen sinua monin tavoin.

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005947260.html

  Todella sairasta
   
 2. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Ei tarvita tätä ketjua. Kaikki maatamme paskaksi sanovat voivat pakata laukut ja lähteä muualle.
   
  Ilkko2, ketek, mies-oletettu ja 1 muu tykkäävät tästä.
 3. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 445
  Kaikilla ei välttämättä ole kertynyt säästöjä edes sitä lentolipun vertaa. Käsittääkseni maassamme on vielä (toistaiseksi) vapaus ilmaista mielipiteensä, joten miksi epäkohtien kritisoinnin pitäisi johtaa maastamuuttoon?
   
 4. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Koska kitinä ei vie eteenpäin. Jos on huonossa duunissa tai parisuhteessa, niin sitäkin vaihdetaan tarpeen mukaan.

  (Tämä ketju kait oli hieman sarkastinen vastaus kulttuurin rikastumiselle, ei varsinaisesti tarkoitettu itse aiheeseen)
   
  mies-oletettu tykkää tästä.
 5. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 020
  Kai siihen ilmaisunvapauteen kuuluu sekin, että saa sanoa että "jos ei maa kelpaa niin muuttakoon muualle".
   
  kusiainen, mies-oletettu, Paapaa ja 1 muu tykkäävät tästä.
 6. tth78 Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2012
  Viestejä:
  4 445
  Tottakai kuuluu!

  Suomessa on paljon asioita hyvin ja paljon löytyy myös parannettavaa. Se on jokaisen kohdalta listattava plussat ja miinukset ja katsottava sen perusteella, onko tämä sovelias paikka asua.
   
 7. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  Eli sun mielestä Suomi on paskavaltio, koska joku ryhmä visioi mahdollisuuksista, joita tietojen yhdistely voisi luoda esim. ihmisen sairastumisen ehkäisemiseksi? Ja sitten sua vituttaa, kun asiasta käydään julkista keskustelua ja nostetaan esille ongelmia koskien ihmisten yksityisyyttä?

  Kai sä jossain kohtaa tajusit, että 1. tuo EI ole Suomessa tällä hetkellä mahdollista, 2. tuosta EI ole mitään lakiesitystä edes olemassa. Silti Suomi on "paskavaltio"?? Lähtipä kyllä helvetin hyvin lentoon tämäkin ketju :rofl::rofl:
   
 8. DoubleTap

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2015
  Viestejä:
  109
  Käypä joskus ulkomailla ja tee vasta sitten vertailuja. Suomessa on toistaiseksi asiat todella hyvin monessa asiassa. Ja mitä tuohon uutiseen tulee, niin tuollainen tiedonkeruu on helppo välttää. Somea en käytä, painoideksini ei edes lue missään, ja bonuskortit voi leikata halki. Sitäpaitsi, tuollaisia tietoja ei todellakaan keräillä ilman lupaa. Jos gps:n poiskytkeminen puhelimesta ei riitä, niin hankitaan sellainen laite, jossa sitä ei ole.
   
 9. The Grenadier

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  617
  "Kyllähän Suomalaisetkin"-ketju siis. Täällä on asiat toistaiseksi hyvin, ja vaikka kännissä tapetaan ja raiskataan, sillä on yleinen paheksunta. Ei kulttuuriin liittyviä juttuja sinänsä, imo.
   
 10. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 628
  Kokonaisuutena Suomi on parhaita valtioita. Ei kaikki asiat ole täydellisiä, eikä kaikki asiat ole kaikkien mieleen. Missään maassa ei ole. Paskavaltio Suomi ei ole.
   
  joku4362, rodder, Desgorr ja 1 muu tykkäävät tästä.
 11. Kala-Kalle

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2016
  Viestejä:
  1 625
  Suomessa epäkohdat lähinnä ärsyttää, joskus vituttaa ja harvoin raivostuttaa, mutta hyvin monesta muusta maasta poiketen täällä voi vapaasti kertoa, mikä vituttaa tai mikä asia on vinksallaan ja täällä sentään on mahdollisuuksia vaikuttaa asioihin joko ottamalla itseään niskasta kiinni, tai nostamalla kissan pöydälle. Parantamisen varaa on aina ja ihmiset eivät käyttäydy juuri niin kuin itse tai valtaosa ihmisistä haluaisi, mutta maailmasta ei löydy kuin ehkä kymmenkunta maata missä asiat yleisesti ottaen ovat kutakuinkin yhtä hyvällä tolalla kuin Suomessa ja kymmenenkin on ehkä jo liioittelua.
   
  B12 ja beatme tykkäävät tästä.
 12. CoooL

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  151
  Mielestäni sillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa missä jonkun maan arvostelija asuu?

  Yksi paskavaltion tunnusmerkeistä on kyvytön, haluton ja laiska viranomaiskoneisto. Sellainen ei tietenkään synny sattumalta vaan kansakunta saa sellaisen kun se itsekin kansana on.

  Päivän uutisissa on parikin esimerkkiä näistä. Suomen merkittävin rikollisjärjestö ja pääkaupunkiseudun huumekartellia pyörittävä viraomainen, poliisi, on ohjeistanut ettei paskavaltion kansalaisten kohtaamia pikkurikoksia tarvitse enää tutkia. Tämä varmasti kelpaa lammas-alamaisille aivan hyvin.

  Paskavaltio on huomattu - ja sille ansaitusti nauretaan - ulkomaita myöten. Australialainen kaivosyhtiö ilmoittaa, että viranomaisprosessit Suomen "ahkerien" viranomaisten käsittelyssä kestävät niin kauan, että kaivokset on ennen päätösten saamista jo ehditty tyhjentää :D
   
 13. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  En tiedä missä mielentilassa tai kuka tämän viestin on kirjoittanut, mutta voisi luulla kansanedustajaksi, joka huutaa oppositiosta.

  Olisiko mitenkään mahdollista edes teoriassa, että poliisilla on x resurssit ja johto miettii resurssien priorisointia sen sijaan, että kyseessä "ei tarvitse tutkia" päätös?

  Jos sulla viisi mailaa ja kuusi pelaajaa, niin jonkun on oltava vaihdossa. Ei se tarkoita, että ei haluta yhden pelaavan.
   
 14. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  Tällaiset heitot eivät mitenkään hirveästi lisää sun fantasioinnin uskottavuutta. :think:

  Käsittääkseni laki kyllä mahdollistaa toimenpidekiellot. Ja tässä kannattaa huomata, että yhtiön tehtävä ja intressio on viestittää sijoittajille, että "Älkää myykö, oikeasti valitukset eivät haittaa bisneksiä, kyllä tämä pysyy toiminnassa jatkossakin, sijoittakaa lisää!" Sijoittajaviestintä ei ole mikään objektiivinen totuus. (Enkä nyt väitä, etteikö valitusprosessi olisi täydellinen.)
   
 15. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Toisaalta sijoittajaviestinnässä valehtelu on suunnilleen kaikkialla maailmassa sellainen rikos, josta on ihan tuntuvat seuraukset yritykselle ja sen päättäjille. Poliitikoille tai viranomaiselle valehtelu ei useinkaan ole rikos tai jos on, seuraukset ovat merkityksettömät. Pientä sinisilmäisyyttä tuntuu olean nykypoliitikkojen suhteissa elinkeinoelämään.
   
 16. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  No, pitäisi ensin nähdä se valehtelu ja sitten selvittää kotimaan lainsäädäntö ennen johtopäätöksiä. Joka tapauksessa yhtiöt kaunistelevat tilannetta silloin kun se on niille edullista esim. rahoituksen näkökulmasta.
   
 17. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Kyseisessä viestinnässä ei vain ole mitään laitonta tuomittavaksi. Puhuivat totuuksia, vaikkakin kovin erikoisella tavalla vaikuttaakseen sijoittajiin.
   
 18. dephy

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  515
  Pahimpia märisijöitä on ne jotka ovat jumissa elämässään. Paska duuni tai ei duunia, ruma ulkonäkö jne. Liikaa aikaa märistä.
   
 19. Minarkki

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2018
  Viestejä:
  299
  Siis se että jossakin muualla asiat ovat huonommin ei tarkoita etteikö niitä meillä voisi edelleen kehittää. Fakta kun on se, että about kaikkialla asiat OVAT huonommin kuin meillä, ja se on aika pirun hyvä saavutus, koska meillä ei ole ikinä ollut mitään oikopolkua kuten öljyä, kultaa, tarpeeksi sikamaista imperialismia tai geologista sijaintia missä olisimme luontaisessa turvassa.

  Se että joku yksittäinen kyttä väitetysti on edistänyt jotain huumekauppaa on maan mittakaavassa aika pieni rike, kun monissa maissa korruptio on maan tapa ja ihmisiä tapetaan ja kidutetaan huvin vuoksi ja yhtään ketään ei kiinnosta. Ja mullakin on huonoja kokemuksia kytistä, mutta ikävä kyllä kytätkin ovat ihmisiä ja ihmiset ovat keskimäärin todella tyhmiä.

  Mihinkään isompaan en jaksa ottaa kantaa, mutta kaikkea pientä pölynpyyhintää, mm.

  - Perustuslakituomioistuin
  - Kotietsinnät oikeuden määräyksellä
  - Kaikkea viranomaistoimintaa ei pidä sähköistää, mm. maksuliikenteen, tilitietojen, valvonnan ym. osalta vaan niihin pitää jättää fyysinen ns. kustannuskynnys jotta ihan kaikkea tietoa ei saada nappia painamalla vaan siihen vaaditaan konkreettinen peruste
  - Ilotulitteisiin vapaampi myynti
  - Lähtökohtaisesti asioita ei ratkaistaisi kieltämällä tai verottamalla sillä perusteella että sosiaalivaltio vastaa kaikista kuluista
  - Ylipäätään ihan mihin tahansa pikkuongelmaan ei saa puuttua lainsäädännöllä. Kun miljoonat ihmiset puuhaavat, joku aina vammautuu ja kuolee. Se on ikävä tilastofakta.
  - Aseenomistusoikeus vahvemmalle pohjalle
  - Puolueille kielto asettaa ehdokkaita vaaleihin, ainoastaan kannattajayhdistysten kautta henkilökohtaisesti
  - Kuntien määrän vähentäminen ja päällekkäisten tehtävien ja kustannusten minimointi maan pienen koon ja väkimäärän takia
  - Luonnolliset monopolit pitää säilyttää valtion omistuksessa Brittien ym. kokemusten perusteella
  - Alkoholi- ja rahapelimonopolien purkaminen ja tavaran vapaa liikkuvuus EU-alueella (pl. myynti ym.)
  - Huumeiden käytöstä rankaisemisen lopettaminen, koska systeemillä ei ole ikinä saavutettu mitään muuta kuin paskaa
  - Rangaistuksia väkivaltarikosten osalta pitää koventaa ja hätävarjelua koskevan lainsäädännön oikeusturvan parantaminen
  - Kansallisen suurnopeusrataverkoston rakentaminen niin, että työmatkustus esim. Hki-Tre-Tku tai jopa Ouluun olisi mahdollista max ~tunnissa. Jos Kiinalaiset osaavat rakentaa +400kmh junia, niin miksi hemmetissä me emme? Hki-Roi 2h tekisi siitä helvetin kilpailukykyisen jopa lentoliikennettä vastaan ja se myös voisi vähentää tarvetta pakkautua pelipaikoille
  - Suuriin asutuskeskuksiin kuntien tai valtionosuuksilla rahoitettu edullinen tai ilmainen joukkoliikenne
  - Työttömyysturvan muuttaminen talouskohtaiseksi ja perustulon kaltaiseksi (siksi ettei mahdollisuutta kikkailla pääomatuloilla tai kommuuniasumisella ole rajattoman tulokertoimen kasvattamiseksi) koska meillä on jo de facto perustulo-toimeentulotuki jonka saa vaikkei tekisi yhtään mitään
  - Maahanmuuttorakennetta pitää parantaa EU-tasolla ja esim. esitetyt turvapaikanhakukeskukset kolmansiin maihin ovat hyvä idea ja työperäistä emigraatiota pitää kannustaa
  - Henkilökohtainen konkurssi ja luottotietojen palautuminen välittömästi velkojen kuittauksen jälkeen ja vastuun painopisteen siirtäminen velkojalle velka-asioissa tältä osin
  - Maanteiden tieturvallisuuden painottaminen asioihin jotka ratkaisevat, l. teiden rakenteellisen nopeuden soveltaminen, moottoriteiden kattonopeuksien nostaminen ja nopeusvalvonnan toleranssin kasvattaminen (toleranssi esim. motarilla on 20kmh luokkaa)
  - Päiväsakkojärjestelmä on erinomainen keksintö, koska se rankaisee kaikkia tulojen mukaan ja jos tämä ei kelpaa, pitää sakkojen alaraja poistaa niin, että tyhjätaskurumpali voi saada 6 euron sakon siinä missä miljonääri 100 tonnia
  - Sananvaus suojaa myös natseja. Ilmaisuvapaus on demokratiaa ja se ylläpitää kauhun tasapainoa joka pakottaa kohtaamaan ongelmat. Kivapuhe ajaa ongelmat pinnan alle ja luo vääristymiä ja korruptiota.

  Yksityisyys on rapautunut nykypäivänä ja kun on herätty siihen, että digitalisaatiolla saadaan louhittua loputtomasti kaikkea dataa ja yksityiset firmat tekevät sitä, niin miksei sitten valtiokin. Sellaiset perusasiat kuten rutiininomaiset verikokeet ja muut analyysit laahaavat yhä vanhassa ajassa, kun samaan aikaan haaveillaan, että ihmisiä voitaisiin ohjailla reaaliajassa kyttäämällä pizza- ja kaljaostoksia ja sitten kännykkään tulee jostain valtion terveyden ja totuuden ministeriöstä tekstari, että jos touhu ei lopu niin varaamme ajan sosiaaliohjaajalle.
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2018
  Narf ja joku4362 tykkäävät tästä.
 20. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  "- Päiväsakkojärjestelmä on erinomainen keksintö, koska se rankaisee kaikkia tulojen mukaan ja jos tämä ei kelpaa, pitää sakkojen alaraja poistaa niin, että tyhjätaskurumpali voi saada 6 euron sakon siinä missä miljonääri 100 tonnia"

  Voin arvata taas kerran, että kumman ryhmän edustajana ideoitu tämä. Kovat tulot ei tarkoita vapaata pääomaa maksaa kuusinumeroisia laskuja, joka voi aidosti muodostua naurettavasta asiasta. Luovutat ilotulitteita sun 16-vuotiaalle pojalle ja kytät näkee ---> 16-24 päiväsakkoa. Onpa hieno myydä vähän osakkeita pois, jotta saa maksettua. Samaan aikaan sitten naapurin reiska luovuttaa papatteja pojalle ja maksaa 6 euroa sakkoja. System works!
   
 21. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  584
  Olisiko sitten sinun mielestä hyvä ratkaisu, että sakon suuruus olisi sama tienaa sakotettava sitten 2000, 20000, tai 200000 €/kk ?
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2018
 22. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Tässäkin asiassa on aikamoista liioittelua. Vaikkapa 20 päiväsakkoa kahden alaikäisen lapsen huoltajalle 3500e/kk nettopalkalla tekee 964 euroa. Viiden tonnin nettopalkalla samoilla parametreilla 1462 euroa. Tuollaiset sakot hyvin harvoin ihan vahingossa tulevat ja jos tulevat niin sanoisin että tuollaisen ylemmän keskiluokan perheellisen pitää pystyä yllättävän tonnin-kahden ylimääräisen menon hoitamaan ilman osakemyyntejä. Viisinumeroiseen sakkosummaan tarvitsisi yli 30000 euron nettokuukausipalkan. Kyllähän nuo jotkut yksittäistapaukset hieman hassuilta voivat tuntua, mutta vähintään yhtä hassua on joidenkin suuri huolenpito siitä miten miljonääri ylinopeussakoistaan selviää ja joutuuko jopa myymään osakkeitaan kun ei pidä kahden viikon tulojaan likvidinä samalla lailla kuin useimmat meistä.
   
 23. Minarkki

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2018
  Viestejä:
  299
  Rahalla ei saa saada oikeutta oikeusjärjestelmässä. Rahamääräisen seuraamuksen pitää perustua suhteeseen, esim 1/20-osaan vuoden tuloista jotta sillä on sama efektiivinen vaikutus. Analogia on se, että maitopurkki maksaa euron kaikille, mutta miljonäärille kymppitonnin sakot ovat vain yksi erä kirjanpidossa, kun taas tyhjätaskulle satasen sakko on noin neljäsosa koko kuukauden käyttövaroista.

  Se että rahat on sidottu johonkin indekseihin tai optioihin, ei ole oikeusjärjestelmän ongelma. Myy osakkeita ja maksa sakkoja, jos et pysty noudattamaan samoja sääntöjä. Mitä jos olen pulsu ja sanon ettei mulla ole varaa maksaa sakkoja kun pitää ostaa kaljaa? Tai ihan vaan että valitsen syömisen ennen sakkoja? Ruotsissa ainakin tietyissä tapauksissa sakkoja ei muunneta ollenkaan vankeudeksi, jos niiden maksamattomuus perustuu tosiasialliseen varattomuuteen. Itse printtaisin oikeuteen tiliotteet etten ole ostanut viimeiseen puoleen vuoteen kuin kerran alkoholia.

  Jos olisin miljonääri ja ajaisin 500 tonnin sakot ylinopeudesta, mielessä pyörisi kolme asiaa:

  a) systeemi on vitun perseestä,
  b) jos olen ajanut oikeasti törkeää ylinopeutta, syy löytyy peilistä
  c) jos saisin vain parin tonnin sakot, nauraisin köyhille mutta kokisin sen epäoikeudenmukaiseksi, koska sillä ei olisi mitään vaikutusta talouteeni.

  Sakkoon voisi tietysti tehdä lisäyksen että sen voisi aina suorittaa vapausrangaistuksena. Hyvätuloisen ihmisen aika voi olla helposti kalliimpaa kuin köyhän.

  Sitten taas esim. proggressiivinen verotus on vähän kinkkisempi asia ja itse myöntäisin kyllä nostavani kytkintä matalamman verotuksen maahan, jos ansaitsisin liikaa.
   
  kusiainen tykkää tästä.
 24. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  "Rahalla ei saa saada oikeutta oikeusjärjestelmässä"


  Eikä varallisuudesta pidä saada lisärangaistusta.
   
 25. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945
  Ylinopeuksissa kortti hyllylle alkaen viikko jne. Se vituttaa kaikkia tasapuolisesti ja toimii pelotevaikutuksena parhaiten.
  Ei mua sakot ahdista, vaikka varovasti ajankin jos tulot olleet suuret edeltävänä vuotena. Sen sijaan nyt ajan helvetin tarkasti, kun parhaillaan tulossa toiset sakot lyhyessä ajassa ettei vain menetä korttia.

  Muissa tilanteissa eli esim tuo ilotulitteiden luovutus, niin sama rike se on kaikille ja rangaistus pitäisi olla merkintä rekisteriin ja kiinteä sakotus vaikkapa 50-100€.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti