Suomalainen ruokakulttuuri maailman huonointa?

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Echi, 16.05.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Steeltape

    Rekisteröitynyt:
    01.12.2009
    Viestejä:
    17 061
    Ja voihan sitä, jos oikein uskaliaalla päällä on, laittaa sinne kymmenen litran kattilaan yhden maustepippurin. Tuomaan potkua.
     
  2. Sam Pepys

    Rekisteröitynyt:
    22.09.2012
    Viestejä:
    597
    Kuulostaa aivan ex-anopin pataruoalta, suolaa ja vetta ja pari maustepippuria sinne kellumaan.
     
  3. HKS

    Rekisteröitynyt:
    20.12.2000
    Viestejä:
    262
    Suomessa nesteenä on lihaliemi?
     
  4. pikakhu

    Rekisteröitynyt:
    12.10.2011
    Viestejä:
    1 010
    Jep. Paahdetuista luista. Tai niin ainakin mummovainaa teki. Lisäksi mukana oli myös sydäntä (hyvää) ja keuhkoa (en ainakaan lapsena tykännyt).

    Mutta onhan se tietty paskinta ikinä tehdä lihaliemi paahdetuista luista suomalaiseen tapaan, kun liemenä voisi käyttää Stella Artoista tai Jupileria...
     
  5. Sam Pepys

    Rekisteröitynyt:
    22.09.2012
    Viestejä:
    597
    No eikos aika monien maiden lihapadoissa yleensa ole se liha/kanaliemi siella pohjalla ja sitten viinta, kermaa (ja maitoa Italian tapauksessa), tomaattia ja olutta siihen paalle, ei sinne nyt kurapilsneria tarvi laittaa. Itse tosissaan tormasin possupataan jossa kanalienta ja kermaa ja sitten muhii, italialainen Foodwishesin vinkki videolta taas. Salviaa ja sitruunan kuorta joukkoon, oli kylla hyvaa voi hitto.
     
  6. Sam Pepys

    Rekisteröitynyt:
    22.09.2012
    Viestejä:
    597
    Eihan tilliliha ole suomalaista mutta siina on kylla aliarvostettu ihan suomalainen ruoka. Yleensa assosioidaan limaiseen kastikkeeseen ja laskisiin lihoihin mutta eihan nyt jotain ruokaa voi arvostella ihan 70-luvun peruskouluruokalapohjalta. Sama kuin sanoisi etta uudet perunat on roskaa koska kumiperunat.

    Kerran kokkasin itse hyvan perinteisen reseptin mukaan ja oli kylla ihan eri planeetalta verrattuna johonkin koulussa syotyyn, ja hakkasi varmaan mumminkin version. Mutta kovatoinen resepti on.
     
  7. ________

    Rekisteröitynyt:
    31.08.2011
    Viestejä:
    6 212
    Hyvin tehty karjalanpaisti on kyllä 5/5.
     
  8. S62B50

    Rekisteröitynyt:
    16.06.2009
    Viestejä:
    7 270
    Tässähän tämä ero tuleekin. Siinä missä eurooppalaiset nauttivat ruuan mauista on suomalaiselle tärkein asia se, että se on vitun halpaa ja sitä on vitusti. Me olemme tottuneet mauttomaan ja paskaan ruokaan pienestä pitäen. Suomalaisille on tärkeää tukea sydän ja verisuonitauteja sekä diabetestä.

    Karjalanpaista on paskaa....
     
  9. intelops79

    Rekisteröitynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    732
    Ikävä kuulla ettei kotonasi ole osattu laittaa ruokaa, melko yleistä nykyaikana. Itse nautin lapsuudessani moninaisista hyvistä Suomalaisista ruoista ja metsän antimista. Toivon parempaa tulevaisuutta sinulle :/
     
    Viimeksi muokattu: 09.06.2015
  10. valurauta

    Rekisteröitynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    2 476
    Yliampuva terveystietoisuus onkin viimeinen riippa, joka upottaa suomalaisen arkiruuan: aterian tasapainoinen amino- ja rasvahappokoostumus ja optimoitu hivenainejakauma on suomalaisille tärkeämpää kuin se, että ruoka olisi mahdollisimman hyvää. Terveystietoisuuden varjolla suomalaiset totutetaan syömään jotain mautonta tahnaa jo pienestä pitäen etenkin julkisissa ruokailuissa.

    Mitä pahaa oikeastaan on siinä, että syö jonkun 50 g pussin sipsejä päivittäin lounaalla, jos niistä sattuu pitämään?
     
  11. LeChuck

    Rekisteröitynyt:
    06.10.2014
    Viestejä:
    83
    Syököön sipsejänsä mutta eipä ole mitään makujen juhlaa.. Aika mautonta tavaraa. Ja esim. Roast chicken tai roast beef sipsitkin ovat kasvissyöjille soveltuvia eli eivät ole koskaan lihaa nähnytkään missään vaiheessa tuotantoa.. Mikäs siinä jos sattuu tykkäämään synteettisistä mauista.

    Suomessa on kieltämättä vahva mättöruoka ja eines kulttuuri mutta missään en ole nähnyt ihmisten syövän niin paljon roskaa kuin englannissa. Jatkuvalla syötöllä Sipsejä ja ala-arvosia suklaa patukoita kuten cadburyn tai marsin tuotokset.
     
  12. HKS

    Rekisteröitynyt:
    20.12.2000
    Viestejä:
    262
    Älä yleistä? Kaikki suomalaiset eivät ole kuten sinä sen näet. :)
     
  13. S62B50

    Rekisteröitynyt:
    16.06.2009
    Viestejä:
    7 270
    En yleistä. Tämä on karu totuus.
     
  14. HKS

    Rekisteröitynyt:
    20.12.2000
    Viestejä:
    262
    Ehkä sitten jossain pohjanmaalla asiat on näin :-)
     
  15. Randomizer

    Rekisteröitynyt:
    20.02.2004
    Viestejä:
    5 883
    Tää järjetön Suomi-ruuan dissaus johtuu tosiaan varmaan siitä ettei kotona ole koskaan saanut HYVIN tehtyä suomalaista ruokaa. Tai sitten johtopäätökset vedetään jostain koulu/laitosruuista mitä Suomessa tarjotaan. Mikä tahansa ruoka on mautonta paskaa jos ei sitä osaa tehdä oikein.
     
  16. LeChuck

    Rekisteröitynyt:
    06.10.2014
    Viestejä:
    83
    Aivan. Hyvin tehty suomalainen ruoka on kaikkea muuta kuin mautonta..

    Tietysti täältä löytyy tätä porukkaa joiden asenne on tyyliin "vittu kaikki suomalainen on paskaa".
    Ei rajotu ruokaan.. Tuollanen on about yhtä rasittavaa lukea kuin yltiöpäinen isänmaallisuuskin.. Jos jollakulla on niin pahoja patoumia omaa kotimaataan kohtaan että on täysin sokea myös niille hyville asioille niin omapahan on ongelmansa.
     
    Viimeksi muokattu: 22.06.2015
  17. Sam Pepys

    Rekisteröitynyt:
    22.09.2012
    Viestejä:
    597
    Hyvasta rustottomasta lihasta tehty tilliliha menee omaan "Suomi" top 5:een. Muita siella on kaalipata, lihapullat (vanhanajan tyyliin tehty eli aineksina jauheliha, sipuli, vehnajauho, suola, maustepippuri), lihamakaronilaatikko ja siskonmakkarasoppa.
     
  18. Ernomies

    Rekisteröitynyt:
    01.12.2000
    Viestejä:
    2 324
    No kato historialliset syyt taustalla. On ollut nälkävuosia ja sotien jälkeinen niukkuuden aika. Kahvikin paahdetaan edelleen mahdollisimman vaaleaksi. Alunperin syynä oli säästö koska mitä enemmän kahvia paahtaa, sitä enemmän se menettää painostaan.
     
  19. overclock orange

    Rekisteröitynyt:
    14.09.2001
    Viestejä:
    330
    Maailmassa on paljon kehitysmaita joiden ruoka on lähinnä sitä että on pakko syödä sitä mitä löytyy.
    Ei ole ollut "ruokakulttuuria" vaan pakollista hengissä pysymistä. Eskimotkin mädätti aikoinaan hylkeitä että bakteerit tekivät niihin pakollisia vitamiineja, onhan siinä melkosta ruokakulttuuria.

    Ihmiset on jotenkin irtautuneet siittä todellisuudesta että ruoka on ensisijaisesti ravintoa,
    ja viinaa juodaan ensisijaisesti siksi että siittä tulee humalaan. Mielestäni jos juot 4cl viinaa niin olet kännissä, känni on vaan niin mieto että kaikki ei sitä koe humalana.

    Mutta onhan se kossu pahaa, pahinta sontaa mitä saa. Joskus eräretkellä täytyykin tarjota kavereille
    kossua nötköttiä ja näkkileipää leirinuotiolla, jos tällä reseptillä ei lähde vituttaan niin millä sitten?

    Juonkin itse konjakkia ja syön entrecotee pihvinä, mutta ihan turha lähteä suomalaista ruokaa haukkumaan että se olisi jotenkin ihmeellisen pahaa.

    Onhan täällä ruokalajeja joita ollaan tarjoiltu keisareille ja kuninkaillekkin.
    Oisko stroganoff-kastike ja kuningatar marjasekoitus justiinsa sellaisia.
     
  20. Ernomies

    Rekisteröitynyt:
    01.12.2000
    Viestejä:
    2 324
    ^
    Kiinassa on kuulema ihmisten vaikea ymmärtää jos ei syö lihaa aina kun sitä on tarjolla. Ihmekös siellä vedetäänkin käärmeitä ja hyönteisiä kun ei ole ollut varaa valita.
     
  21. valurauta

    Rekisteröitynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    2 476
    ...mutta onko tilliliha oikeastaan edes suomalainen ruoka?
    Olen nimittäin tilannut italialaisessa ravintolassa vasikanliha-annoksen, joka osoittautui olevan (minähän en mitään vieraskielisiä menuja kaipaa... :think:) ihan ehtaa tillilihaa. Liha tosin ei ollut kuutioitu vaan se oli viipaleina, mutta tuoreesta tillistä mausteena ei voinut erehtyä.

    Miten tilliliha oikeastaan pitäisi tehdä, pidemmän kaavan mukaan?

    Täällä joku hehkutti kasvisruuan autuutta itämaisissa ruokakulttuureissa, mutta totuus lienee pitkälti juuri se, että lihaa syödään aina, kun sitä on tarjolla - olkoon sitten vain kanansiipiä tai porsaankorvia, tmv.
     
  22. Sam Pepys

    Rekisteröitynyt:
    22.09.2012
    Viestejä:
    597
    Niin, ehka tilliliha on tullut alunperin Italiasta Ruotsin kautta Suomeen. Joku mainitsi pari viestia sitten stroganoffin. Onkohan edes mämmi alunperin suomalaista...
     
  23. Steeltape

    Rekisteröitynyt:
    01.12.2009
    Viestejä:
    17 061
    Mämmi on, stroganoff tietenkään ei.
     
  24. S62B50

    Rekisteröitynyt:
    16.06.2009
    Viestejä:
    7 270
    Ensin Berlusconi, sitten Gordon Ramsay ja nyt turvapaikanhakijat. Eiköhän tämä ole viimeistään nyt taputeltu keissi....
     
  25. tonalt

    Rekisteröitynyt:
    11.08.2002
    Viestejä:
    659

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti