Suomen oikeusjärjestelmän järjettömyys

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja mafi-, 03.06.2008.

 1. mafi-

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2000
  Viestejä:
  35
  Luin tuota "Omakotitalon asukas ampui murtovarasta Kouvolassa"-threadia ja aloin miettiä näitä jotain aivan absurdeja tuomioita ja päätöksiä mitä oikeudessa on tullut. Esimerkiksi joku Seppo Lehdon 2 vuoden ja 4 kuukauden ehdoton rangaistus täysin sekopäisistä blogeistal, joita kukaan täysjärkinen voi ottaa tosissaan. Tai sitten niitä lukuisia surullisenkuuluisia Itä-Suomen hovioikeuden sähläyksiä...

  Miten vitussa on tultu pisteeseen, jossa rikoksentekijällä on enemmän oikeuksia, kuin uhrilla? Miksi täällä saa pahoinpidellä, ryöstää, raiskata, tappaa, murhata ja riehua kerta toisensa jälkeen ilman seuraamuksia? Eniten huolettaa juuri tuo kehon koskemattomuuden heikko asema. Jos kadulla joku hyökkää kimppuuni ja läväytän kaverin teholle, miksi minä joudun siitä vastuuseen? Mikä IHME siinä pakottaa, jonkun toisen ihmisen hyökkäämään kimppuuni? Tuo aineissa/humalassa oleminen tuntuu toimivan pikemmin lieventävänä asianhaarana näissä jutuissa...

  Mitä murot luulevat, onko toivoa, että vielä joskus Suomen oikeusjärjestelmään tulee kohtuutta ja järkeä?
   
 2. Sanjay Curry

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2005
  Viestejä:
  272
  Perse edellä on menty puuhun ja pahasti. Sieltä ei taida olla enää alas tulemista, mutta toivottavasti näihin rangaistuksiin tulee vielä jokin järki. Rikollisen pitäisi menettää oikeutensa viimeistään siinä vaiheessa, kun tarttuu siiheen puukkoon tai raiskaa.
   
 3. Jaksi

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2007
  Viestejä:
  43
  On täällä asiat silti paremmin kuin yhdysvalloissa, mikä on sinänsä vielä hälyttävämpää. Täällä seurataan liian tarkasti lakikirjaa eikä ajatella empaattisesti. Myös alkuperäisten lakien määritelmissä ois voinu käyttää hieman järkeä varsinkin tuomion haarukoiden suhteen.
  [signature]Suomi on mielestäni maailman paras maa.[/signature]
   
 4. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 221
  Kyllä täällä ajatellaan empaattisesti, vähän liiankin empaattisesti, nimittäin rikollista kohtaan. Oikeudessa aina käsitellään rikollisen elämää, ei uhrin elämää ja siten samaistutaan siihen esitettyyn elämään. Kunnianloukkauksissa asia taas on toisinpäin - loukatut kertovat elämänsä murheet.

  Rikollisille sitten saadaan aikaiseksi lieventäviä asianhaaroja, kuten ulkomaalaistausta, heikko elämäntila, psyykkinen sairaus, alkoholi...
  Toki oikeusjärjestelmä sitten pyrkii siihen, ettei rikollisen elämää pilattaisi, koska sehän voidaan vielä estää (tosiaan, vankilasta vapauduttuaan ovat heti taas puukottelemassa), toisin kuin uhrin elämä, joka on jo pilattu.
  [signature]"Palkat eivät pienene. Työntekijät pääsevät samoihin ansioihin, mutta he joutuvat tekemään sen eteen enemmän töitä." - Finnair
  "Minusta se on aika erikoinen hyökkäys länsimaista demokratiaa vastaan" - Vantaan kaupunginjohtaja kansanäänestyksestä PK-seudun yhteenliittämiseksi[/signature]
   
 5. BlackPowerBill13

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2006
  Viestejä:
  237
  Tarkoitus on "parantaa" eikä rangaista. Ongelma tulee siitä että osa rikollisista (väkivaltaiset riemuidiootit sosiopaatit pedofiilit fiilit jne.) ovat mielisairaita, joita ei voi juuri mitenkään parantaa.

  Mielestäni nämä sairaat pitäisi grillata.
  [signature]Maistun suolaiselle maidolle ja kolikoille.[/signature]
   
 6. Phinor

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2000
  Viestejä:
  3 383
  Ei Suomen oikeusjärjestelmään koskaan ole tulossa kohtuutta ja järkeä. Itse toivoisin selviin ja tahallisiin henkirikoksiin, raiskauksiin yms. vähintään nykyisiä tuomioita neljä (tarkasti laskettu kerroin, kyllä) kertaa kovempia rangaistuksia. Kuolemantuomiokin on sinänsä ok, mutta siinä rikoksen tekijä ei varsinaisesti joudu kärsimään niin pitkään - pitkät vankilarangaistukset todella paskaisissa olosuhteissa ovat parempi (joskin yhteiskunnalle kalliimpi) vaihtoehto. Taitavat vaan vankilat olla nykyään liian luksusta niille paskaläjille, jotka sinne joutuvat. Mikäli joku vapauduttuaan vielä toistaisi rikoksen, niin sama sitten vaikka leikata kädet irti tms. ja katsella, miltä se elämä sitten maistuu. Lieventävistä asianhaaroista tulisi välittömästi poistaa elämäntilanne, psyykkiset sairaudet, alkoholi, taustat yms.

  Ei, en ole tyytyväinen nykytilanteeseen, jossa edes omaisuutta ei saa puolustaa selvissä tapauksissa :) (Ja tämä ei tietenkään viittaa tuohon Kouvolan tapaukseen, koska siitä ei ole vielä tarkkaa tietoa. Mutta noin yleisesti.)
   
 7. NenäHerne

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2006
  Viestejä:
  220
  Onko toisen teholle hakkaaminen sitten sallittua jos kaveri kerran sen aloittaa? Jos toisen pystyy hakkaamaan siihen kuntoon että kohde joutuu teholle niin minun mielestäni siinä on käytetty liiallista voiman käyttöä. Lopputuloshan sen jo kertoo.
  Tuolla periaatteella pian saisi vahingossa varpaille astuneenkin tuosta vain hakata sairaalaan ja sanoa että se astui varpaille, paska säkä pistin kuonoon kun en parempaakaan keksinyt, kun se oli niin kännissä tai aineissa ette tajunnut että astui MINUN VARPAILLENI.
  [signature]------
  He has no life. How can we kill someone who has no life?????
  ------[/signature]
   
 8. hkultala

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2001
  Viestejä:
  8 270
  Seppo lehdon kirjoittamia "blogeja" joita hän kirjoitti esiintyen toisina henkilöinä otti tosissaan mm. joku lehti.

  Sepon olisi pitänyt heti 5 vuotta sitten saada pari kuukautta linnaa, sen sijaan että nyt ehti riehua todella monta vuotta ja kerätä kakkua kahden vuoden edestä.


  [signature]Hei. Olen signaturevirus. Sinulle tulee vastustamaton halu kopioida tämä rivi sigusi jatkeeksi. [/signature]
   
 9. mafi-

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2000
  Viestejä:
  35
  ...Mikähän lehti näitä voi tosissaan ottaa? Oletko ikinä tutkinut Seppo Lehdon blogeja? Nehän ovat aivan käsittämätöntä kirosanojen ja solvausten tuubaa.
   
 10. mafi-

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2000
  Viestejä:
  35
  Mikä perkele pakoittaa jonkun idiootin hyökkäämään viattoman ohikulkijan kimppuun? Eipä oikein yhtään mikään. Miksi tälläisellä ihmisellä tulisi olla oikeus ylipäätään elää?

  En tainnut mainita mitään vahingoista vaan täysin selvästä hyökkäyksestä.
   
 11. hkultala

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2001
  Viestejä:
  8 270

  http://www.teemulahtinen.fi/blogi/2007/03/02/ylioppilaslehdessa-vakava-virhe/
  [signature]Hei. Olen signaturevirus. Sinulle tulee vastustamaton halu kopioida tämä rivi sigusi jatkeeksi. [/signature]
   
 12. mafi-

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2000
  Viestejä:
  35
  Tuntuu kyllä aivan älyttömältä, että kukaan voi ottaa esim. tälläistä ajatusripulia vakavasti.

  Mutta joo, sori. Pointtina oli lähinnä se, että joku netissä omiaan kirjoitteleva herrasmies saa _2 vuotta ja 4 kuukautta_ ehdotonta kun taas varmasti useimmat huomattavasti törkeämpiä rikoksia (pahoinpitelyt, raiskaukset yms.) tehtailevat saavat näpäytyksen sormille.
   
 13. xliqz

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2007
  Viestejä:
  239
  lehdolla oli jo tuota aiemmista tuomiosta ehdollista, joka lisättiin tuohon ja monta kertaa varotettu mutta silti jatkoi. pahoinpitelyt ja raiskaukset saattaa olla impulsiivisesti tehtyjä eikä suuniteltuja, kuten nuo lehdon sekoilut, jota se on jatkanut jo viimeset 10 vuotta varmaan. jostain yhen illan kännimokauksesta nyt kannata tuomita muuten rehtiä henkilöä vankilaan pariksi vuodeksi, vaikka teko olisikin sinäänsä vakava. lehdolle tuo tuomio oli sopiva, koska aiemmat lievemmät tuomiot ja varotukset ei näköjään tepsi.
   
 14. mafi-

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2000
  Viestejä:
  35
  Jaa, tuosta aikaisemmasta tuomiosta en ollut tietoinen. Mutta mitä vittua, "pahoinpitelyt ja raiskaukset saattaa olla impulsiivisesti tehtyjä eikä suuniteltuja". Varmasti sitä raiskauksen/pahoinpitelyn uhria ihan älyttömästi lohduttaa se oliko teko suunniteltu vai ei.

  Ja mikä ihmeen oikeutus tuo humalassa oleminen on rikollisuuksien harjoittamiselle? Joko kestää viinaa niin ettei ala riehua humalassa tai jättää juomatta! Saatanan yksinkertaista. Suomi olisi erittäin paljon siedettävämpi paikka, jos ihmiset osaisivat käyttää alkoholia kohtuudella.
   
 15. taakho

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2007
  Viestejä:
  68
  Tässä tullaankin koko asian ytimeen: onko rangaistuksien tarkoitus toimia koston välikappaleena, pelotteena potentiaalisille tekijöille vai hoitona rikollisille?

  Itselläni ei tähän selvää vastausta ole, mutta tuo kosto rangaistuksen tarkoituksena on hieman outo. Minusta nuo kaksi jälkimmäistä ovat tärkeämpiä mikäli edes yritetään ehkäistä rikollisuutta.
  [signature]Kasvaneen kysynnän johdosta saimme nyt tukkurilta uuden erän F5-näppäimiä.[/signature]
   
 16. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 221
  Lehdon kaltainen väkivaltarikollinen olisi passitettu vankilan sijasta pakkohoitoon. Lehdolla ei näytä olevan kaikki tallessa vintillä, mutta silti se passitetaan muitta mutkitta neljän seinän sisälle ilman minkäänlaista arviota mielentilasta.

  [signature]"Palkat eivät pienene. Työntekijät pääsevät samoihin ansioihin, mutta he joutuvat tekemään sen eteen enemmän töitä." - Finnair
  "Minusta se on aika erikoinen hyökkäys länsimaista demokratiaa vastaan" - Vantaan kaupunginjohtaja kansanäänestyksestä PK-seudun yhteenliittämiseksi[/signature]
   
 17. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 895
  Samaan aikaan kun kansalaiset pannaan keskustelemaan jonkun hullun saamasta käsittämättömästä vankilatuomiosta, poliitikot jotka voivat vaikuttaa kuntansa kaava-asioihin saavat rakennusliikkeiltä ja epämääräisiltä vankilakundien perustamilta "kiinteistöjalostusyhtiöiltä" kymmenien tuhansien eurojen "vaaliavustuksia", pääministeriä myöten.

  Jos emme pölpötä kuin papukaijat hullun saamasta vankilatuomiosta, saattaisimme vahingossa kiinnittää huomiota oikeisiin rikollisiin, jotka johtavat maatamme, ja kulkevat vapaina ja julkisten tiedotusvälineitten (Yle, Pravda) puhtaaksi peseminä ja viattomina kohti seuraavia vaaleja, joissa me tulemme jälleen äänestämään heidät valtaan.

  Kiitämme niitä jotka kusevat päällemme, uskomme kun hyysäri sanoo, että sataa.

  Maahamme on saatava pari miljoonaa uutta asukasta, koska sen verran on jo kaavoitettuna rakennusmaata ja pit'ää päästä rakentamaan. Samalla tulee kätevästi uudet äänestäjät vanhojen ja kiukkuuntuneitten tilalle, jotka voikin potkia täältä hevon vittuun.
  [signature]Politiikan näkymätön käsi ohjaa yksilöt, jotka haluaisivat edistää yleistä etua, ajamaan yksittäisten eturyhmien etuja, jota heillä ei ole aikomustakaan edistää.
  Tiede on tapa oppia elämään epävarmuuden kanssa.
  Koneeni
  [/signature]
   
 18. mafi-

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2000
  Viestejä:
  35
  Noh siitä vaan oma lanka aiheesta pystyyn.
   
 19. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 895
  Sori jos pilasin säikeesi.

  Katsokaa vaikka välillä tuota "vaalirahasotkua", vaikka hesarista, sekään ei pysty kaikkea pimittämään.

  Jatkakaa pölinää Seppo Lehdosta. Jonakin päivänä kuka tahansa meistä voi olla hänen asemassaan.

  Oikeusministeriksi valitaan hymytyttö tai hymypoika, joka naama kouristuksenomaisessa hymyn irveessä sanoo, ettei invernettiin saa kirjoittaa mitä vain, tai häkki heilahtaa. Mummut katselee telkkua ja hörppii pullakahvejaan, ja nyökyttelee: "siinä sitten on sympaattinen ihminen, ja niin kauniisti kammattu".
  [signature]Politiikan näkymätön käsi ohjaa yksilöt, jotka haluaisivat edistää yleistä etua, ajamaan yksittäisten eturyhmien etuja, jota heillä ei ole aikomustakaan edistää.
  Tiede on tapa oppia elämään epävarmuuden kanssa.
  Koneeni
  [/signature]
   
 20. Jannne

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2006
  Viestejä:
  21
  No kerro edes muutama niistä Itä-Suomen hovioikeuden sähläyksistä. Arvaan ettet pysty.
   
 21. Lokkizzz

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2001
  Viestejä:
  150
  Tossa on muutama ongelma. Ensinnäkin kuolemantuomiot ovat hyvin kyseenalaisia rangaistuksia, koska perustellusti pitäisi olla varma teon tahallisuudesta, motiivista, tarkoituksesta jne. Sittenkään kuolemantuomio ei kokemusperäisesti pelota rikollisia tarpeeksi tuottaakseen hyötyä suhteessa sen aiheuttamiin menetyksiin. Lieventävät asianhaarat kannattaa tarkistaa uudestaan. Ja sitten suhteettoman ankariin rangaistuksiin... nämä lähinnä raaistavat tekoja eikä niillä ole sitä preventiivistä vaikutusta, joka niillä pitäisi olla. Esimerkiksi liian kova tuomio raiskauksesta tai ryöstöstä --> tekijän kannattaa oikeasti päästää uhri päiviltä, koska tuomio alkaa olemaan sama kuin murhasta sillä erotuksella, että onpahan yksi vähemmän syyttämässä ja todistamassa tekijää vastaan jne. Suomen oikeusjärjestelmässä ja rangaistusasteikossa ei ole suurta vikaa (mahdollistaa ihan kohtuulliset rangaistukset) mutta sen soveltaminen on alkanut menemään liikaa vasemmiston mallin mukaiseksi.

  [signature]Jawohl! Who uses windows anyway?[/signature]
   
 22. Deus Ex

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2004
  Viestejä:
  2 182
  Heh, nännin imeminen kuuluu oikeuden mielestä lääkärin toimenkuvaan

  Inhottavaa ja nöyryyttävää. Näin koki 20-vuotias nainen lääkärin otteet vastaanotolla, jonne hän meni rintakipujen takia.

  Naisen mielestä lääkäri syyllistyi seksuaaliseen hyväksikäyttöön, kun tämä puristeli hänen rintojaan edestä ja takaapäin kahteen otteeseen, levitti geelin hänen rinnoilleen käsin, kehui hänen rintojensa muotoa ja lopulta imi toista nänniä.

  Takaapäin tutkiessaan lääkäri painautui naiseen kiinni. Ultraäänitutkimuksen jälkeen lääkäri pyysi häneltä luvan imeä rintaa selvittääkseen, tuleeko rinnasta eritettä. Nainen suostui pyyntöön omien sanojensa mukaan hämmennyksissään ja paniikissa.

  Nainen otti pian yhteyttä potilasasiamieheen ja myöhemmin poliisiin. Outoa ultraäänitutkimusta puitiin toukokuun lopussa käräjäoikeudessa Pohjois-Pohjanmaalla. Lääkäri kiisti kaikki syytteet, sillä hänen mielestään kyseessä oli tavanomainen tutkimus.

  Oikeus hylkäsi lääkäriä vastaan nostetut syytteet seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

  Oikeuden mielestä tapauksessa ei ollut riittävää näyttöä siitä, että lääkärillä olisi tutkimuksessaan ollut seksuaalista tarkoitusta.

  http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1539193
  [signature]Outstanding Achievements in the Field of Excellence.
  Shave the cheerleader, shave the world!
  VAROITUS: Murobbs vaarantaa henkisen kehityksen ja mielenterveytesi!
  http://je.org/id/internet/1202414239038649.html[/signature]
   
 23. HugoPugo

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2007
  Viestejä:
  1 035
  Nännin imeminen tutkimusmielessä on aivan normaalia ja nähtävästi tulisi erikseen kirjata lakiin jos se on jollekin tietämättömälle outoja kuvitelmia aiheuttanut. Taidanpas varata ajan naislääkärille, saa testata siittimeni erityskyvyn.
  [signature]Re-i.K[/signature]
   
 24. Frodo

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2000
  Viestejä:
  173
  Helsingin Hovioikeus on myös kunnostautunut. Samasta jutusta lisää.
  [signature]If you give a man a fish, he will eat a day;
  But if you teach a man to fish, he will buy an ugly hat
  And if you talk about a fish to a starving man, then you're a consultant[/signature]
   
 25. JL79

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2003
  Viestejä:
  2 351
  Kyllä nyt kyse on siitä että nostettaisiin kaikkia rangaistuksia, eikä pelkästään raiskauksista saatuja. Suomen lainsäädäntö/rangaistuksien antajat on kyllä naurettavuuden huipentuma. Itseään ei saa puolustaa. Omaisuuttaan ei saa puolustaa. Rikkolisia pitää puolustaa.

  Vaikka mielipiteesi on että raiskuksista ei pitäisi antaa kovia tuomioita. Nythän raiskaajat pääsevät usein ehdollisella. onko tämä oikein?
  Rohkenen olla erimieltä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti