Suomi lainaa 550 miljoonaa Kreikalle, SINÄ MAKSAT! EU:lle 1,44 Miljardia Euroa!

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja lautakunta, 29.04.2010.

Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. All-Bran

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2008
  Viestejä:
  613
  Neuvotellaan siitä kuinka suurella rahoitusosuudella päästään mukaan noihin eteläeurooppalaisten diskorahastoihin. Käteinen yrittää maksimoida Suomen maksuosuuden/tappion, koska enempi on aina parempi eikö niin. Parasta olisi jos Suomi vastaisi koko rahastosta. Oltaisiin sitten maailman suurimpia roskalainojen rahoittajia. Pyritään olemaan ykkösiä kaikessa.
   
 2. emerik

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  6 830
 3. WinterIsComing

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2010
  Viestejä:
  947
  No nyt tehdään sitä politiikkaa oikein kunnolla mitä onkin kaivattu kun kolmea suurta ei erottanut muuten kuin nimestä. Keskusta ja vihreät pistää nyt persut vastaamaan lupauksistaan ja kaatamaan portugalin paketin. Saa nähdä miten pelissä käy: jos paketin kaatumisesta seuraa pankkikriisi niin seuraavissa vaaleissa (jotka tulevat tällöin parin vuoden sisällä) vanhat palaa valtaan. Jos taas paketti hyväksytään ilman suomea ja saadaan turpaan mm. maataloustuissa ja muissa pian tulevissa eu-kysymyksissä niin silloinkin homma kaatuu kaikkien niiden niskaan jotka pakettia vastusti. Saattaa olla että sitten jytky tuleekin kokoomukselle. :D
   
 4. All-Bran

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2008
  Viestejä:
  613
  Jos pakettia ei hyväksytä Persujen takia ja Suomessa ei tule pankkikriisiä, niin sitten Persut jatkavat jytkyilyä.

  Voitais muuten ottaa (Saksan) markka valuutaksi sitten kun aika koittaa. Toinen vaihtoehto olis leikata nuo PIIGS-maat pois eurosta kylmästi ja antaa heidän ratkoa ongelmansa itse.
   
 5. Zakhal

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2006
  Viestejä:
  2 049
  Tai sitten tämä paketti ja kaikki seuraavat hyväksytään jolloin suomi takaa roskalainoja niin paljon että niillä olisi maksanut maataloustukia vuosikymmenet. Ja sitten Suomen maataloustukea leikataan kuitenkin koska sen jälkeen tulee pankkikriisi koska takaamisesta ei ollut mitään hyötyä, kaikki luotto on käytetty ja jostain pitää alkaa leikkaamaan menoja. Jää paska molempiin käsiin ja yksi vielä housuihin.
   
 6. emerik

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  6 830
  Portugalin apupaketti vuoti julkisuuteen | Talous ja politiikka | YLE Uutiset | yle.fi

  Ps. Kieltämättä olisi hyvä noita toimenpiteitä soveltaa Suomeenkin, mutta sen takiahan se käteinen ajaakin Suomen konkursiin. Ovela kaveri. :D
   
 7. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 103
  Jos suomessa olis tää, ni ensimmäisenä olis noussu alkoholi ja tupakkavero, sitten bensa ja sitten sähkö. Myös ruuan hintaa vois pikkusen nostaa. Opettajia, hoitajia ja valtion työntekijöitä ulos, samalla perustetaan 500 uutta korkeapalkkaista pikkudirikan virkaa. Lisäksi kansanedustajien palkkoja nostettaisiin 15%.
   
 8. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 130
  Eiköhän meillä ole noita jo nostettu Portugalin tasoa korkeammalle, luulen mä. 1500 euron eläkkeistä ei taida kovin moni johtajia tahi eläkevakuutuksia käyttäneitä lukuunottamatta nauttia ;=

  Tukipaketin ehdot uhkaavat työntää Portugalin taantumaan | Ulkomaat | YLE Uutiset | yle.fi

  Viime päivät ja tietysti ennen vaaleja on hehkutettu, kuinka persujen vaalivoitto kaataa paketin, maailma tuhoutuu ja kukaan ei enään leiki Suomen kanssa. Vaan hyvin helposti se näyttää siitä huolimatta syntyvän..
   
 9. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 103
  Kyse olikin siitä että miksi mikään muu maa ei koskaan kiristä samoista asioista kuin suomi?
   
 10. herra papu

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2002
  Viestejä:
  280
  Ehdottomasti, tai sitten ay-jyrät laittaa tehtaat kiinni ;) Noh, onneksi fraybentoseja kohoaa eikä paperimiehet enää heiluta (maan taloutta) "Työttömyyskorvausten maksamiseen esitetään puolentoista vuoden enimmäisaikaa. Lisäksi korvausten määrät alkavat pienentyä puolen vuoden työttömyyden jälkeen."
   
 11. ESKOKALA666

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2000
  Viestejä:
  1 135
  Yleensähän ituhipit on niin helvetin pihalla nyt nyt ihan asiallista menoa. Perusteluhan tuolle kannanmuutokselle on se, että koska sossut ja persut populismilla pääsivät hallitukseen, tai siis siltä näyttää, hoitakoot sitten itse siellä sotkunsa. Samalla linjallahan on keskustakin nyt kun ei halua ottaa mitään vastuuta päätöksistä vaan kaikki kaadetaan kataisen niskaan.

  Nyt siis ei pidä keskittyä siihen mitä vihreät tekevät tai eivät tee vaan siihen että sossut ja persut nyt kaataisivat tuon paketin kuten lupasivat ennen vaaleja. Hoitakoot oman sotkunsa.

  Mitä järkeä tuonne on oppositiopuolueiden kepun ja vihreiden lähteä kantamaan vastuuta kun vaalit näköjään voitetaan populismislla ja vastuun kantamisen välttelemisellä?

  NAurattaa jo valmiiksi Urpolainen tuolla kaatamassa koko sotkua, noh sitä saa mitä tilaa.
   
 12. Mokkis

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2000
  Viestejä:
  1 067
  Voi jumalauta

  tässähän tehdään nyt aivan valtavaa huijausta, jossa kansan äänestämän eduskunnan valta viedään pois. Vanhaa hallitusta ei ole enää edes olemassa eikä sillä olisi enää edes määräenemmistöäkään, mutta silti samat konnat jatkaa puljailujaan. Eikö tällainen Kepun suorittama "jättäytyminen" pitäisi asettaa lainvastaiseksi?

  Minä en todellakaan usko että Suomi tulisi missään olosuhteissa kieltäytymään Portugalipaketista jos maatamme voi diktatorisoida parin ihmisen toimesta näin häikäilemättömästi.

  Minä suorastaan näen kansan raivon. Uutisissakin jouduttiin toteamaan että uuden eduskunnan kaikista edustajista yli 70% vastustaa tätä tukipakettia vaikka vain muutama prosentti kannattaa ja sitten perään toppuuteltiin että noh nämä nyt on vaalikoneiden tuloksia... eihän sillä tietenkään ole mitään meritystä että suurenemmistö valitusta eduskunnasta vastustaa suoraan koko saatanan huijausta! :D

  Siksipä tätä ei tulla päästämään koko eduskunnan päätettäväksi, vaan asia ns. politikoidaan kulisseissa eli vain tietyt bilderbergit (EU-valiokunta!) pääsevät junailemaan sopimusta joka hyväksytetään toisen pienen piirin kesken.

  TÄMÄ ON RIKOS JA VALTIOPETOS.

  Mutta silti minua naurattaa, koska tämä kaikki sataa verenpunaisten mellakoiden pussiin. Katsokaas siinä vaiheessa kun paska lopulta iskee faniin (mm Espanja tai Italia...) niin tulemme näkemään vielä entistä vihaisemman kansan jonka vaaleissa esittämää tahtoa ei ole edes kuultu saati sitten toteltu ja sitikin maamme on tuhottu kymmenien miljardien vastuisiin ja itsenäisyys myyty monikansallisille instituutioille. Siinä vaiheessa härmän lallit herää ja eliitin kätyrit menee kepin nokkaan.

  Ja tämä on ennustus, ja minähän olen oikeassa. Te vain naureskelette, mutta miksi minun skenaarioni vain näyttää päivä päivältä todenmukaisemmalta?
   
 13. herra papu

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2002
  Viestejä:
  280
  Oletko koskaan ollut väärässä missään asiassa? Oi guru.
   
 14. Herra T

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2005
  Viestejä:
  157
  Eduskunnan Portugali-pakka on aivan sekaisin | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi

  Jumalauta. Käteisen ja hänen puolueensa asia on kantaa vastuu Kreikalle myönnetystä lainasta. Käteinen voisi näyttää vastuuta ja maksaa summan omasta pussistaan.
   
 15. Albireo Banned

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2007
  Viestejä:
  1 238
  Kumpi johtaa Suomen valtion rahojen töräämiskisaa: Asteroidi vai käteinen :confused:
   
 16. rp::

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2009
  Viestejä:
  1 431
  Kenelle jää Musta Pekka? ? ?Järki käteen, Suomi? — Uusi Suomi

  Taloudelliset järkisyyt = saadaan ehkä puolet takaisin?
   
 17. Jarlaxle

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2002
  Viestejä:
  3 475
  Oiskohan sellainen vakauspaketti mitään, että jos jokin kriisipankki meinaa kaatua, niin EU maat sitoutuvat tukemaan pankkia ja vastikkeeksi saavat kyseisen pankin osakkeita, jotka sitten myöhemmin voidaan myydä kun pankki on päässyt tolpilleen..? Tähän voisi lisätä vielä Brasilian mallin jossa pankin merkittävät johtohenkilöt voivat joutua osaksi omalla omaisuudellaan vastuuseen pankin ongelmista.

  Joka tapauksessa systeemin tuotto siten kuinka suuri osuus valtiolla on kriisirahastossa ja myydessä sitten myös rahat jakautuvat sen mukaan kuinka suuri osuus on kriisirahastossa kullakin jäsenmaalla. Luonnollisesti..

  Kenelle jää Musta Pekka? ? ?Järki käteen, Suomi? — Uusi Suomi

  Tälläinen logiikka on kuitenkin kovin hölmöä.. siis että dumbataan rahaa systeemiin josta saadaan ehkä puolet pois. Päivänselvää kun kuitenkin on se että pankkeja pelastetaan, ei kriisimaita.

  Saksalaisekonomisti: Eurovaltioiden velkasaneeraukset alkanevat ensi vuonna | Taloussanomat
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2011
 18. Jarlaxle

  Rekisteröitynyt:
  24.12.2002
  Viestejä:
  3 475
  Viimeksi muokattu: 04.05.2011
 19. Zakhal

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2006
  Viestejä:
  2 049
  Tuo olisi se minimi millä itse lähtisin tähän touhuun mukaan, mutta noilla pankeilla on EUssa varmasti sellaiset rahalla ostetut lobbarit että ideaa tuskin tuodaan koskaan edes esille.
   
 20. Hetukkam

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2002
  Viestejä:
  1 228
  Kreikan korkoswapit taas ottaneet suunnan kohti taivaita. Ei mikään yllätys, sillä nuo Kreikalle esitetyt taloutta reippaasti supistavat suunnitelmat ovat... no öh, taloutta supistavia. Ei ne pankkiirit edelleenkään mitään tyhmiä ole. :D
   
 21. DEGAUSS_

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2007
  Viestejä:
  1 007
  Luin jostai foorumista hyvän tekstin ja meni joteki näin:

  Miksei Suomi perusta uutta pankkia. Sit valtio siirtää sinne muutaman miljardin. Kerta rahaa sai pankit jakaa ja lainaa eteenpäin aina enemmänku sitä oikeasti on, ni suomi vois jakaa tota ilmaa ja maksaa sillä valtiovelan maille joille se on velkaa.

  Seuraavaa en enää muista siitä viestistä mutta improvisoidaan:
  Sit toi uus pankki perii jotain 0 korkoa suomen valtiolta ja jätetään se piikki vaikka auki ikusiks ajoiks ni valtiovelka maksettu.
   
 22. santzes

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2001
  Viestejä:
  92
  Jos Käteinen tarkotti että se itte tienaa tällä. Pikku typoja, sattuuhan näit
   
 23. Pastis51

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2004
  Viestejä:
  109
  Jos ny tuulipuvut kaataa paketin niin siinä menee jykältä virka EU:n ytimissä, ovet sulkeutuu ikiajoiksi, vituttaahan se. Todellakin pankkien kannattaa luotottaa noita paskamaita sen minkä kerkiää koska takuumiehenä on veronmaksajat, ei noin kovaa riskitöntä tuottoa saa mistään.
  On kahdenlaisia toimijoita tässä, ne jotka antaa rahaa ja ne jotka saa. Nää tuet ja takuut kiertää suoraan pankin kassaan ja nämä onnettomat etelänmaat lisää siihen vielä korot.
  Suomi on nyt tuossa antajan roolissa, ja esim britannian pankit ja sitä kautta koko valtio on saajan roolissa. Voisko siellä kokoomuksessa nyt joku ihan oikeasti ottaa järjen käteen ja edes koittaa hetken miettiä asiaa eikä alkaa eskolan tavoin vaahtoomaan jostain vitun vastuunkannosta. Jos koko apu on niin tärkeetä niin oletan että kokkarit kerää omistaan kunnon kolehdin ja pistää senkin menemään.
   
 24. noupain

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2008
  Viestejä:
  200
  Toivottavasti suomi ei takaa mitään eikä ketään. Rahoo tarvii ihan perussuomalaisille.
   
 25. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 148
  Näinhän se on perinteisesti hoidettu.

  Yksi syy minkä takia tätä ratkaisua ei haluta käyttää tällä kertaa on se, että pankkien tukemiseen ei todennäköisesti päästä ilman että käydään pankkikriisi läpi. Ja pankkikriisi tietenkin johtaisi suurella todennäköisyydellä ongelmiin myös yleisemmin taloudessa, kuten pari vuotta sitten nähtiin. Edellisestä kerrasta taidettiin suomessakin selvitä hämmentävän hyvin, vaikka vienti dippasi oikein urakalla. Ei kannata kuitenkaan luottaa siihen, että seuraava kerta olisi yhtä helppo - varsinkaan jos se tulee näin nopeasti.
   
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti