Subikotelo Peerless 12" xls + Amphion helium2

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja MIL-Tec, 19.07.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. JJTM

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  1 202
  sehän näyttää epäilyttävästi subikotelolle. Hämääkö asento, vai onko elementin reikä hieman enemmän oikeassa laidassa?
   
 2. MIL-Tec

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2002
  Viestejä:
  418
  Keskellä on. Ei kerkiä huomennakaan vielä testaileen kun pitää hommata jostain ne rullat ja maalata sisäosat. :(

  Ehkä sitten loppuviikosta :)
   
 3. MIL-Tec

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2002
  Viestejä:
  418
  Noniin nyt on ensitestit suoritettu, fiilikset on semmoset että kannatti rakentaa. Toimii aika pienelläkin äänenvoimakkuudella. Tähän aikaan yöstä ei viitsi kokeilla isommalla volyymilla. Melko massiivinen kapistushan tuo on, toivottavasti kunnollisella maalauksella saisi edes hieman "hienostuneisuutta" tuohon. Näyttää lähinnä joltain PA kaapilta.

  Semmonen vika tuossa on että kun on noin lähellä nurkkaa niin kuulee ihan selvästi että tuo subi on vasemmalla puolella. Ehkä tuota pitäisi siirtää keskemmäs kämppää, pois nurkasta.
  Refleksiputken viritys on tällähetkellä 19Hz ja kotelon sisätilavuus noin 83 litraa. Vanuja ei pöntössä sisällä vielä ole ja refleksiputki vuotaanee hieman väliseinän välistä vahvistimen kammioon.

  [​IMG]
   
 4. JJTM

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  1 202
  Komeahan siitä tuli. Nurkkasijoitus antanee periaatteessa 9db korostuksen. Sijoituksen puolesta toimii kikka, että laitat subin murisemaan siihen missä normaalisti istut, kävelet itse ympäri huonetta kuuntelemassa missä kuullostaa hyvälle ja lopulta siirrät subin kyseiseen paikkaan.

  Ps. ihan kokovertailun vuoksi pakko laittaa (huonolaatuinen) kuva parin vuoden takaa, jossa vierekkäin leffahuoneen Peerless R.15 + 85l kotelo ja olkkarin XLS12 + passiivisäteilijä 30l kotelossa. Sijoittaminen aavistuksen helpompaa tuolla XLS:llä ;) Äänenpainevarat olivat kummassakin suunnilleen samat, mutta pikkuruinen tuotti sen lisäksi parempilaatuisena.

  KUVA
   
 5. junkmu

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2004
  Viestejä:
  1 257
  Vieläkö panostaisitte trumpettipäihin niin olis täydellisiä koteloita.. puhallusäänet jäis pois..
  :smoke:
   
 6. MIL-Tec

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2002
  Viestejä:
  418
  On tuossa trumpettipäät. Tuon väliseinän tiivistämisen ajattelin hoitaa koriliima-hiekka -mössöllä :D Ja samallahan sitä soosia hieroo tuohon refleksiputken ulkokuoreenkin.

  [​IMG]
   
 7. MIL-Tec

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2002
  Viestejä:
  418
  Tuli tuossa tänään testailtua noita refleksiputkia. Noilla ~19 ja ~22 Hz putkilla ei monessa mp3 jutkutuksessa helposti eroa havaitse. Sitten tuli lähinnä huvin vuoksi testattua tuota toista ääripäätä, 30Hz virityksellä äänenpainetta sai rutkasti lisää, ja tuli jopa 45Hz viritystä testattua. Ei kuulostanut kovin kummoiselta niin :rolleyes:

  [​IMG]

  Näillänäkymin laitan tuon ~19Hz putken, ehkä jos jaksaisi vielä niin testaisi jotain 25Hz putkea leffakäyttöä ajatellen.
  Mielessä oli jopa sellainen että käyttäisi suljetussa kotelossa tuota subikkaa normaalisti, ja tekisi tuollaisen esim 25Hz putken elokuvia varten. Ja refleksiputkeen samanlaiset superlonitollukat mitä etukajareissakin.
  Suositelkaapa tänne jotain hyviä levyjä noiden testailuun. Pitäisi saada säädöt kohdilleen että liitos etukaiuttimiin olisi mahdollisimman saumaton. :)
  Kantapään kautta mennään :D
   
  Viimeksi muokattu: 25.08.2009
 8. JJTM

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2000
  Viestejä:
  1 202
  Leffoista sukellusvene U-96 (Das Boot) on ihan asiallinen testileffa subille...tai yleensäkin melkein mikä tahansa missä on syvyyspommeja. Myös 5th elementissä on monia hyvia kohtia, mm. liekinheittimen testaus.

  Paljon tuolla 19Hz putkella on mitat, kun muistelin, että oma XLS12 21Hz refleksikotelossa vaati 60cm pitkän ja 10cm halkaisijallaan olevan putken. Tilavuutta kotelolla oli sama 85l.

  Käänsinkin kotelon pystyyn (klik), että putki oli helppo saada mahtumaan
   
 9. MIL-Tec

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2002
  Viestejä:
  418
  Tuo on 75mm putkea, eli sisältä 68mm. Pisin putki on 30cm. Kumma kyllä en ole saanut kuulumaan puhallusääniä vaikka kotelon sisältä trumpettipää on irti tällähetkellä. Johtunee varmaan siitä kun tuo kajari on nykyään hieman etäämmällä ja refleksiaukko on seinään päin.

  Pitänee katsastaa tuo Das Boot.
   
 10. MIL-Tec

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2002
  Viestejä:
  418
  Noniin nyt on säädöt kohdillaan, vikana oli mm:

  -Viiveet
  -Tasot
  -Jakotaajuus

  Muille rakentelijoille tiedoksi että kannattaa säätää nuo ENNEN kuin alkaa testailemaan putkia. Käyttöön itselläni meni siis tuo pisin putki. Lisäksi tuolta vahvistimen asetuksista piti muuttaa "bass out --> both" jotta etukaiuttimet toistavat niin alas kuin kykenevät. Jakotaajuuden subille saa säädettyä muualta.

  Hyvin pysyy perässä nopeallakin temmolla ja ääntä lähtee erimalliin mitä aluksi. Lisäksi nakkasin vielä villat tuonne koteloon.
   
 11. MIL-Tec

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2002
  Viestejä:
  418
  Nyt on suuret suunnitelmat toteutuneet:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 12. MIL-Tec

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2002
  Viestejä:
  418
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Vahailen pöntön kuvan mömmöillä kunhan maali on kuivannut muutaman päivän. Vielä pitää lisäksi liimata refleksiputki paikoilleen ja pultata kajari kiinni pohjaan :) Aika tyytyväinen olen lopputulokseen :)
   
 13. MIL-Tec

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2002
  Viestejä:
  418
  Nyt on koko homma kasassa, sen verta tohkeissani kasasin tuota että villat unohtui aluksi pois :D Minusta ne jotenkin rauhoitti tuota sointia. Ei kuulosta yhtä holtittomalta mitä tyhjällä kotelolla. Refleksiputki on nyt liimattu kasaan ja paikoilleen koriliimalla. Case closed.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti