Suhinaa/särinää tietokoneen kaiuttimista

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Thounii, 12.12.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Thounii

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2018
  Viestejä:
  1
  Mukavaa joulukuuta sinä joka olet tänne eksynyt!

  Mulla ois seuraavanlainen ongelma käsillä; tietokoneen kaiuttimista kuuluu jatkuvasti suhinaa/särinää. Vaikka tietokoneella ei varsinaisesti tee mitään, taustalla on silti kokoajan tätä häiriötä.

  Kyseessä JBL:n LSR305-kaiutinpari. Liitettynä on myöskin JBL:n LSR310-subbari, mutta tämä vaikuttaisi toimivan ihan normaalisti. Subbari ja monitorit on kytkettynä Focusriten Scarlett 2i2 -äänikorttiin, joka on puolestaan liitetty tietokoneeseen USBilla.

  Videoita katsellessa tai nettiä selaillessa särinä ei ole liian vakavaa (vaikkakin todellakin helposti huomattavissa), mutta heti esim. peliä avatessa surina muuttuu huomattavasti kovaäänisemmäksi. Eli aina kun teen jotain tietokonetta rasittavaa, häiriöt vahvistuvat. Silloin häiriö-äänet ovat jo niin kovia että äänimaailmasta ei enää voi nauttia vaan siirtyy suosiolla käyttämään kuulokkeita.

  Epäilen että vika lienee tietokoneessa, sillä kun liitin äänikortin läppäriin kaikki särinä loppui ja kaiuttimet toimivat normaalisti. Haluaisinkin tässä kysellä että onko tähän jotain helppoa tapaa korjata tilanne, en mielelläni lähtisi ostamaan tietokoneeseen uusia komponentteja turhaan.

  Kiitän kaikesta avusta mitä teillä on antaa!
   
 2. jounika

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2009
  Viestejä:
  4 740
  Maalenkki. Muistaakseni nuo JBL:tkin on maadoitettu- Tietokoneen poweri aiheuttaa häiriöitä ja osa häiriövirroista kiertää signaalijohdon vaipan ja kaiuttimen kautta suojamaahan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti