Subwooferin hankinta?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Notapod, 11.04.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. JaySon

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2015
  Viestejä:
  220
  Kiitos @Nakuli , luulin että tämä olisi jokin itsestäänselvä kysymys jota en vaan ole ymmärtänyt mutta nyt kun vastasit niin tuossa on pointtia. Etenkin kun vahvarista on laitettu kaikki alle 100Hz suoraan subille niin vaikea sanoa uiko korostus myös subi-kanavaa pitkin. Toivottavasti ei.

  Mistähän hitosta tietäisi mihin taajuuksiin tuo bassonsäätö vaikuttaa? Koska midbassoa toki vois tulla hieman enemmän itse pääkajareista. No säätämiseks taitaa aina nämä mennä :D

  Mutta sit vielä asiaan, mille taajuudelle tämän käppyrän mukaan kandeisi subi crossover Hz asettaa? Väli lienee 70-100Hz mutta miten juuri SINÄ laittaisit ja miksi? :)
  http://aijaa.com/WDuNOz
   
 2. Nakuli

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2006
  Viestejä:
  527
  @JaySon Mikä vahvistin ja kaiuttimet sinulla on (merkki ja malli)?
  Omassa setissä crossover on asetettu kaiuttimien mukaan niin alas, kuin toistoa vaimentumattomana riittää. Käytännössä musiikilla kaiuttimet "large", crossover on 40Hz ja subi päällä LFE+main. Leffoilla kaiuttimet "small", crossover 60Hz, LFE crossover 120Hz ja subi LFE+main.

  Edit. Sony SS-CS3 alkaa toisto tippua ~70Hz alapuolella tuon käppyrän mukaan, joten siinä voisi olla hyvä crossover paikka.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2017
 3. JaySon

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2015
  Viestejä:
  220
  Hei @Nakuli , Itsellä vahvarina on siis tällainen Sonyn STR-DH550, linkki: https://www.sony.fi/electronics/av-viritinvahvistimet/str-dh550#product_details_default sekä pääkaiuttimina tuon linkin takaa löytyvät SS-CS3, keskiääninä SS-CS8 ja surroundeina jotkin pienemmät mallit, ei kuitenkaan nuo bookshelf-versiot http://www.avsforum.com/forum/286-l...ony-core-series-high-resolution-speakers.html Eli aika valmispakettimeininkiä, noilla siis kaverina tuo Klipschin subbari. Saako noista osviittaa? Tuo aiempaan viestiin linkitetty käppyrä on jokin suht luotettava tulos pääkaiuttimien äänestä.

  Mitä tarkoittaa LFE ja LFE+main? Itsellä tuossa on vahvarissa taitaa olla vain merkattuna 2x sub out, lfe:stä en tiedä ellei se toimi jotenkin automaagisesti :D

  Tällä hetkellä kaikki matsku kaiuttimet pienenä ja crossover 80 Hz.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2017
 4. Nakuli

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2006
  Viestejä:
  527
  LFE (low frequency effects) on monikanavaäänessä oleva bassolle omistettu kanava. Maininta LFE+Main asetus tarkoittaa, että LFE-äänten lisäksi myös pääkaiuttimille menevät matalat taajuudet toistetaan subbarilla. Asetuksen tarkoitus on antaa mahdollisuus rajoittaa subbarin käyttö ainoastaan efektikanava käyttöön (lähinnä leffoille). Edellä mainittua asetusta ei välttämättä löydy halvimmista av-vahvistimista.
  Kyllä tuo sinun asettama 80Hz on varmasti ihan hyvä. Testaamalla se selviää. Luotat vain omiin korviisi ;)
   
 5. JaySon

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2015
  Viestejä:
  220
  Thanks @Nakuli ! Hyvä etenen siis tällä linjalla. Vielä kun antimode saapuu niin pääsen tarkemmin ihmettelemään.

  Ai niin! Pari kysymystä vielä :D Kannattaako tietokoneella suoraan leikata esim alle 20Hz bassot pois kun sen alle ei subi enää varmuudella toista? Säästääkö tämä tehoreservejä "oikealle taajuusalueelle" tai selkeyttää sointia?

  Toinen vielä tärkeämpi juttu. Olin huomaavani että bassontoisto parani heti kun vahvarista säädin pääkajareiden sijaintia 5cm taaksepäin. Onko näin että tuolloin on käynyt niin että basson ja pääkaiuttimien aallot mätsää paremmin yhteen? Kuinka pieni / iso siirtymä kaiuttimien sijainnissa voi olla mahdollinen että se vaikuttaa sointiin? Puhutaanko senteistä vai metristä/metreistä ennenkuin tavallaan ääni alkaa mahdollisesti huonontumaan uudestaan? Olipa huonosti selitetty mutta perusajatus siis että kuinka pienet / suuret liikkeet minimissään/maksimissaan voivat vaikuttaa kokonaissointiin?
   
 6. Nakuli

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2006
  Viestejä:
  527
  Bassojen leikkausta voi toki koittaa. Teoriassahan asia on juuri niin, että teho ja sointi paranee, mutta toisaalta alta 20Hz äänet ovat juuri niitä mitkä saavat leffoissa fyysisiä tuntemuksia aikaan.
  Pääkajareiden siirto on todennäköisesti parantanut niiden sointia enemmä kuin "aaltojen yhteensopivuutta", ehkäpä sinulla on osunut pääkaiuttimien seisovat aallot juuri kuuntelupaikalle ja nyt pienen siirron jälkeen paikka on siirtynyt tai sitten pääkaiuttumet saavat lisää pontta seinien läheisyydestä. Aaltojen yhteensopivuutta kannattaa yrittää säätää subbarista vaiheenkääntönamiskalla, jos siitä sellainen löytyy.
  Hyvinkin pienet liikkeet voivat muuttaa sointia paljonkin ja monista eri syistä. Koita, kuuntele, luota omaan korvaan ja makuun. Siitä hifissä on paljolti kysymys :D
   
 7. JaySon

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2015
  Viestejä:
  220
  Tosiaan fyysisesti en siirtänyt kaiuttimia vaan säädin niiden etäisyyttä vahvistimesta sen 5cm, eli mahdollista lienee että tuokin sitten on vaikuttanut juuri tuohon "aaltojen yhteensopivuuteen". Subbari on tällä hetkell toisaitseksi ainoalla paikallaan mihin se suht fiksusti menee eli pitää siis etukaiuttimien sijainilla (fyysisellä ja vahvarin kautta) pelata. :) Mukavaa puuhaahan tämä on!

  Aiemmin ääni parani huomattavasti kun käänsin pääkaiuttimia aivan aavistuksen auki niin etteivät ole suoraan kuuntelpisteeseen kohdistettuina. Esim Jarren Oxygen part 2 "avautui" aivan huolella paremmaksi. On tuossa vielä puuhaa subbarin sovittamisessa tuohon mutta ilon kautta mennään! :D
   
 8. EeTee80

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2015
  Viestejä:
  104
  Nyt pari päivää tuon Arendalin Sub 1 omistaneena voin todeta että olipa hyvä etten ottanut sitä pykälää isompaa 1.5 mallia. Täytyi tuokin kalibroida antimodella miltei minimi levelillä, oli jonkun kymmenen sweeppiä tehnyt niin arvelin tarkastella mikä syynä, vissiin mikrofoni yliohjautuu joten kalibrointi alkoi aina alusta.

  Kun ei ole referenssiä niin soundista en osaa sanoa muuta kun että tarkinta toistoa mitä olen itse kuullut. Täytyy vielä varmaan ajaa kalibrointi uusiksi, en ihan 100% tyytyväinen ole integraatioon, tahtoo vielä paikantua. Tuli siinä testi sweeppien lomassa säädeltyä subin volumea, ehkä jos sen laittaa valmiiksi niin tulee vielä hieman parempi tulos. Tosin oma huone on sen verran pieni, reilut 4 metriä kantiinsa, että sekin asettaa rajansa. Nätisti kyllä taajuuskaista ihan korvalla on kyllä tasainen. Kivaa säätämistä luvassa siis :) Onhan se ihan mielettömän hieno kaiutin joka tapauksessa.
   
 9. juusmaka

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2011
  Viestejä:
  61
  Käytetty subwoofer tuli hommattua etukaiuttimen lisäksi ja rupesin kaapelointia ihmettelemään. Vahvistimessa on 1x rca pre out subwooferille ja subwooferissa on 2x rca input. Laitanko vain y-haarottimella vahvistimelta tulevan vai kuinka? Vahvistin on pioneerin vsx-520-k ja subwoofer audio pro b1.36.
   
  Viimeksi muokattu: 11.12.2017
 10. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  Laita y-haaroitin.
   
 11. bb12

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 418
  Heitelkääs pieniä supia kehiin, Elac 2030, kef q400 näitä alle 500e laatikoita.
   
 12. Fishermanni

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2017
  Viestejä:
  3
  Itselläni on nyt reilun puolen vuoden ajan ollut Elacin 2050 subbari. Henkilökohtaisena näkemykseni on, ettei parempaa uutta subia noin tonnin hintaluokassa löydy, vaikka etsisi koirien ja kissojen kera. Sitäpaitsi tämähän voitti selkeästi Hifimaailman testinkin tänä syksynä.
  Tässä 2050:ssa on upea viimeistely ja subi on voimavaroihinsa nähden kompakti. Tässä paketissa on 500watin pääte ja kirsikkana kakun päällä subbarin kaikki säädöt voidaan tehdä älypuhelimen sovelluksella kuuntelupaikalta poistumatta. Sisäänrakennetun huonekorjaimen ansiosta subi integroituu täydellisen hyvin ja menee myös riittävän alas (19 herziin)
  Näitä ominaisuuksia ei ole minkään muun valmistajan tuotteissa.
  Niinpä en voi ymmärtää heitä jotka tälläkin palstalla aina hehkuttavat kaiken maailman Ztz, Svs tai jopa Audiopro vehkeitä. Mielestäni ne eivät yllä lähellekään Elaccia kun arvioidaan kokonaisuutta. Audioprota ei saisi edes subbariksi kutsua.
  Summa summarum: Osta Elac eikä tarvitse katua jälkeenpäin.

  Tuo Elacin 2050 maksaa nyt Audiokaupassa ja Verkkokaupassa 1129 euroa. Siinä on reilu satanen alennusta listahintaan.
  Laadullisesti se varmasti pesee minkä tahansa vastaavan hintaisen subin ja usea kalliimpikin on huonompi.
  Siis osta kerralla kunnollinen. Myös Elacin isommat mallit 2070 ja 2090 ovat hyviä

  Elacin isommat mallit 2070 ja 2090 ovat myös hyviä.
  Kaikki kolme eli 2050, 2070 ja 2090 ovat suljettuja. 2050:ssa on yksi alaspäin suunnattu 12 tuumainen, 2070 kaksi 10 tuumaista ja 2090:ssa kaksi 12 tuumaista elementtiä.
  Lue myös AudioVideon testi 2050 ja 2070 malleista. Kovasti kehuivat niitä

  Halvemmassa päässä Elacilla on tarjolla S10 eq ja S 12 eq mallit, jotka ovat myös hyviä. Ne ovat Aasiassa valmistettuja, kun nuo kalliimmat ovat alusta loppuun saksalaista valmistetta.
  AudioVideo on testannut noita halvempiakin.

  Vielä se, että jopa noissa halvemmissakin Elacin subeissa on sama erinomainen kaukosäätö kuin kalliimmissa ja huonekorjainkin löytyy. Yksistään nuo ominaisuudet ovat sellaisia, että valinnan pitäisi olla helppo. Muilta merkeiltä kun vastaavaa ei löydy ainakaan inhimilliseen hintaan.
  Tulipa useampia postauksia, mutta tyytyväisen on helppoa kehua tuotetta.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 31.12.2017
 13. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  No en kyllä allekirjoita suurinta osaa ylläolevista aivopieruista (paitsi että S12EQ on hintaisekseen hyvä tuote, ei tarvitse Anti-modea / XT32:sta erikseen ). sry.
   
  Viimeksi muokattu: 31.12.2017
 14. Fishermanni

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2017
  Viestejä:
  3
  Vai aivopieruista!
  En minäkään arvosta sinun mielipiteitäsi näistä asioista, joten parempi kun pidät ne omana tietonasi. Sitäpaitsi sehän ei ole minun vikani, jos sinulla ei ole varaa ostaa kunnon laitteita, vaan joudut hankkimaan aina halvinta mitä löytyy ja senkin käytettynä sekä osamaksulla.
   
 15. Fishermanni

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2017
  Viestejä:
  3
  • 3.2: Keskustele asioista, älä toisista käyttäjistä.
  Vai alat sinä hyppimään silmille, hahhah.
  Kuules poika, olen itse syntynyt vuonna 1961, olen vakituisessa työsuhteessa insinöörinä isolla työnantajalla ja talouteni on muutenkin kunnossa sekä kaikki tarpeelliset hankinnat ovat tehtyinä. Voin rahatilanteeni vuoksi ostaa hyvinkin kalliita laitteita jos vain haluan, eivätkä naapurit estä kuuntelua koska asun isolla tontilla olevassa muutaman vuoden ikäisessä omakotitalossa. Ainoat rajoittavat tekijät ovatkin käytännössä vaimo ja oma suhteellisuudentajuni. Harrastan monia asioita, joista osa on minulle paljonkin musiikin kuuntelua ja elokuvien katselemista tärkeämpiä. Ensimmäistäkään harrastusvälinettä tai av laitetta en koskaan ole ostanut käytettynä tai osamaksulla.
  Siksipä minua ihmetyttää että joku kaltaisesi ilmeisesti alle 30 vuotias aloittelija alkaa hyppimään silmille. En viitsi enempää kommentoida, mutta jos olet normaali niin ehkä arvaat mitä sellaisesta ajattelen.
   
 16. Kimbbo85

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2011
  Viestejä:
  7
  Terve sankarit!

  Kaipaisin kokemuksia, mielipiteitä tai mitä vain viisauksia kyseisistä subeista. Tai vaikkapa uusia ehdotuksia.
  Pohjustan sen verran, että tulee about 14-15 neliöiseen huoneeseen, 2kpl KEF Q550:n kaveriksi, pääasiassa elokuvien/sarjojen katseluun, mutta myös hyvin bassovoittoisen konemusiikin kuunteluu.
  Vain alle 500e budjetilla olisi tarkoitus selvitä.

  Ja listaan:

  - Magnat Quantum Sub 6725 A, 399€, uusi
  https://www.hifikulma.fi/epages/hifi...mSub6725A-0001
  + Ulkonäöstä ei hellasäröä

  - KLIPSCH R-12SWI, 399€, uusi
  https://mareks.fi/kaiuttimet/subwoof...aton-subwoofer
  +Langaton

  - Klipsch R-10SWi langaton subwoofer, 299e, Uusi
  https://mareks.fi/valmistajat/valipa...aton-subwoofer
  +Langaton

  - Wharfedale SPC-10, 399€, Uusi
  https://www.kuvajaaani.com/wharfedale-musta-p-953.html
  + Ulkonäöstä ei hellasäröä
   
 17. Palmjc

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Viestejä:
  2 337
  Jos pinka on kunnossa, niin miksi ostit elacin rimpulan? Olisit laittanut oikean subin, kuten paragdim studio sub15 tai JL audio fathomin.
   
 18. Palmjc

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Viestejä:
  2 337
  Klipsch r-112sw olisi ebayn kautta Saksasta kuluineen n.500€
   
 19. Powerplay

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2013
  Viestejä:
  1 973
  XTZ, SVS ovat kummatkin helvetin hyviä merkkejä ihan halvimmista peleistä alkaen. Jopa Audio Prolla on hintaisekseen ihan ok pelejä leffakäyttöön. Tuo Elac on ihan pätevä subbari, mutta monet eivät tuota huonekorjausta subbarissa itsessään edes tarvitse niin mitä siitä maksamaan? Mihin subbareihin olet tuota päässyt vertaamaan?

  ps. Latexii on taatusti nuorempi, mutta veikkaan että tietämys näistä hommista silti ihan eri tasolla...
   
 20. EeTee80

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2015
  Viestejä:
  104
  Elekää nyt poijjat trolliin menkö :)
   
 21. jpkl79

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2013
  Viestejä:
  1 258
  Viimeksi muokattu: 06.01.2018
 22. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  ^ toi olis kyllä aivan saatanan hyvä vehje (Vahvasti olettaisin)
   
 23. näinköon

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  408
  Joo samaa mieltä se on tuleva subi! tänne
   
 24. Pace

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  556
  Lisäksi kannattaa huomioida, että vahvistimen takalevyn mukaan kelpuuttaa vain 120V/60hz sisään... tosin ottaen huomioon, että näyttäisi ruuvisijaintien ja sisäkuvien perusteella olevan samat päätemoduulit kuin arendaleissa (arendalissa vain 2 moduulia viereikkäin kun tässä päällekkäin) niin voi olla että hyväksyy 230V joko suoraan tai jollain pikkumodauksella, varsinkin kun sulakekkin näyttää olevan 250V.
   
 25. torniwiki

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2018
  Viestejä:
  1
  Jos tallennetta katsoessa alkaa toisen ohjelman tallennus, katsominen keskeytyy kun laite vaihtaa tallennettavalle kanavalle eikä laite laita kirjanmerkkia automaattisesti. Ilo on suuri jos katsonut vähänkin pidempään ja ainoa da pinoy tv vaihtoehto on 16x "kelaus". Hihat siinä palaa rauhallisemmaltakin kaverilta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti