Suomalaisen ruokakulttuurin hombbelimaistuminen

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja heavymedal, 27.01.2011.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. heavymedal

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2005
  Viestejä:
  233
  Oon alkanu ihmettelee kun nykyajan monet einekset ja valmisruoat tehdään kaiken maailman viherhippien ehdoilla. Tehdään mahdollisimman pieni ateria jossa on suatana grammalleen laskettu rasva-arvot ettei meidän anorektikot saa yhtään ylimääräistä kaloria vaan. Sitten vielä tuntuu että ruokapaketeissa nykyään firmat oikein leveilee miten paljon ovat vähentäneet pakkausmateriaaleja ja tehneet sitä sun tätä säästääkseen luontua. Jopa niissä kinkkupaketeissa joita tuskin viherhipit ostaa. Eihän ne uudet heikkoon muoviin tehdyt kinkkuviipaleiden paketit edes pysy kasassa vaan hajoaa isojen käsien kanssa.

  Onko ne viherhipit todella niin suuri segmentti markkinoinnissa että ruokia pitää alkaa tekemään ja markkinoimaan heidän ehdoilla? Minä ainakin jätän aina ostamatta kaikki semmoset ruoat jotka on pilattu liialla jeesustelulla.

  Toinen mikä on alkanu pistää silmään on useimpien ravintoloiden muuttuminen. Nykyään jos tilaat vaikka pihviannoksen rossosta niin se on semmonen pieni surkea rääpäle, jolla ei lähde edes nälkä. Kasviksia sen sijaan löytyy puol lautasellista. Taitavat ottaa mallia noista kaikenmaaailman kokkiohjelmista jossa tekevät ateroita kahvikupin kokoisille lautasille jossa pihvi on suolakeksin kokonen surkimus. Tällaista ei kyllä ollut meno ravintoloissa 80-luvulla vielä.

  Mielipiteitä, arvon murottajat :smoke:
   
 2. Kuukari

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2011
  Viestejä:
  7
  Kaikki ravintolaruoka on täyttä paskaa. Se on muka niin hienoa kun joku paprika lilluu jossain vesitilkassa. Mäkkärinkin ruuat hakkaavat nykyajan ravintolaruuan. Ennen sentään sai rahojansa vastaavan annoksen.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. LaDeX

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2007
  Viestejä:
  6 034
  Syökää Classic Dinerissa (Tampereella) tai Pancho Villassa niin saatte kunnon annoksia ;)
   
 5. ttppii

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2011
  Viestejä:
  1 284

  No minusta ainakin jos ravintolasta sanotaan "siellä on ainakin isot annokset" on yksi varmimpia tietoja jonka perusteella osaa pysyä lafkasta kaukana.
   
 6. GGR

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2007
  Viestejä:
  815
  Alkruoka juomineen, pääruoka juomineen ja vielä tarvittaessa jälkiruoka juomineen. Riippuu seurasta ja paikasta, ei aina ole kaamea nälkä. Eikös se ruokailu ole sosiaalinen tapahtuma?


  On se kumma jos ei maha täyty, tuossahan tulee jo 1.5L olutta :)


  Toki kaikki on hylaa, kevyttä,laktoositonta ja toki mautonta. Siksi vältän eineksiä.
   
 7. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  Pienempiin annoksiin tottuu. Eikä muutu vuosien saatossa muodottomaksi läskiksi.
   
 8. heavymedal

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2005
  Viestejä:
  233
  Pah. Ei niistä tule kuin paha mieli ja pakko syödä lisää kun pääseee kotiin
   
 9. poroGOD

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  3 412
  Eineksiä ei syö kuin syömishäiriöiset - hyvä vaan että ovat kummallisia ja paskaa (eines enkuksi = perse).

  Ravintoloissa käytetään kermaa ja voita kaikessa, ja annokset on isoja - ainakin niissä jossa minä käyn (sikala yms.).

  Isoja annoksia on hyvä syödä kun on käynyt metsällä. Käyn metsällä ~3 kertaa vuodessa.
   
 10. KillingInTheName

  Rekisteröitynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  300
  Raffaellossa stadissa sain eteeni uunilohta, joka oli kuivaa ja mautonta. Tämän pelasti kuitenkin maukas kastike ja maistuvat keitetyt vihannekset. Jälkeenpäin ajateltuna taisi olla se kastike sokerilla kyllästetty, kun kuulemma ravintoloissakin laittavat sokeria nykyään kaikkeen. Hintaahan tuolla lohenpaskalla oli päälle toista kymppiä. Tällaisesta kusetuksesta olisi alkanut vituttamaan ihan urakalla ellen olisi ollut kaukaa viisas ja syönyt tukevasti ennen ravintolaan menoa.
   
 11. Dragofix

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  284
  Sinulla on vähän väärä mielikuva. Kyse ei ole "viherhippiydestä" mitä lie tarkoittaakin vaan siitä että ruokaa prosessoidaan enemmän eli poistetaan luonnollisia ravinteita ja mahdollisesti korvataan ne jollain teollisilla kemikaaleilla jolloin annokset pienenee mutta ravintosisältö pysyy suht samana (todellisuudessa köyhtyy).

  Jos haluat syyttää tästä jotain niin ruokateollisuus on hyvä kohde. Siellä säästetään kokoajan sillä se tuo niille huikeita säästöjä. On halvempaa myydä ravintoköyhää ruokaa ihmisten terveyden kustannuksella ja samalla tietty myynti lisääntyy kun pitää ostaa enemmän jotta nälkä lähtee. Törkeästä rahastuksestahan siinä on kyse, ei mistään muusta. Siksi itse ostan ainakin ihan luonnollisia ruokia eikä mitään prosessoitua huttua. Tässä on hyvä esimerkki kun noita viljoja mainostetaan kuidun lähteenä mutta eipä siellä prosessoinnin jälkeen mitään oikein jää..
  Jalostetut viljatuotteet syövät täysjyvän terveyshyötyjä - Tiede.fi
   
 12. Dragofix

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  284
  Eikä tolla ole oikein mitään väliä onko annos iso vai pieni, ravintosisältö ratkaisee. Jos ruokailun jälkeen tulee nälkä suht pian niin ravintoköyhä ruokahan siinä on kyseessä. Hamppari on siitä hyvä esimerkki. Mitä vähemmän ravitsevaa se on, sen enemmän joudut ostamaan. Myyntikikka johon monet sortuu ja läskistyy. :p
   
 13. vilha

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2010
  Viestejä:
  592
  Valmisruat onkin ihan hanurista.

  Kotikokkaus kunniaan!
   
 14. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 048
  Einekset on kyllä munkin mielestä epic fail. Mulla ei ole mikroaaltouunia ja yritän tehdä safkaa mahdollisimmann usein itse. Saa ravitsevampaa, maukkaampaa, vaihtelevampaa, terveellisempää ja annoskoko on aina oikea.

  Pihvien koosta en osaa sanoa. Jossain vaiheessa naudanlihan hinta pompsahti EU-alueella, mutta en tiedä, onko tilanne enää voimassa. (Koski brassihärän tuontia.)

  Ja aika paljon vaikuttaa nälän pitämiseen paitsi määrä, myös laatu.
   
 15. Tuhnu

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  95
  Käy oikeassa ravintolassa, eikä missään Rossossa.
   
 16. Nemostelija

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2008
  Viestejä:
  1 773
  Tismalleen. Kun ruoka on mitaansanomatonta mättöä, sitä lapioidaan mahdollisimman nopeasti mahdollisimman paljon. Elimistö ei pysy edes mukana tuossa, vatsalaukku ja suolisto vaan paukkuu.

  Hyvässä seurassa nautittu, kiireetön, ja syöjän arvostama ateria täyttää puolella siitä määrästä. Kyse on ihan vakavasti otettavista fyysisista ja psyykkisistä asioista, ei hippipropagandasta. Annoskoosta itkijät ovat lähes poikkeuksetta stereotyyppisiä ruokajuntteja, joiden kohdalla voi olla hyvä vaan antaa olla. Toivoa ei enää ole, joten miksi edes yrittää...
   
 17. Jurvelo

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2009
  Viestejä:
  1 076
  Hippipropagandaa se on. Kerrotko tarkemmin millainen on tämä stereotyyppinen ruokajuntti joka syö mielummin kunnon ruokaa kuin sen vedessä lilluvan paprikanpalan?
   
 18. TERMINATOR TUHOAJA

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2008
  Viestejä:
  1 060
  Duunatkaa omat safkat, niin tulee oman mielen mukaista ja varmana hyvistä raaka-aineista. Ravintoloissa muusit salaatit yms on kaavittu einespakkauksista ja liha on monesti vanhentunutta.
   
 19. GirlT

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  674
  Parasta "ravintolaruokaa" saa jossain markkinoilla, ulkoilmatapahtumissa tms., jossa joku on vääntämässä sitä ruokaa. Ravintolassa on toki puitteet kohdillaan. Kalatoripäivien yms. kekkereiden aikaan pitää olla aina maksullisessa soppajonossa :). (Kummiskin pistävät sinne jotain eineksia, kuka tietää..toivottavasti eivät.)
   
 20. Geefabio

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  19 317
  Suomalainen kulttuuri nyt vaan on sitä, että ängetään pottumuusia ja mureketta naamaan niin kauan, ettei pysty kuin makaamaan. Jos tätä ei tarjota ravintolassa niin sitten kannattanee mennä jonnekin buffettiin tai ns. junttisyöttölään. Slow food on täysin vieras käsitys ja useimmat haluaa vaan mennä täyttämään mahansa ilman kummempaa sosiaalisuutta. Vaikka kesken ostosten piipahdetaan siellä Rossossa huudattamassa tenavia syöttöjakkaroissa.

  Kannattaa myös ns. hienommassa paikassa harkita, josko ottaisi ne alkupalat ennen pääruokaa. Esim keitto tai kevyt pasta on ihan hyvä idea ottaa alkuun ja sitten nauttia pääruoasta.

  Joo. Festaripaella tai jokin vastaava tottakai pyyhkii lattiaa hyvällä pihvillä ja viinillä...
   
 21. Petri6

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2002
  Viestejä:
  1 033
  Tämä. Hyvän pihvin saa pihviravintolasta. Mikäli siitä ei ole valmis maksamaan, niin sitten on myöskään turha parkua asiasta. Eri asia sitten on, että Rosso on omassa luokassaankin ylihintaista ja alilaatuista.

  Mitä taas tulee ravintoarvojen kirjaamiseen myyntipakkauksissa, niin on se pelkästään positiivinen asia. Jollei kiinnosta, niin ei ketään pakota niitä lukemaan.

  Ainut mihin alkuperäisessä postissa voi yhtyä on joidenkin leikkeleiden vittumainen pakkaus kahden muovisuikaleen väliin. "Pakkauksen" joutuu repimään auki eikä sitä saa enää kunnolla suljettua. En sitten tiedä, johtuuko tuollaisten "pakkausten" valmistus ympäristöystävällisyydestä vai tuotantokustannuksissa säästämisessä. Onneksi noitakaan ei ole pakko ostaa vaan leikkeleitä löytyy myös rasioissa.
   
 22. StiNgeRWeb

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  3 034
  "festaripaella" tai pyttipannu tosiaankin pyyhkii lattiaa hinta/laatusuhteellaan erittäin monien ravintoloiden kohdalla. Suomessa vaan tuntuu kaikki ravintolaruuat olevan aikalailla ylihinnoiteltuja. Pääsääntöisesti hävyttömän pieniä annoksia joista saa mahan just ja just puolilleen kun ottaa alkuruuan, pääruuan ja jälkiruuan ja silti saa maksaa itsensä kipeäksi.

  Onneksi yksi ravintola lähialueella on edullinen ja sieltä saa hyvää ruokaa kohtuuhinnalla, jollain reilun kympin sijoituksella saa sellaisen setin että isokin mies on edes hetken kylläinen ja tyytyväinen evään laatuun etu- ja jälkiruokineen. Juomat tietty erikseen. Eräs toinen ravintola taas kiskoo pelkästä alkusalaatistakin vissiin noin vitosen, siihen sitten otat toista kymppiä maksavan pääruuan (joka on mikroskooppisen pieni), vitosen jälkkärin ja ylihintaiset juomat niin 50e on mennyt niin ettei ole edes huomannut.

  Nuo pakkaukset ovat kyllä nykyään ihan helvetistä. Ne "helppo avata ja sulkea" sekä "kätevästi uudelleensuljettava" -paketit tehokkaasti suikaloivat kauppakassit eivätkä edes pysy kiinni jääkaapissa vaan irvistelevät kilpaa. Vanha kunnon tyhjiöpakattu leikkelemakkarapaketti sentään on lähes ilmatiivis avaamisen jälkeenkin kun sen osaa laittaa oikealla tavalla takaisin jääkaappiin. Lisäksi nuo uudet "hienot" paketit haisevat ihan kananmunapierulle kun ne avaa ensimmäistä kertaa.

  Jostain kumman syystä tulee suurin osa sapuskasta tehtyä ihan itse himassa, on tullut laskeskeltua että keskimäärin ravintola-annosta vastaavan evään saa tehtyä ehkä jopa alle kolmella-viidellä eurolla itse ja jos vähän vielä nuukailee niin oikein tiukkaan puristaessa saa parilla eurolla vastaavanlaatuista evästä. Tuo 2e eväs tosin jo vaatii kompromisseja raaka-aineissa ja luovaa hulluutta että keksii tapoja minimoida rahanmenoa mutta mahdollista se silti on.

  Aikanaan työttömänä ollessa ennätys taisi olla alle 6e/viikon eväät (joka päivä eri ruokaa) mutta siinä olikin sitten kaikki mahdolliset tarjoustuotteet ja halvimmat mahdolliset raaka-aineet.
   
 23. Sasseli

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2003
  Viestejä:
  1 888
  Eh, vaikka asiaa yrittäisi nähdä miltä kantilta tahnsa, niin tuo ei vaan yksinkertaisesti pidä paikkaansa.
   
 24. GirlT

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  674
  Tarkotin ehkä vain makua tuolla "kalatorilta parasta" -kommentillani. Viime aikoina ravintoloissa on tuntunu siltä, että maku ei jotenkin yllätä positiivisesti tai negatiivisesti. Jos tilaa pihvin ja valkosipuliperunat, niin tietää melko tarkkaan minkä makuista se on. En tiedä, että käyttääkö ravintolat sit aikalailla samoja eineksia/aineksia annoksissa ettei ole järisyttäviä vaihteluita.
   
 25. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  Eli annoksen koko kertoo ruuan laadusta? Ei helvetti näitä hk:n sininen-miehiä :D

  Suomalainen "ravintolakulttuuri" näköjään tämänkin threadin perusteella rajautuu lähinnä Silja linen buffettiin :D:smoke: Kertoohan se nyt jotain, kun lennetään ulkomaille, niin jengi roudaa omat eväät tai menee suomiravintolaan syömään pottumuussia jauhomakkaran kera.

  Jos mahan pitää tulla täyteen, niin miksi ette käy vaikka kiinalaisessa ravintolassa syömässä? Yleensä maksaa noin 12e johon sisältyy alkukeitto, pääruoka jossa härkää, kanaa, sikaa, katkarapuja sekä iso kulhollinen riisiä ja jälkiruuaksi friteerattua banaania jäätelön kera.

  Miksi pitää aina syödä sitä pihviä abc:llä?
   
 26. dohh

  Rekisteröitynyt:
  06.05.2003
  Viestejä:
  600
  Pihvi ja valkosipuliperunat - pihvi varsinkaan - ei jätä juurikaan pelivaraa ravintolalle jos se tehdään oikein (ja puhun nyt ns kunnollisista ravintoloista enkä Rossosta tai Chico'sista). Eroja voi tulla lihan laadussa ja mahdollisessa kastikkeessa. Oikein erinomaisen pihvin saa harvemmin kuin ihan jees -tasoa olevan, jos menee johonkin paikkaan jota ei tiedä etukäteen.

  Yllätä itsesi ja tilaa ensi kerralla jotain ihan muuta, mieluiten jotain mikä on sen nimenomaisen ravintolan (hyväksi tiedetty) erikoisuus. Alkaa niitä erojakin taas löytyä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti