Soylent (ruoankorvike)

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja vadelma123, 21.07.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Zulu_

    Rekisteröitynyt:
    30.09.2006
    Viestejä:
    5 730
    En tiedä eläimistä, mutta ihminen alkaa aika äkkiä kaivata vaihtelua ruokavalioonsa.
    Voisi kuvitella Soylentin alkavan tulla varsin pian korvista ulos.
     
  2. rdlkz

    Rekisteröitynyt:
    18.09.2013
    Viestejä:
    43
    Tässä ehkä liikaa luullaan, että ideana on lopettaa syöminen kokonaan. Syvimpänä pointtina on kai kuitenkin tehdä syömisestä vapaaehtoista harrastelupuuhaa, eli syöt kun siltä tuntuu, jos ei niin juot litkun.

    Ei taidettu vielä mainita, että Rhinehartin Soylentin lisäksi suomalainen Ambro on myös ensimmäisiä alan toimijoita, erikoisuutena ilmeisesti luomu. Ambronite - Food Simplified Kickstarter kampanjakin on juuri päällä. https://www.indiegogo.com/projects/ambronite-real-food-drinkable-supermeal
     
  3. anidabi

    Rekisteröitynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    3 778
    Joo, ymmärretään kyl että varmaan joskus silti tekee mieli pureskellakkin jotain, mut silti, miten esansoitu litku eroaa blenderilitkusta? Onko kyse nyt vain siitä että se on pakko saada kivassa gainomax tyylisessä paketissa, joten tulee parempi mieli?
     
  4. jjx

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2001
    Viestejä:
    14 148
    1) Ei tarvitse käydä kaupasta hakemassa niitä aineksia (ajansäästö)

    2) Joku on etukäteen miettinyt koostumuksen niin että siitä saa tarvittavat ravintoaineet(*) ja sopivassa suhteessa. Toki saman voi tehdä itse ja blenderin kanssa, mutta sitten joudut näkemään sen vaivan ja todennäköisesti et pysty keksimään yhtä inhimillisen makuista reseptiä jolla samaan pääsee, vaan joudut kierrättämään useita, mistä sitten taas on lisävaivaa.

    Tietenkin asiaa voi sitten viedä pidemmälle ja heittää sinne blenderiin lisäravinteita ymsyms, mutta sehän nyt käytännössä sitten tarkoittaa oman Soylentin kehittämistä. Jollekin kiva harrastus, mutta jonkinmoinen sivupolku jos alkuperäinen tarkoitus oli vähentää sapuskan hankkimiseen, valmistukseen ja syömiseen kuluvaa aikaa.

    (*) Tarkennetaan nyt vielä että en siis itse väitä että Soylentissa olisi kaikki kohdallaan, mutta tuotteen pointti on siinä että joku on miettinyt asiat "just add water" valmiiksi.
     
  5. Tomppa5000 Banned

    Rekisteröitynyt:
    18.10.2005
    Viestejä:
    2 956
    Minäpä kerron.

    On olemassa ihmisryhmä joka on saanut ensimmäisen työpaikan tai ehkä jopa ensimmäisen vuoden insinööriopinnot ovat takana AMK:ssa. Osa taas on taantunut näihin aikoihin pysyvästi. Ympäristö on kerennyt muokkaamaan ihmisestä korvaamattoman, oman pään sisällä. Hermannit kuvittelevat että saavat rahaa/palkkaa siitä kotona koneella runkkailustakin, joten kuvitellaan että "tekemällä itse" menettää tätä "kallista vapaa-aikaa" eli luulevat poloiset menettävänsä jotain.

    Tosiassa taustalla on yksinkertaisesti uusavuttomuus ja harhakuva peilissä komeilevasta menestyjästä. Maksamalla ylihintaa brandistä ja paskasta laadusta saa hermannin tuntemaan itsensä menestyjäksi.

    Halu käyttää moista paskaa ravintona on siis vika päässä. Ei mitään muuta.
     
  6. 612378

    Rekisteröitynyt:
    02.04.2014
    Viestejä:
    1 001
    Ihmisellä on hampaat. Pureskeleminen on tärkeä asia. Ainakin koe-eläimillä on havaittu käsittääkseni haittavaikutuksia täysin nestemäisellä ruokavaliolla, eikä tuollaisesta nesteestä saa myöskään samaa mielihyvää, mitä oikeasta ruoasta saa.
     
  7. jjx

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2001
    Viestejä:
    14 148
    Aihe näyttää herättävän siinä määrin intohimoja vastustajien suunnalta, että tuotteelle voi povata ihan hyvää tulevaisuutta :)

    Pureskelun tarpeellisuudesta ja pureskelun vähenemisen haittavaikutuksista varmaan löytyy tutkimustietoa ihan ihmisistä, koska kyllähän sairaaloissa joudutaan tietyissä tilanteissa ruokkimaan porukkaa nesteillä.
     
    Viimeksi muokattu: 10.05.2014
  8. Pusherman

    Rekisteröitynyt:
    02.08.2004
    Viestejä:
    8 891
    Syö purkkaa.
     
  9. ttppii

    Rekisteröitynyt:
    17.01.2011
    Viestejä:
    1 284
    Tälläisen syöminen säästääkseen aikaa ja vaivaa on tarkalleen yhtä käsitettävää ja järkevää kuin itsensä kuohitseminen, jotta säästää aikaa ja vaivaa kun ei ole seksihaluja eikä tarvitse nähdä enää vaivaa edes käteen vetämisestä.
     
  10. sunbay

    Rekisteröitynyt:
    15.02.2011
    Viestejä:
    44
    Pakkotoistosta voi käydä lukemassa kokemuksia nestedietistä.Ei sitä useimmat jaksa hirveän kauan seurata.Tuo tosin on proteiinipainoitteinen ja vähä energinen dietti.
     
  11. 612378

    Rekisteröitynyt:
    02.04.2014
    Viestejä:
    1 001
    Joo, tuo varmasti toimii pureskelun korvikkeena, mutta silti kiinteä ruoka tuottaa tiettyä mielihyvää, mitä ei saa nesteestä. Aina toki ei mieli tee mitään syödä tai ei muuten vaan jaksa vaivautua.
     
  12. jjx

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2001
    Viestejä:
    14 148
    "Lyhyesti dietin ruokavalio koostuu proteiinidrinkeistä ja pellavansiemenistä"

    Tuo nyt taitaa olla aika eriasia kuin Soylent? Soylentissahan ei perimmäinen idea käsittääkseni ole laihduttaminen tai kehon rasvasta eroon pääseminen vaan yksinkertaisesti normaalien aterioiden (osittainen) korvaaminen helpommalla vaihtoehdolla.
     
  13. mendoza

    Rekisteröitynyt:
    04.08.2009
    Viestejä:
    291
    Tuli lähdettyä tähän mukaan viime kesänä, kun international mahdollisuus oli. Olin käsittääkseni noin 850. bäckkääjä.

    Yhden viikon annos eli 7 x 444g ja kannu ja mittakuppi maksoi 75$ = 55€ = 7.90€/päivä. Alunperin luvattiin 2014 Q1, nyt en ihmettelis vaikka menis 2015 puolelle.

    Parasta tähän mennessä ovat olleet ihmisten ilmeet, kun asiasta on alettu puhumaan. Paradigmat kaatuu ja tavikset hätääntyy.. Kiintoisaa on myös netissä oleva DIY scene ja ilmeinen kymmenien tuhansien ihmisten innostus. Uskon vakaasti, että 10 vuoden päästä tälle ilmiölle vieläkin nauretaan, mutta siitä on jäänyt jokin pysyvä jälki globaaliin kulttuuriin.

    Omassa ruokakulttuurissa asian pohtiminen on tuottanut pientä muutosta: pirteilöiden määrä on noussut, sekä kuivista aineista tehtyjen että hedelmistä tehtyjen. Kuivat pirtelöt sopivat töihin vararuuaksi tai kiireessä aamupalan korvikkeeksi, tuorepirtelöt nyt ovat ilmiselvää herkkua.

    En ole tavoitellut mitään täydellistä ruuankorviketta omassa keittiössäni, erityisesti en kuiva-aineista kasatuissa pirtelöissä. Tavoite on pienellä vaivalla mahdollisimman järkevä ateriankorvike, satunnaiseen käyttöön. Soylentin merkitys on itselleni ehkä juuri tässä, satunnaisena ateriankorvikkeena. Joskus voisi olla mielenkiintoista kokeilla kuukautta pelkällä soylentilla aivan kuten joskus voi kokeilla paastoa, syödä ulkomailla erilaista ruokaa, grillata kesällä joka päivä jne.

    Oma kuivapirtelö näyttää usein tältä:
    40g herakonsentraatti 80%
    40g kaurahiutale
    250 g sininen maito
    + jotain kuitu- ja/tai rasvalisää esim chia, pellava tai joku rouhe.
    = noin 500 kcal. = aamupala / pieni ateria.

    Suomeksi siis proteiinipirtelön ja kaurapuuron sekoitus, ei lopulta niin kummallinen asia. Keripukki varmaan veisi jos tämä olisi ainoa ruoka, mutta 3-7 tuollaista viikossa ja muuten normaalia kotiruokaa / työpaikkaruokalaa, jäänen henkiin. Itselle tämä on kuitenkin uutta ja muodostunut osaksi elämää juuri soylentistä kuultuani. -> Ruuan ei tarvitse olla aina nautinto / josku ruoka on pelkkää bensaa jne. Uusia ajatuksia.
     
  14. -Gremlin-

    Rekisteröitynyt:
    07.03.2009
    Viestejä:
    201
    Eikös jokseenkin samanlaista tököttiä ole sairaaloissa annettu nenäletkun kautta vuosikymmenet?
     
  15. Old(F)Art

    Rekisteröitynyt:
    20.03.2013
    Viestejä:
    261
    Eihän tuo mikään innovaatio ole kun Saarioisten roiskeläpät ja EINES ylipäätänsä on jo keksitty. Ainoastaan pykälän pidemmälle jalostettua einestä.
     
  16. jjx

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2001
    Viestejä:
    14 148
    Einesten tyypillinen ongelma on, että niissä ei mietitä kuin myyvää makua ja edulllisia tuotantokustannuksia. Näin ollen einekset eivät tyypillisesti erityisen terveellisiä ole.
     
  17. Sirpale123

    Rekisteröitynyt:
    23.04.2013
    Viestejä:
    539
    Tämä kyllä kiinnostaa kovasti ja kansainvälisten toimitusten avautumista odotellut alusta lähtien.
     
  18. pinkeliviinica

    Rekisteröitynyt:
    02.03.2003
    Viestejä:
    2 630
  19. M.P.T

    Rekisteröitynyt:
    26.05.2003
    Viestejä:
    1 881
    Muutamassa vuodessa saa rasvamaksan tuolla tapaa. Helpointa on hommata muija joka kokkaa tai käydä äidin luona syömässä. Itse en keksi enää helpompaa keinoa. Ellei sitten käy työmaalla syömässä tai koulussa jossa opiskelee. Pakastinrasiat mukaan.
     
  20. anidabi

    Rekisteröitynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    3 778
    Joo, ollaanhan me jo nähty kuinka hyvin toimii kun annetaan teollisuuden määräten ne meille "tarpeelliset" ravintoaineet.

    Jos on noin uusavuton että pitää se ravinto välttämättä pillillä imee, saada kaupasta helposti ja nopeesti niin miksei sitten vaan tyytyä valmiseineisiin mitä kauppojen hyllyt pullollaan? Vai onko mikrottaminen ja pureminenkin jo sitten liikaa?


    Kukaan ei kiellä blendaamasta sitä HK:n lihapullat japottumuussi pakettia. :rolleyes:
     
  21. M.P.T

    Rekisteröitynyt:
    26.05.2003
    Viestejä:
    1 881
    Voihan sitä heittää kaikki blenderiin ja juoda se vuorokauden kuluessa. Jopa mäkkäristä tilatut sapuskat blenderiin.

    Alla on linkki mitä ajan takaa. Kyseinen video selvittää miten tehdään helposti syötävää ruokaa.
    Haaste: Sinä sanot, minä teen - YouTube

    Kun hakee 10kg perunoita, 10kg Jauhelihaa jonka paistaa, 10kg porkkanoita yms..... Kun kerran kuussa tekee satsit jotka pakastaa niin kaupassa käyntikin vähenee. Varmasti terveellisempää kuin nuo valmisruuat. Onko se sosekeittona vedettävä ruoka sitten hyvää?
     
  22. jjx

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2001
    Viestejä:
    14 148
    Kuten sanottua, ne valmiseinekset joita siellä hyllyt ovat pullollaan eivät ole suunniteltu terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota silmällä pitäen.

    Jos Soylentista jotain tulee niin tuo voisi tietenkin olla yksi trendi, että hyllyyn saapuu myös eineksiä joissa on enemmän tätä puolta mietitty.

    Lisäksi useimpiin eineksiin liittyy tietenkin omat säilytys ja kuljetusongelmansa. Siinä missä jotain Soylentin kaltaista jauhetta voi varastoida vaikka parin kuukauden tarpeiksi ja tilata sen verkosta, einekset pitää käydä hakemassa kaupasta (tai ainakaan niitä voi yhtä helposti tilata verkosta, koska useimpien kanssa joudut sumplimaan kylmäketjun kanssa).
     
  23. M.P.T

    Rekisteröitynyt:
    26.05.2003
    Viestejä:
    1 881
    Onko kaupassa mitään terveellistä valmistuotetta? Kaikki tehdään sellaiseksi, että se on halpa valmistaa ja se saadaan edes osittain maistuvaksi. Itse en keksi näin nopeasti mietittynä mitään terveellistä sapuskaa minkä heität vaan mikroon tai hörppäät pakkauksesta sellaisenaan.

    Kaikki käsittely nostaa hintaa. Sivutettu leipäkin maksaa enemmän ellei siivutuskonetta ole jo kaupassa valmiina.
     
  24. mendoza

    Rekisteröitynyt:
    04.08.2009
    Viestejä:
    291
    Viestisi täynnä asiaa. Ihan samoilla linjoilla Soylentin kanssa on pizza, joka on suunniteltu riittävän terveelliseksi, että sitä voi syödä 3x päivässä, 365 päivää vuodessa.

    Soylentin säilyvyys on nyt merkitty 2 vuotta.

    Muistakaa, että Soylent on vain yksi firma. Äijä homman takana ja firman viestintä ovat henk koht suhteellisen ärsyttäviä, enkä ihan ymmärrä kaikkia tavoitteitakaan.

    Esimerkkinä: Soylentin pitkäntähtäimen tavoitteena on erottaa ruoka maataloudesta. Ilmeisesti levien käyttöä ei lasketa maataloudeksi, eli tavoitteena Soylentilla on leväproteiiniin siirtyminen (nyt riisiproteiini). Onko tavoitteellista pyrkiä tekemään kaikki vegaanisesti/synteesillä, tehtaassa, "kaivoksista"? Miksei yhtähyvin vaikka luonnon menetelmiä tehostaen.
     
  25. ?

    Rekisteröitynyt:
    20.06.2007
    Viestejä:
    7 273
    Itseäni ihmetyttää kuinka täällä puhutaan soylentin joumisesta vaikka tarkoitetaan pirtelöä jossa "kaikki" ravintoaineet. Eli tuo brändin lobbaaminen kokoajan.

    Näitä viherpirtelöitä on jengi vetänyt ja tehnyt varmaan 60-luvulta asti. Ei mitään uutta. Nyt yritetään brändätä vanha juttu uudella brändillä.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti