Suomalainen juomakulttuuri

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Mikkos, 14.03.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. AfterSex

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2010
  Viestejä:
  616
  Paljon ja säännöllisesti jos treenaa, niin toleranssi kehittyy:smoke:
   
 2. Jack Sparrow

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  694
  Huutelu. Pään aukominen. Aggressio.

  Saksassa oleillessa porukka tuntuu kiskovan kaljaa aina siellä minne silmä vain osuu. Iltapäiväneljän jälkeen yhä useammalle kadun kulkijalle alkaa ilmestyä tuttu ruskea/vihreä pullo käteen. Terasseilla porukka juo kaljaa tai viiniä eikä useimmallakaan jää yhteen tai kahteen annokseen.

  Silti esimerkiksi Münchenissa pyöriessäni, joka on kuitenkin kaksi kertaa Helsingin kokoinen kaupunki, en ole kertaakaan törmännyt humalaiseen, epäkohteliaasti käyttäytyvään paikalliseen. Päinvastoin. Meininki on lungia ja kaikki tuntuvat olevan pitämässä hauskaa.

  Suomessa kun menet iltasella tahi viikonloppuna Helsingin keskustaan pyörimään, niin "vitun homo ämmä" ja "mikä säkin paskanaama luulet olevas" -lauseet raikaa pitkin toreja ja katuja. Humalaiset - ammattilaiset tai ihan keskivertokansalaiset - muuttuvat yhtäkkiä aggressiivisiksi tappelukoneiksi eikä kyllä hauskanpidosta ole tietoakaan.

  Mistä johtuu, että saksalaiset pystyvät juomaan sen saman jurrin ilman sen kummempia komplikaatioita, mutta suomessa (liian suuri) osa ihmisistä aloittaa aina jossain vaiheessa sen pään aukomisen ja tappelun hakemisen? Olemmeko liian nuori kansakunta, kun ihmiset eivät ole vielä oppineet elämään toisten ihmisten kanssa, vaan eletään henkisesti vielä siellä "metsässä"? Vai ottaako pitkä talvi tosiaan niin koville, että pahaa oloa puretaan humalaan ja loppujen lopuksi siihen vittumaisen naapurin puukotukseen? Mene ja tiedä.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Olav

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  959
 5. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 072
  Saksalaisten ei tarvii vetää päätä täyteen koska alkoholi ei ole luksustuote. Suomen hinnoilla alkoholi on luksustuote ja kun juodaan ni pitää juoda nuttura vinoon että saa rahalle vastinetta. Ei se sen kummempaa ole.
   
 6. frissy

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2000
  Viestejä:
  6 033
  En kyllä tuota allekirjoita. Molemmet voivat juoda yhtä paljon, mutta vain se suomalainen juntti alkaa riehumaan. Briteissä ja irkuissa ne joko juo ja pitää hauskaa, tai juo ja tappelee, mutta pitää hauskaa. Suomalainen joko juo ja pitää hauskaa, tai sitten riehuu huutaa koko maailmalle ja muutenkin sillä ei ole hauskaa. Huomaa useasti , kuinka niillä ihan kirjaimellisesti kilahtaa silmissä ja mesoaminen alkaa. En ole ikinä tuota tajunnut.
   
 7. Nemostelija

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2008
  Viestejä:
  1 771
  Toiset juovat viinaa juhliakseen, mutta perjantain koittaessa v*ttuuntuneet suomalaiset eivät ole puhuneet kellekään viimeiseen viikkoon ja varsinkaan tunteistaan, töissä/koulussa/kotona ei jaksa, ja sitten nollataan tilanne "katoamalla" reaalimaailmasta iltayön tunneiksi halvan virolaisen viinan voimin. Lopputulosta ei tarvitse ihmetellä :kippis:
   
 8. juhowood

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2003
  Viestejä:
  80

  Salli mun nauraa, kukaan ei kyllä "käyttäydy ihan normaalisti" jos kiskoo 15 tuoppia kolmeen tuntiin. Korjaa jos olen väärässä mutta eikös tässä prommillet huitele painosta riippuen jossain 4-5 välissä?
   
 9. kekkuli777

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2011
  Viestejä:
  1 264
  No ei todella heittele 4-5 välissä :DD Ite oon kiskonu mäyriksen 2 tuntiin ja hyvä jos promille heilahti,niukinnaukin. Käypä joskus Lontoossa kattomassa pubimenoa, maksaa 45 euroa suunta Pirkkalan kansainväliseltä lentokentältä.

  Ehkä toi 15 oli liioittelua, mutta ite otin 8 stobea 3-4 tuntiin ja viereisissä pöydissä oli paljon nopeampaa kupittelua tai sitten joivat jotain mietoa olutta. Mutta kummasti itellä se 8 ei tuntunut edes pahalta vaikka alotuksina oli otettu se 4-5 guinnessia. Tietysti naposteltiin kokoajan jotain pientä ja kunnon ruoka otettiin ennen pubiin lähtöä raflassa niin ei se nouse niin nopsaan. Toletkin kehitty aika hyvin kun 6-8 pinttiä parina edeltävänä päivänä tuli kumottua itä-lontoon pubeissa :D
   
 10. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  Laskurin mukaan 15 tuoppia kolmeen tuntiin 5,2% 0,5l tuoppia tekee 80 kiloiselle yli 4,5 promillea.

  Jos sä vedät 12 tölkkiä olutta pariin tuntiin alle promillen kännin, niin laihduta hyvä mies. 150 kiloisena olet sairaalloisen lihava. :smoke::smoke::smoke:
   
 11. ratkakapu

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 935
  Minusta tuntuu, että kaveri vain jättää Väinö Myllyrinteen mikkihiirisarjaan... (okei, ei sentään, Myllyrinne painoi 180kg olematta läski)
   
 12. kekkuli777

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2011
  Viestejä:
  1 264
  178/79kg, kuka vaan voi lähteä mun kanssa viivalle pyörälenkin muodossa(25km maksimisykkeillä)...lupaan että saatte hyvän vastuksen. :) Pysy sä Silky vaan muumilimuissa vielä, ettei mutsis räjähdä ;)
   
 13. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 421
  Miksi ihmeessä sä istut pubissa tapittamassa silmä kovana, mitä naapuripöydässä tehdään?
   
 14. ratkakapu

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 935
  Onhan se "vitun noloa jos joku juo paljon mua enemmän, oon kuitenkin kova jätkä" :smoke:
   
 15. S62B50

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2009
  Viestejä:
  7 270
  Juu kyllähän näemmä murossa näitä sankareita riittää, mutta todellisuus on jotain ihan muuta irl. Kaksi kaljaa ja ollaan pöydän alla :D:smoke:
   
 16. DTD

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2007
  Viestejä:
  237
  Ihmiset on eripainoisia ja joillain kolisee vähenpikin määrä.
   
 17. Hhhenkka

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2012
  Viestejä:
  258
  Kuinka helppoa olisikaan, jos laskurit kertoisivat automaattisesti totuuden kaikkien ihmisten kohdalla. Esim. ton 12 tölkin kohdalla jos olet syönyt aivan helvetisti, niin kestää ikuisuuden että alkoholi imeytyy elimistöön. Ja ei, en yritä päteä, mutta ehkä uhoaminen suuntaan tai toiseen on sitä perinteisinä juomakulttuuria maassamme.
   
 18. Yuha-

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2003
  Viestejä:
  767
  Pohjimmainen kysymys (kuten triidi itsessäänkin) on että miksi lähteä ulkomaille istumaan baariin ja juomaan kaljaa? Kai briteissä muutakin nähtävää on kuin pubit (vaikka niistäkin kuuluisa on)? Kyllähän sitä kaljaa ja pubeja suomestakin löytyy?
   
 19. comte

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2009
  Viestejä:
  737
  Mielestäni Suomalaista juomakulttuuria paheksutaan liikaakiin, loppupeleissä ~99% Suomalaisista käyttäytyy humalassa(kin) asiallisesti ja koko Suomalaisen juomakulttuurin maine on tuon jäljelle jäävän ~1% aiheuttamaa. Lähinnä ärsytystä aiheuttavat päivisin kaupungilla huutelevat spurgut ja satunnaiset humalassa agressiivisesti käyttäytyvät riidanhaastajat.

  Yleensäkin olen sitä mieltä, että alkoholi ei muuta ihmisen luonnetta, vaan lähinnä poistaa estoja. Fiksu ihminen on fiksu humalassakin, mutta vaikeasta ihmisestä tulee entistä vaikeampi. Eli ehkä olisi syytä parantaa juomakulttuurin sijaan Suomalaista tapakasvatusta ja sivistystä jolloin osattaisiin humalassakin käyttäytyä soveliaasti?

  Tuo alkoholin pitäminen luksustuotteena Suomen kalliiden hintojen vuoksi on kyllä kaukaa haettua, normi työssäkäyvälle ei kyllä alkoholin hinnallla pitäisi olla mitään merkitystä. Jos halvalla haluaa päästä alkoholin makuun, niin kaupasta olutsalkku (24tlö) ~25€ tai Alkosta pullo kirkasta (0,7l) ~15€ ja tuolla pärjää käytöstä riippuen illasta useampaan viikkoon/kuukauteen. Laadukasta viskä/rommia/brandyäkin saa noin 40€/plo ylöspäin ja laatuoluita/-siidereitä noin 3-4€/plo, joten normikulutuksella hinnalla ei pitäisi olla sen suurempaa merkitystä.
   
 20. ratkakapu

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 935
  Prosentit varmaan 80% ja 20%. Oikeasti, todella moni on humallassa todella agresiivinen, itkuinen, muissa maailmoissa tai muuten vain aivan sietämätön. 90% noista "hyvin käyttäytyvistä" on kanssa hirmuisen ärsyttäviä, mutta se nyt ei sinällänsä ole hirveä ongelma, baarii\bileisiin ei minun ole pakko mennä.
   
 21. Maketsu

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2009
  Viestejä:
  933
  Hmm, ei suomesta kyllä taida löytyä ihan samanlaista pubimeisinkiä ku jostain englannista, itse en kylläkää ole törmännyt. Englantiin voisi mennä ihan pelkästään niiden pubikulttuurin takia. Ei ihan joku Tesoman Ripen Pub tai edes ohranjyvä vedä vertoja kunnon peribrittiläiselle pubille jossa saa kunnon tuoppeja, hyvää ruokaa ja musiikkia ei soiteta että ihmiset saavat keskustella rauhassa.

  Mulle englanti on jokseenkin toinen koti, on jo kaikki paikat nähty,mutta kun lontoossa on pubeja 7000 tsipaletta ja tosi persoonallisia useat turistipaskan ulkopuolella, niin aina löytyy uusia elämyksiä. Suomessa ei ole kunnon mestoja ja jos puitteet on kunnossa niin suomalainen urpo pilaa tunnelman.Aina.
   
 22. Hhhenkka

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2012
  Viestejä:
  258
  Tähän vielä lisäyksenä se harmittava tosiasia, että Suomessa ei ikimaailmassa saisi pubeista paikkoja, jossa esim. sunnuntaisin kävisi koko perhe syömässä/nauttimassa tunnelmasta. En sitten tiedä kiinnostaisiko suurta osaa suomalaisista luoda ''pubikulttuuria'' tänne vai halutaanko se pitää pääosin örveltävien juoppojen paikkana, jotka hekin hakevat suurimmat osat juomistaan lähikaupasta.

  Biljardin peluu on nykypäivänä lähes mahdotonta paikallisissa baareissa, ellei sitten itsekin ole kännissä ja ei anna asian vaikuttaa. Itse olen käynyt Englannissa vain muutamaan otteeseen, mutta helposti voi sanoa pubien olevan myös yksi kiinnostuksen kohteista, kun sinne matkustaa.
   
 23. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 072
  No mutta onhan toi nyt aivan helvetin kallista jos vertaa esimerkisi Saksaan jossa on suurempi palkkataso kuin suomessa.
   
 24. Maketsu

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2009
  Viestejä:
  933
  Ohan se kallista. Itelle on ihan sama maksaako pullo viinaa 15 vai 45 euroa, mun käytöllä ei ole hinnalla merkitystä. Ulkomaiset oluet vois toki olla halvempia, hirvittävää maksaa alkossa 5 euroa olutpullosta jonka lontoossa sai 80 pencellä.
   
 25. comte

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2009
  Viestejä:
  737
  Omaan korvaan tuo 80/20 tuntuu kyllä korkealta. Ihan kohtuudella on tullut itsekin oltua viihteellä ja erittäin harvassa ovat ne kerrat, että joku olisi käyttäytynyt häiritsevästi. Yhden kerrran on ulkopuolinen tullut haastaamaan riitaa meidän seurueelle ja kaksi kertaa on tullut todistettua vieraiden humalaisten tappelua. Kertaakaan en muista, että omasta seurueesta (yleensä käyn baareissa tuttujen, työkavereiden/asiakkaiden tai opiskelijakavereiden kanssa) kukaan olisi agressiivisesti käyttäytynyt tai ollut varsinaisesti häiriöksi. Toisinaan joku on saattanut sammahtaa kesken illan, jollloin kaveri on pistetty taksilla kotiin, mutta kenellekään ulkopuoliselle näistä ei ole ollut häiriötä.
   
 26. comte

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2009
  Viestejä:
  737
  No joo, onhan se toki kalliimpaa kuin useimmissa Euroopan maissa, mutta työssäkäyvälle ihmiselle muutaman euron hintaerolla ei pitäisi olla mitään vaikutusta kulutuskäyttäytymiseen.

  Yhtälailla Suomessa ruoka on helveltin kallista jos vertaa Saksaan ja Saksan palkkatasoon. Samalla analogialla Suomessa syötäisiin huomattavasti Saksaa enemmän, jotta saadaan rahoille vastinetta?

  Ps. En tiedä oletteko huomanneet, mutta ulkomailla ravintoloissa alkoholi on usein samanhintaista tai kalliimpaa kuin Suomessa? Esimerkiksi Pariisissa olut on usein kallista (esim. tuontioluet Leffe/Hoegaarden jopa 10€/tuoppi), viiniä sen sijaan saa edullisesti. Samoin väkevät viinat ovat usein ulkomailla ravintoloissa kalliita. Esimerkiksi viskit/konjakit/rommit ovat Saksassa usein noin 4-5€/2cl. Vastaavasti Espanjassa Torres 20 brandy maksoi ravintolassa 15€/4cl, kun Suomessa tuota saa about 8€/4cl.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti