Sukupuolen "korjaaminen" kiellettävä lailla

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Endemon, 18.11.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
  Voisitko kertoa enemmän näistä selvistä eroavaisuuksista.

  Olen samaa mieltä.
   
 2. Inkvisiittori

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  4 269
  Nehän on turhia. Vai meinaatko, että joku runkkari antaa sukupuolielimensä leikeltäväksi vain päästäkseen naisten osastolle? Kertoo enemmän kuin tarpeeksi sinusta :F
   
 3. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 266
  Kertoo enemmän sinusta kun laitat sanoja minun suuhun. En ole tuollaista missään väittänyt. Koitappa yrittää käyttäytyä.

  Sinun logiikalla naisten ja miesten osastoja ei tarvita, koska kuka vain voi todeta olevansa mies tai nainen. Täten jaottelu miesten ja naisten osastoihin on turhaa touhua. Vai yritätkö nyt sanoa, että sukupuoli on sidottu ulkoisiin sukuelimiin ja niiden perusteella tehdään jaottelu ja jos mies leikkaa peniksen irti on hän sinun mukaan oikeutettu menemään naisten osastolle saunomaan?
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2017
 4. Источник

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2014
  Viestejä:
  1 016
  Sukupuolenvaihtoleikkaukset ovat kyllä mielenkiintoinen dilemma. Lähtökohtaisesti jokainen saa päättää kehostaan ja omilla rahoillaan muokata sitä, kunhan veronmaksajien rahoja ei kuluteta. Varsinainen kysymys on se, mikä on transsukupuolisuus? Onko se korjattavissa ensiksi psyykkisesti esimerkiksi hyväksymällä oma vartalo, jos ei niin aiheuttaako lähtötilanne sitä että alkaa päässä viiraamaan niin paljon että näennäinen leikkaus auttaisi kokemaan olonsa normaaliksi ja niin että päässä viiraisi vähemmän. Näihin kysymyksiin jos löytyisi selkeä vastaus niim osattaisiin tehdä päätöksiä. Oma mielipiteeni on se että transut tuntuu olevan niin sekaisin ollessaan väärässä kehossa ettei voi tehdä muuta kuin silpoa heitä, jotta kokisivat olonsa vähän paremmaksi, sikäli hyväksyn leikkaukset ja hormonihoidot. Toivoisin vaan selkeämpiä tutkimustietoja.

  Mitä tulee sukupuolenvaihtoleikkauksiin niin se on paskapuhetta että miehelle pystyttäisiin tekemään pillu, jolla kokea orgasmeja tai että menisi ns. aidosta. Mies menettää orgasmikykynsä ja seksuaaliset halut silloin kun pallit leikataan pois eikä sitä korjata millään. Oikean naisen pillu on ylivertainen vielä pitlään verrattuna lääkärien purkkavirityksiin koska: 1) klitoriksessa on jumalattomasti enemmän tuntoherkkyyttä verrattuna terskaan 2) Pillussa on soluja jotka luovat pillun märäksi, niistä erottaa oikean pillun keonotekoisesta, josta puuttuu nämä solut 3) Puhumattakaan g-pisteestä ja vaginaorgasmeista jotka ovat varsim vähän tutkittuja nykylääketoeteessä. Siksi sukupuolen"korjaus" leikkaus on vaan hätäinen purkkaviritelmä joka parhaimmillaan "menettelee"
   
 5. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 266
  Itse näkisin, että termi "sukupuolenvaihdoskeikkaus" on täysin absurdi ja harhaanjohtava, koska mikään määrä leikkelyä ei muuta yksilön sukupuolta. Pitäisikin puhua kauneusleikkauksista tai vain leikkauksista.
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2017
 6. Jiitutkija

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2014
  Viestejä:
  68
  Sulle saattaa tulla yllätys jos aiot mennä kuntosalille, uimahalliin tai kylpylään Saksa- Itävalta - BeNeLux -alueella. Monessakaan noista ei ole erikseen naisten ja miesten pukuhuoneita. Tuolla asuu Suomeen nähden moninkertainen määrä ihmisiä joille nyt on ihan yksi ja sama miten kukin itsensä tuntee, eikä keinotekoista kulttuuriin sidottua moraalikäsitystä jostain pukuhuoneen "oikeutuksista" edes ajatella kuten kuten sinä rajoittuneena asian näet.

  Huomaatko, yrität perusetella luonnon määräämiä asioita jollain epäolennaisilla pukuhuonevertauksilla? Oletko ajatellut, että sukupuolen määritelmässä voidaan lääketieteellisestikin katsoa esimerkiksi hormonitasoja pelkän genomin sijaan?
   
 7. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 266
  Eli koska 0.0001% maailman pukuhuoneista on sekapukuhuoneita, tämä jotenkin on se luonnollisin ja tavoitelluin päämäärä ja miksi se on vähemmän "keinotekoinen" kuin huomattavan enemmistön toimintamallit?
  Jos nyt kuitenkin luet vielä viestit uudelleen niin Inkivisiittori oli se joka yhdisti sukuelinten leikkelyn yhtenä pääsyvaatimuksena naisosastolle pääsystä.
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2017
 8. innos

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2001
  Viestejä:
  3 168
  Kyllä joku pitää voida haastaa oikeuteen, jos ex-naisena alkaa juoda alkoholia miesten suositusten mukaan.

  "Suuria annoksia kerralla juovilla on suurentunut riski kuolla sydänkohtaukseen ja aivohalvaukseen sekä normaalia enemmän masennusoireita. Suuri kerta-annos on miehellä kuusi ravintola-annosta ja naisella neljä."
   
 9. Ertzie

  Rekisteröitynyt:
  30.08.2003
  Viestejä:
  688
  Voitko tarkentaa tuota "monessakaan" osuutta? En itse ole vielä pahemmin törmännyt Saksassa unisex-juttuihin. Tosin en ole pariin vuoteen käynyt.
   
 10. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  853
  Nämä sinun vaihtoehtosi ovat triviaaleja.

  Jos kehitysvammainen mies on määritelty terveydenhuoltpjäfjestelmässä virheellisesti naiseksi, hän saa tietenkin ottaa silarit (kuten kuka tahansa Markku tai Jorma) mutta ei ole silti nainen. Ei terveydenhuollon virhe tee epätodesta totta.

  Miksi sukupuoli on ollut määrittelemätön? Onko kromosomivirhe? On mahdollista että ihminen ei ole kehitysvamman vuoksi kumpaakaan sukupuolta, joten silloin hänellä ei ole sukupuolta. Ikävää tosiaan, kuten kehitysvammat yleensä ovat, vaikka kehitysvammaiset ovat usein upeita ja positiivisia ihmisiä.

  Jos sukupuoli on määrittelemätön, koska vanhemmat antavat lapsen itse määritellä kun osaa, ottaisin lapsen huostaan (jos olisin sosiaaliviranomainen) ja kertoisin hänelle hänen sukupuolensa.
   
 11. Inkvisiittori

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  4 269
  En ollut. Vaan sinä kuvittelit, että on ihan normaalia epäillä ihmisten antavan sukuelimensä silvottaviksi vain, jotta pääsisi näkemään vastakkaista sukupuolta alasti jossain pukuhuoneessa. Jyrkkä käännös tapahtui siinä vaiheessa, kun totesin ettei tälläisiä ihmisiä ole ihan hirveästi alkuperäisen väitteen esittäjän lisäksi. Yhteistä teille kaikille vastustajille tuntuu olevan loogisen ajattelun puute ja täysin järjettömät rinnastukset. Ensin vastustetaan leikkausta vaativaa sukupuolenvaihdosta ja seuraavassa väitteessä sitä saakin jo vaihtaa fiilispohjalta viiden minuutin välein. Epätoivoista trollausta, kun faktat sotii vastaan.
   
 12. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Vakaumuksellisille heteromiehille nämä jutut tuntuvat olevan kaikkein vaikein pala purtavaksi. En näe käytännössä koskaan naisia tai epätyypillisiä 16-65v miehiä vollottamassa tästä aiheesta.

  Mä itse tunnustan olleeni joskus kymmenen vuotta sitten vielä reisitaskuhousuissa tallaava oikeistokonservatiivinen persujenkannattaja. Ilman riittävää tieto- ja kokemuspohjaa on helppo tukeutua yksinkertaiisin arkkityyppeihin. Nykyään vituttaa ja hävettää että tuhlasin parhaat vuoteni diilaamalla kotirunkkareiden ja muiden luusereiden kanssa.
   
 13. Takapajuinen

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2017
  Viestejä:
  5
  Joskus 9Gagissa joku teki vastaavasta aiheesta hyvän vertauksen. Miksi pitäisi lähteä odottamaan että transsukupuolinen kertoo oma-aloitteisesti millaisten elinten kanssa on syntyny jos ei psykopaatiltakaan voi lähteä odottamaan että se suoraan tulee sanomaan "moi, olen psyko ja haluun vaan hyväksikäyttää sua". Yleensä hyväksikäyttäjä on psyko mutta niitä on olemassa ihan sukupuoleen, identiteettiin, seksuaalisuuteen tai muuhun taustaan kattomatta. Niitä myös ollut olemassa ennen kuin mitään transsukupuolisuutta edes tunnettiin. Kyllä niitä hyväksikäyttäjiä löytyy ihan "perinteistenkin" miesten ja naisten joukosta, niitä voi tulla vastaan ihan missä tahansa eikä ne ainakaan keskustelupalstoja trollaamasta hetkessä häviä. Jos trolli nyt niin tiettyjä genitaaleja kaipaa niin mikset mene seuranhakupalstalle vonkaamaan? ;-)
   
 14. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
  Asiahan paljastuu joka tapauksessa sosiaalisen kanssakäymisen eskaloituessa fyysiseksi, mikäli varustus pellin alla ei vastaakaan naamaa tai genitaalit on luotu kirurgisesti.

  Herää kysymys, miksi ihmeessä sukupuolenkorjausoperaation läpikäynyt transseksuaali piilottelisi operaatiotaan. En nyt mistään lainsäädännön tarpeellisuudesta tiedä, mutta itse ainakin haluan ajatella, etteivät transsukupuoliset ole petollisia kuin psykopaatit. Tuo on huono vertauskuva.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2017
 15. Rontto

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2004
  Viestejä:
  1 733
  Tässä sukupuolenkorjaus asiassa plastiikkagirurgit ovat saaneet myytyä oman ratkaisunsa paljon tehokkaamin kuin kallonkutistaja vaikka ajatusmaailman korjaaminen olisi huomattavasti terveellisempi vaihtoehto kuin leikkaus.
  Leikkaus tietysti monelle helpompi vaihtoehto kun sillä saa kerrasta näkyvää tulosta aikaan verrattuna pitkään ja hitaaseen terapiointiin.
   
 16. pagi

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  1 241
  Jos otetaan mukaan kaikki muut ulkopuolisten silmissä turhilta näyttävät leikkaukset, kuten ihmis-Kenit, niin kuinka suuren osuuden arvioisit transsukupuolisten muodostavan näistä?
   
 17. kankiKeijo

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2013
  Viestejä:
  133
  Aivan sama mitä mitä rutkutatte, mutta ei sukupuolta pysty oikeasti vaihtamaan. Se on biologinen fakta jota vastaan on turha taistella. Se että silvotaan sukuelimet ja syödään hormooneja ei muuta kenenkään sukupuolta.
   
 18. Jiitutkija

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2014
  Viestejä:
  68
  Ei kai kenenkään sukupuolta olla muuttamassa vaan korjaamassa oikeaksi, vaikka laittamalla silikontissit.

  Sukupuolen määrittäminen ei ole aivan niin yksinkertaista kuin ajatellaan. Ulkoisesti nainen ja naiseksi kasvatettu saattaa ollakin geneettisesti mies. Myös miehelle voi kasvaa täysin toimivat- joskin lisääntymiskyvyttömät- naisen sukupuolielimet. Vastaavasti genoiltaan nainen voi muistuttaa hyvin paljon miestä.

  Rajatapausten määrittäminen ja "mielisairaaksi tuomitseminen" olisi melko haastavaa jos ne pitää erotella oikeasti luonnon aikaansaamasta hormonitoiminnan aiheuttamista intersukupuolisista.
   
 19. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 496
  Kiitos tästä selvennyksestä. Olikohan varmaan viides kerta tässä ketjussa kun tämä mainitaan.

  Kukaan ei kuitenkaan tämmöistä ole mun mielestä tässä ketjussa väittänyt, niin en oikein ymmärrä minkä takia ihmisillä on niin kova tarve sitä täällä ilmoittaa tasaisin väliajoin.
   
 20. Rontto

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2004
  Viestejä:
  1 733
  En tiedä osuuksista, mutta monissa tapauksissa potilaan luullessa olevansa ihmis-Ken miehen kropassa olisi vika saattaa kuitenkin olla ajatusmaailmassa eikä kropassa.
  Miksi sukupuolenkorjausta tehdessä oletetaan aina kropan olevan väärä ja mielen olevan lukittu tuntemaansa sukupuoleen?
  Eikö ole mahdollista että kroppa on oikeaa sukupuolta mutta pää luulee olevansa väärää?
  Vika olisi siis softassa eikä raudassa, palikat saisi helpommin yhteen sopiviksi muokkaamalla koodia kuin kolvaamalla piirejä.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2017
 21. pagi

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  1 241
  Ihmis-Ken tuskin oikeasti luulee olevansa kyseinen hahmo vaan haluaa lääketieteen ja kirurgian keinoin näyttää mahdollisimman paljon tältä. Siitä huolimatta voi väittää, että kaveri on sekaisin ja oikeampi lääkäri olisi antenniosastolla kuin kirurgisella puolella. En siis tunne kyseistä herrasmiestä eikä minulla ole mitään häntä vastaan, mutta sattui nyt ensimmäisenä esimerkkinä mieleen henkilöistä joille suoritetaan kauneusleikkauksia vaikka ulkopuolisesta tuntuu hullulta. Näitä esimerkkejä on mielestäni useita ja sanotaan, että kauneuskirurgiaan voi jäädä koukkuun.
   
 22. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Kun kompetenssi ei riitä ymmärtämään, mistä keskustellaan, niin lopputulos on nähdyn kaltainen. Tämä on valitettava lieveilmiö tämän päivän ”kaikkea pitää kommentoida, koska internet ja anonymiteetti” -keskustelukulttuurissa; vähän hitaammatkin yksilöt pääsevät ääneen, vaikka sanottavaa ei ole asiaan liittyen.

  Edelleenkään ei ole tullut ainuttakaan perusteltua mielipidettä siitä, miksi sukupuolenkorjausleikkaukset pitäisi kieltää tai vähintäänkin hoitaa omalla rahalla. Huonoja perusteluja on yritetty heitellä, mutta yhdistävä tekijä joka ikinen kerta on se, että niissä rakennellaan mitä ihmeellisimpiä olkiukkoja ja jauhetaan semantiikkaa aiheen sivusta.
   
 23. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 496
  Oon aika varma että moni keskustelija ei edes vilkaise otsikkoa ennen kuin alkaa uhriutumaan siitä kun mielisairaat ja harhaiset transut ja fasistifeministit heitä niin sortaa.
   
 24. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  853
  Juuri ketään eivät ihmisen itselleen tekemät kauneusleikkaukset haittaa, joten jos tasan tuon otsikon mukaisessa pysytään, niin voisi jo aiheen lukottaa.

  Omalla rahalla tietenkin sukuelimen operaatiot, kuten kaikki muutkin kauneusleikkaukset, siis lähtökohtaisesti, on minun kantani. Ihan selkeä peruste miksi omalla rahalla on siinä, että se että et tykkää isosta nenästäsi ei eroa millään tavalla siitä että et tykkää jalkovälin kilkuttimistasi. Kummassakin tapauksessa muutetaan ulkoisia tunnusmerkkejä (myös hormonihoidoissa ja karvanpoistoissa ja puheterapiassa), ei yhtään mitään muuta. Et ole tyytyväinen itseesi - kaikki tiivistyy siihen. Toiselle syntyjään saatu iso nenä voi koitua koko maailman kaatavaksi psykologiseksi haittatekijäksi, toiselle kivekset.

  Voitte ummet ja lammet selittää siitä kuinka on halvempi hoitaa mielenterveyspotilasta tekemällä muutoksia sukuelimiin kuin hoitamalla pääkoppaa, mutta sama pätee myös isoon nenään. Joten joko kaikki omalla rahalla tai kaikki julkisilla.
   
 25. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 496
  Eli meillä on ihan selkeä tiedeyhteisön hyväksymä tautiluokitus ja melko kattavaa tutkimustietoa että on transseksuaalisuuteen altistavia fysiologisia tekijöitä, mutta sä nyt haluat jostain syystä luokitella sen samaan kategoriaan kuin lähinnä yhteiskunnallisista ja sosiaalisista tekijöistä muodostuvat halut muokata kroppaa?

  En oikein vieläkään ymmärrä mikä sun perustelu oikein on. Kai ymmärrät että ihmisen halu näyttää tietyltä, muuttuu aikojen saatossa? Se että joku haluaa isomman kyrvän, tuskin johtuu siitä että ihmisellä on joku poikkeavuus aivoissa.

  Jos meidän yhteiskunta olisi kehittynyt niin että pienet kyrvän olisi suosiossa, niin ne samat ihmiset jotka haluais nyt ison kyrvän, haluaiskin sen pienen. Ulkoisten tekijöiden vaikutus on melko helppo näyttää toteen tissit, nenä ym. leikkauksissa, transseksuaalisuuden voidaan taas nykytiedon valossa todeta olevan ainakin suureksi osaksi ulkoisista vaikuttimista irrallaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti