Suomalainen äärioikeisto

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja tuntematon kirjoittelija, 12.05.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. tuntematon kirjoittelija

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2009
  Viestejä:
  1 094
  Äärioikeistosta ja sen noususta puhutaan huomattavan paljon, mutta siitä on aika vähän havaintoja. Edes Vesa Puuronen ei pysty paisuttelemaan ongelmaa muutamaa kymmentä tuhatta törppöä suuremmaksi

  Tutkija: rioikeistolla jopa kymmenituhansia kannattajia Suomessa - HS.fi - Ulkomaat

  Ei niinkään kovin yllättäen, missään ei ole tullut vastaan kattavaa selvitystä tästä kamalasta uhkasta, joten ajattelin, että jos tänne yritettäisiin kasata vähän listan tynkää.


  Merkittävin ryhmittymä lienee Vapauspuolue - Suomen tulevaisuus, joka on mennyt kaaokseen keskinäisen eripuraisuuden takia, tehnyt konkurssin ja lakkauttanut toimintansa, mutta farssin loppumisesta ei silti näy merkkejä.

  Vapauspuolue (VP)

  Viime vuonna puolueesta erotettu Olavi Mäenpää on ryhtynyt sen puheenjohtajaksi, pitänyt puoluekokouksen ja ilmoittanut sen jatkavan toimintaansa. Puheenjohtajan tehtävistä eronnut Lisbet Puttonen puolestaan on ilmoittanut ettei olekaan eronnut vaan jatkaa tehtävissään ja aikovansa muuttaa sen seuraavassa puoluekokouksessa Naisten puolueeksi.

  Vapauspuolueesta kaavaillaan Naisten puoluetta - Kotimaa - Turun Sanomat

  Mirjaleena Isoahon mukaan puolueessa on kolme jäsentä eli perustajat, koska muiden ottamista jäseniksi ei ole merkitty pöytäkirjoihin. Jäsenmaksut sen sijaan on maksanut monikin ja nyt varmaan moni miettii, kuinka voi erota mielenosoituksellisesti puolueesta, johon ei ole koskaan kuulunutkaan.

  Vapauspuolueessa ei ole yhtään jäsentä — Erotaan EU:sta ja YK:sta!

  Kaiken kaikkiaan Vapauspuolue on erittäin mielenkiintoinen ilmiö, jonka rinnalla kotimaiset huumoriohjelmat kalpenevat.


  Toinen mieleen tuleva ryhmittymä on kansallissosialistinen Kansallinen vastarinta, joka on liimannut tarroja ja antanut jäsenhakemuksien vuotaa nettiin. Muista mainitsemisen arvoisia saavutuksia ovat nettisivut ja yhteydet Pride-kulkuetta vastaan tehtyyn pippurisumuteiskuun.

  Kolme vangittu Pride-iskusta - osalla natsisympatioita - ranneliike.net

  Kansallinen Vastarinta | Vastarintaliikkeen media


  Lisäksi netistä löytyy blogeja ja sivustoja, joiden olemattomasta medianäkyvyydestä voi päätellä, ettei niiden ylläpitäjiä osata kuvitella uhkaksi edes äärivasemmalla.

  Valkoinen Kapinahenki
   
 2. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 895
  Nuo suomalaiset "äärioikeistopuolueet" tuo mulle aina mieleen kirjan Harjunpää ja kiusantekijät . Siinä kaksi kahjoa päätti perustaa salaseuran ja sitten ne alkoi tehdä kaikenlaista jäynää ihmisille. Vähän samaan tapaan kuin nuo prekaarit, anarkistit, maolaiset, eläinten vapausrintama, "äärioikeisto", "natsipuolue" jne.

  Ilmeisesti noita ryhmiä syntyy helposti, kun kaksi tai kolme samalla lailla kajahtanutta osuu esim. samaan baariin, tai terveyskeskuksen odotushuoneeseen.
   
 3. be aggressive

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2006
  Viestejä:
  996
  Natsipuoluea ja äärioikeisto on laitettu kätevästi lainausmerkkeihin. Ihan kun todellisuudesssa vain vasemmistolla olisi Suomessa noita höpöhöpöääriliikkeitä.
   
 4. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 895

  No onko Suomessa äärioikeisto ja onko Suomessa natsipuolue?

  Jotain linkkiä esim. niitten nettisivuille tai lehteen tms. todisteeksi.
   
 5. be aggressive

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2006
  Viestejä:
  996
  Pettämätön logiikka. Jos niillä ei ole nettisivua, niitä ei ole olemassa!
   
 6. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 895
  Kyllä vain! Jos niitä ei näe, niitä ei kuule, niitä ei haista, niitä ei tunne, eikä niistä saa millään mittarilla havaintoa, niin ne ovat mielikuvituksen tuotetta. :kippis:
   
 7. tuntematon kirjoittelija

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2009
  Viestejä:
  1 094
  Kerro ihmeessä jos tiedät jotain. Äärivasemmistolaiset aktivistit odottavat muna pystyssä koordinaatteja äärioikeiston vastaista mielenosoitusta varten.
   
 8. ratkakapu

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 935
  No, en kovin merkittävänä ilmiönä pitäisi, jos jäseniä on alle kymmenen. Kun on enemmän, niin joku kyllä osaa vähän ja vääntää sivut pystyyn, edes foorumin.
   
 9. TheHauntedOne

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2010
  Viestejä:
  605
  Voisko joku summata miten määritellään "äärioikeisto"?
   
 10. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 895

  Wikipedia sanoo näin:
  Äärioikeisto on nimitys, jota käytetään totalitaarisiin päämääriin pyrkivistä radikaaleista, poliittisista oikeistoliikkeistä.[1] Äärioikeistolaisuuden käsitettä vastaa nimitys oikeistoradikalismi. Tunnetuimpia äärioikeistolaisia liikkeitä ovat Euroopassa olleet fasismi, kansallissosialismi ja uusnatsismi. Suomen historian tunnetuimpia äärioikeistolaisina pidettyjä liikkeitä ja järjestöjä ovat olleet 1920–1940-luvuilla toimineet Akateeminen Karjala-Seura, Lapuan liike, Isänmaallinen kansanliike ja Vientirauha-järjestö. Äärioikeistolaisuutta pidetään parlamentaarisen demokratian piirissä esintyvänä vastaliikkeenä.[2]
   
 11. Donkeypong

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2003
  Viestejä:
  901
  Tulee mieleen kokoomus tuosta määrittelystä...

  Tosin onhan tuolla kokoomuksella paljon sosialistisiakin piirteitä...
   
 12. be aggressive

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2006
  Viestejä:
  996
  Eiköhän netistä jotain löydy, jos jaksaisi kaivaa. Omat intressini ei siihen kuitenkaan riitä, joten jäänee osaltani tekemättä. Mutta pidän suhteellisen naivina ajatuksena, että 5,4 miljoonaisesta Suomesta löytyisi alle 10 äärioikeistolaisesti ajattelevaa ihmistä.
   
 13. mannerhaim

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2010
  Viestejä:
  245
  Eikös vasemmistopuolue PerSut ole Suomen pahin äärioikeistopuolue.
   
 14. kansaIainen

  Rekisteröitynyt:
  11.05.2003
  Viestejä:
  5 895
  Saattaahan se olla. Puoluekenttä on mennyt aika sekaisin, kun hallitukseen halunneet kommunisti- ja vasemmistopuolueet ovat tehneet kompromisseja kokoomuksen kanssa, eikä kokoomusta erota mikään toisista vasemmistopuolueista.

  Hallituksesta ulos jääneitä nämä vasemmistopuolueet haukkuvat äärioikeistoksi kusettaakseen heihin pettyneitä äänestäjiä olemaan tekemättä korjausliikettä seuraavissa vaaleissa. :o
   
 15. vaaRa

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2005
  Viestejä:
  128
  Paska puhetta koko äärioikeiston olemassaolo suomessa. Ripulimedian keksimää roskaa.
   
 16. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Supo: Suomen rioikeisto on pieni - HS.fi - Ulkomaat

  Keväällä Supo arvioi HS:lle, että ainoa jossain määrin aktiivinen äärioikeistolainen liike on Suomen Vastarintaliikkeeksi (SVL) itseään kutsuva ryhmä.

  Ryhmällä on aktiiveja useilla paikkakunnilla, mutta ydinjoukkoon kuuluu Supon arvion mukaan joitakin kymmeniä ihmisiä, lähinnä nuoria miehiä.

  Puurosen (ex-SKP) kaltaiset ääri-ihmiset näkevät toki äärimmäisyyttä kaikkialla. Toimittajilla, jotka jatkuvasti ja määrätietoisesti antavat ideologioitaan markkinoiville äärihihhuleille objektiivisen tietolähteen leiman siteeraamalla heitä yksinkertaisesti "tutkijoina" tai "asiantuntijoina", lienee omat psykedeelisensorttiset taittovikansa.
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2012
 17. kaappimuro

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2009
  Viestejä:
  795
  Halla-ahot, Eerolat ja Hakkaraiset.
  Eikös sieltä, ainakin median mukaan, ne nykypäivän Göbbelsit ja muut natsit löydy?
   
 18. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  Tuohan kuvaa nykyistä EU menoa tosi hyvin.

  EU toteuttaa parlamentaarista demokratiaa aina niin monesti että tulos on oikea.

  Lisää rahaa ääriliikkeen propagandan levittämiseen:
  BBC News - EU Commission proposes 6.8% budget increase for 2013
   
 19. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Suomen äärioikeisto on liimaa haistelevien skinarien puuhastelua. Suomen äärivasemmisto on ilmeisesti näytteillä Senaatintorilla.
   
 20. Lapsennappaaja- sossutäti

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2005
  Viestejä:
  154
  Miten kansallisSOSIALISMI voi olla oikeistoa?
   
 21. FreeRider67

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2008
  Viestejä:
  533
  Suomi liittyi EU:n, koska jo aiemmin Suomi oli liitetty Euroopan talousalueeseen( t. yhteisöön) ETA:aan.
  Jos Suomi olisi jäänyt EU:sta pois olisi se myös jäänyt niiden pöytien ulkopulelle, joissa mm. Suomen raha-asioista päätetään.
  Näin ollen on täysin irrelevanttia pohtia olisiko Suomen ylipäätään pitänyt liittyä euroopan unioniin, vai ei.

  Nyt maksellaan Kreikalle mitä kreikkalaiset kehtaavat pyytää, ennen, jo nyt, täysin varmaa suoritustilaan( konkurssiin) julistamista.
  Seuraavana tulee Espanja jne...

  Näin ollen Suomen äärioikeistolaiset liikeet eivät nykyistä tilannetta voi suuntaan, tai toiseen muuttaa. Lisäksi Suomen äärioikeisto on prosentualisesti varsin pieni.
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2012
 22. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Poliittinen kompassi jne. Oikeisto-vasemmisto jaottelu on huono, oikealle voidaan mieltää esim. kovan linjan kapitalismi tai kovat konservatiiviset arvot. Lue enemmän, kysele vähemmän tyhmiä.
   
 23. hezaurus

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2002
  Viestejä:
  8 520
  Äärioikealla ja äärivasemmalla on täsmälleen samaan lopputulokseen pyrkiviä toimijoita. Ainoa ero on alkumatkan menettelytavoissa:

  Äärioikeisto pyrkii voiman käyttöön mahdollisimman aikaisessa vaiheessa (Toimiva strategia about 100 vuotta sitten) kun taas äärivasemmisto ammentaa Neuvostoliitossa huippuunsa hiottua taktiikkaa miehittää kaikki mielipidevaikuttajapaikat edustajillaan, ja sen jälkeen varsinaiset valtapaikat yksi kerrallaan.

  Valta-aseman vahvistuttua menettelytavat muuttuvat kummallakin ryhmällä identtisiksi.

  Äärioikeistolaiset huomaa menettelytapojen perusteella keskimäärin paljon yksinkertaisemmaksi porukaksi kuin äärivasemmiston. Äärivasemmisto koostuu lähes 100%:sti yhteiskunnan kermasta eli sosiaalisia aineita korkeakoulutasolla ikuisesti suorittavista humanisteista. Keskim. ÄO lienee noin toistakymmentä pinnaa enemmän kuin äärioikealla.

  Yhteistä kummankin ryhmän edustajille on se että yli-ihmisiä ollaan ja kaikki muut pitää saada kontrollin piiriin. Kumpikin ryhmittymä vihaa vapaata tiedonvälitystä kuin ruttoa, mutta vain äärivasemmisto osaa käyttää tätä hyödykseen.
   
 24. Donkeypong

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2003
  Viestejä:
  901
  Oikeisto ja vasemmisto on enemmänkin pelkkiä mielikuva-ilmaisuja. Yleensä esim vasemmisto haukkuu eri mieltä olevia oikeistoksi ja päin vastoin. Sitten taas jos aletaan miettimään että mitä oikeisto ja vasemmisto tarkoittaa. Yleensähän oikeisto tarkoittaa konservatiiveja eli vanhoillisia ja vasemmisto jotakuinkin uudistushaluisia, mutta mielikuvat jota noihin sanoihin on liitetty eivät olekkaan enää niin yksiselitteisiä.

  Monesti loppujenlopuksi poliittinen oikeisto ja vasemmisto loppujenlopuksi ovat melko lähellä toisiaan, koska oma napa kiinnostaa eniten sekä samat lobbarit pitkälti sielä ravaa. Esimerkkinä suomessa kokoomus tekee vasemmistolaista politiikkaa jakamalla rahaa kreikalle ja vasemmisto haluaa leikata kilometrikorvauksia, eli oikeisto suosii sosialismia ja vasemmisto haluaa riistää työntekijöitä (heiltähän pääosin kilometrikorvauksien karsiminen olisi pois).
   
 25. Lapsennappaaja- sossutäti

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2005
  Viestejä:
  154
  Eli jos työläisten asiaa ajava ja konservatiivinen puolue on äärioikeistoa, niin miksei kapitalismia ja uudistuksia ajava puolue ole äärivasemmistoa?
  Eli saadakseen vasemmistopuolueen tittelin, pitää puolueella olla työläis-uudistusmielinen linja tai olet keskustaa tai oikeistoa.

  Olen samaa mieltä että jaottelu on huono, mutta niin tuntuu olevan myös poliittinen kompassi.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti