Suomalainen kokkailuilta

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja reif, 01.03.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. valurauta

    Rekisteröitynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    2 476
    Leipä on Briteissä lähes aina jonkinlaista vehnäleipää, joten kunnon itäsuomalainen täysruislimppu olisi varmaan aika erilainen kokemus. Rasvaksi tietenkin oikeaa voita. Suomalaisista juustoista esim. punaleimaista emmentalia kehdannee tarjota ulkomaalaisellekin - vaikka kopiohan sekin on.

    Liharuokana varmaan kannattaisi tarjota poroa tai jotain riistaa. Metsäkaurista saa melko yleisesti Briteissäkin. Toisaalta, miten olisi perinteinen, pitkän kaavan mukaan kokolihasta tehty lihakeitto?

    Kalaruuista voisi ehdottaa jotain muuta kuin lohta. Lohta (niin tuoreena kuin kylmäsavustettuna) ja suolaisen meren kaloja saa Briteissä joka kaupasta. Miten olisi muikut, silakka tai peräti made?

    Marjoja näyttää moni ehdottavan, mutta niitä saa kyllä Briteistäkin niin tuoreena kuin pakasteena. Puolukkaa ja lakkaa tosin ei tunneta juuri lainkaan, joten niiden tarjoaminen jossain muodossa voi olla hyvä vaihtoehto. Lakoista olisi kai hyvä suodattaa siemenet pois?
    Puolukkarahka?

    Jälkiruokaosastoon vielä ehdolle tuore pulla jossain muodossa.

    Juomaksi ihan tavallista olutta tai sopiva eurooppalainen viini. En välttämättä lähtisi ruuan kanssa tarjoamaan Kukko Lageria eksoottisempia pienpanimotuotteita sen enempää kuin marjaviinejäkään.
     
  2. mzzj2

    Rekisteröitynyt:
    09.12.2002
    Viestejä:
    2 889
    Ruisjauhoissa pyöritellyt pikkumuikut voissa paistettuna ja kylkeen oikeaa pottumuusia voilla.
    Kaupan kalatiskin muikuista kannattaa kyllä sitten kattoa että päiväystä on jäljellä reilusti, eivät ole enää ihmisten ruokaa viimeisenä päivänä...
    Leiväksi rehellistä ruislimppua.

    Madepotut, kevyt ahvenkeitto kiiskiliemessä. Kiiskejä ei kyllä taida saada ellei lähde itse pilkille tai pyydä tuttua pilkkimiestä tuomaan.

    Lihapuolelta menee sittten poroeksotiikaksi jos jotain "erikoisempaa" pitäisi tarjota, kylmäsavustettu poro tai vaikka paistettu poron sisäfilee. Lisukkeeksi paistettua lanttua&naurista&porkkanaa. Tai teeren rintaa mediumiksi paistettuna, mutta se menee jo niin eksoottiseksi että vähintäänkin tutuista pitää löytyä metsästäjiä.
     
  3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

    Päivän tarjoukset
    Yhteistyössä
  4. kekkuli777

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2011
    Viestejä:
    1 269
    Eipä tuo graavikalakaan ole kovin erikoinen vaihtoehto koska sitä myydään ihan yleisesti englantilaisissa ruokakaupoissa ja on jopa parempaa kuin tämä suomessa valmiina myytävä.

    Mämmistä jos ei tykkää niin sitten ei varmaan voi tykätä ylipäätään makeasta. Mämmihän on niin herkullista että en voi käsittää että joku ei siitä pidä, sama kun sanoisi ettei pidä suklaasta.

    Ruisleipä on suuri erikoisuus, toki britit joille sitä on tarjottu ovat sitä mieltä että kaameaa paskaa, samoin kuin salmiakkikin :D

    Oluista ehkä sahtia kehtais tarjota, muuten tuo valikoima on suht surkea johtuen oluen laimennuksestamax. 4,7%, mikä usein pilaa oluen.
     
  5. PeeVee79

    Rekisteröitynyt:
    12.04.2010
    Viestejä:
    711
    Kymppi-maukkaitten sivulla on hyvän näköisiä mämmireseptejä, jos ei paljaaltaan uppoa. Mämmirahka puolukoista vois olla aika vekkulia...
     
  6. frissy

    Rekisteröitynyt:
    28.10.2000
    Viestejä:
    6 033
    Kannattaa myös muistaa se, että vaikka joku vihaisi esim. leipäjuustoa niin silti aika moni myös rakastaa sitä. Siltikin jos kaveri on tulossa briteistä tänne niin eiköhän se uuden kokeminen ole myös se juttu. Hemmetistäkö me tiedetään tykkääkö se siitä vai ei. Antaa sen itse päättää. Pointtihan on se, että onko se IKINÄ syönyt sitä?

    Tosin leipäjuuston vastinetta on oikeastaan kaikilla, joten sinällään vähän huono esimerkki, mutta eiköhän kaikki ymmärrä mitä ajan takaa. Jos itse matkustan japaniin niin en minä ainakaan halua siellä "suomalaista ruokaa" vaan paikallista.

    Mustamakkara muuten voisi olla yksi vaihtoehto.
     
  7. poskiholisti

    Rekisteröitynyt:
    24.03.2008
    Viestejä:
    752
    Et sitten ikinä ole kuullut myymäläketjusta nimeltä Alko? Ja hyviä vaihtoehtoja löytyy kyllä ruokakaupan valikoimistakin.
     
  8. kekkuli777

    Rekisteröitynyt:
    26.09.2011
    Viestejä:
    1 269
    Aika harvassa on Alkot joissa on edes tyydyttävä olutvalikoima. Ja niissä joissa onkin, niin aika vähissä on laadukkaat suomalaiset oluet.
     
  9. Nemostelija

    Rekisteröitynyt:
    16.05.2008
    Viestejä:
    1 773
    Toimiva ruokajuoma on eri juttu kuin absoluuttisesti huippuhyvä olut, se antaa paljon pelivaraa. Saunan jälkeen juovat kuitenkin salmaria, joten sillä ole enää niin väliä :)

    Mutta sahtia voi tosiaan tarjota huoletta mistä tahansa tulevalle, siinä riittää ylpeyden aiheutta. Toinen erikoisuus voisi olla kuusenkerkkäjuoma, menee vaikka alkoholittomana maljana.
     
  10. Mikkos

    Rekisteröitynyt:
    01.01.2004
    Viestejä:
    8 103
    Ainii, kunnon suomalainen saunamakkara ja olut.
    Eli folioon HK blåta tai vastaavaa, paloiteltu sipuli (oman maun mukaan), lohkottua tomaattia (oman maun mukaan) ja ohueks viipaloitua lanttua. Koko komeus kiukaalle ja saunaan. Ja saunan täyttää herkullinen tuoksu. Löylyjen jälkeen sitten olutta ja saunamakkaraa sinapin ja ketsupin kera.
    On kyllä hyvvää!
     
  11. reif

    Rekisteröitynyt:
    12.08.2010
    Viestejä:
    249
    Loistavia ehdotuksia - kiitos niistä!

    Nyt kun olen miettinyt ateriaa niin luulen että jätän varsinaiset perinneruoat väliin. Selailin viikonloppuna erilaisia perinneruokaopuksia ja vaikka kotiseuduilta tutut tappaiskeitot, makuperut ja läskisoosit ovat omalla tavallaan hienoja ruokia niin ne eivät nyt ole kuitenkaan sitä mitä haen.

    Lopullinen menu tulee todennäköisesti olemaan suomalaisista raaka-aineista inspiroitunutta keittiötä. Poro on kuulemma ok joten sitä päätynee lautaselle jossain muodossa. Muita mahdollisia raaka-aineita joita mielelläni käyttäisin on kylmäsavulohi, puikulaperunat, ehkä ohrasuurimot, puolukat, mustatorvisienet(näitä on jemmassa kuivattuina), saaristolaisleipä ym. Jälkkäri tulee todennäköisesti olemaan mustikkapohjainen.

    Eli en todellakaan aio myydä ateriaa väittämällä sitä suomalaiseksi perinneruoaksi mutta toivottavasti lopputulos on silti elämyksellinen ja sellainen jota briteissä tuskin saisi. Ideointi jatkuu.
     
  12. reif

    Rekisteröitynyt:
    12.08.2010
    Viestejä:
    249
  13. valurauta

    Rekisteröitynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    2 476
    Muuten näyttää hyvältä, mutta tuota kylmäsavulohta saa Briteissä tosiaan jokaisesta supermarketista, toisinaan jopa BOGOF-tarjouksessa (buy-one-get-one-free). tesco smoked salmon - Google Search
    Ei siinä mitään, hyväähän se on... mutta eksotiikka vähän puuttuu.
     
  14. Mesemasuuni

    Rekisteröitynyt:
    24.01.2013
    Viestejä:
    59
    Vaikka sitä lohta nyt siellä myytäisiinkin, itsellä iski makuhermoon aikanaan toverin väsäämät tilliletut joihin kääritty graavilohta ja smetanaa. Niistä voi pilkkoa semmoisa tötteröitä esim. coktailpaloiksi. Ohje oli muistaaksen niinkin rahvaanomaisella sivulla kuin pirkka... Ja tuossa ohje joka ei hirmuisesti taitoa vaadi, soveltaa toki voi... Jääkellarin lohi ja tilliletut | Kodin juhlat | Pirkka
     
  15. pikakhu

    Rekisteröitynyt:
    12.10.2011
    Viestejä:
    1 010
    Mustatorvisienet ovat sitten todella voimakkaan makuisia, jos ei ole niiden makuun tottunut. Graavikala on kylmäsavukalaa eksoottisempa ja graavisiika vielä enemmän. Todella yksinkertaisen alkupalan saa, kun voidellulle saaristolaislimpulle laittaa graavilohta/siikaa, lohen tai siian mätiä, pieneksi hakattua punasipulia ja hieman smetanaa. Voi koristella vielä esim. tuoreella tillillä tai rouhaisulla mustapippuria. Smetanan ja kalan voi myös hakata yhteen valmiiksi jos haluaa, jolloin leipänen on paljon helpompi syödä. Mätikin taitaa kyllä tavan engelsmannille olla aika eksoottinen raaka-aine, ja myös vahvan makuinen, joten pieni varaus tähän.

    Jos haluat käyttää ohrasuurimoita, ohrarisotto esim. mustatorvisienillä tai jollain muilla sienillä, esim. tateilla voisi olla kova juttu. Sopii erinomaisesti lisäkkeeksi vaikka sille porolle. Aika tärkeänä pitäisin, että testaat reseptiä edes kerran ennen kuin tarjoat vieraille. Ts. ei välttämättä ole hyvä idea kokata jotain mitä ei ole koskaan valmistanut vieraille, jos haluaa homman menevän putkeen.
     
  16. Volmari

    Rekisteröitynyt:
    20.09.2004
    Viestejä:
    1 713
    Jos suolakalaa haluaa tarjota, niin suolasärki on kokeilemisen arvoinen.

    Joku puolukka-talkkunapuuro voisi olla ihan jännä jälkiruuaksi. Tekisi siitä vähän makeamman, niin muistuttais vähän enemmän jälkiruokaa.
     
  17. heksan Banned

    Rekisteröitynyt:
    25.01.2013
    Viestejä:
    990
    Pelkkää salmiakkia niin ei tarvitse muuta tarjota koko iltana. On se ulkomaalaisen mielestä varmasti yhtä maistuvaa kuin oksennus. Löytyy tuubista muutama video mikä reaktio tulee. :D
     
  18. reif

    Rekisteröitynyt:
    12.08.2010
    Viestejä:
    249
    Talkkuna voisi kieltämättä olla mielenkiintoista. Tai näen ehdottomasti potentiaalin.

    Särki olisi kyllä loistava tarjottava mutta ihan näissä duunikiireissä ei kerkeä lähtemään pilkille eikä taida välttis kauppahallistakaan löytyä.. Söin kyllä jokin aika sitten Juuressa kylmänä tarjoiltua savusärkikeittoa ja se oli kyllä illan parhaita annoksia.
     
  19. c_hedu

    Rekisteröitynyt:
    17.04.2000
    Viestejä:
    248
    Poronkäristys pitkään oluessa haudutettuna lienee se paras kotimainen... mutta vielä noihin olusiin niin Prykmestar. Ehdotonta eliittiä.
     
  20. reif

    Rekisteröitynyt:
    12.08.2010
    Viestejä:
    249
    Mistähän päin Helsinkiä muuten löytää suurimmalla varmuudella poron ulkofileetä?
     
  21. Nemostelija

    Rekisteröitynyt:
    16.05.2008
    Viestejä:
    1 773
    Päästokkan herkku, kauppahallit ja maatilapuodit.
     
  22. NeeGa

    Rekisteröitynyt:
    20.01.2008
    Viestejä:
    239
    Isoveli teki joskus leipäjuustojälkiruoan lämmittämällä sitä kattilassa (muistaakseni) vaniljakastikkeen kanssa. Siihen vielä lakkahilloa. Aivan järjettömän hyvää ja kelpasi kelkkasafarilla olleille turisteillekin.

    Täytyykin joku päivä varmistaa tarkka resepti :)
     
  23. joenssen

    Rekisteröitynyt:
    15.02.2012
    Viestejä:
    850
    Aamupalaksi Mannapuuro
    Lounaaksi maksalaatikko
    Välipala Ruisleipä kasvisrasvalla (7g)
    Pääruoaksi Kanaviilokki
    Iltaruoaksi mehukeitto
     
  24. rjussi

    Rekisteröitynyt:
    27.02.2001
    Viestejä:
    533
    Hakaniemen hallista löytyy mitä vain.
     
  25. juse86

    Rekisteröitynyt:
    27.10.2010
    Viestejä:
    25
    Poron käristystä pääruuaksi ja jälkkäriksi leipäjuustoa hillalla ja kahvin kera. Alkuruuaksi jotain. Aperatiiviksi pakkaskylmää jekkua shotit.
     
  26. Jipa

    Rekisteröitynyt:
    21.09.2002
    Viestejä:
    1 890
    Miten jekku liittyy Suomeen? :) Muuten kuulostaa siltä mitä ite väsäis.

    Alkupalaksi vaikka niitä graavilohileipiä.


    Ylipäätään minusta on naurettavaa miettiä "mistä joku ulkomaalainen ei tykkää", ruoka on suomalaista ja kunhan se on suomalaisten mielestä hyvää niin paskaakos sitä häpeilemään..
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti