Suomalainen ruokakulttuuri maailman huonointa?

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Echi, 16.05.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Ultravga

    Rekisteröitynyt:
    28.02.2014
    Viestejä:
    768
    Hmm. En allekirjoita ollenkaan. Olen syönyt parhaimmat pitsat ja burgeritkin Lontoossa. Ihan perusraflat ovat usein todella laadukkaita ruoan suhteen. Tietysti porukka vetelee sipsiä ja limsaa töissä välipalana, mutta ei se nyt ole mitään ruokakulttuuria, se on henkilön oma valinta.

    Minusta englantilainen maito on aivan samanmakuista kuin suomalainenkin. Miksi ei olisi, lehmästä se tulee kummassakin maassa. Oikeastaan kaikki muut kaupan ruokatarvikkeet ovat kyllä parempia kuin meillä. No ehkä leipä on ongelma, kun ei ole kun oikeastaan valkoista leipää. Jos on käynyt vain turistikeskustan turistimestoissa niin ei voi olettaakaan että ruoka olisi erikoista. Itä-Lontoossa on kaikki parhaimmat paikat, moni pubi pieksee ruoan maussa Hans The Lidl-kokki Välimäen raflat.

    T: 9 vuotta aikoinaan Lontoossa asunut ja edelleen siellä paria sijoitusasuntoa pitävä Englannin ja Suomen kaksoiskansalainen.
     
  2. pikakhu

    Rekisteröitynyt:
    12.10.2011
    Viestejä:
    1 010
    Englantilainen maito on useinmiten iskukuumennettua, ja säilyy huoneenlämmössä. Tuoremaito maistuu ihan täysin erilaiselta, ja pohjoismaiden ulkopuolella sen menekki on aika vähäistä.
    Mutta jos tosiaan pitää burger/pizza/fish and chips/pubi-osastoa Michelin tähti tasoa parempana, niin varmasti englantilainen safka maistuu suomalaista paremmin.
     
  3. be aggressive

    Rekisteröitynyt:
    08.12.2006
    Viestejä:
    996
    Jos kaksoiskansalaisuus ja "pari sijoituskämppää" ei muka tuo ruokakritiikille painoarvoa, niin mikä sitten?
     
  4. Sam Pepys

    Rekisteröitynyt:
    22.09.2012
    Viestejä:
    597
    Höpö höpö, samalla lailla Englannissa myydään "tavallista maitoa" kylmäkaapeissa ja sitten UHT erikseen muissa hyllyissä. Kattelen juuri Morrisonista ostettua tavallista maitoa jota oli eri rasvamääräisinä hyllyt täynnä ja jota kaikki kaupat myyvät pääasiassa. 1.136L eli 2 pinttia, British Skimmed milk eli punainen teksti, ostettu 2 päivää sitten ja menee vanhaksi 30. päivä. 0.1% rasvaa. Avattuna säilyy 3 päivää kuulemma ja on "pasteurised skimmed milk". Ei tämä mitään iskukuumennettua ole mielestäni ja tämä on tyypillisin maito täällä, tulee tietysti eri rasvaluokissa.
     
  5. LeChuck

    Rekisteröitynyt:
    06.10.2014
    Viestejä:
    83
    Oxted on kohtuu tuttu.. Vois kiinnostaakin rilli-reissu tai pubikierros. Palaillaan asiaan. Aika vähän tuntuu suomalaisiin törmäilevän täällä. :)

    Kyllä minun mielestäni ihmisten työruokailu tottumukset on osa ruokakulttuuria kuten myös se mitä lapsille koulussa tarjotaan.. eikä ainakaan siinä vaimon kauhutarinoiden perusteella ainakaan ennen ollut hirveästi kehuttavaa ja siitä vieläpä joutui maksamaan. Tosin suurin osa koululaisistakin ottaa omat eväät mukaan.

    Englannissa on parhaimmillaan aivan loistavaa ruokaa ja valinnanvaraa ja samalla on todellakin mielettömästi enemmän kuin suomessa mutta omaan makuun on ollut parempia kokemuksia suomessa.. olen käynyt esim. Gordon Ramseyn kolmen Michelin tähden ravintolassa ja moni suomalainen huippuravintola on ollut parempi sen tärkeimmän eli ruoan maun suhteen.. Suomi, Ruotsi, Ranska ja Belgia on tarjonnut parhaimmat kokemukset omaan makuun.

    Jos jossain englanti on tuntuvasti suomea edellä niin se on juurikin erilaisten etnisten ruokien saatavuus ja laatu. Myös palvelu on usein englannissa paljon ystävällisempää ja lämpimämpää.
     
  6. Sam Pepys

    Rekisteröitynyt:
    22.09.2012
    Viestejä:
    597
    Brittimainos, Mullerin riisivanukas kreikkalaisittain, eli kanelilla...eiko riisipuurokaan kanelisokerilla ollut suomalainen keksinto???!!!
     
  7. Steeltape

    Rekisteröitynyt:
    01.12.2009
    Viestejä:
    17 061
    Riisipuuro? Kanelilla? :rofl:
     
  8. Sam Pepys

    Rekisteröitynyt:
    22.09.2012
    Viestejä:
    597
    Aivan niin, se perinteinen suomalainen jouluruoka ei olekaan siis suomalainen. Jos et riisipuurosta joulun aikaan kanelin kanssa ole ikina kuullut niin aika pimennossa olet elanyt.
     
  9. Steeltape

    Rekisteröitynyt:
    01.12.2009
    Viestejä:
    17 061
    Kasvaako meillä riisi ja kaneli?
     
  10. Sam Pepys

    Rekisteröitynyt:
    22.09.2012
    Viestejä:
    597
    Ei meilla kasva kahvipavutkaan mutta kahvin juonti on suomalaisittain aikamoinen perinne ja yleinen tapa.
     
  11. Steeltape

    Rekisteröitynyt:
    01.12.2009
    Viestejä:
    17 061
    Mutta ei suomalainen keksintö.
     
  12. Tinke-80

    Rekisteröitynyt:
    16.04.2005
    Viestejä:
    481
    Karjalanpiirakat on myös hyvä esimerkki siitä miten suomalainen ruokakulttuuri mukautuu uusiin (=tässä tapauksessa riisi) makuihin ja aineksiin.

    -Tinke
     
  13. Johnny Five

    Rekisteröitynyt:
    22.11.2002
    Viestejä:
    102
    ...
     
    Viimeksi muokattu: 16.07.2018
  14. Sam Pepys

    Rekisteröitynyt:
    22.09.2012
    Viestejä:
    597
    Joo, Suomessa poltetaan se siirappi siihen paalle.
     
  15. Haltia

    Rekisteröitynyt:
    01.06.2015
    Viestejä:
    106
    Mikä on ihan turhaa, hyviä ne on ilmankin. En mä ainakaan ole viittinyt laittaa, ei siirappia edes ole.
     
  16. valurauta

    Rekisteröitynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    2 476
    Jos aamiaspöydässä saa "kummallisen" makuista maitoa, syynä saattaa olla se, että briteissä tarjottava maito ei välttämättä ole jotain mautonta rasvatonta maitoa, vaan saattaa olla ehtaa täysmaitoa. Briteissä maitojen väritkin taitavat mennä niin, että "sininen" maito on täysmaitoa, "punainen" rasvatonta ja välissä oleva semi-skimmed on "vihreää"...

    Kai Suomessakin on jotain makueroa havaittavissa, jos muroihin kaataa kulutusmaitoa rasvattoman sijasta?:)

    Kermoihinkaan ei prosenttikammo ole iskenyt, vaan laimea "single cream" on 24% ja kunnollinen "double cream" 48%. Cornwallin clotted cream on sitten 60% tuntumassa.

    Briteissä ruokavalistus ja ihmisten omat ruokavalinnat ovat kaksi eri asiaa. Toisin kuin Suomessa, kukaan ei katso briteissä kieroon, jos joku ei syö joka aterialla lautasmallin mukaista "tasapainoista" ateriaa.
     
  17. iNdo

    Rekisteröitynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    4 339
    ..eli seuraavaksi EU-direktiivi maitotölkkien värikoodauksesta! ;)
     
  18. Randomizer

    Rekisteröitynyt:
    20.02.2004
    Viestejä:
    5 883
    Kyllähän suomalainen kesäruoka kuten uudet perunat + paistettu tuore kala (olkoon se sitten Kuhaa, Ahventa tai jopa lohta)+ graavilohi ja raikas tuore salaatti on vertaansa vailla. Toki eikai tuota voi täysin suomalaiseksi ruuaksi sanoa. Ruotsissa ja muissakin pohjoismaissa kai syödään kesäisin samantyylisiä ruokia. Suomen erikoisuus on sitten todella maukkaat pororuuat jotka toki voi pilata osaamattomuudella ja heikoilla raaka-aineilla.
     
  19. Resetor

    Rekisteröitynyt:
    30.11.2011
    Viestejä:
    2 805
    Poroja on koko lappi täynnä ja Norja, Ruotsi ja Venäjänkin puoli, Ruotsin puolellakin syödään käristystä, mistä sitten lie lähtöisin. Sinun logiikalla siis ainut suomalainen ruoka olisi Grillattu saimaannorppa.
     
  20. Sam Pepys

    Rekisteröitynyt:
    22.09.2012
    Viestejä:
    597
    Mutta kun maukkain perunalajike on Jersey ja tulee Englannista ja siellakin mainostetaan uusia perunoita (baby potatoes) niin onko sekaan nyt sitten niin suomalaista? Varhaisperuna on suosittua joka puolella missa perunaa on.

    Tai lihamakaronilaatikko. Tilliliha. Karjalanpaisti = vesitetty mauton versio carbonade flamandesta. Karjalanpiirakassakin on riisia. Vaikeaksi menee, ehka joku naurisnyytti on suomalaista, ruistaikinan sisaan leivottu nauris.
     
  21. Steeltape

    Rekisteröitynyt:
    01.12.2009
    Viestejä:
    17 061
    Viimeksi tänään näin näitä lähimarketin tiskillä myynnissä, aivan pinnalta mustia. Kuka helvetti haluaa poltettua ruokaa?
     
  22. Steeltape

    Rekisteröitynyt:
    01.12.2009
    Viestejä:
    17 061
    Ei sitä ole edes tarvinut kopioida mistään, lihaa, juureksia, vettä ja suolaa padassa kypsennettynä. Alkeellista jos mikä.
     
  23. valurauta

    Rekisteröitynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    2 476
    Siinä missä Ranskassa nesteenä olisi viini, Italiassa tomaatti ja Belgiassa olut, Suomessa pataan laitetaan nesteeksi ... vettä.
     
  24. Steeltape

    Rekisteröitynyt:
    01.12.2009
    Viestejä:
    17 061
    Ja siinä missä Ranskassa, Italiassa ja Belgiassa ruokaan laitettaisiin mausteita, meillä laitetaan .. suolaa.
     
  25. valurauta

    Rekisteröitynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    2 476
    Kyllähän Suomessa tiedetään, että pataan saa ...tuota ... makua, kun heittää sekaan pari lihaliemikuutiota ja maustaa sen aromisuolalla tai gourmet-kokkien tapauksessa herbamarella :). Niin, ja väriä saa soijakastikkeella.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti