Suomen marinadi-einesten isä

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja vinklubrulez, 16.08.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. zacksa

    Rekisteröitynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    644
    Koipea eikä siipiä ei tahdo saada ilman että olisivat ruiskuilla pumpattu täyteen suolavettä. Fileitäkään en muista kyllä nähneeni.. Palvelutiskillä saattaa olla.
     
  2. Steeltape

    Rekisteröitynyt:
    01.12.2009
    Viestejä:
    17 061
    Siivistä en ole varma, mutta ainakin "käsittelemättömiä" koipia ja fileitä on tarjolla meidän paikallisessa ääs-marketissa ja on tullut ostettuakin. Bonuksena lisänä se, että ainakin ne koivet ovat inhimillisemmän kokoisia, jotta sellaisen jaksaa syödäkin. Ne marinadikoivet kun painaa pahimmillaan lähes puoli kiloa kappaleelta, ihan lihana.

    En ole "äijä-annosten" ystävä, vähäisempikin lihamäärä riittää kun on muutakin lautasella.
     
  3. Sasseli

    Rekisteröitynyt:
    06.06.2003
    Viestejä:
    1 888
    Ihan maittavia ruokia olen syönyt joissa tuota tavaraa on ollut. Taidan syödä jatkossakin, vaikka näköjään en ole aivan aallon harjalla.
     
  4. ?

    Rekisteröitynyt:
    20.06.2007
    Viestejä:
    7 281
    Itsellä kanssa sellainen tuntuma, että marinadiin lykätään ne jämät. Toisaalta hyvä, että jämätkin menevät ruuaksi mutta pitäisi näkyä enemmän hinnassa.
     
  5. Fact0ry

    Rekisteröitynyt:
    11.04.2005
    Viestejä:
    2 290
    Kuivaa lihaa tulee vain kun sen käristää ylikypsäksi pannulla. Kun paistamisen lopettaa silloin, kun liha on juuri kypsää, on se todella maukkaan mehevää. Ihan sama, puhutaanko broilerista vai mistä.

    Mauttomuus taas on maustamisvirhe. Liha on jo itsessään maukasta ja on tuhlausta peittää lihan maku jollain bulkkimarinadilla.
     
  6. Olav

    Rekisteröitynyt:
    31.08.2011
    Viestejä:
    959
    Tulipa tänään erehdyttyä ostamaan huojennuksesta pitkästä aikaa kariniemen fileesuikaleita (joskin maustamattomia) - ja on kyllä sellaista rääpettä, että mistähän kohdasta fileetä tämä on muka revitty? Täytyi oikein tarkistaa pakkauksesta, ettei tullut vahingossa paistisuikaletta.

    Marinoitua ei tule käytettyä lainkaan, ja jos laiskottaa niin esim. currytahnat tms. auttaa.
     
  7. Papa Tullo

    Rekisteröitynyt:
    14.10.2009
    Viestejä:
    549
    Itse en osta muuta kuin filettä, poikkeuksetta. Mieluiten ohutta filettä. Rämmäle kun osuu hampaisiin on gourmee-tilanne ohitse. Kana on lempi raaka aineeni.

    :eat1:
     
  8. Zardon

    Rekisteröitynyt:
    21.02.2008
    Viestejä:
    5 673
    Onneksi pakkaukset ovat vielä läpinäkyviä niin näkee edes vähän mitä ostaa. Lidlissä esim. fileesuikaleita tms. ja näyttivät kyllä sellaiselta hakkelukselta, paljon parempiakin olen nähnyt. Siksi ostinkin fileitä ja paistaessa pilkon pienemmäksi.

    Mitä ketjun aiheeseen tulee niin joskus tulee sorruttua marinadilihoihinkin jos hyvään hintaan saa.
     
  9. Nomber

    Rekisteröitynyt:
    15.07.2002
    Viestejä:
    4 910
    Olisiko suosion salaisuus hinta? Maku on paha, mutta kun kilohinta on halvin ja porukalla ei rahaa ole niin marinoituja ostetaan? Tosin marinoimattomat voi oikeasti olla halvempia kun ei ole marinadia tuomassa painoa vaan pelkkää lihaa.
     
  10. Pusherman

    Rekisteröitynyt:
    02.08.2004
    Viestejä:
    8 891
    Suosion salaisuus on markkinointi ja imago. Hunajamarinoitu maistuu mielessä taivaalliselta, on helppo ja nopea valmistaa ja on vieläpä halpa. Käytännössä samalla hinnalla pääsee parempaan tulokseen nopeammin, kun ostaa marinoimattomia.
     
  11. ttppii

    Rekisteröitynyt:
    17.01.2011
    Viestejä:
    1 284
    Henkilökohtaisesti minua ärsyttää koko broilerfileen myynti. Ei helvetti, ei linnuilla OLE MITÄÄN FILEITÄ!
     
  12. iNdo

    Rekisteröitynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    4 339
    Osta sitten roska-paistisuikaleita. Problem solved. :facepalm:
     
  13. Trespasser

    Rekisteröitynyt:
    26.04.2001
    Viestejä:
    563
    Milläs nimellä noita pitäis sitten myydä? Kun kyseessä on esim. noi "broilerin sisäfileenä" markkinoidut palat, joista käsittääkseni ulkomailla käytetään nimeä "Chicken tenderloin", josta sisäfile on aika suora käännös. File taitaa tarkoittaa eläimestä riippuen hieman eri asioita. Google osaa kertoa, että kanasta puhuttaessa fileellä tarkoitetaan rintalihasta, eli rintafilettä. Tai joku lohi, jossa file tarkoittaa käytännössä melkein puolikasta kalaa.

    Tosta vielä kanan eri leikkaukset/osat:
    http://www.robertnashbutchers.co.uk/resources/chicken cuts.jpg

    Itehän en koske pitkällä tikullakaan marinoituun lihaan.
     
  14. juhis.t

    Rekisteröitynyt:
    14.05.2009
    Viestejä:
    232
    Linnun täkkänä ainakin itse nuo tunnen, kun lintua perkaan.
     
  15. zacksa

    Rekisteröitynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    644
    itse perkaan vain kaloja, linnut suolistan ;)

    tomeidou, tomadou
     
  16. Nemostelija

    Rekisteröitynyt:
    16.05.2008
    Viestejä:
    1 773
    No enpä nyt tiedä miten maukasta tehotuotetun mutanttibroilerin fileesuikaleet oikein on. Koivista löytyy jo enemmän makua ja rasvaa, minkä takia ostankin naturel paistisuikaleita jos vain mahdollista.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti