Suomen oikeusjärjestelmän järjettömyys

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja mafi-, 03.06.2008.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Peridermal Jesus

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2009
  Viestejä:
  2 809
  Saa melkoinen vajakki olla, jos tuota natsia puolustelee. Ei olisi kenellekään mitään haittaa vaikka toi sen koko junttipoppoo heitettäisiin muutamaksi vuodeksi linnaan.

  Suomessa on liikaa juntteja.
   
 2. Krokodiileri

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2008
  Viestejä:
  391
  Otettiinko tuomiossa huomioon tapauksen saama julkisuus? Oli videokuvaa tapauksesta, nimi ja naama lehdessä jne.
   
 3. Jipsi

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2008
  Viestejä:
  971
  Kuka puolustelee natsia? Väkivaltarikoksien rangaistukset ovat aivan naurettavat suomessa. Tämä on linjassa sen surkeuden kanssa mikä on tietysti hyvä asia että säännöt ovat suomessa oikeasti samat kaikille. Täytyy myöntää että olen yllättynyt että tässä yksittäistapauksessa ei tullut kovempaa rangaistusta, mukava huomata että meillä aidosti on riippumaton oikeuslaitos.

  Näitä sääntöjä olisi kyllä tarve tiukentaa ihan kaikilta osin.
   
 4. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Vahvasti suvakkileiriin asemoituva Saku Timonen analysoi kiihkottomasti Torniaisen tuomiota ja pistää asiat aika yksinkertaiseen pakettiin. Pitää käräjäoikeuden ratkaisua perusteltuna, mutta niin myös syyttäjän vaatimuksia ja valitusta. Sen takia moniportainen oikeuslaitos on olemassa, että tulkinnanvaraiset asiat voidaan selvittää perin pohjin.

  http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2016/12/31/laki-ja-syyt/
   
 5. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Eipä se hermanni tainnut naamaansa paljoa peitellä.
   
 6. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 374
  ja se vielä todettiin aiheuttaneen sen kuoleman kun tässä tapauksessa toi 2v ehdotonta tuli pelkästään törkeästä pahoinpitelystä.Koska aivovamma niin 1v tulee ainakin.Mites se n**keri joka oli vielä joku kamppailulajien harrastaja on saanut ehdotonta siitä taposta?.Toi oli korottava peruste noissa tuomioissa ainakin yhdessä vaiheessa jos oikein muistan?.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Pahoinpitely
  6 § Törkeä pahoinpitely[7]

  Jos pahoinpitelyssä
  1) aiheutetaan toiselle vaikea ruumiinvamma, vakava sairaus tai hengenvaarallinen tila,
  2) rikos tehdään erityisen raa’alla tai julmalla tavalla tai
  3) käytetään ampuma- tai teräasetta taikka muuta niihin rinnastettavaa hengenvaarallista välinettä
  ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä pahoinpitelystä vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.
   
  Viimeksi muokattu: 31.12.2016
 7. Jetforce

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2012
  Viestejä:
  1 512
  https://www.suomenuutiset.fi/muista...isille-ehdollista-tony-halme-kiehui-raivosta/ Tämä keissi

  Muistatko vielä? Rautatieasemalla päähän potkittu upseeri kuoli, syyllisille ehdollista, Tony Halme kiehui raivosta

  Heikki Saukkomaa

  [​IMG]
  Kansanedustaja Tony Halme eduskunnassa 2004. Arkistokuvaa.
  Edesmennyt kansanedustaja Tony Halme (ps.) kirjoitti Testamentti-kirjassaan pahoinpitelyn uhriksi joutuneesta upseerista, joka löi päänsä katukivetykseen useiden päähän kohdistuneen potkun jälkeen ja kuoli. Tapahtumat sattuivat 2003 Helsingin Rautatieaseman taksijonossa. Nyt, 13 vuotta myöhemmin Suomen Vastarintaliikkeen (SVL) jäsentä epäillään kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä, joka sattui täsmälleen samassa paikassa.


  Tony Halme kertoi kirjassaan hänelle saapuneesta kirjeestä. Hän luki sen ääneen eduskunnassa ulkomaalaislain käsittelyn yhteydessä. Suomen Uutiset julkaisee kirjeen kokonaisuudessaan ohessa:

  ”Lähestyn teitä, koska tiedän että olette isänmaallinen ihminen. Olette varmasti kuullut ja lukenut voin viikko sitten tapahtuneesta yliluutnantin pahoinpitelystä Helsingin Rautatientorilla. Kadettiveli, yliluutnantti X menehtyi Somaliasta Suomeen siirtyneiden herrojen pahoinpitelystä saamiinsa vammoihin sairaalassa. Aikanaan, kun poliisin esitutkintapaperit julkaistaan, saamme lukea sieltä Somaliasta Suomeen siirtyneiden herrojen viimeiset sanat tajuttomalle kadettiveljellemme: ”Me määräämme täällä”.

  Näinkö tuhlataan yhteiskunnan verorahoja kouluttamalla kalliisti isänmaallisia kansalaisia upseereiksi maanpuolustuskorkeakoulussa ja sitten ulkomailta tulleet ihmiset pieksevät ja potkivat heidät hengiltä? Kadettiveljeni kaatui sivusta päähän osuneesta iskusta ja löi päänsä katukivetykseen.

  Tämän jälkeen nämä Somaliasta Suomeen siirtyneet henkilöt jatkoivat pahoinpitelyä ja hänen päänsä potkimista. Alun perin tämä menehtynyt kadettiveli meni auttamaan toista Somaliasta Suomeen siirtyneiden käsiin joutunutta henkilöä. Kuinkahan mahtaa yliluutnantin perheen, vaimo ja nelikuukautinen lapsi, käydä korvausten suhteen? Ei taida syylliset pahemmin joutua mitään maksamaan, taitaa mennä verorahoista. Mutta kuinka olisikaan, jos suomalainen upseeri tappaisi jonkun Somaliasta Suomeen siirtyneen? Siinähän joutuisi tilille koko kadettikunta ja Puolustusvoimat.

  Epäilenpä, että oikeudenkäynti on yksi Helsingin käräjäoikeuden mieleenpainuvimmista. Suurin osa yleisöstä tulee nimittäin olemaan harmaissa.”

  Halme jatkoi:

  ”Arvoisa herra puhemies! Kuinka monen suomalaisen pitää kuolla suvaitsevaisuuden nimissä omassa maassaan? Ja kuinka monen naisen pitää tulla raiskatuksi, koska ei ymmärrä kuin oman isänmaansa kulttuurin? Kuinka monen lapsen pitää pelätä tulla seksuaalisesti hyväksikäytetyksi ja ryöstetyksi, vaikka heidän isovanhempansa antoivat henkensä juuri sen takia, jotta tulevien sukupolvien ei tarvitsisi pelätä omassa maassaan? Elikkä onko näennäissuvaitsevaisuus tärkeämpää kuin lastemme tulevaisuus?”

  Halmeen mukaan kirje nostatti ”tiettyjen edustajien” kasvoille vain vinoja hymyjä.

  Kirje sai Halmeen kiristelemään hampaitaan, kiroamaan suomalaista leväperäisyyttä ja suoranaista välinpitämättömyyttä.

  Tapauksesta langetettiin ehdolliset vankeustuomiot. Päätekijä sai kaksi vuotta ehdollista vankeutta.

  Tekstiä muokattu 22.9.2016 klo 11:43. Lisäksi täydennys päätekijän tuomion pituuteen 23.9 klo 17:36.

  SUOMEN UUTISET
   
 8. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 160
  Ongelmahan on tässä tapauksessa se, että uhrissa oli myös juurikin vikaa ja vielä monella tavalla:
  1. Provokaatio (ei valikoitunut satunnaisesti uhriksi tai poliittisen suuntauksen takia vaan suorittamansa puhtaan provokaation seurauksena (huutelu ja syljeskely)).
  2. Edesauttoi omaa kuolemaansa AINANKIN lähtemällä sairaalasta vastoin lääkärin ohjeita ja mahdollisesti napsimalla myös ylimääräisiä lääkkeitä, sekä muita aineita, jotka voivat johtaa tilanteen radikaaliin pahentumiseen.
   
 9. Jupiter

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2016
  Viestejä:
  752
  Ehkäpä ongelma on se, että uhria, jonka elämä on jo muutenkin sirpaleina ja josta tosiaan löytyy vikoja, haukutaan kuoleman jälkeen ihmisjäte narkkariksi, joka ansaitsi kohtalonsa, koska sattui hetkeksi pysähtymään ja sylkäisemään maahan.
   
 10. shug

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  265
  Ongelma on se, että lukuisa taho ja henkilö on ratsastanut runopojan tapolla, vaikka käräjäoikeus ei syy-yhteyttä löytänyt.
   
 11. Jupiter

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2016
  Viestejä:
  752
  Siis tarkoitat riittävää syy-yhteyttä, jolloin yleensä tuomitaan syytetyn eduksi.
   
 12. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 160
  Asia on syytä katsoa kaikilta kanteilta. Jos on narkkari, niin edelleen oli narkkari, vaikka kuoli. Ei kuolema menneitä pois pyyhi. Ja tottakai kuolleen oma osuus tapahtumiin pitää myös ottaa huomioon. Nyt tietoisesti teki useita tekoja, joiden tyhmempikin voi ymmärtää johtavan turpakäräjiin. Vaikka kuinka otti ja lopulta kuoli, niin pitää silti oma osansa vastuustaan kuolemaansa liittyen kantaa.
  Tuo: Se kuoli -> Tehdään siitä kiiltokuvaenkeli on todella ärsyttävää sonnanjauhamista kanssa.
   
 13. Teepee1

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  3 236
  Lähes yhtä kuvottavaa kuin uhrin haukkuminen on se miten suvakit ovat ratsastaneet tällä kuolemalla. Jos muistellaan niin Rasmuksenkin sivuilla on hyväksytty täysin eri mieltä olevien tappaminen. Eikä muuten kumiluoti Laineen sidotun ihmisen pahoinpitelykään hirveästi suvakki riveissä aikaansaanut kuin kehuja. Vaikka oli pahoinpitelynä törkeämpi kuin Torniaisen juttu.

  Tämä on ilmeisesti sitä parempaa väkivaltaa.
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2017
 14. ReliQ

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  580
  Mies kuristi tajuttomaksi ja ampui pistoolilla - luodin lävistämä vaimo yritti sairaalaan, uupui rattiin
  Oleelliset osat:
  Paljousalennusta kahdesta eri aikaan tehdystä tapon yrityksestä. Hyvin pyyhkii Helsingin hovioikeudessa.
   
 15. kahlekuningas

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2008
  Viestejä:
  110
  Kaksi tapon yritystä. Jokohan kolmannella kerralla onnistuu...
   
 16. ReliQ

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  580
  Nähdään varmaan parin vuoden päästä.
   
 17. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Tänään taas vääryys toteutuu. En näe, että oikeuslaitoksella on oikein muuta vaihtoehtoa kuin tuomita Hakkarainen tästä, kun otetaan huomioon mikä on aikaisemmin mennyt läpi kansanryhmän kiihottamisena. Erityisesti mustattu kohta:

  ”hyssyttelyn on loputtava. Muslimit pois tästä maasta! Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja.”

  On tää sairaaksi kyllä mennyt. Musta on erityisesti väärin, että syyttjä tulkitsee mikä kiihottaa mitäkin kansanryhmää. Ainoa kansanryhmä, jota laki ei tietenkää suojaa ovat alkuasukkaat(valkoiset suomalaiset).
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2017
 18. -ATE-

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2003
  Viestejä:
  6 895
  Naurettavaa laintulkintaa kansanyhmää vastaan kiihottamispykälässä. Noitavainoa ja pelleilyä aika osuva ilmaus.

  Alkaa olemaan jo vähän kuin sulka hatussa sananvapauden puolesta jos on saanut kys. pykälästä sakkotuomion.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2017
 19. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Jäännösrangaistus ei ole paljousalennus, vaan hän oli istunut edellisestä tuomiostaan sen normaalin puolet ja päässyt ehdonalaiseen, mutta koska syyllistyi niin pian uuteen, joutuu kärsimään sen edellisenkin loppuun. Noissakin kai hyysätään eikä aina tuomita jäännösrangaistuksia,, mutta ei se nyt ihan tyhjä sana ole, että sen puolikaan jälkeen vapautetaan ehdonalaiseen. Tässä tapauksessa ehtoja oli rikottu törkeästi ja se lisäsi kakkua. Paljousalennuksesta ei ainakaan voi puhua.
   
 20. Jupiter

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2016
  Viestejä:
  752
  Juu sakot napsahti Hakkaraiselle :D
   
 21. ReliQ

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  580
  Tuosta ei saa nyt varmasti selvää miten nuo rangaistukset ovat menneet, mutta jos oletetaan, että Iltalehden tekstissä ei ole virhettä, niin käräjäoikeus antoi vankeutta 5v 2kk sellaisenaan. Hovioikeus lyhensi tuota vielä puolella vuodella ja ymppäsi jäännösrangaistuksen 2v mukaan eli 5v 2kk:sta vähennettiin yhteensä 2v 6kk. Tuomion lyhentäminen sillä perusteella, että on aiemmin tehnyt rikoksen, on juurikin paljousalennus.

  Jos kyseessä on se, että myös käräjäoikeuden tuomiossa oli huomioitu tuo jäännösrangaistus, niin sittenhän kyseessä ei ole paljousalennus. Edit vielä: edellinen tuomio tapon yrityksestä oli 4 vuotta, niin 5v 2kk on hyvin linjassa sen kanssa sellaisenaan, kun mukaan on laskettu vielä pahoinpitelyt ym. Eli paljousalennuksesta on kyse.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2017
 22. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Itse kyllä tulkitsen tuon jutun, että hovi vain leikkasi jonkun taulukkotulkinnan perusteella puoli vuotta pois tuomiosta ja jäännösrangaistukset tulivat päälle joka tapauksessa samalla lailla. Mitään lakiin perustuvaa syytä "paljousalennukseen" ei ole, päin vastoin rikoksenuusijana ankaroittamiselle on perusteet. Mutta ehkä ei kannata mennä pidemmälle iltalehden tulkinnan tulkitsemisessa.
   
 23. ReliQ

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  580
  No oli kyse paljousalennuksesta tai siitä, että hovi päättää puolittaa käräjäoikeuden tuomion, joka oli linjassa aiemman tuomion kanssa, ei hovi kyllä vala uskoa suomalaiseen oikeusjärjestelmään.
   
 24. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 838
  http://yle.fi/uutiset/3-9386738

  "Keski-Suomen kärjäoikeus on tuominnut perussuomalaisten viitasaarelaisen kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen 20 päiväsasakkoon (1160 euroa) kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

  Tuomio tuli Hakkaraisen heinäkuisesta Facebook-kirjoituksesta. Oikeuden mukaan kirjoitus oli islaminuskoisia ihmisiä leimaava."

  Tämä oli Hakkaraisen tuomioon johtanut teksti:

  ”Hyssyttelyn on loputtava. Muslimit pois tästä maasta! Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja. Lähi-idästä ja Afrikasta tulevia muslimeja ei pidä ottaa maahan”


  Onko tuollaisella kiihottamispykälällä laissa oikeastaan muuta kuin huonoa viihdearvoa? Maksaa yhteiskunnalle luokkaa kymmeniä tuhansia euroja kun tuollaisiin herra Hakkaraisten pelleilyihin käytetään rahaa oikeusjärjestelmässä.

  Toivotaan ettei Donald Trump ikinä erehdy Suomessa käymään ja avaamaan ajatustensa Tonavan kanavaa kun sen seurauksena ukko pistettäisiin Suomessa varmaan vuosiksi vankilaan. Toisaalta olisi kyllä hauskaa settiä kun Yhdysvaltojen presidentti vangittaisiin Suomessa lausuntojensa vuoksi.
   
 25. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  On se niin väärin, että tuollaisesta horinasta saa täällä tuomion.:hammer::facepalm:

  Toivoisiin hakkaraiselta tyylilleen uskollisena mahdollisiman rehellisen ja oikeuslaitosta halventavan lausunnon tuomiostaan. Syyttäjä oli apina, tuomari oli pelle ja lopputulos täysi sirkus.

  Onneksi se sanoi jo ennakoivasti ettei välitä ja mitään ei meinaa muuttaa. Hieno mies mielestäni oikeasti. Tuntuu, että oikeuskäytännössä tätä kiihottamispykälää laajennetaan jatkuvasti turhempaan suuntaan.

  E: Kun asiaa miettii, niin taustaa on varmasti polisiille ylempää saneltu linjaus, että kaikkeen mikä muistuttaa vihapuhetta, puututaan heti mahdollisimman ankarasti. Lopputuloksena sitten mistä tahansa mölinästä nostetaan syyte, jotta saadaan varoittavia esimerkkejä ja viesti kansalaille, että yhteiskunnassa ei ole vihapuheelle sijaa!
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti