Suomalainen ruokakulttuuri maailman huonointa?

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Echi, 16.05.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Satai Vesa

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2000
  Viestejä:
  9 300
  Taksiyrittäjät tietävät paremmin.

  [​IMG]
   
 2. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  Ilmeisesti tuo tolppa-apina on ollut enemmän abc:n noutopöydässä kuin ajossa. Oliko tuo kyltti nyt sitten tarkoitettu suomalaisille vai? Tuskin kovin moni irakilainen pakolainen ymmärtää tuota tekstiä.

  Toki kun tuokin lappaa mautonta suomalaista ruokaa kuutioittain niin järkikin pakenee
   
 3. tonalt

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2002
  Viestejä:
  658
  Toihan on vielä hoikka taksikuskiksi. Varmaan tarkoitettu vähän kaikille. Ei pakolaisia vaan turvapaikanhakijoita. Kuinka moni suomalainen ymmärtää arabian kielistä tekstiä?
   
 4. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  Onhan tuossa tietenkin kiinteät punaviinitissit.

  No itse noudatin taksikuskin ohjeistusta ja lähdin duunista kotio... mitäs sitä töitäkään tekee kun ei ruoka maistu
   
 5. juho_-

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2005
  Viestejä:
  199
  Huvittavaa lukea minkälaisten suomi-lasien läpi suomalaista ruokaa katsotaan.
  Ruoan funktio Suomessa on ollut ainoastaan täyttää vatsa. Eikä sillä oikeastaan olisi ollut väliä vaikka joku olisi joskus kiviajalla halunnut tehdä gourmet-ruokaa, koska mausteita ei ollut.

  Montakohan miljoonaa kertaa olen kuullut jonkun kehuvan paistettuja ahvenia, mutta en vaan voi käsittää miten ihmiset ei tajua ettei ne maistu miltään.
   
 6. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Aika suppeaksi taitaa käydä hyvin monen euroopan maan "ruokakulttuuri", jos aletaan karsimaan ruokalajeja sillä perusteella, että ne perustuvat muualta tulleisiin raaka-aineisiin. Liekö täällä juuri mitään alkuperäisiä raaka-aineita ihan metsän ja vesistöjen antimien lisäksi? Kait tuo viljelystaito on enemmän kehittynyt vaikka jossain Lähi-Idän suunnalla ja sieltä sitten vähitellen levinnyt tänne. (Tämä nyt lähinnä kommenttina siihen jos esim karjalanpiirakka halutaan rajata pois ruokakulttuuristamme sen takia että siinä on riisiä).
   
 7. tonalt

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2002
  Viestejä:
  658
  Itse pidän esim. makaronilaatikkoa perisuomalaisena ruokana. Vaikka siinä on vehnää ja vaikka siinä on makaronia. Kebabbeja yms. on saanu Suomesta jo niin monta vuotta, että kai nekin on tavallaan suomalaista perinnettä. Ainakin useimmat niistä on juuri samaa höttölihaa samalta tukkurilta. Ei tarvitse kovin kauaksi mennä, kuten vaikka Saksaan, niin kebab on ihan erilaista.

  Monissa Suomen itämaisissa ravintoloissa (tai ainakin Vaasan) on tapana tarjota salmiakkia. Loistava esimerkki kuinka kaksi erilaista ruokakulttuuria täydentävät toisiaan.
   
 8. konvehteja

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2012
  Viestejä:
  4 165
  Jopa McDonaldsin ruuat on pilattu täällä :(

  http://www.kymensanomat.fi/Online/2...ilata jopa McDonaldsin ruuat”/2015319762460/4
   
 9. Sam Pepys

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2012
  Viestejä:
  597
  Tuli ilmeisesti kulttuurishokki, tottahan se on, paska maa, ruoka ja kansa jolla isot luulot itsestään vaikka maailmalla ei noteerata miksikään, kuitenkin kaikki on Suomessa maailman parasta ja kehittyneintä (maailman suurin salaisuus).
   
 10. LeChuck

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2014
  Viestejä:
  83
  Täähän on juuri ehkä kaikista juntein asenne. "Vittu ruoka ei maistu miltään ellei se oli mausteista".. Itse olen tulisen ruoan ystävä mutta usein parhaat raaka-aineita ei kannata kovalla kädellä alkaa maustamaan. Esim harvemmin sitä näkee että johonkin Foie Grassin makua alettais peittään turhilla mausteilla.

  Suomessa on maailman mittatikulla huippulaatuisia juureksia, marjoja, kaloja jne.. ellei niistä onnistu saamaan mitään hyvää aikaan niin sitten on vika itsessa.
  Eipä pohjoismaalaisen ruokakulttuurin arvostus olu turhaan nousussa maailmalla.

  Sinänsä hauska toi McDonalds kommentti kun tunnetusti euroopassa McDonalds käyttää käyttää kaikenkaikkiaan laadukkaampaa tavaraa kun jenkeissä.

  Tässä on esimerkki mistä koostuu ameriikan ranskalaiset:

  http://foodbabe.com/2014/09/30/mcdo...-the-outrageous-double-standard-in-fast-food/

  ehkei täällä laiteta tarpeeksi paskaa niihin neidon makuun.
   
 11. Sam Pepys

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2012
  Viestejä:
  597
  Mielestäni suomalainen juures-osasto marketissa ei hääppoinen ole, esimerkiksi Sainsburyn valikoima Briteissä hakkaa sen mennen tullen, anyway, itse kyllä arvostan kermaa ja voita eli klassisia ranskalaisia "mietoja makuja" ruoassa ja siten saa tosi maistuvaa sapuskaa mutta kun Juho_ puhuu mauttomista ahvenista niin sitähän se suomalainen perusruonlaitto on, hyvistä raaka-aineista saadaan mautonta paskaa kun ei vaan osata, hieman suolaa mutta sitäkään ei uskalleta enää käyttää ja kerman tilalla on jotain ruoka"kermaa" ja voin tilalla jotain vitun kasvisrasvalevitettä joita jollain Valiolla on 25 eri laatua.

  Katsoo vaikka Pirkka vai K-kaupan ruokavideoita kun se huono kokkihemmo vetää mutkia suoraksi ja tekee esim "perinteistä" makkarakastiketta. Hyi vittu!
   
 12. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Mitä juureksia jäät täällä kaipaamaan?
   
 13. LeChuck

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2014
  Viestejä:
  83
  Eipä täällä englannissa asuess olis huomannut että juuresvalikoima olis kaupassa parempi. Siis pointtihan on siinä että suomessa kasvaa helvetin hyvälaatuisia ja maukkaita juureksia.. Tietty sama juttu muissa pohjoisen Euroopan maissa englantikin mukaanlukien. Yksi asia mikä englannissa ärsyttää on ettei mistään tunnu löytyvän kun vaan niitä tylsimpiä ja miedoinman makuisia sieniä. Pelkkää button mushroom ja chestnut mushroomia missä on hädintuskin mitään makueroa.

  Ja suomessahan tehdään parempaa Giniäkin kuin englannissa joka sentään on aika brittiläinen juttu. :)
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2015
 14. Sam Pepys

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2012
  Viestejä:
  597
  No, hieman provoilin, kyllähän Suomalaisessa Prismassakin niitä, tosin pieniä, palsternakkoja loytyy, ainakin Rainbowin muovipussissa jos ei multaisina ja väkkyräisinä irtolaarista.
   
 15. Sam Pepys

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2012
  Viestejä:
  597
  Varmaan totta mutta en ikinä Suomessakaan sieniä kaupasta osta vaan kerään itse metsästä. Siitä vaan New Forestiin keräilemään 2500 lajikkeen joukosta.
   
 16. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 340
 17. LeChuck

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2014
  Viestejä:
  83
  Aivan. Mutta Suomessa todellakin on helvetisti helpompi lähteä sienestämään kun sitä vapaasti ja laillisesti koluttavaa metsikköä löytyy ihan eri tavalla. Sekin kuuluu mun mielestä "ruokakulttuuriin" että täältä löytyy innokasta porukkaa jotka kerää ja hyödyntää metsän antimia.

  Ja ellei huvita lähteä niin sesonkina löytyy toreilta kanttarellia ja sellasta.

  No joo.. McDonaldsin eurooppa ranskalaiset on ihan jees mutta noi ameriikan ranskikset on kyllä aikamoinen cocktail.. Jenkeissä nyt on heittämällä paras hampurilais "skene" monine kovemman tason purilais paikkoineen mutta McDonalds on helposti parempi euroopassa kun jenkeissä yleiseltä laadultaan. Kai se voi olla pettymyt kun se rakas McDonalds ruoka on vähän erilaista kun kotopuolessa vaikka oiski pikkusen vähemmän paskaa.. ihmisillä on taipumus kiintyä asioihin joiden parissa on kasvanu.
   
 18. RantuRambo

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2012
  Viestejä:
  2 523
  Juuripa tämän vuoksi tässä lottovoittajien ja maailman mauttomimman ruoan maassa, pidetään kelmeää tasapaksua mautonta mössöä ruokakulttuurin globaalina huipentumana.

  Hirveäähän ruoka täällä on - siitä ei pääse yli eikä ympäri. Kauheinta on, että kun tässä maassa kauan eläneelle olmille tarjoillaan todellista ruokaa jolla on satojen ja joskus tuhansien vuosien kulttuuri takanaan, niin se ei kelpaa kun ruoassa saattaa olla makuja.
   
 19. Sam Pepys

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2012
  Viestejä:
  597
  Allekirjoitan täysin. Eikä vain makuja vaan myos tekniikka ja prosessi on mutkat suoriksi koska sehän on turhaa hienostelua tehdä joku asia huolellisesti vaihe vaiheelta, ei muuta kuin liha pataan ja vesi ja maustepippuri - keitetään 20 minuuttia - kyllä on karjalanpaistipata hyvvää!!!
   
 20. ttppii

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2011
  Viestejä:
  1 284
 21. LeChuck

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2014
  Viestejä:
  83
  Voipi olla mutta on se aika yleistä tietoa että mäkkäri käyttää kotimaassaan lihasta lähtien heikompaa tavaraa kuin Euroopassa.. Myös itse ensikädessä todettu.. Tietysti siellä saa suomen hintoihin nähden helvetinmoisen kasan ruokaa ihan naurettavan halvalla mutta eipä se juuri innosta kun on se niiden ruoka täällä Briteissä ja suomessakin ihan riittävän luokatonta tavaraa.
   
 22. pikakhu

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2011
  Viestejä:
  1 010
  Vähänkin enemmän ulkomailla matkustaneille ja asuneille nä suomalaisen ruuan mollaukset kuulostavat kyllä todella junteilta. Voin sieluni silmin nähdä Sam Peppysin syömässä palmuöljyssä paistettuja huonolaatuisia perunoita ja 8kk vanhaa pakastekalaa ja hehkuttavan "nyt ollaan pojjat ulkom mailla, nii pal hyvvöö kaikki on" ja sen jälkeen jotain tikka masalaa purkista mikron kautta, ja pari tuoretta sipulin palaa päälle, niin taas on niin gurmeeta että.

  Jos matkustelette vähänkin enemmän, huomaatte, että kaikissa maissa on hyvää ja huonoa ruokaa. Se, että itse osaatte käyttää vain 4% ruokakermaa, ja keittää ruokaa maustepippurin kanssa, ei suinkaan tarkoita, että muut suomalaiset olisi yhtä kädettömiä ruuanlaittajia.
   
 23. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 340
  @Sam Pepys nyt onkin ruokapuolen väsähtänein trolli vähään aikaan. Kova tarve kirjoittaa, vaikka asia puuttuu. Ja kohta tulee tähän itkemään kuinka on niiiiiiiiin mahtava ja tärkeä yleisasiantuntija, asuuhan hän oikein Ulkomailla! :psmoke:
   
 24. tonalt

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2002
  Viestejä:
  658
  Mitä tarkoittaa huono ruokakulttuuri?

  - Onko se sitä, että jos menee keskinkertaiseen Suomessa sijaitsevaan ravintolaan, saa pahemman makuista ruokaa verrattuna kun menisi keskinkertaiseen ravintolaan jossain ulkomailla?
  - Onko se sitä, että keskinkertainen kotiruoka on pahempaa kuin keskinkertainen kotiruoka jossain ulkomailla?
  - Vai onko se sitä, että ns. perinteiset ruuat (mm. mämmi, karjalanpiirakat, karjalanpaisti?) ei voi olla oikeinkaan laitettuna paremman makuista kuin perinteiset ruuat jossain ulkomailla?
   
 25. valurauta

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2010
  Viestejä:
  2 476
  Miten ruokakulttuurin tasoa mitataan mielekkäästi?

  Minusta eniten pitää antaa painoa tavalliselle arkiruualle, millaisia ruoka-aineita kannetaan kotiin ja mitä niistä laitetaan. Englannissa olen hämmästynyt, kun kaupasta saa esim. keitettyä riisiä, tosin Suomi kyllä petraa tästä valmiilla puuroilla. Toisaalta brittiläinen hedelmä-vihannesosasto pesee suomalaisen, eikä lihahyllyjä ole täytetty valmismarinoiduilla tuotteilla.

  Toinen hyvä mittari on satunnainen keskinkertainen ravintola: onko ruoka itse tehtyä ja hyvää vai lämmitettyjä eineksiä, ja onko hinta järkevässä suhteessa laatuun. Ihan kiva on myös, jos Michelin-oppaasta löytyy runsaasti hyviä vaihtoehtoja, jotka eivät heti riko budjettia: onko hyvätasoinenkin ruoka kenen tahansa ulottuvilla?

  Perinnekummallisuudet kertovat ruokakulttuurista aika vähän elleivät ne ole osa tavanomaista arki- ja pyhäruokaa. Samaa voisi sanoa Michelin-tähtiravintoista.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti