Suomen taksijärjestelmän "laatu", jonka vapauttaminen tuhoaisi, mitä se oikein on?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Nik0lai, 11.08.2015.

 1. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 879
  Tsekkasin matkan duunista keskustaan, Rautatieasemalle FT:lla ennkkoon 29eur. Matkaa on 12km. Halvimmillaan on menty sama matka 27eur. Tiedä sitten johtuuko kellonajasta tuo erotus.
   
 2. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 491
  Kyllä on halpaa ja helppoa nyt kun voi vertailla 17 eri yhtiötä jos säästäisi vaikka 3 euroa eikä edes tartte ottaa tolpalta jotain niistä kolmesta mittarittomasta 2006 Toyota Yariksesta joiden kuski ei tiedä missä on Espoo.
   
  Dreama, siperiankuu, Esterhaus ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 3. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 491
  On ihan pakko tulla avautumaan taas tän viikon taksitapahtumista.

  Melko hienoa kun Helsingin aseman tolppa mennyt kunnon viidakoksi, siellä lonnii ties minkälaista ja näköistä härvääjää ties minkälaisten autojen kanssa. Mistään ammattimaisuudesta ei tietoakaan. Ei ihan hirveästi tee mieli ottaa taksia joltain Ahmedeilta joita pyörii siinä keskenään jossain ihme häröpallossa kuusi kappaletta ilman mitään tietoa mikä on kenenkin taksi. Vaatetus voi kanssa olla vähintään eksoottista.

  Sitten melkoisia ajosuorituksia näkyy pk-seudulla. Paras oli punaisia päin ja suoraan vasemmalle kääntyvien kaistalta risteyksen läpi. Kaupunkitietämys on selkeästi kanssa ihan hukassa, kolme kertaa, KOLME KERTAA, saman viikon aikana taksi tukki risteystä ja väänsi sulkuviivojen yli takaisin oikealle reitille. Yhden kerran keltaisten viivojen yli valoristeyksessä.

  Ylinopeus ja agressiivinen ajotapa selkeästi lisääntynyt. Tosin ymmärtäähän sen kun tulot tippuneet kaikilla ja kuun loppua kohden voi tulojen osalta alkaa näyttää suht ankealta kun pitäisi maksaa laskuja ja ostaa ruokaa. Mitä nopeammin seuraavalle kyydille sitä parempi, mitä väliä liikennesäännöistä.

  Mut hinnat on tippunu ainakin 8%.
   
 4. joku...

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2008
  Viestejä:
  30
  Edelleen vain ihmettelen onko vielä niitä jotka ottaa sen taksin sieltä tolpalta, silloin isoin mahdollisuus siihen että saa jonkun ihme hiipparin ajamaan ja mahdollistaa sen ettei asiakkaista tarvitse välittää. Ei sillä kyllähän isompien välityksien kauttakin näin voi käydä, mutta kun kuskista pystyy antamaan palautetta muille käyttäjille tai vähintään firmalle niin riski pienenee jo huomattavasti, jotenkin ainakin luulen että ei ainakaan jokaisella firmalla ole haluja niitä ihan pahimpia suhareita pitää palkkalistoilla. Kyllä se heikko palaute sovelluksen kautta karsii noita kuitenkin. Varmasti jo kun osa haluaa parempia arvosanoja.
   
 5. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 491
  Ruuhkainen päivä ja sataa vettä ja pitäisi ottaa taksi rautatieasemalta. Voin sanoa että ei kyllä hirveästi kiinnosta alkaa katsomaan 5 eri appia läpi että kenellä olisi auto lähellä tai edes vapaana jos tolpalla seisoo 4 autoa, varsinkaan kun ei noista apeista ku Uber näytä missä ne autot menee. Uberilla vapaita autoja löytyy yllättävä usein 0kpl.

  Ottaa päähän kun tätäkin uudistusta mainostettiin sillä että hinnat tippuu ja palvelu paranee ja saatavuus on kellon ympäri erinomainen. No hinnat on ihan mitä sattuu, taksia ei voi ottaa tolpalta ja suurimmalla osalla kuskeista ei tunnu olevan mitään hajua hyvästä palvelusta tai edes liikennesäännöistä.
   
 6. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Samat havainnot oli itselläkin asiakkaana lauantaiyönä, mentiin pilkun jälkeen steissille, jossa oli aika villi meno. Jamalit ja Kemalit huutelevat meille siitä ikkunasta, että "tulee tulee" ym. Kysyin sitten yhdeltä mitä maksaa kotiin(3km matka),niin hinta tuli tykin suusta että 30€. vastasin että ime nyt itse jotain.

  bernerin logiikan mukaan mun olisi pitänyt sitten ilmeisesti kysyä seuraavalta, että "toi sanoin 30€ hinnaksi, niin mikäs sun hinta sitten on" ja harrastaa näin sitä kilpailuttamista. Se nyt ei vaan tosielämässä mene ihan näin, eikä ketään kiinnosta moista pelleilyä harrastaa.

  Siinä ei näytä olevan enää ns. luotettavien yhtiöiden autoja ollenkaan, lopulta siihen steissille kaartoi yksi fiksutaksi mikä piti juosta repimään sieltä steissin suulta. Siinä oli meinaan muitakin, jotka kyttäsivät joko taksi helsinkiä tai lähitaksia.

  Äpit toimivat toki hyvin jos pitää lähteä vaikka kotoa liikenteeseen, mutta ei mua kiinnosta aloittaa äppirunkauskierrosta, kun olet noussut milliklubilta ja tolppa on 50m päässä. Ihan samoin kuin maalaiset saapuvat kaupunkin, niin eikö se ole luontevinta kävellä siihen aseman tolpalle.

  Itse kaupungin puolesta toivoisin, että tuo steissi laitettaisiin johonkin ruotuun, koska se on kuitenkin tolppa mihin maalaiset ja turistit luonnollisesti ensimmäisenä kävelevät. Samoin satamille pitäisi varmaan tehdä jotain.
   
  Viimeksi muokattu: 19.08.2019
 7. Qwiz

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2006
  Viestejä:
  200
  Perättäiset viikonloppupäivät (pe-la yö ja la-su yö) suurinpiirtein samaan aikaan täysin samasta lähtöpaikasta. Matka Tikkurilasta Helsingin puolelle n. 15km.

  Lähitaksi 40€ (Otettu taksitolpalta. Olisi mennyt mittarilla pari € varmaan yli, mutta sanoin 38€ kohdalla että käykö tasasumma 40€). Kävi.
  Uber 23€

  Ei varmaan tarvitse ihmetellä miksi on aiemmin tullut käytettyä vähemmän taksia...ns. "viimeinen vaihtoehto".

  Nykyisellään pääsee kohtuu hinnalla erityisesti mikäli frendi sattuu olemaan mukana. No brainer tällöin käyttää taksia moninkertaisesti verrattuna aikaisempaan. Uberista yksi huono sähläys kokemus (joku uusi kuski muilta mailta) ja vastineeksi ainakin yli 10 hyvää kokemusta. Myös Yandexista (Yango) ihan mukavat kokemukset, mutta nostivat aika pian Suomeen tulon jälkeen hintoja (aluksi oli selvästi edulliset tutustumishinnat) ja Uber on omien vertailujen perusteella ollut pitkään paljon halvempi. Taxifystä ei kokemuksia.

  Tolpat joo vaikuttaa aika villeiltä enkä hyppäisi tuntemattoman taksin kyytiin sopimatta etukäteen hintaa...tai hyppäsinhän minä Lähitaksin ja ihan saatanan kallista se oli (edelleen) jostain reilu vartin ajosta. :D Maailma muuttuu ihmiset, ei se ole mitenkään erikoista tai vaikeaa kysyä "käykö hinta X€ matkasta paikkaan Y". Tietty jos ei uskalla puhua ihmisille...no joo vanhukset ym. erikseen jotka ei ehkä halua alkaa neuvottelemaan tai teknologiasta ole niin perillä, mutta nuorilta saa jo vaatia vähäsen... :)
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2019
 8. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 491
  Mä en mitään muuta teekään kun puhu tuntemattomille ihmisille töissä. Kyse on siitä että ennen muutosta taksin ottaminen oli helppoa ja vaivatonta. Ei kiinnosta maksaa 30€ 15€ matkasta mutta vielä vähemmän kiinnostaa alkaa kuluttaa aikaa taksin etsimiseen, tai selaamaan appeja läpi.

  Onnea niille jotka säästää sen 20% taksimatkoissa nykyään. Tosin jos ajaa niin paljon että tuo alkaa tuntua merkitykselliseltä summalta, niin tuskin on rahasta ihan hirveää pulaa.
   
 9. joo22

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2007
  Viestejä:
  776
  Paljonkohan nuo uudet sähköhärvelit ovat vähentäneet taksien ajoja? Kyllä sillä pakostakin on jotain vaikutusta kun ei niillä täysin huviajelua aja kuin polvenkorkuiset.

  Jos itse pitäisi valita taksi tai sähköpotkulauta jollain 5km matkalla keskustassa niin ei tarvisi paljon miettiä. Muutenkin paljon liikun pelkkä reppu selässä eikä matkalaukkujen kanssa tule liikuttua kuin yli viikon työmatkojen pendelöinnit, silloinkin mahdollisimman paljon taksia välttäen.
   
 10. joku...

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2008
  Viestejä:
  30
  Varmaan noita 2-3 km nykäisyjä keskustan alueella, tosin eihän nuokaan ihan ilmaisia ole ajaa ja pitää olla ajokunnossa etät aika näyttää. Veikkaan myös että rajoituksia noihin tulee jossain kohti.
   
 11. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
 12. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 879
  Viimeksi muokattu: 21.01.2020
 13. PhillyNott

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2013
  Viestejä:
  252
  Oliko tässä Bernerin neronleimauksessa muuta kuin ’valuvikoja’? Tuliko mikään näistä ’valuvioista’ yllätyksenä muille kuin päättäjille (ja ehkä muutamille nimimerkeille tässä ketjussa)?

  Meidän asioistamme päättävät typerykset, mikä sekään ei tule yllätyksenä useimmille.
   
  Charun tykkää tästä.
 14. Puha Jarhiala

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2015
  Viestejä:
  264
  Miten meni tämä uudistus. Itsellä loppui käyttö lähes kokonaan ja mutuna hinnat nousivat ja palvelu huonontui. Kokemuksia ja onko uberia enää. Lehtiotsikoista päätellen Helsingissä aika kaaos muutamilla tolpilla. Ja jopa taksi puukottanut asiakasta... Kokemuksia? Miten maaseudulla?
   
 15. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 976
  Maaseudulla saatavuus lähestyy nollaa. Pikkukaupungissa meno suunnilleen ennallaan eikä suuria muutoksia. Villit abdulit ja ahmedit ovat isoissa kaupungeissa älämölöä pitämässä, tappelemassa ja husimassa puukolla. Pikkukaupungissa tutut, turvalliset ja ammattitaitoiset mannehousut kuten aina ennenkin.
   
 16. Puha Jarhiala

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2015
  Viestejä:
  264
 17. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 879
  Täytyy myöntää että uudistus jäi pahasti puolitiehen. Tarkoitus oli hyvä mutta jäi liikaa mustia aukkoja joista seurauksena kuskit täällä helsingissä ovat mustia ukkoja joiden osaaminen on kouluarvosanalla 4-.
  Ennen asema-aukiolla tappelivat asiakkaat ja nykyään afrikka-aukiolla tappelevat kuskit.
   
 18. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 976
  siperiankuu tykkää tästä.
 19. J.T.V

  Rekisteröitynyt:
  25.09.2002
  Viestejä:
  220
  Juu juu ja taatusti oli ne ”mannehousut” asialla. Ne kuvat mitä tuosta oli jossain mediassa, oli hassua kyllä ns villien taksien välisiä juttuja. Ei ollut autossa taksi helsingin tai muiden ns mannehousujen tarroja. Eli jotain lähi-idän hiekkaneekereitä tai vastaavia mutakuonoja.
   
 20. ie1

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2013
  Viestejä:
  6 524
  Itsellä taksin käyttö - uber - on raketoinut. En voisi olla tyytyväisempi.
   
 21. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 976
  Helsingissä ainakin kilpailu on alkanut toimia ilmeisesti tarkoitetulla tavalla uudistuksen jälkeen. Ala muotoutuu sisäisesti toimivaksi ja yrittäjät löytävät oman paikkansa ja roolinsa. Täällä periferiassa taasen ollaan lähes lähtökuopissa.

  https://demokraatti.fi/taksit-kayva...llaan-vakivallalla-uhkaamaan-etta-lahde-pois/

  Taksit käyvät Helsingissä vimmaista reviirikiistaa – ”Siellä tullaan väkivallalla uhkaamaan, että lähde pois”
   
 22. Puha Jarhiala

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2015
  Viestejä:
  264
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007743435.html Miten mielestänne taksiuudistus toteutui? Romahtiko hintataso ja paraniko saatavuus, muuallakin kuin pks alueella? Aikaa on kulunut ja tulosten pitäisi olla jo selvillä, tosin ministeri Harakan piti antaa jo joku korjausehdotus? Verotulot ainakin putosivat, joten hintatasokin romahti? Laatukin parani? Nimimerkki Furesis voisi antaa raporttia nykytilanteesta?
   
 23. Puha Jarhiala

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2015
  Viestejä:
  264
 24. Puha Jarhiala

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2015
  Viestejä:
  264

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti