Subwooferin hankinta?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Notapod, 11.04.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. metalmania

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2017
  Viestejä:
  7
  Kiitos kovasti linkeistä. On varmasti hyvä peli. Uskallatteko itse ostaa käytettyjä vehkeitä?

  Ja miten näette nuo 6,5 tuuman subit, onko leluja vai tuoko lisäarvoa?
   
 2. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  Tottakai niitä uskaltaa ostaa ja on ostettukin. Velodyne on vielä sen verran tunnettu ja iso pulju niin heiltä löytyy myös varaosia jos joku tuolta kärähtää vuosien saatossa. Varmaanhan noi 6,5 tuumaset jotain iloa tuo, mutta isompi aina parempi. (syistä jota tässäkin threadissa puitu xxx -kertaa).

  Tuon kokoisen passokartion omaavia tuotteita tavataan kutsua enemmänkin woofereiksi kun subwoofereiksi. Ei ne oikeasti kovinkaan matalalle toista.
   
 3. Siid

  Rekisteröitynyt:
  12.08.2015
  Viestejä:
  72
  SVS SB-1000 toki myös mahtuu budjettiin (Black ash) ja lähes kooltaan myös 34 x 35 x 35 cm.

  Velodyne L310 x S340 x K310 mm.

  ...Mutta molemmat kuitenkin siis niin pieniä, että noi tarvittaessa vaikka integroi tv-tason sisään. 6.5” passot jättäisin itse suosiolta kauppaan.
   
 4. metalmania

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2017
  Viestejä:
  7
  Thank you! Jos vielä saa herroja sen verran vaivata, että onko jotain erityisiä teknisiä speksejä mitä pitää huomioida, kun nimenomaan tulee pelkkään musiikkiin ja nopeatempoiseen sellaiseen? Velipojan subia kun kokeilin, niin oli sen verran hidasta toimintaa, että alkoi mennä puurot ja vellit sekaisin.
   
 5. jounika

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2009
  Viestejä:
  4 741
  Kannattaa muistaa, että pääkaiuttimien bassotoisto ja subin ja pääkaiuttimien toiston sovitus vaikuttaa subin toimivuuteen ja sointiin musiikilla paljon. Se subi toistaa lähinnä sen perustaajuuden, sointiin vaikuttavat perustaajuuden monikerrat sattuu siihen jakotaajuuden ja pääkaiuttimen toistokaistalle. Samoin se +10dB:n tasolle säädetty subi saa toiston pilalle, varsinkin musiikilla, muminapasso.

  Kannattaa koittaa subin kanssa tulpata pääkanavien kaiuttimet, jos ovat refleksit. Usein parantaa vaihekäyttäytymistä jakotaajuudella ja sitä kautta toistoa. Ja melkein voisi sanoa, mitä enemmän kartiopinta-alaa subissa, sitä parempi. Itsellä ollut olohuoneessa 4 15-tuumaista, niillä toistui melkoisen vaivattomasti hieman lujempaakin kuunnellessa, kun ei lähelläkään subin toistokyvyn äärirajoja oltu. Tilaa ne tietenkin hieman vei :) Mutta mahdollisti myös stereona subipään 2-kanava toistossa, jolloin pystyi käyttämään korkeaa jakoa, 1500-200 hertsiä, jolloin sama elementti toisti kriittiset bassotaajuudet ja musiikilla lopputulos oli todella hyvä.
   
  Viimeksi muokattu: 07.10.2017
 6. Yad

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2006
  Viestejä:
  269
  Suljettua kannattaa varmaan katsella jos pelkälle musiikille tulee, on myös kotelot hiukan pienempiä kuin refleksit.
   
 7. metalmania

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2017
  Viestejä:
  7
  Kiitoksia kaikielle neuvoista. Ilmoittelen sitten minkälaiseen ratkaisuun päädyin. Taidanpa panostaa siihen sen verran, että ei parin kk-päästä tee mieli ostaa uutta.
   
 8. metalmania

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2017
  Viestejä:
  7
 9. Remus73

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Viestejä:
  75
  Musiikilla toimii hyvin. Nopeutta löytyy ja potkii kokoisekseen hyvin. Mielestäni yks hintaluokassa parhaimpia pikku subbareita.
   
 10. EBN

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2011
  Viestejä:
  75
  Jenkkifoorumilla kehuttu Emotivan BasX S12 nyt saatavilla myös Suomesta!

  SoundStage Access! totesi Emotiva BasX S12:n olevan loisto-ostos erityisesti, jos pitää pienestä ekstravoimasta alimmilla taajuuksilla. "En tiedä toista samankokoista subbaria, jolla olisi paremmin äänenpainevaroja ja enemmän munaa alimmilla taajuuksilla". AVS Forumin arvostelussa sanotaan BasX S12:n tekevän konstailemattoman hyvän suorituksen. "Juuri sitä, mitä laadukkaalta 12-tuumaiselta subwooferilta voi odottaa. Emotiva BasX S12 ansaitsee kenen vain huomion, joka etsii laadukasta subwooferia niin musiikille kuin elokuvillekin."

  "Emotiva BasX S12 sitten taas murauttaa bassoa tupaan niin, että tuleva jälkikasvu heiluu. Ja hinnalla, jolla DIY-miehen on vaikea rakentaa itse samaan pystyvää subbaria."

  "Sitten seuraavassa hetkessä BasX S12 voi paineistaa huonetta syvyyspommien räjähdyksillä tai valomopojen moottorimurinoilla niin, että munat tuntuvat heiluvan."

  "Meinasi nimittäin päästä aikamoinen perkele suusta kun etsin S12:n rajoja bassopitoisella materiaalilla (Analog Pussyn kappale Hanging Myself Comfortably) ja lähes rikoin kohtalaisen järeät pääkaiuttimet, jotka olin lainannut pikku-ukon huoneesta. Emotivan subbari ei sen sijaan vielä edes kuulostanut tukkoiselta vaan takoi vain minua rintalastastaan kuin pahansisuinen portsari"

  http://audiovideo.fi/testi/emotiva-basx-s12-ja-svs-sb-1000-aktiivisubwooferit-testissa
   
 11. jartar

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2005
  Viestejä:
  313
  Ehkä kannattaisi miettiä ostaako lisäbasson vai subbarin. Se, että tuo potkii kokoisekseen hyvin ei tarkoita, että se subbari olisi. En itse edes miettisi alle 10" pitkäiskuista elementtiä. Sillä saa jo hieman tuntumaa milten subbarin kuuluu soida. Mun subbari meinasi vaihtua vähintään 12" elementillä olevaan, mutta loppukäteen päädyin Elac 2050 malliin. Ei voi usko kuinka paljon painetta saa kahdesta 10" elementistä.

  By the way, veljellä oli peruslaatuinen subbari 8" elementillä. Avopuoliso vihasi sitä kun se tuotti hänen mielestään pelkkää mölinää. Nyt tilalle on isompi 10" pitkäiskuiselle elementillä oleva subbari ja molemmat on tyytyväisiä.
   
  Viimeksi muokattu: 21.10.2017
 12. Remus73

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Viestejä:
  75
  Ei kuulu bw pelkkää mölinää. On oikiasti hyvä basso koko ja hinta huomioiden. Painetta ei tietenkään lähde mutta avustaa pikkukajareita tosi hyvin.
   
 13. Bahamies

  Rekisteröitynyt:
  29.11.2013
  Viestejä:
  460
  Ei sitä ihan noin pitkälle voi yksinkertaistaa. Elementin kartiokoko on vain yksi parametreista, joka vaikuttaa lopulliseen sointiin. Isommalla päästään helpommin parempaan lopputulokseen, mutta se ei tarkoita, että pieni subbari olisi varmasti vain mölisevä. Esimerkiksi Audio Pron B1.36 mölisee taatusti enemmän kuin SLS-8 elementti pienemmässä suljetussa.
   
 14. jartar

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2005
  Viestejä:
  313
  Ei kaikkea voi toki yksinkertaistaa, mutta ei se sitä tosiasiaa poista, että tuo ei ole subbari. Jos lisäbasso riittää, niin asia on erikseen. Nyt oli kuitenkin yksi keskustelun pointeista, ettei tehdä sellaista valintaa, ettei heti ensimmäisenä tarvitse ostaa uutta subbaria tilalle.

  Lisätään nyt vielä, että kaverilla on Amphion Helium 520 kaiuttimet jotka toistaa jo 40 herziin asti. 8" elementillä oleva lisäbasso on noille huono vitsi.
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2017
 15. metalmania

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2017
  Viestejä:
  7
  B&W:n ASW 608 palautettu ja kolme päivää kerkesin sitä testailemaan ilman häiriötekijöitä. Omaan korvaan toi alapäähän jonkun verran lisää, mitä olin hakemassakin. Nopeassa kaahailussa varsinkin tuntui pysyvän hyvin mukana, mitä alkuun epäilin. Vertailupohja vaan itsellä niin pirun heikko, kun ei kuuntelukokemuksia muista juuri lainkaan.

  Omat kajarit tosiaan ovat nuo helium 520:set, niin näettekö että niiden kaveriksi ei sovellu tuollainen 8 tuumainen? Edes hemmetin hyvä sellainen?

  Kiitoksia taas vaivannäöstänne!
   
 16. Bahamies

  Rekisteröitynyt:
  29.11.2013
  Viestejä:
  460
  Se millaisen subbarin kukin ostaa riippuu omista tarpeista. Itse ostin alkuun pienen ja rakensin sitten vähän isomman eli olen samaa mieltä kanssasi, kerralla hyvä niin säästyy rahaa. Otin kantaa pelkästään siihen, että vaikuttaako kartiokoko mainitsemallasi tavalla sointiin ja siitä olin eri mieltä. Pienempi elementti ei tarkoita, että se vain mölisee ja isompi ei tarkoita puhtautta. Isommalla elementillä voidaan saada laadukkaampaa ja kovempaa ääntä aikaan, mutta pelkkä kartiokoko ei tätä ratkaise.

  Kaupallisten subbarien (varsinkin pienien) synti on usein liian pieni koko, joka vääristää yläbasson sointia ja tekee alabassosta hengettömän. Ne ovat niitä pieniä sisustusbassoja, jotka mölisevät, mutta oikeaoppisella huonekorjauksella tuokin saadaan taltutettua aika hyvin. Lukemani perusteella tuo B&W ASW 608 on oikeasti aika hyvä lisäbasso, jolla voidaan tuoda lämpöä Helium 520 parin sointiin. Pienikin subbari tuo kivasti lämpöä sointiin, koska LFE-kanava käy 10dB kuumempana kuin muut. Jos nuo Amphionit on liitetty siis AV-vahvistimeen (tai mihinkään laitteeseen missä on LFE-kanava), niin sointi muuttuu paljon bassovoittoisemmaksi vaikka se ASW 608 ei mikään ihmelaite subbarien mittapuulla ole.

  Ei se subbarin koko tässä ratkaise niin paljon, koska LFE-kanavan käyttöönotto tuo itsessään sen suurimman lisän.

  Suosittelen tutustumaan Audiovideo.fi:n viimeisimpään artikkeliin. Siinä vertailtiin kahta sinulle varmaan hyvää vaihtoehtoa.
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2017
 17. jartar

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2005
  Viestejä:
  313
  Sulla on hyvät pääkaiuttimet ja niiden avuksi pyrität saada hyvän subbarin joka on pieni ja pienellä elementillä. Kun hyvä subbari on yleensä iso ja isolla elementillä, niin toiveesi on mahdoton. Toki kyllä sillä pienellä 8" elementillä saa varmasti jotain apua toistoon, mutta itku pääsee kun kuulet jotan oikeaa subbaria.
  Tottakai elementin laadulla on merkitystä, mutta pieni elementti ei muuta sitä tosiasiaa, että kartiopinta-alaa ei ole tarpeeksi. On mulla ollut itselläni ennen Elacia BK Electronicsin XLS 10" Peerlessin elementillä. Sitä kehtasi sanoa jo subbariksi. Suurin virhe mitä musiikin toistossa voi tehdä on käyttää LFE kanavaa. Musiikissa kun ei ole erillistä LFE kanavaa, jolloin sillä saadaan aikaiseksi vain maksimaalinen loudness efekti ja äänenlaatu heitetään romukoppaan. Kalliiden Amphioiden varaan ei "amis poppiksia" kannata rakentaa...

  Enkä ymmärrä mitä lämpöä subbari tuo toistoon. Sen tarkoitus on tuoda lisää ulottuvuutta ja toistaa ne äänet mitkä jää muuten kuulumatta. Oli aika pysäyttävä kokemus kuulla ensimmäisen kerran Elacilla Adelen Love in the dark. Ennen sitä en ollut edes tajunnut miten alas tuossa biisissä bassot menee ja millä voimalla se iskee jos laitteissa potku riittää....

  Olen epähuomiossa ilmoittanut tätä ennempää sen mun subbarin mallin väärin. Se on siis Elac 2070.
   
  Viimeksi muokattu: 26.10.2017
 18. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  8" -tuumaa on 8" -tuumaa.. Vaikka on kuinka helvetin hyvä ja pirusti equtettu niin ei se silti riko fysiikan lakeja ja pärjää isommalle kartiolle. Jos haluaisi alas toistavan 8" -tuumaisen Amphionin kaveriksi niin se pitäisi tehdä itse. Torissa oli vielä esim. Velodynen 10" -tuumainen tarjolla.. sitä kannattaisi (edelleen) harkita.
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2017
 19. Steelheart

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2000
  Viestejä:
  316
 20. Tompa9

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2012
  Viestejä:
  105
  Seuraavanlainen kyssäri: Tällä hetkellä löytyy svs sb12-nsd subbari amphion helium 510 kaverina, mutta tekisi mieli siirtyä refleksiin. Niin mitkä olisi hyviä vaihtoehtoja, joilla saisi leffakäytösä alapäähän pikkaisen enemmän potkua? svs:n pb-2000:sta olen kyllä katsellut, mutta menee hieman turhan tyyriiksi omalle lompakolle. Ja tosiaan antimode kyllä löytyy jo ennestään.
   
 21. latexii

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  2 781
  Tuosta SVS:stä on onneksi helppo päästä eroon, eli sille varmaan löytyy ostaja... Uusi tulokas voisi olla esim. Klipsch r-115SW
   
 22. Tompa9

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2012
  Viestejä:
  105
  Juu tuota Klipsch:n 15" subbaria on tullu kanssa katottua ja ei olis edes pahan hintanen, kun mareksilta näyttää saavan 699e hintaan
   
 23. EeTee80

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2015
  Viestejä:
  104
  Hox kaikille Arendalin vermeistä haaveileville! Hinnat nousee 10.11. Koskee ilmeisesti koko sarjaa, joten jos subista haaveilee niin viikko aikaa ostaa vähän halvemmalla. Itsekin haaveilen, vaan pakko odottaa veronpalautuksia. Hintojen nousu max 10 pinnaa.

  https://www.arendalsound.eu/blogs/news/rare-price-adjustment
   
 24. bb12

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2012
  Viestejä:
  1 415
  SVS SB-1000 vai elac 2030 entäpä joku muu. kef? 80% musaa. esim choruksen pikkupöntöt kaverina tai monitor audio bx2. käytettynä etsin muuten ei alle 400e irtoa. Ja eikös pre out stereovahvarissa riitä liitännöissä?
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2017
 25. sgt.barnes

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2007
  Viestejä:
  351
  täällä oli aikoinaan 2030 mut hyvin äkkiä vaihtui sb2000 een. Eli jos ei ihan pieni huone ole niin SVS. Kajareina oli MA RX2
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti