Suomalainen juomakulttuuri

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Mikkos, 14.03.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Maketsu

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2009
  Viestejä:
  935
  Nojaa, kun menee sinne kaupungin ns. huonommalle ts.aidommalle puolelle, huomaakin että maksaa kolmanneksen turistikeskustan hinnosta, näin myös Pariisissa.
   
 2. teemuta

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 070
  Tottakai turistipaikoissa osataan nyhtää, onhan esim Pariisissa tai Berliinnissä lomailevat ihmiset aivan eri määräluokassa mitä Helsingissä.
   
 3. ikuhappy

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2011
  Viestejä:
  816
  Komppaan täysin. Paikallisesta hain kopan Hoegaardenia, 20xpikkupullo(0.25l)=5l, hinta kympin. Alkosta 0.33:nen maksaa päälle kolme euroa. Viineistä en edes aloita.

  Ja kovasti sitä keskieurooppalaista juomakulttuuria ihannoidaan. Ei tule tapahtumaan niin kauan kuin nuoriso oppii juomaan bulkkilageria, kun muuhun ei ole varaa ennen kuin ollaan työelämässä kiinni.
   
 4. Peridermal Jesus

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2009
  Viestejä:
  2 811
  En ole Lontoossa tai Englannissa käynyt ja en kyllä haluakkaan, koska siellä on rumia ihmisiä, paskaa ruokaa, kallista, ruma kieli ja huono sää.

  MUTTA, mikäs siinä niiden pubikulttuurissa on niin hienoa? Kyllähän Suomessakin saa monesta ravintolasta hyvää safkaa ja olutta ja voi jutella ja pelata vaikka lautapelejä tai lukea lehteä. Monet ihmiset tälläistä tekevätkin.

  Suomessa vaan vähän sellainen meininki, että jos menee baariin joskus muulloin, kuin viikonloppuna vitun kännissä on alkoholisti. Tämän takia baareihin ei oikein muut uskaltaudu aikaa mennä viettämään, kuin nuoret kansainvälistyneet aikuiset ja alkoholistit.
   
 5. pallokorva

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2003
  Viestejä:
  109
  No ei kai siinä sen ihmeempää olekkaan. Samaa se on joka paikassa ympäri eurooppaa. Briteissä se on hieman äijämäisempää työväenluokan kulttuuria mennä pubiin yhdelle töitten jälkeen ja siitä kotia. Muissa keskieuroopan maissa ne on enemmän baareja ja bistroja, mutta sama idea niissäkin. Tyyli vain hieman eri. Keskieuroopassa myös monesti eletään ahtaammin / soluissa vielä pidemmälle aikuisiälle, jolloin baarit toimivat myös luonnollisina olohuoneina, koska monesti asunnoissa ei ole muuta kuin oma huone, keittiö ja vessa eikä välttämättä monesti esim tv:tä.
   
 6. ddude

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  1 544
  En ole kyllä huomannut, itseasiassa väittäisin päinvastaista.
  Lisäksi alkoholi on yleensä halvempaa kuin muut juomat.
  Täälläkin jo mainittu Saksa: San Pellegrino 3€, Coca Cola 2€, Pils 1,50€...
  Kaikki 0,33l kokoa, yritä tuossa miettiä otatko ruokajuomana vettä vai olutta...:kippis:
   
 7. Methados

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2000
  Viestejä:
  792
  Italian pohjoispäässä, lähellä Gardaa maksoi mezzolitre viiniä (0.5l) 5€. Valittavana oli joko talon puna tai valkoviiniä.
  Venetsian seudulla (Mirano) maksoi litran kannu talon viiniä 7€. Vesi oli melko kallista, puoli litraa 2-3€.

  Näitten jälkeen Suomen ravintoloitten 12cl/6€ hinnoittelu tuntuu aika kalliilta.
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2012
 8. siivotonlutka

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2010
  Viestejä:
  1 582
  Ite oon jurrissa ja juon Long island ice tea. Ite tein ja hyvöö on.
   
 9. NachosBueno

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2012
  Viestejä:
  24
  Ollaan avopuolison kanssa ihmetelty tätä jenkeistä ja briteistä tuttua tapaa, että istutaan töiden jälkeen yhdelle oluselle (0.5l tuoppi usein) lähikapakkaan. Olen nyt itse viljellyt samaa ideaa, että otan yhden 16cl viinilasin iltasella ja jos sen joka päivä ottaa niin ei kyllä tee mieli vetää ns. viikonloppukännejä. En tiedä onko kukaan muu huomannut samaa..?
   
 10. pallokorva

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2003
  Viestejä:
  109
  Yksi asia mikä kyllä pistää silmään suomalaisessa alkoholikultttuurissa on tuo räyhäämisherkkyys. Omien kokemusten perusteella porukka kyllä vetää perseitä ja on kännissä samalla lailla kuin Suomessakin ympäri Europpaa, mutta Suomessa osataan jotenkin vetää muita tehokkaammin "agrekännejä" ja rähistään sitten joka paikassa. Britit ja irkut myös samalla viivalla tässä.

  Tämä on mielestäni aika jännä juttu, koska esim saksalaiset ja tsekit vetää viinaa ihan samaan malliin kuin suomalaiset, mutta ei ne rupea rähisemään. Lähinnä iloisia ja hellyyden kipeitä ovat. Kai se on sit slaavilainen ja venäläinen veri ja geeniperimä Suomessa mikä tämän tekee.
   
 11. jarskii-

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2012
  Viestejä:
  2 897
  en tiiä ei tuo kalliilta tuntunu briteissä pubissa juoda. oliko 3-3,5puntaa pintti-tuoppi mikä oli laskettu piripintaan vielä. quinness yms vastaavat tuota hintaa.
  mitä nyt kaks ja puoli viikkoa siellä olin niin ei tainu ku kerran juoda kunnon lärvit mutta muuten olikin sit tissuttelua iltaisin.

  suomessa kun kerta aletaan juomaan niin sit juodaan kunnolla. näkeehän sen siitäki ku yrittää soittaa että lähetään yhelle aurinkoisena päivänä niin vastaus on aina sama. ei nyt
   
 12. Maketsu

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2009
  Viestejä:
  935
  Eipä kovin kallista tosiaan ole, ite juon Guinnessia ja Aleja ja 3-4 puntaa pintti, joku peruslager 2-3 puntaa.

  En allekirjoita väitettä että britit tai irkut olisivat suomalaiseen tapaan agressiivisia juotuaan, olen viettänyt aikaa paljon molemmissa maissa ja kokemukseni paikanpäältä ovat hyvin myönteisiä, ketään ei tiskillä tönitä ja meno on isoista promilleistakin huolimatta sivistynyttä verrattuna suomalaisiin paikalliskapakoihin. Yhtään riitää tai tappelua en ole koskaan todistanut englantilaisissa pubeissa tai niiden välittömässä läheisyydessä. Taitaa tuo brittien ördäys olla isompi ongelma kun lähtevät lomalle konservatiivisesta kotimaasta
   
 13. Nemostelija

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2008
  Viestejä:
  1 773
  Tai se, että me emme käsittele ongelmiamme muuten kuin puremalla hammasta koko viikon ja vetämällä sitten nupin niin turvoksiin, että ei tunneta enää mitään. Alkoholi poistaa estoja ja seuraukset ovat ennustettavissa, jos on paha olla ja juo viinaa v*tutukseen. Piileväänkin sellaiseen. Voihan siitä geenejäkin syyttää, mutta ihmisten oma elämänhallinta on pahasti hukassa ja alkoholi on reseptivapaa "itsehoitolääke". Ei tarvitse kuin katsoa miten pahoin ihmiset voivat selvin päinkin, alkoholi vain korostaa niitä ongelmia.
   
 14. Keljumus

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  1 065
  En ole brittipubeissa paljoa roikkunut, mutta omituistä että siellä ei muka tapeltaisi ja räyhättäisi. Ainakin omiin silmiin on vuosien varrella osunut paljon artikkeleita, missä brittiläiset ovat huolissaan humalanhakuisesta juomisesta ja sen aiheuttamasta väkivallasta. Tuollakin noin puolet väkivallanteoista liittyvät juomiseen.

  Jostain syystä aina kun brittejä fanittavien kanssa keskustelee niin tällaisia ilmiöitä ei ole ikinä tullut vastaan, juoma on halpaa ja ihmiset sivistyneitä. Omituista.
   
 15. Mikko Laine

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2001
  Viestejä:
  1 487
  Italiassa ravintolalla usein on joko luottotoimittaja lähiseudulta tai ehkä jopa oma viinitila kaupungin ulkopuolella. Tämä mahdollistaa matalat hinnat vino della casalle. Yritäpä Italiassa tilata ruokasi kanssa vaikkapa chileläistä viiniä. Jos edes on mahdollista, niin hinta on samoissa lukemissa kuin Suomessa.

  Toki vielä alkoholivero tekee tähän osansa, mutta se ei ole niin suuri kuin ihmiset luulevat. Pullollisella viiniä pari euroa. El Tiempon hinnassa toki tuntuu, mutta paremmissa viineissä loppujen lopuksi aika pieni osa hintaa.
   
 16. Maketsu

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2009
  Viestejä:
  935
  Ota parin viikon loma Lontooseen tai muualle ja mene itse toteamaan ero suomeen. Tottakai jossain 7 miljoonan asukkaan Lontoossa muutama pubimurhakin voi tapahtua tai puukotus ruokakaupassa. Mut se älytön ördääminen, sitä en ole ikinä nähnyt. Ehkä sitä on sitten noissa yökerhoissa ja klubeilla mitä eivät mene kello 24 kiinni.

  Iso plussa on brittimeininkiin myös se että eivät tarjoile vajaita tuoppeja kuten suomessa.
   
 17. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  Eli meinaat, että Britit aiheuttaa harmia ainoastaan ulkomailla? Hehän eivät ole kovin pidettyjä suurimmassa osassa euroopan katukuvaa. Espanjassa jopa nostettiin alkoholiveroa ördäävien brittijuoppojen takia.
   
 18. Keljumus

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  1 065
  Olisi tarkoitus kyllä lähiaikoina käväistä, saas nähdä.

  Tosin enpä ole Helsingissäkään törmännyt kesän aikana yhteenkään baaritappeluun vaikka säännöllisen epäsäännöllisesti olen Kalliota ja keskustaa kierrellyt viikonloppuisin. Ehkä pariin kertaan on ollut jotain huutamista ja tönimistä.
   
 19. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 148
  ^ Meinasin kommentoida samaa. Jos Helsingissä olen liikkeellä samassa hengessä kuin Englannin pubeissa niin täälläkään mihinkään tappeluihin tai ihmeempiin ördäyksiin tapaa törmätä. Valikoinko paikat liian hyvin, onko tosiaan niin että muiden murottajien käyttämissä paikoissa on kunnon rähinä päällä ihan säännöllisesti ja jo alkuillasta?

  Onkohan tämä nyt ihan yleinen mielipide, vai kirjoittajan omaa kuvitelmaa? En meinaan itse ole koskaan tuommoiseen törmännyt että muutama lasi töiden jälkeen tulkattaisiin alkoholismiksi
   
 20. hirmuinenrolli

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2009
  Viestejä:
  52
  Niin tämä suomalaisten agressiivisuus kännipäissään on kyllä ihan mielenkiintoinen juttu. Nyt kun rupesin tarkemmin miettimään, niin en kyllä ole koskaan nähnyt missään omista suosikkipaikoistani yhtään tappelua tai edes tappelun uhkaa. Sen sijaan vaikkapa Helsingin suunnalla, Kalliossa käydessä tuntuu aina näkevän jotain nahinaa. Yökerhoissa sitten tuntuu olevan jonkinlaista nahistelua ihan paikkakunnasta riippumatta. Ihmekös tuo, kun kolmen aikaan aamuyöstä melko moni yökerhokävijä alkaa olla sellaisissa jurrissa, että alkoholilainsäädännön mukaan anniskelu olisi ollut lopetettava jo tuntikausia sitten.

  Tuo "muutama lasi töiden jälkeen"-juttu taas riippuu varmasti hyvin pitkälti kaveripiiristä. Joissain porukoissa käsitetään, että se lasillinen arki-iltana tarkoittaa kuutta pitkää tuoppia. Jossain porukoissa se sitten taas on oikeasti se muutama lasillinen. Äärimmäisen rasittavaa on juurikin silloin, kun itse kertoo käyneensä lasillisella ja sitten osa kaveripiiristä ymmärtää sen siten, että on käynyt juurikin tuon kuusi pitkää imasemassa. Tarpeeksi usein, kun tuon toistaa niin kyllähän siinä sitten jotkut miettii, että taitaapa olut maistua reilummin.

  Olen todennut, että parempi olla hiljaa noista muutamalla lasillisella käymisistä, kun tuntuu, että kaikki haluaa tahallaan käsittää sen ryyppäämisenä.
   
 21. Maketsu

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2009
  Viestejä:
  935
  Kyllä, britit ovat ihan erilaisia ulkomailla missä ei päde brittiläinen konservatiivinen käyttäytymisnormi. Englannissa on suoranainen loukkaus jos jotain tönäiset sen verran että olut läikkyy tuopista, kaikkea tuollaista vältetään ja siksi meno on rauhallista.

  Brittipubeissa aniharvoin näkee kenenkään nolaavan itseään siihen malliin mitä suomessa, esim. suihinottoa baaritiskillä, tissit paljaana pöydällä hyppimässä yms. mitä suomessa näkee verrattain usein jopa.
   
 22. Deaam

  Rekisteröitynyt:
  27.12.2009
  Viestejä:
  3 269
  Tuo kuulostaa siltä, että käyt näissä maksullisten baareissa :D
   
 23. Ernomies

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2000
  Viestejä:
  2 324
  Sairashan tämä kulttuuri on. Jos työkaveri kertoo että tempaisi pullon kossua lauantaina niin muut ihmettelee että on se kova jätkä. Tai kertoo, että itse tempaisi puolitoista. Muissa maissa pistettäisiin interventio pystyyn.
   
 24. Maketsu

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2009
  Viestejä:
  935
  Heh :D No ei, mainitsemani esimerkit on tapahtuneet ihan näissä hämeenkadun peruskapakoissa. Maksullisissa ei tartte käydä kun on vaimokin kotona.
   
 25. Alceste

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  1 355
  YouTubesta löytyy "Bouncers"-dokkarisarja josta näkee miten britit örveltävät kotimaassaan, suosittelen lämpimästi. Eka osa: Bouncers - Episode 1 (ITV Series, Full Episode) - YouTube
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti