Stubbin ensimmäinen hallitus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja ilkka99, 14.06.2014.

 1. Paplo

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2012
  Viestejä:
  7 305
  No eipä kiinnostanut persuja mennä hallitukseen estämään CO2-pelleilyjä. Mielumin istuivat tukevasti oppositioon huutelemaan tyhmiä :p
   
 2. Aamu

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2014
  Viestejä:
  1 142
  Eipä kannata paljoa sellaisiin joukkoihin mennä kuin mitä kokkarit, demarit sekä kepulit ovat. Jonkinlaista rajaa tutuissa kantsii pitää.
  Vaikka sellaisia joutuisi näkeen.
  Sama kun tahtoisi mennä pesäpallomailajengiin joka hakkaa suomalaisia näyttääkseen ylemmyytensä. Nämä kun ovat juurikin niitä.
   
 3. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  Viimeaikoina palstaa lukeneena on ilmeisesti niin, että ihan kaikki on Kokoomuksen syytä. Kun Texasissa tornado tuhoaa navetan, on syyllinen Katainen. Kun intiassa kuolee norsu, on syynä Alexander Stubbin housut. Yhteinen nimittäjä kaikelle on Kokoomus. Melko voimakas puole, täytyy sanoa :think:

  Jostain syystä kaikki mahdollinen ja mahdoton halutaan laittaa inhokkipuolueen syyksi. Ja jostain syystä se inhokkipoulue on puolue, joka kannattaa verokevennyksiä ja leikkauksia (ja näitä kriitikot itsekin toivovat), mutta ei voi niitä toteuttaa liian alhaisella kannatuksella. Eli kieltämättä hallitusvastuu painaa todella pahasti palstojen analyytikoiden mielestä.
   
 4. jaskajoku2

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2012
  Viestejä:
  1 210
  Jos sinne on jotain rahaa oikeasti annettu, niin se olisi joka tapauksessa kannattanut antaa turpa tukossa. Niistä takuiden vaatimisista jne ei ollut mitään myönteistä vaikutusta. :D
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2014
 5. Crasso

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2012
  Viestejä:
  1 919


  Sulla ei taida olla hajuakaan mikä on hallitus ja mitä se tekee? Jos persut ei mene hallitukseen niin mitä virkaa niillä on? Luistaa vastuusta ja huutaa vastaan kaikkea kun ei itse tarvi päättää? Sitten kytätä jos jokin menee pieleen ja huutaa lisää.  Pesäpalloanalogiasta pisteet. Noin idioottimaisella vertauksella nopeasti kertoo millä kapasiteetillä pelataan .  Ps. Kepu ei ole hallituksessa.
   
 6. TuuSaR

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2000
  Viestejä:
  3 597
 7. 10k

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  1 775
  ^ Jarin piirrokset ovat loistavia. :D
   
 8. Steeltape

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  17 061
  Nyt ei olla köyhiä eikä kipeitä. Rahaa on, millä mällätä:

  IL: Suurlähetystöön 70 000 euron flyygeli: "On tapahtunut menettelytapavirhe"
  Iltalehti kertoi viime perjantaina, että Suomen Moskovan-suurlähetystöön on hankittu lähes 70 000 euron flyygeli.

  Hankinta on herättänyt ihmetystä suurlähetystön henkilökunnan keskuudessa, sillä ulkoministeriö on ollut viime vuodet tiukalla kulukuurilla.

  Nyt on käynyt ilmi, että hankintaa ei kilpailutettu hankintalainsäädännön edellyttämällä tavalla.


  - On tapahtunut menettelytapavirhe, ja sitä on pahoiteltava, Moskovan-suurlähetystön lehdistövirkamies Kari Ahlberg sanoo Iltalehdelle.
  ...
  Lain mukaan kaikista yli 30 000 euron arvoisista tavara- ja palveluhankinnoista on tehtävä ilmoitus Hilma-järjestelmään.

  Flyygelihankinnasta ei kuitenkaan tehty Hilmaan ilmoitusta.

  Menettelynsä vuoksi suurlähetystö sai vain kolme tarjousta, kaksi Moskovasta ja yhden Suomesta.
  ...
  Tarjouspyynnöstä käy ilmi, että flyygeliä on tarkoitus käyttää lähetystössä 2–5 kertaa vuodessa järjestettävien konserttien yhteydessä. Flyygeli soi myös henkilökunnan tilaisuuksissa.  Iltaroska kiinniittää huomionsa lähinnä siihen, että ei olla kilpailutettu oikein. Minua taas vähän enemmän kiinnostaa miksi veronmaksajien rahoilla pitää hankkia suurlähetystöön 70ke piano, jolle on käyttöä jopa 2-5 kertaa vuodessa? Eikö noin vähälle käytölle niitä vieraita voisi viedä jonnekin kuuntelemaan sitä soittoa? Tai vaikka vuokrata se flyygeli niiksi muutamaksi kerraksi jostain?
   
 9. cam70

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  5 778
  Toinen inhokkipuolue on Persut. Heitä nyt ei voi luonnollisestikaan samassa mittakaavassa syyttää hallituksen toilailuista koska heitä ei sinne Kokoomuksen johdolla ja demareiden avustamana suostuttu ottamaan.
   
 10. Nimen käyttäjä

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2014
  Viestejä:
  100
 11. focuscman

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  2 132
  Onhan tää hämmentävää että suomessa on pääministerinä sellainen stubbelo joka syyttelee suomen talouden tilasta aplea. Herranjestas sentään. Mihinkähän se saa suomen taottua tuolla osaamattomuudellaan ja pepsi hymyllään.
   
 12. luiz

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2003
  Viestejä:
  4 598

  Persut olisivat päässeet hallitukseen, jos olisivat halunneet sinne mennä.
   
 13. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 366
  Sinällään itse ymmärrän tuon flyygelin hankinnan, tuo todennäköisesti ilman isompia vahinkoja tulee kestämään lopun suomen ajan tai ainakin muutamankymmentä vuotta ja jos sille löytyy kelpo tila ja käyttöä, niin miksi ei. Käytetään sitä paljon hullumpaankin rahaa paljon enempi.
   
 14. Steeltape

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2009
  Viestejä:
  17 061
  Minä en ymmärrä, miksi pitää laittaa veronmaksajien rahoja parin duunarin vuoden bruttopalkan verran johonkin pianoon, jota tarvitaan pari kertaa vuodessa.
   
 15. cam70

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  5 778
  Niin, jos olisivat luopuneet siitä ainoasta kynnyskysymyksestään, joka sitten on maksanutkin ihan turhaan suomalaisten veroeuroja. Ei ollut hyvä bisnes, ei.

  Toinen vaihtoehto olisi sitten se, että persut olisivat hallituksessa ja Suomen valtiolla vähemmän velkaa. Kuulostaisi ihan hyvältä, mutta kun ei niin ei.
   
 16. luiz

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2003
  Viestejä:
  4 598

  Olisivat päässeet hallitukseen, jos olisivat halunneet mennä.
   
 17. cam70

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  5 778
  Olisivat päässeet hallitukseen, jos Kokoomus ja demarit olisivat luopuneet verovarojen holtittomasta käytöstä:think:

  Olisi ollut persuilta holtitonta käytöstä kääntää täydellisesti äänestäjilleen takkinsa ja lähteä hölmöilemään mukaan. Tutkimukset osoittivat että suurin osa persujen äänestäjistä ymmärsi täysin sen ratkaisun.

  Tuollakin kyselyssä 64% pitää ratkaisua oikeana ja muitakin kuin persujen äänestäjiä varmasti on vastannut 53000 vastaajan joukossa. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288388564653.html

  Eli kyse ei ole ainoastaan "pääsystä" vaan kansan tahdon mukaan toimimisesta.
   
 18. luiz

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2003
  Viestejä:
  4 598
  Valinta oli persujen, ei muiden. Esteeksi koettu kynnyskysymys oli persujen, ei muiden.

  Persut olisivat päässeet hallitukseen, jos olisivat halunneet mennä.
   
 19. Helvetin rasittavaa, kun aina otat saman asian esille. Samaa paskaa jauhettu noin miljoona kertaa. Vaikka kuinka monta kertaa siitä jauhat, niin asia ei muutu faktaksi. Asiasta on turha vääntää, kun sille ei yksinkertaista kyllä/ei vastausta ole. Sinä väität, että persut olisivat voineet joustaa tukipakettiasiassa mennäkseen hallitukseen ja joku toinen on sitä mieltä, että eivät voineet. Vain mielipiteitä suuntaan tai toiseen. Ja cam70 tietenkin taas kerran nielaisi syötin kuten halusitkin.
   
 20. Tyhjäntoimittaja

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  2 221
  Lähtisikö Kokoomus sellaiseen hallitukseen, joka eroaa EU:sta. Entä RKP jos tavoitteena on tehdä Suomesta täysin suomenkielinen. Kristilliset jos Suomesta tehtäisiin täysin ateistinen valtio. Keskusta jos maaseutu lopetettaisiin. Vihreät jos turvapaikanhakijoita ei otettasi ollenkaan.


  Vai väittääkö joku, että noi puolueet olis menemässä innolla hallitukseen, että ne sais äänestää noiden asioiden puolesta?
   

 21. Taisi olla joku muu, joka tällä(kin) kertaa tätä selvää asiaa halusi lähteä jankkaamaan.  Sehän on täysin kiistatonta, että persut itse katsoivat, etteivät voi asiassa joustaa. Siitä voidaan spekuloida paljonko myönnytyksiä persuille olisi mahdollisesti asiassa annettu, mutta tämä ei muuta sitä perusasiaa, että hallitusneuvotteluista pois jättäytyminen oli persujen oma valinta (vrt. esim. vas. & sdp, joille ihan oikeasti näytettiin ovea yhdessä vaiheessa neuvotteluja). Pois jättäytymisen syystäkin vallinnee kiistaton ymmärrys: persujen oma tiukasti noudattama kynnyskysymys.
   
  Viimeksi muokattu: 26.10.2020
 22. luiz

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2003
  Viestejä:
  4 598

  Kysymyksen asettelusi on virheellinen.  Pitäisi kysyä, että asettaisiko joku puolue EU:sta eroamisen, kaksikielisyydestä luopumisen, maaseudun lopettamisen tai turvapaikanhakijoiden totaalikäännytyksen hallitukseen lähtemisen ehdottomaksi edellytykseksi?  Ei tietenkään! Tuollainenhan rajoittaisi aivan turhaan minkä tahansa puolueen toimintamahdollisuuksia ja neuvotteluasemia. Liian tiukka kynnyskysymysten asettelu tekee helposti sen, ettei pian jää muuta vaihtoehtoa kuin jäädä vaalien jälkeen oppositioon.
   
 23. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Aika turha enää vääntää tuosta persujen yli kolmen vuoden takaisesta kynnyskysymyksestä ja siitä, olisivatko he voineet siitä joustaa. Kyllähän he äänestäjilleen niin tiukasti lupasivat, että tukipaketteja ei tule, että vaikea heidän olisi hallitukseen mennä. Silloin vielä oli tiedossa, että sellaisia tulee eteen.

  Sen sijaan jos seuraavissa vaaleissa persut tekevät kynnyskysymyksen siitä, että Suomi ei saa lähteä kategorisesti mihinkään mahdollisesti hallituskauden aikana eteen tukipakettiin, oli tilanne tai sen ehdot mitä tahansa, pitäisin sitä jo aika älyttömänä ehtona ja merkkinä siitä, että hallitukseen ei ole tarkoituskaan mennä.
   
 24. Disss

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2009
  Viestejä:
  859
  Täytyy ihmetellä ymmärtääkö media ja jotkut Muronkin kirjoittajat tämän tahallaan väärin, vai ovatko ihmiset vaan niin tyhmiä.
   
 25. spelimies

  Rekisteröitynyt:
  03.09.2013
  Viestejä:
  515
  Minusta nämä enemmistöhallitukset syö kyllä kaikkien puolueiden uskovuutta.

  Luin netistä jonkun jutun liittyen Ruotsin vaaleihin, että vähemmistöhallitukset edustaa demokratiaa paremmin kun oppositiollakin on jotain virkaa eikä kaikki mene ihan nuijaa kopauttamalla läpi.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti