Sunny Car Centerin rahoituskuviot

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja DaKyy, 21.08.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. yero

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2008
  Viestejä:
  1 556
  Saatanan kallis tolppa oli, mutta ei Ritaluomalle. Eikös se jättänyt tolpan maksamatta, eli tolppafirman luottotappioihin meni. Money not spent.
   
 2. Yoakim

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2013
  Viestejä:
  2 490
  Näin on:
  "Sunny Car Centerin ainoaksi saavutukseksi jäänyt mainostolppakin on maksamatta"
  http://yle.fi/uutiset/3-7598444
   
 3. JimProfit

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2003
  Viestejä:
  957
  Nuo sotilaat voisi korvata näillä Hämeenlinnan päättäjillä :D
   
 4. zapper

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  1 294
  Vedenpoistoreiätkin unohtuivat rakennuskiireessä :D

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001940989.html

  Sunny Car Centerin mainostolppa oli alusta asti susi – jo rakennusvaiheessa tehtiin kohtalokas virhe
  [​IMG]
  Sunny Car Centerin surullisenkuuluisa valomainospylväs laskettiin maan tasalle torstaina. Tolpan lopullinen kohtalo on täysin avoin. (KUVA: Markku Wiik)

  Julkaistu: 28.10. 14:15

  HÄMEENLINNA
  Vuodesta 2013 lähtien Kolmostien varressa Hämeenlinnassa kohti taivaita kurkottanut Sunny Car Centerin jättimäinen mainostolppa purettiin torstaina. Kymmeniätuhansia euroja maksaneen pylvään rakentamisessa oli tehty kohtalokas virhe.

  Kolmostien varteen vuonna 2013 kohonnut mahtipontinen mainospylväs oli käytännössä ainoa rakennelma, joka saatiin pystytettyä osana Hämeenlinnaan suunniteltua erittäin kunnianhimoista autokauppakeskushanketta.

  Sunny Car Centerin oli määrä rakentaa Kirstulan kaupunginosaan Euroopan suurin autokaupan keskittymä. Hanke kuitenkin kariutui rahoitusvaikeuksiin ja syksyllä 2015 Sunny Car Center asetettiin konkurssiin.

  Torstaina kunnianhimoisen hankkeen mahtipontinen symboli, 30-metrinen valaistu mainostolppa purettiin Hämeenlinnan kaupungin kehotuksesta.

  Mainostolpan purkaminen ihmetytti torstaina Ilta-Sanomiin yhteyttä ottanutta yrittäjää.

  Lahden Lomarakenne Oy:n toimitusjohtaja Mika Räsänen kertoo tiedustelleensa Hämeenlinnan kaupungilta mahdollisuutta vuokrata kyseinen tolppa mainostustarkoitukseen. Hän sanoo olleensa valmis maksamaan mainospaikasta vuokraa jopa useita tuhansia euroja kuukaudessa.

  – Tuskin olen ollut ainoa, jota vuokraaminen on kiinnostanut, Räsänen arvelee.

  Hämeenlinnan kaupungin johtava rakennustarkastaja Timo Lehtinen vahvistaa, että huomiotaherättävää ja näkyvällä paikalla sijaitsevaa mainostolppaa kohtaan on osoitettu kiinnostusta.

  Pylväs oli kuitenkin purettava turvallisuussyistä.

  [​IMG]
  Hämeenlinnan kaupungin johtavan rakennustarkastajan mukaan tolppa vaatisi korjausta ennen kuin se voidaan pystyttää uudelleen. (KUVA: Markku Wiik)

  Kolmessa vuodessa tolppa oli joutunut niin huonoon kuntoon, että se katsottiin parhaaksi laskea kokonaisuudessaan maahan. Lehtisen mukaan tolpassa havaittiin viime kesänä rakenteellisia vikoja.

  – Tolpan metalliputket olivat täyttyneet vedellä. Pakkasilla vesi on jäätynyt. Lämpölaajenemisen vaikutuksesta putket ovat haljenneet, Lehtinen kuvailee tarkastuksessa havaittuja vikoja.

  Hänen mukaansa putkien täyttyminen vedellä on aiheutunut siitä, että niihin ei ole tehty reikiä, joita pitkin kondenssivesi pääsisi poistumaan.

  Tolppa on siis alun pitäenkin ollut ”susi”. Pelkästään sen massiivinen betonijalka maksoi aikanaan 25 000 euroa.

  – Jotain on päässyt unohtumaan matkan varrella, Lehtinen luonnehtii rakentamisvaiheessa tapahtunutta erehdystä.

  Torstaina purettu Sunny Car Centerin mainospylväs makaa tällä hetkellä kyljellään maassa. Kaupunki ei ole aikeissa siirtää tolppaa mihinkään ja sen lopullinen kohtalo on täysin avoinna. On jopa mahdollista, että tolppa korjataan ja pystytetään uudelleen.

  Tolpan tulevaisuus on kuitenkin hämärän peitossa, sillä sen omistussuhteita ei ole saatu ratkaistua.

  Ylen mukaan tolpan pystyttänyt Tammerneon Oy pidätti tornin omistusoikeuden itsellään, kunnes Sunny Car Center maksaisi sen toimituksen.

  – Tornin toimitusta ei koskaan maksettu, Hämeenlinnan kaupungin johtava rakennustarkastaja kertoo Ilta-Sanomille.
  Mikko Vesa
   
 5. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 435
  Luulisi tuollaisissa mainoskylttikaupoissa maksettavan tyyliin 50% heti ja toimituksen jälkeen 50%.
   
 6. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Luulisi, että mainostolpan pystyttäminen on viimeisiä hommia mitä kauppakeskuksen rakennuksella tehdään. Ensin rakennetaan ne tiet ja liittymät ja varsinainen kauppakeskus ja tolpan pystytys on ajankohtainen kun avajaisten aika lähestyy.

  Tosin sitä ennen pitäisi hommata ne rahoittajat sille hankkeelle ja ilmeisesti myydä tai vuokrata ennakolta suurin osa liiketiloista että homma lähtee etenemään rakennusvaiheeseen ja rahoittaja näyttää vihreää valoa.

  Ritaluoman konkurssiukko lähti menemään perse edellä puuhun ja pystytti ensimmäisenä sen tolpan. Siihen se homma sitten jäikin kun ei löytynyt riittävän hölmöjä "sioittajia".

  Harmillista kun tolppa on nyt kaadettu kun kyse oli Hämeenlinnan tunnetuimmasta maamerkistä ja suunnilleen suhteessa yhtä tunnettu kuin Pariisissa Eiffel-torni. :cool: Sunny Car Center-tolpan ympärille olisi voitu kehitellä kaikenlaista tapahtumaa ja tolpan näkyvyyttä olisi voitu kasvattaa heijastamalla ympäristöön Sunny Car Centerin mainosvideoita ja "Regina Chiluba":n kuvia. Ajoittain tolpasta olisi voitu ampua taivaalle sellaiset laser-valoshowt että Las Vegasin historian suurimmat laser-showt kuolee häpeästä sen rinnalla. En tiedä sitten monenko kilowatin tai megawatin verran sellainen vaatisi laser-valoja. Olisihan se hienoa kun Sunny Car tolpan laser-valot näkyisivät kansainväliselle avaruusasemalle saakka ja samoin kuuhun ja Mars-mönkijän linssiin saakka. :cool:
   
 7. houdin

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2003
  Viestejä:
  264
  Kyllä se tolppa on eka ja loogisin, se toimii mainoksena heti alkumetreiltä alkaen.
   
 8. Tunkkix

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2013
  Viestejä:
  1 513
  Jos tuo olisi ollut yksityisen henkilön tolppa, niin se olisi riemusta kiljuen vuokrannut tolpan usealla tonnilla kuukaudessa.

  Tämä on yksi hyvä esimerkki miksi suomalainen sosiaalivaltio ei toimi. Kaupungin työntekijöillä ei ole mitään intressiä säästää kaupungin rahaa, tai tienata sille rahaa. Ainoa mikä kiinnostaa on oma perse. Kun se ei sitä rahaa itselleen saa, niin koitetaan vaan välttää ongelmat ja puretaan se. Veronmaksajat maksaa, ja rahaa ei tule sisään.

  Ihan kuin niiden reikien poraaminen olisi ollut mahdotonta jälkikäteen.
   
 9. juma69

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2008
  Viestejä:
  218
  Todellakin toimiva mainos, äijä sekä tolppa päätyivät meemeiksi. Eikä varmasti unohdu, kyseessä on kuitenkin vantaan dinopuistojen ja vastaavien esikuva!
   
 10. Rontto

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2004
  Viestejä:
  1 763
  Taitaa halki jäätyminen olla vaan väkisin keksitty tekosyy, kaikenlaisia putkia on pystyssä vaikka miten paljon ilman mitään reikiä eikä ne halki jäädy. Taisi Hämeenlinnan kaupungin pamppuja vaan alkaa sen verran vituttaa katsella oman tyhmyytensä toteemia että tolppa oli pakko saada alas.
   
 11. Kitionilainen

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2015
  Viestejä:
  2
  Itse olisin kuitenkin varovainen mokoman valoshown kanssa. Aina on vaarana kuitenkin, että samaan aikaan dr. Rujan autotallin sähkötarve olisi huipussaan. Siinä sitten olisi sairaaloiden ym. tärkeiden paikkojen sähkönsaanti aggregaattien varassa, ja sitä uhkakuvaa en toivoisi näkeväni.
   
 12. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Suomen sähkönkulutus on keskimäärin luokkaa 10.000 megawattia. Siinä ei esimerkiksi yksi megawatti tunnu missään. Kotona yksi 10 kilowatin saunankiuaskin kuluttaa sähköä 0,01 megawattia.

  Las Vegasissa oli kasinoiden ja hotellien välillä kova kisa tuossa vuosituhannen vaihteessa kenellä on näyttävimmän taivaalle suunnatut laser-valot mainostamassa kyseisestä paikkaa. Lopulta viranomainen vihelsi pelin poikki ja kielsi ne kaikki kun useampikin lentokoneen pilotti ehti niistä häikäistyä. Siinähän kerralla näkö menee pysyvästi kun tehokas laser osuu silmään.
   
 13. oho

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2000
  Viestejä:
  275
  Eiköhän tuo purku tullut kuin tilauksesta paikallisille demareille. Ensiksi kiemunki saatiin siirrettyä syrjään, sairaalan lehdistöpäälliköksi ja nyt siivotaan pyloni pois silmistä.
   
 14. MdMaxx

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2000
  Viestejä:
  153
  Joku paikallinen vois nyt käydä kuvailemassa tolppaa että nähtäisiin onko siinä vikaa jos se kerran pellolla kumollaan pötköttää.
   
 15. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 492
  Oliko Kiemunki se äijä joka taivasteli rasistien lyömäaseita kun mamut raiskas jonkun muija Lammilla? Jussi Halla-aho siitä ainakin kirjoitti.

  Jos on sama äijä niin tässäkin yhteydessä ainakin lukemani perusteella ollut melko ylimielinen eikä ole viitsinyt myöntää että tulihan tehtyä tyhmiä päätöksiä.

  edit: kirotusvirheitä...
   
 16. Sponssi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  4 045
  Joo Iisakki Kiemunki on sellanen ihan perkeleen ärsyttävä suunsoittaja. Kommentoi ensin Lammilaisten olevan juntteja, kun eivät halunneet vastaanottokeskusta jonka Iisakki Kiemunki ja muut päättäjät sinne halusi (Lammi siis on Hämeenlinnaan liitetty pikkukunta 45km päässä itse Hämeenlinnasta). Ja kun sitten Lammilla raiskattiin teinityttö, ja tekijäksi epäiltiin turvapaikanhakijaa, niin Iisakki Kiemunki kommentoi siitäkin jotain paskaa ja sitten koitti poistella pahimpia kommenttejaan. Taisi jopa nettikeskustelussa sanoa Lammilaisten ansainneen sen raiskauksen.

  Ihan helvetin ärsyttävä tyyppi. Helposti vastenmielisin poliitikko jonka tiedän.

  Demareilla on sen kanssa samoja ongelmia, kuin persuilla on joillain paikkakunnilla vaikeampien pöllöpää poliitikkojensa kanssa, eli tuo perkeleesti idioottien ääniä, mutta kokoajan on jossain skandaalissa ja aiheuttaa pahennusta. Itseasiassa Iisakki Kiemunki sopisi poliittiselta tyyliltään hyvin persuihin, jollei olisi ottanut ikäänkuin teemakseen olla antipersu joka omasta mielestään on kaikkia persuja parempi kaikessa. Iisakki Kiemunki on myös hyvin teennäisen maahanmuuttomyönteinen joka koittaa olla kuin muron mamutrollien hokeman "suvakki-suvakki" retoriikan mukainen "supersuvakki" tms.

  Hämeenlinnassa paikalliset persut sitten taas on monesti ihan asialinjalla ja siksi asetelma onkin koominen. Eli demareiden ääniharava alatyylinen räksyttäjä joka jakelee populistisia kommentteja yksinkertaisille äänestäjilleen, ja jonka mielestä muut on väärässä ja niille muille on vaikka mitä lempinimiä ja herjoja varattuna aina takataskussa väärämielisiä varten. Vähän väliä kaikenlaisissa skandaaleissa mukana ja oikoo mutkissa minkä kerkiää. Samaan aikaan paikkakunnan persut on asiallisia peruspoliitikkoja ilman jatkuvaa suunsoittoa ja juntteihin vetoavaa retoriikkaa :)

  Edit: Niin Iisakki Kiemunki on kyseessä, editoin etunimen Iisakki jokaiseen kohtaan postauksessani, jossa mainitaan Kiemunki.

  Edit2: Eli tämä herra
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 31.10.2016
 17. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Kiemunkeja tosin on 2, toinenhan on se Jabba the Huttin näköinen nainen, joka irvaili kortsujen ja pekonin antamisella muslimi-virpojille. Voi mennä osa noista Kiemunkien tekemisistä siis ristiin, ja kummatkin saa kollektiivisesti toistensa paskat päällensä. :)
   
 18. sadonkorjaaja

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2003
  Viestejä:
  79
  Harmi, kun oli niin huonosti tehty tolppa. Oishan tuo tuossa joutanut olemaan tulevien kunnalisvaalien ylikin äänestäjille muistutuksena nykyisten sankareiden puuhista....
   
 19. willer

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2002
  Viestejä:
  593
  Olen tismalleen samaa mieltä.

  Muistaakseni on jossain haastattelussa kertonut olevansa pienipalkkaisen duunariperheen lapsi ja ei arvosta kultalusikka suussa syntyneen eliitin suhmurointia.
  Silti itse toimii juuri samalla tavalla taustastaan huolimatta. Hämeenlinnassa kok ja sdp taustaisten edustajien ja yrittäjien pieni piiri pyörii ja SCC oli tämän "leikin" ruumiillistuma. Sitten kun PS-edustajat toivat julkisuuteen tämän suhmuroinnin, niin Hämeenlinnassa alkoi ennen näkömätön Lulun ja muiden PS-edustajien ajojahti / mustamaalaus lasten elatuskuvioista lähtien. Ainakin toimet ja lausunnot julkisuudessa piirtää klassisen koulukiusaajan kuvan. Oikein streotyyppinen "suvaitsevainen", joka ei suvaitse kuin oman maailmankuvansa.

  Viimeksi Kiemunki on "kunnostautunut" tässä keskussairaala asiassa. Uutta sairaalaa ajetaan radan varteen puolustusvoimien tontille, kuin käärmettä pyssyyn. Ei haittaa, että sijaintina järjetön eikä haittaa sekään, että puolustusvoimat ei tonttia aio kaupungille luovuttaa. Ainakin tilanne oli tämä viime kesänä. Visiona on, että pääkaupunkiseudulta ja Hyvinkää / Riihmäki akselilta ihmiset tulisivat junalla Hämeenlinnaan hoitoon. Aivan naurettava visio. Jos junat tulevaisuudessa ylipäätänsä pysähtyvät Hämeenlinnassa, niin miksi ihmeessä ihmiset tulisivat pääkaupunkiseudun junalla Hämeenlinnaan asti? Tai ihmiset tulisivat junalla Tampereelta? Ei tuossa ole mitään tolkkua. Nykyinen sairaalan paikka palvelee Hämeenlinnalaisia ja ympäristökuntia paljon paremmin. Optimaalinen paikka olisi Tiiriössä, mihin kaupunki muutenkin on voimakkaasti laajentunut. Sinne pääsee kumipyörillä nopeasti.
   
 20. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 340
  [​IMG]

  Enpä ois paremmin osannut kuvailla. :rofl::rofl::rofl:
   
 21. LopenUupunut

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2010
  Viestejä:
  790
  Sijainti radan varrella aseman vieressä olisi huomattavasti parempi lähtien ihan siitä miten Soteilu menee ja jakaa ihmisiä jatkossa hoitoon muualta päätyen siihen että sairaalassa työskentelevät pääsevät paremmin työpaikalleen. Tiiriö/Ahvenisto vaativat molemmat kumipyörät. Asiakkaita ja työntekijöitä on kohtuullisen paljon ytimen ulkopuolelta. Pv:hän ei varikkotonttiaan oikeasti tarvitse ja se voi olla tiiriön soilla

  Parasta koko casessa (mainostolppa) oli se että kieronki napsi itselleen palkkioviran ja kovimmat räksyttäjät eli Kari ja Lulu saivat kenkää luottamustoimista ja odottelevat tutkintaa. Meni kyllä täydellisti nappiin paikallisten persujen peli :D
   
 22. oho

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2000
  Viestejä:
  275
  Uupunutta loppilaista kyrsii sopivasti joulun alla. Voi liika kinkun syönti aihettaa mahanpuruja. :D

  http://yle.fi/uutiset/3-9356852

  Toivottavasti päitä putoilee paikallisessa käräjä- että halinto-oikeudessa. Sen verran vahva oli Korkeimman hallinto-oikeuden päätös.
   
 23. JimProfit

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2003
  Viestejä:
  957
 24. Antwerp

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 564
  Uskon yhä tähän hankkeeseen. Olen valmis sijoittamaan.
   
 25. TuuSaR

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2000
  Viestejä:
  3 597
  http://yle.fi/uutiset/3-9390752

  "Salpausselän syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä Matti Torkkel on tehnyt maanantaina syyttämättäjättämispäätöksen, jossa todetaan, ettei ole todennäköisiä syitä epäillä Lulu Rannetta virkasalaisuuden tai virkavelvollisuuden rikkomisesta.

  Hämeenlinnan kaupunki jätti Ranteesta tutkintapyynnön poliisille toukokuun alussa. Tutkintapyyntö perustui muun muassa epäilyihin, että Ranne olisi paljastanut salassa pidettäviä tietoja kaupunginhallituksen kokouksesta Sunny Car Center -hankkeen rahoitusjärjestelyistä. Syyttäjän mukaan tästä ei ole näyttöä."
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti