Suomalainen juomakulttuuri

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Mikkos, 14.03.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Himmler

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2008
  Viestejä:
  397
  En minä ainakaan ole mitään päihteitä tarvinnut eikä ole vieläkään jumittanut. Vaikuttaa tekosyiden hakemiselta tuollaiset "täällä on niin pimeää pakko juoda" ja "tässä maassa ei pää kestä jos ei juo" yms.. vastaavat höpötykset.

  Jos minä kestän asua täällä "kylmässä pohjolassa" juomatta niin tuskin se on muiltakaan mahdotonta.
   
 2. Azu-nyan

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2004
  Viestejä:
  3 388
  Voi olla aika paska elämä, kun pitää ryypätä, jotta vapaa-ajalla olisi kivaa. Vähän sama asia kuin pelaisi jalkapalloa, mutta on niin paska, että ei saa yhtään maalia, joten maalivahti saa lähteä. Siis huijata nuppia palkitsemaan ilman oikeaa syytä. Minua ainakin vituttaisi, jos olisin noin nolla elämän ilon suhteen.
  [signature][sub]Dopamiini on kuolevaisen elämän tarkoitus...toistaiseksi.[/sub]
  Q6600 3.2GHz, HD4870 1GB, 3GB RAM, 1TB WDC Black, Asus P5Q-E, WinXP[/signature]
   
 3. Donkeypong

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2003
  Viestejä:
  901
  Viikot töissä, ja viikonloput vintti pimeänä, sekä krapulassa. Hieno elämä. Saa varmaan paljon aikaan. Ryyppääminenhän aiheuttaa myös masennusta.
   
 4. Zenite

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2009
  Viestejä:
  128
  Montakohan (kymmentä)vuotta tässä vielä menee ennen kuin viinit (ja muut) ovat ruokakaupoissa. Mieluusti nauttisi ruokajuomana useamminkin. Eikö EU:kaan voisi purkaa Alkon monopolia? Kiinnostais kyllä tietää kenestä sossuhyysääjäholhoajasta tämäkin on vielä kiinni ettei viinejä näy ruokakaupoissa kuten sivistysmaissa. Valtaosa kansasta kuitenkin kannattaa ajatusta monien kyselyjen perusteella eikä nämä nykyiset suomalaiskansalliset holhoamismallit tuota tulosta.
   
 5. Tyler

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2001
  Viestejä:
  977
  Kyllä. Aivan totta. Juomaa kutsutaan Spritzeriksi. Vetelevät kanssa hulluna plantrattua olutta, jonka nimi on paikasta riippuen hieman eri. Yleisnimitys on kuitenkin Shandy. Saksassa sanovat joissain osissa Alsteriksi (tehdään pilseneriin), yleisimmin Radleriksi. Ranskassakin tuolle on oma nimi jota en muista.

  Ja kovin tuttuhan on myös Sangria, josta löytyy myös erilaisia variaatioita. Suomessa viinana käytetään enimmäkseen Triple Seciä (/Cointreau), etelässä Brandya.
  [signature]Tyler
  Katso Klustermus-dokumentti!

  Kaakao Records | Klustermus[/signature]
   
 6. GirlT

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  674
  Joo, noi kuulostaa aika tutuilta. Tarkotin lähinnä ruokajuomaa, en seurustelujuomaa. Meinaan muistan sen verran siitä ohjelmasta (tai mikä se lähde olikaan) niin siinä näytettiin jotain saviruukkuja :D ja toogapukeisia egyptiläisiä. Et en nyt oikeen muista, että oliko se vaan pelkkää historiaa koko homma, vai kerrottiinko siinä nykypäivän juomatavoistakin. Mut siis ainakin ennenvanhaan on vinkkua laimennettu ruokajuomakelpoiseksi ja sitä on aika nuoretkin vetäneet huiviin.

   
 7. Janishell82

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2002
  Viestejä:
  2 745
  Tälläistä se normiduunarin elämä on jollet tienyt, vai minkäslaisessa pumpulimaassa herra elää?
  [signature]Antec P182B, Seasonic 600W M12-600 Silent, Intel Q6600 2,[email protected], Noctua NF-U12F, AB9 PRO 2.2v biossilla, CORSAIR DDR2 KIT 4X1GB 800MHZ, Palit Ati Radeon HD4870 1GB Sonic Dual Edition, Creative Sound Blaster X-FI XtremeGamer, Windows Vista Ultimate 64Bit FI.[/signature]
   
 8. Tyler

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2001
  Viestejä:
  977
  No nykyisinhän on tarjolla alkoholittomia viinejä, jotka käytännössä ovat viiniä, joista on poistettu alkoholi lähes kokonaan tyhjiötislauksella. Jotkin ravintolat pitävät valikoimassaan ja saa alkosta. Paras noista alkon punaisista lienee Ebony Vale Cabernet Sauvignon.

  [signature]Tyler
  Katso Klustermus-dokumentti!

  Kaakao Records | Klustermus[/signature]
   
 9. Lapsennappaaja- sossutäti

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2005
  Viestejä:
  154
  Mitähän pitäisi saada aikaiseksi?
  Kävelysauvat, 2,5 lasta, farmari-Volvo, kesämökki, omakotitalo ja 250k? lainaa?
  Sitten elämä on niin onnellista?
   
 10. Janishell82

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2002
  Viestejä:
  2 745
  Varmaan on Donkeypong on hankkinu just nuo, niin joutuu saamaan kokoajan tuon takia aikaseksi jotain että saa maksettua noi :D
  [signature]Antec P182B, Seasonic 600W M12-600 Silent, Intel Q6600 2,[email protected], Noctua NF-U12F, AB9 PRO 2.2v biossilla, CORSAIR DDR2 KIT 4X1GB 800MHZ, Palit Ati Radeon HD4870 1GB Sonic Dual Edition, Creative Sound Blaster X-FI XtremeGamer, Windows Vista Ultimate 64Bit FI.[/signature]
   
 11. Donkeypong

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2003
  Viestejä:
  901
  Vaikka pitää hauskaa, rempata kämppää jne. Siis muitakin harrastuksia, kuin ryyppääminen. Kyllä on tullut oltua päänhajotus-duuneissakin, sekä ryypättyä, mutta jos viikonloppuisin on aina pakko vetää lärvit, niin silloin on jotain vialla. Tosin kait se sitten on suomalaisten ainoa sosiaalinen elämä tuo ryyppääminen.

  Hauskaa pitää olla, että jaksaa, mutta itse en ainakaan muutu enää parin oluen jälkeen lainkaan iloisemmaksi, ja seuraava päivä menee niin helposti krapulassa, että jätän tuon harrastuksen suosiolla muille.
   
 12. Lapsennappaaja- sossutäti

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2005
  Viestejä:
  154
  Jos tykkäät harrastaa sitten vaikka sitä naapurikateuden herättämistä, niin minusta se on yhtä tyhmää rahanmenoa, kuin ryyppääminenkin, mutta jos se on henkilökohtaisella tasolla sinun juttusi pysyä järjissäsi tässä maailmassa, niin anti mennä vaan, ei ole minulta pois.

   
 13. Luddiitti

  Rekisteröitynyt:
  05.12.2007
  Viestejä:
  283
  Vielä enemmän minua kummastuttaa se, että henkilöä katsotaan pahasti nimenomaan silloin jos hän EI juo sellaisia määriä että on aivan tillin tallin tai kenties jopa jättää juomat väliin kokonaan. Jostain syystä allekirjoittanut ei ainakaan jaksa enää vetää perskännejä, vaan naatiskelee mieluummin 3-4 laatusiideriä tai -olutta hyvän lautapelin ja kavereiden seurassa, tai vaihtoehtoisesti siiderin sijaan vaikkapa pullon hyvää valkoviiniä. Kummastakaan ei varsinaista känniä tule, vaan homma lepää puhtaasti maun varassa. Alkoholijuomakin voi olla ihan oikeasti hyvää, mutta harvemmin voin tuon väitteen allekirjoittaa väkiviinojen tai markettikaljojen/-siiderien kohdalla.

  Mutta muiden viinasseikkailut eivät oikeastaan kosketa kuin silloin kun joku humalainen alkaa A) haastaa riitaa ja käymään päälle B) kuolaamaan/lähmimään/roikkumaan/pummaamaan röökiä C) iskemään emäntää (mikä johtaa kohtaan A) tai D) ajamaan päälle liikenteessä.

  EDIT: Itse asiassa edelliseen listaan voidaan lisätä seuraava huomio. Paikkakuntani lähikaupassa perjantaina kello neljän jälkeen asioivana huomaan, kuinka lähes jokaisella lähiöemännällä ja -isännällä on hihnalle heitettäväksi mäyräkoira markettikaliaa. Iällä ei ole väliä, yhtä hyvin siinä keissiä hihnalle heittelee reilu parikymppinen riuska duunari kuin kuusissakymmenissä oleva rouvakin. Ja ei mene kuin jokusen hetken yli puolenyön, kun alkaa tämänkin talon yläkerrasta tai naapurista kuulua helvetillistä huutoa ja riitelyä, kun on "otettu yksi liikaa".
   
 14. Tyler

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2001
  Viestejä:
  977
  Olin eilen baarissa. Join kolme alkoholitonta olutta ja kaakaon. Poistuin siinä vaiheessa, kun muu porukka alkoi olemaan humalassa ja en ollut samalla tasolla enää keskusteluissa. Alkoi niin paljon tekemään mieli vetää jallua, että poistuin.

  Helvetin jalkapalloharrastus :D
  [signature]Tyler
  Katso Klustermus-dokumentti!

  Kaakao Records | Klustermus[/signature]
   
 15. Pulpa Imago

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2006
  Viestejä:
  2 563
  Mielestäni asiassa ei ole mitään kummasteltavaa. Vaikka suomalaisten kansanluonteeseen liitetäänkin mitä kosmisempia ominaispiirteitä, niin varautuneisuus ja yleinen sulkeutuneisuus ovat kuitenkin niitä aivan todellisia asioita siellä muiden seassa. Yksikin selvästä päästä kärsivä seuralainen voi iskeä säröjä "vapautuneeseen ilmapiiriin", kuten suomalaiset känni-iltojaan monesti kuvailevat, ja tästä syystä selvänä pysyttelevää pidetään eräänlaisena hidasteena täysimittaisen revittelyn edessä. Ei ole mitenkään tavatonta, että suomalaiset pyytävät raitista henkilöä selittelemään päätöstään, kun taas juominen nähdään eräänlaisena oletustilana.

  Mitä tuohon suomalaiseen juomakulttuurin tulee, niin suomalaisten miesten vikinä "juroudesta" ja muusta sen sellaisesta on kyllä yksi naurettavimmista kansansaduista. Kyllähän sen vielä ymmärtää, että tietynlaisen kulttuurin kasvatit saattavat kärsiä kohtuuttoman rajusta tissiposkisyndroomasta, mutta se on lähinnä surullista, että asiaa yritetään selitellä hakemalla sille kuvauksia sieltä toiselta äärilaidalta. "Kyllä minä muuten puhuisin, mutta olen niin juro ja miehekäs uros, että en pysty". Suomalaiset saisivat juomakulttuurin kertalaakista kuntoon, kun homma aloitettaisiin hyväksymällä tosiasiat ja muovaamalla edellinen itkuvirsi muotoon: "Olen säälittävä runkku, enkä tule siitä koskaan miksikään muuttumaan, kun jo pelkkä puhuminenkin tuntuu olevan niin vitun hankalaa".
  [signature]You can do battle with strength, you can do battle with wits, but no weapon can beat a great pair of tits[/signature]
   
 16. Chimera

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2003
  Viestejä:
  433
  Suomalainen juomakulttuuri on totaalisen nurinkurinen. Yhtäällä toden totta kiskotaan oikein kaksin käsin, mutta toisaalla omasta itsestä podetaan jatkuvasti huonoa omatuntoa ja koko kansakunnan syyllistämistä viinakulttuurin vuoksi pidetään täysin hyväksyttävänä. Perjantaipullot kuskataan paperipusseissa vaivihkaa kotiin ja kaihtimet suljetaan, ettei naapurin väki näe. Tietenkään kaikki eivät näin tee vaan aiheuttavat pahennusta meuhkaamalla julkisilla paikoilla.
  [signature]Blogini.
  deviantArt-profiilini.
  Se on ihan hyvä.[/signature]
   
 17. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 103
  Anteeksi nosto, mutta tämän voisi siirtää tuonne ruokaosiolle suomalaisen ruokakulttuurin kaveriksi niin ei tarvitse uutta tehdä. Varmaan ihan ajankohtainen aihe ja mullakin paljon juttua kuhan ehdin vaan kirjottaa. Nostan tämän kun vielä muistan ja satuin löytämään :D
   
 18. kekkuli777

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2011
  Viestejä:
  1 269
  Suomalainen juomakulttuuri on paskaa koska kävin 3 vuotta sitten italiassa viikon lomalla.
   
 19. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 895

  Itse olin eilen ensimmäistä kertaa noin 16 vuoteen ravintolassa sillä mielellä, että voisi vaikka juodakin itsensä humalaan. Oli vain niin hauskaa seuraa, että kolme olutta riitti, niistäkin yksi oli savuolut, joka meinasi aluksi jäädä juomatta.

  Kukaan ei nähdäkseni siellä juonut itseään ns. humalaan, mutta puheensorina oli kyllä kova ja moni halusi puhua yhtaikaa.

  Itsellä meinasi lähteä mielikuvitus liitämään yhten viehättävän naisen kanssa...

  Oli erittäin hauska ilta, ja aion mennä toistekin, ehkä jo tänä vuonna.:kippis:
   
 20. AfterSex

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2010
  Viestejä:
  623
  Joo kyllähän baareissa voi hauskaa pitää, vaikka ei humalaan hakisikaan. Pitää vaan valita se paikka ja aika vähän tarkemmin (tähän vois tietenkin lisätä seura, mutta se tulee yleensä paikan mukaan. Itse tykkään käydä usein ihan yksinäkin ja melkein aina sitä hyvää juttuseuraa löytyykin, ja jollei niin tulee yleensä ja valitettavasti juotua enemmän.) Kunnon tuubassahan sitä sitten viihtyy vaikka kaatopaikalla:smoke:
   
 21. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 103
  Suomessa juomakulttuuri on ollu satoja vuosia erillään muusta euroopasta (siis keskieuroopasta).
  Ja syitä on toki useita. Aikoinaan kun savupirteissä asuttiin, niin silloin kaikki työ kertyi kesälle, ja talvisin ei ollut muuta tekemistä kuin dokaaminen. Eikä asiaa auttanut yhtään se että koska viljan säilysvyys oli heikkoa, niin siitä mielummin tislattiin paloviinaa tai tehtiin olutta jolloin sen sai säilymään. Ja tietysti pohjolan pimeys ja kylmyys osaltaan auttoivat asiaa.
   
 22. Sasha-

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2012
  Viestejä:
  39
  Miksi suomen juomakulttuuria pitää verrata keskieuroopan juomakulttuuriin?
   
 23. Satai Vesa

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2000
  Viestejä:
  9 303
  Koska se on moraalikrapulaisesti tyydyttävämpää kuin vertaaminen Britteinsaarten juomakulttuuriin...
   
 24. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 103
  Älä multa kysy. Poliitikot on keksiny tän koska keskieuroopassa juominen on sivistynyttä ja nyt ne haluu saada saman suomeen.
   
 25. kekkuli777

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2011
  Viestejä:
  1 269
  Se on muuten kumma kuinka Englannissa porukka pysyy korrektina baarissa ja kykenee ihan normaalisti käyttäytymään vaikka kiskotaan sitä kaljaa se 15 tuoppia 3 tuntiin. Tuli pari viikkoa sitten todistettua tätä taas useaan otteeseen monessa eri itä-lontoon pubissa.

  On se siellä tuo juomakulttuuri varmaan maailman sivistyneintä. Ulkomailla taas ovat britit ihan erilaisia.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti