Suomen ruokakulttuuri ....

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Anonyymikäyttäjä, 15.08.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  On suomessa ruokakulttuuri, mutta erittäin alkeellinen sellainen. Ei meillä oikeastaan ole mitään täysin omaa.
   
 2. hati

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2001
  Viestejä:
  1 293
  Tuosta leipähommasta vielä. Suomessa on hurja valikoima leipiä jos verrataan vaikka tuonne Keski-Eurooppaan.
   
 3. sammys

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2007
  Viestejä:
  268
  Ei vaan tiedetä mitä suomalainen ruoka on.:p
  Varmaan ne perinne ja muut omat herkut tuntuu liiaksi maalaiselle eihän ne voi kelvata hienostelevalle kermapersekaupunkilaisjupille.:D
   
 4. turilass

  Rekisteröitynyt:
  18.07.2009
  Viestejä:
  70
  voithan sä kokeiluluontoisesti mennä mihin päin maailmaa hyvänsä ja kysyä ihmisiltä tuntevatko suomalaisen "keittiön" ja katsoa sitten että mitä esimerkkejä suomalaisesta ruokakulttuurista löytyy. mitä se suomalainen ruokakulttuuri on sitten on sun mielestä? ei joku yksittäinen erikoisuus tyyliin mämmi tee kokonaista ruokakulttuuria
   
 5. GirlT

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  674
  Omien kokemustan mukaan maitotuotteet on aika erilaisia eri maissa. Koitappa tehdä suomalaisen makuista (marja)rahkaa ulkomailla. Eipä siitä tule oikein mitään...hyvä jos löydät suomalaisittain perusrahkaa kaupasta ja vielä suomalaistyylistä kermaa siihen...mutta ei se maistu samalle ku Suomessa kuitenkaan, lähes varmuudella.
   
 6. hati

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2001
  Viestejä:
  1 293
  Piimä on muuten jännä juttu, Afrikassakin sitä juodaan.
   
 7. GirlT

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  674
  Hmm, karmeaa että ympäri maailmaa kasvaa samoja kasveja sekä monet ihmiset on keksiny samat ruoanvalmistusmenetelmät..
   
 8. Decoy_IX

  Rekisteröitynyt:
  15.04.2010
  Viestejä:
  53
  Hyvin harvoilla on itseasiassa. Kaikki kulttuurit ovat saaneet vaikutteita muualta. Me nyt satuimme olemaan Ruotsin ja Venäjän vallan alla satoja vuosia joten luonnollisesti molemmista on vahvat vaikutteet meidän ruokakulttuuriin. Ja Venäjällä on vahvat vaikutteet Ranskasta ja muualta Euroopasta jne.
   
 9. Decoy_IX

  Rekisteröitynyt:
  15.04.2010
  Viestejä:
  53
  Voit kysyä samaa Georgialaisesta tai Papualaisesta keittiöstä. Se ettei maailmalla tunneta tämän pienen maan kulttuuria ei tarkoita etteikö sitä olisi olemassa.

  Itsetunto osalla kansasta nyt vain on pieni ja kaikkea vähänkään omaa vähätellään kun sillä Thaimaan pakettimatkalla oli niiiiiiiiin paljon paremmat safkat.
   
 10. hati

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2001
  Viestejä:
  1 293
  Ruotsalaisillakaan ole muuta kuin se karmea hapansilakka. Lihapullat löytyy ympäri eurooppaa. Rajamailla on paras asua.
   
 11. Alfie B

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2008
  Viestejä:
  235
  Juuri (Ravintola Juuri Korkeavuorenkatu) kannattaa myös kokea. Noin yleisesti tosiaan aika vaatimaton tämä ruokakulttuurimme.
   
 12. hati

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2001
  Viestejä:
  1 293
  Saksalaiset tekee kaalistaan hapankaalia, ehkä soppaa. Suomessa saa kunnon kaalisoppaa, lampaasta.
   
 13. VitaLinea

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2008
  Viestejä:
  78
  No enpä tiedä, omien kokemuksien mukaan ainakin Saksassa valikoimaa on jopa enemmän kuin Suomessa ja leipä siellä ehkä maailman parasta. Iso ero on, että leipomoita on siellä joka nurkalla, ja täällä taas leipä ostetaan yleensä marketista muovipussissa.
   
 14. hati

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2001
  Viestejä:
  1 293
  Olet ollut väärällä puolella suomea.:)
   
 15. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 103
  Leipä on muuten yks asia mikä suomessa on ihan ehdotonta. Jos vertaa vaikka ranskaan: sitä vitun patonkia on kyllä nii perkeleesti, mutta kaikkea muuta vähemmän. Vaikka patonkejakin on "erilaisia" ni todella erikoisia ei ole.
  Suomessa on sentää kauraleipä, vaalea leipä, saaristolaisleipä (säilyy kuukausia ilman säilöntäaineita), rieska, erilaisia ruisleipiä, NÄKKILEIPÄÄ ja kunnon limppua. Kunnon ruislimppu voilla ja emmentalsiivuilla ni sitä ei minkään valtakunnan patonki päihitä. Tai jälkiuunileipää juustolla. Eikä myöskään perinteistä Ylhäisten hapanta näkkileipää. Aijjai.
  Mutta miinuksena tietysti että täällä ei oikein tota leipomokulttuuria ole, vaan kaikki leivät tulee muovipussissa marketista.

  Yks mikä suomessa on mitä ei euroopassa niikään, niin loimulohi. Siitä monet pitää mutta ei ilmeisesti ole hirveän levinnyt suomen ulkopuolelle. Outoa. Ja tietysiti paistetut muikut ja kalakukko. Kyllä noikin on ruokakulttuuria. Suomalaista sellaista.
   
 16. hati

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2001
  Viestejä:
  1 293
  Pienleipomot. Kyllä löytyy. Tulee paperissa. Näkkäri yhteistä Ruotsin kanssa?
  E: Tosiaan knäckebröd eli näkkäri, näin helposti lainaamme naapureilta.
   
 17. references

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2008
  Viestejä:
  416
  -
   
  Viimeksi muokattu: 30.09.2018
 18. TunTuri

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2001
  Viestejä:
  3 429
  Kävin tässä ykskerta Savotassa syömässä.. ihmetystä ja kummastusta herätti se, että mukamas suomalaisen ruoan ravintolasta ei saanu puolukkamehua juotavaks!!
   
 19. sniffeli

  Rekisteröitynyt:
  10.06.2009
  Viestejä:
  12
  Tämä:
  Eniten täällä vituttaa jatkuva suuntaus kohti eineksia ja E-kyllästettyjä lihoja. Marinoimatonta kanankoipea saa nykyään helsingistäkin metsästää, Kauppahalleista, stokkalta ja wotkinin tiskiltä löytyy, mutta jos asut vähän kauempana niin ei lähisiwasta löydykkään. Tuntuu kummalliselta lähteä keskustasta hakemaan jotain ihan niinkin tavallista elintarviketta kuin marinoimatonta kanan koipea /RANT

  Toiseksi eniten vituttaa ravintolat: Esim perusmeksikolainen punainen salsa on helvetin hyvää ja yksinkertaista(tuoretta korianteria, limettiä, tomaattia, sipulia, jalapenoa), mutta ei, edes keskustassa ei saa muuta kuin teräksen makuista säilöntäaineilla kyllästettyä salsaa, ja annos maksaa silti sen 20€.

  On täällä hyviäkin rafloja ja hyviä perinneruokia, mutta fakta on se että suomalaisten suhde ruokaan on puhtaan funktionaalinen; maha täyteen kustannustehokkaimmalla tavalla. Näin perstuntumalla keskivertosuomalainen ei edes osaa arvostaa ruoan tuoreutta.
   
 20. sniffeli

  Rekisteröitynyt:
  10.06.2009
  Viestejä:
  12
  Ai niin ja olut: Mikä vittu siinä on että sitä ei saa baarissa kylmänä? Ja minkä helvetin takia hanakalja maistuu suomessa niin paskalle? Ulkomailla saa puolet halvemmalla paljon paremman makuista ja kylmää olutta.

  No toisaalta jos meet täällä johonkin parikolmekymppisten perusillanviettoon niin siellä vedetään lämmintä karjalaa suoraan lavasta, tai vaihtehtoisesti jotain esanssimuovipullolitkua... ei siinä mitään makuelämyksiä haeta vaan keskitytään olennaiseen.

  Suomalaisethan on tunnetusti makkaran syöjiä, mutta hitto mitä schaibaa täällä vedetään huiviin. Euroopasta saa maasta kuin maasta kunnon lihaisia, rasvaisia jopa tuoreen makuisia makkaroita. Suomalaiset metukat on suolalla ja säilöntäainella myrkytetty. Kävikös kukaan muuten viime vkl ranskalaisella torilla lasipalatsin takana? Sieltä sai aika perkeleen hyviä makkaroita... millonkohan tulee seur kerran suomeen?

  Hyviä raaka-aineitahan täältä löytyy, kuten jo mainitut marjat, sienet, kalat ja riista. Mutta kuinka moni oikeasti käyttää niitä? Minkätakia nyt sienikaudella ei esim baareista saa vaikkapa kanttarellimunakkaita? tai paistettua ahventa sen oluen kyytipojaksi? kuinka usein ravintoloissa edes saa paikallista tuoretta kalaa? perusraflasta löytyy ne pizzat, kebsut, lehtipihvit, burgerit ja nachot...:/

  ei niitä kanttarelleja tai ahvenia tarvi sen eksoottisemmin maustaa että olisi ruokakulttuuria, kunhan edes käytettäsiin tuoreita suomalaisia raaka-aineita niin meillä olisi jo omaleimainen suomalainen ruokakulttuuri...
   
  Viimeksi muokattu: 26.08.2010
 21. jipii

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2000
  Viestejä:
  1 257
  Asut kyllä jossain pienessä kylässä jos ei hanasta tai kaapista saa kylmää olutta.
  Tietenkin on erikseen spurkujen juottolat ja oikeat baarit (testaa viimeistä).
  Oletko ikinä maininnut asiasta esim. sinne tiskin toiselle puolelle?
   
 22. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 103
  Pakko taas palata tähän makkara/meetvursti asiaan.. Mikä vittu siinä on että eurooppalaiset meetvurstit, makkarat ja chorizot on niin perkeleen karkearakeisia? Pännii syödä jotain espanjalaista erittäin maukasta chorizoa ku läskibiitit muljuu suussa ja lopuks on hampaanvälit täynnä makkarariekaleita. Panisivat kunnon sihdin siihen makkarakoneeseen ja ottaisivat mallia suomalaisesta meetvurstista.
   
 23. GirlT

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  674
  Ketjuravintolat on kans asia, joka on alannu ärsyttämään. Samat ravintolat löytyy lähes jokaisesta paikasta. Näissä ravintoloissa voi päättää ottaako ranskalaiset (huom...tavallinen pottu tai valkosipulipotut veis ruoan uudelle levelille) ja pihvin ananasrenkaalla vai ottaako sen saman pihvin pippurivoilla + ne ranet. Aika sama käytkö Kotipizzassa pitsalla vai Rossossa :smoke:.
   
 24. Skikuda

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2008
  Viestejä:
  3 367
  Ihan kuin ketjupaskarafloja ei muissa maissa olisi. Kuka niihin pakottaa menemään? Suomessa on kyllä ihan ok määrät "yksilöllisiä" paikkoja isommissa kaupungeissa joten tilanne niissä on ihan ok. Valitettavaa on kyllä se että pienemmissä kaupungeissa tilanne on käytännössä olematon, ei vain ole kannattavaa pitää. Yrittäjyys on muutenkin tehty mahdottomaksi ja sen myönnän että pienemmissä kaupungeissa ei ole sitä ulkonasyöntikulttuuria.
   
 25. GirlT

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  674
  No on muualla maailmassakin, mut ei tää vissiinkään oo mikään muu maailma vs. suomi -keskustelu vaan suomiruoasta yleensä.

  En tiedä, mut mua ainakin risoo, jos uudessa paikassa tiedät heti ravintolan nimen perusteella, että mitkä sapuskat sielä on listalla. Ja toisekseen, ne ranskalaiset. Onks ranskikset nykyään muka jotain juhlaruokaa? Hyvä pihvi tai vielä erikoisempaa ruokaa tuodaan ranskisten kyljessä. Toki jos huomaa, niin voi tilatessa vaihtaa ranskikset muihin pottuihin. Tiedän useamman ku yhden ihmisen, joka jättää protestiksi kasan ranskiksia lautaselle vihjeeksi, että jotain muutaki vois tarjota. Ranskiksia ei tarvis mun mielestä pistää minkään fiinimmän ruoan ruoan kanssa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti