Soylent (ruoankorvike)

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja vadelma123, 21.07.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Zulu_

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2006
  Viestejä:
  5 730
  En tiedä eläimistä, mutta ihminen alkaa aika äkkiä kaivata vaihtelua ruokavalioonsa.
  Voisi kuvitella Soylentin alkavan tulla varsin pian korvista ulos.
   
 2. rdlkz

  Rekisteröitynyt:
  18.09.2013
  Viestejä:
  43
  Tässä ehkä liikaa luullaan, että ideana on lopettaa syöminen kokonaan. Syvimpänä pointtina on kai kuitenkin tehdä syömisestä vapaaehtoista harrastelupuuhaa, eli syöt kun siltä tuntuu, jos ei niin juot litkun.

  Ei taidettu vielä mainita, että Rhinehartin Soylentin lisäksi suomalainen Ambro on myös ensimmäisiä alan toimijoita, erikoisuutena ilmeisesti luomu. Ambronite - Food Simplified Kickstarter kampanjakin on juuri päällä. https://www.indiegogo.com/projects/ambronite-real-food-drinkable-supermeal
   
 3. anidabi

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2005
  Viestejä:
  3 778
  Joo, ymmärretään kyl että varmaan joskus silti tekee mieli pureskellakkin jotain, mut silti, miten esansoitu litku eroaa blenderilitkusta? Onko kyse nyt vain siitä että se on pakko saada kivassa gainomax tyylisessä paketissa, joten tulee parempi mieli?
   
 4. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 148
  1) Ei tarvitse käydä kaupasta hakemassa niitä aineksia (ajansäästö)

  2) Joku on etukäteen miettinyt koostumuksen niin että siitä saa tarvittavat ravintoaineet(*) ja sopivassa suhteessa. Toki saman voi tehdä itse ja blenderin kanssa, mutta sitten joudut näkemään sen vaivan ja todennäköisesti et pysty keksimään yhtä inhimillisen makuista reseptiä jolla samaan pääsee, vaan joudut kierrättämään useita, mistä sitten taas on lisävaivaa.

  Tietenkin asiaa voi sitten viedä pidemmälle ja heittää sinne blenderiin lisäravinteita ymsyms, mutta sehän nyt käytännössä sitten tarkoittaa oman Soylentin kehittämistä. Jollekin kiva harrastus, mutta jonkinmoinen sivupolku jos alkuperäinen tarkoitus oli vähentää sapuskan hankkimiseen, valmistukseen ja syömiseen kuluvaa aikaa.

  (*) Tarkennetaan nyt vielä että en siis itse väitä että Soylentissa olisi kaikki kohdallaan, mutta tuotteen pointti on siinä että joku on miettinyt asiat "just add water" valmiiksi.
   
 5. Tomppa5000 Banned

  Rekisteröitynyt:
  18.10.2005
  Viestejä:
  2 956
  Minäpä kerron.

  On olemassa ihmisryhmä joka on saanut ensimmäisen työpaikan tai ehkä jopa ensimmäisen vuoden insinööriopinnot ovat takana AMK:ssa. Osa taas on taantunut näihin aikoihin pysyvästi. Ympäristö on kerennyt muokkaamaan ihmisestä korvaamattoman, oman pään sisällä. Hermannit kuvittelevat että saavat rahaa/palkkaa siitä kotona koneella runkkailustakin, joten kuvitellaan että "tekemällä itse" menettää tätä "kallista vapaa-aikaa" eli luulevat poloiset menettävänsä jotain.

  Tosiassa taustalla on yksinkertaisesti uusavuttomuus ja harhakuva peilissä komeilevasta menestyjästä. Maksamalla ylihintaa brandistä ja paskasta laadusta saa hermannin tuntemaan itsensä menestyjäksi.

  Halu käyttää moista paskaa ravintona on siis vika päässä. Ei mitään muuta.
   
 6. 612378

  Rekisteröitynyt:
  02.04.2014
  Viestejä:
  1 001
  Ihmisellä on hampaat. Pureskeleminen on tärkeä asia. Ainakin koe-eläimillä on havaittu käsittääkseni haittavaikutuksia täysin nestemäisellä ruokavaliolla, eikä tuollaisesta nesteestä saa myöskään samaa mielihyvää, mitä oikeasta ruoasta saa.
   
 7. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 148
  Aihe näyttää herättävän siinä määrin intohimoja vastustajien suunnalta, että tuotteelle voi povata ihan hyvää tulevaisuutta :)

  Pureskelun tarpeellisuudesta ja pureskelun vähenemisen haittavaikutuksista varmaan löytyy tutkimustietoa ihan ihmisistä, koska kyllähän sairaaloissa joudutaan tietyissä tilanteissa ruokkimaan porukkaa nesteillä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.05.2014
 8. Pusherman

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  8 891
  Syö purkkaa.
   
 9. ttppii

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2011
  Viestejä:
  1 284
  Tälläisen syöminen säästääkseen aikaa ja vaivaa on tarkalleen yhtä käsitettävää ja järkevää kuin itsensä kuohitseminen, jotta säästää aikaa ja vaivaa kun ei ole seksihaluja eikä tarvitse nähdä enää vaivaa edes käteen vetämisestä.
   
 10. sunbay

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2011
  Viestejä:
  44
  Pakkotoistosta voi käydä lukemassa kokemuksia nestedietistä.Ei sitä useimmat jaksa hirveän kauan seurata.Tuo tosin on proteiinipainoitteinen ja vähä energinen dietti.
   
 11. 612378

  Rekisteröitynyt:
  02.04.2014
  Viestejä:
  1 001
  Joo, tuo varmasti toimii pureskelun korvikkeena, mutta silti kiinteä ruoka tuottaa tiettyä mielihyvää, mitä ei saa nesteestä. Aina toki ei mieli tee mitään syödä tai ei muuten vaan jaksa vaivautua.
   
 12. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 148
  "Lyhyesti dietin ruokavalio koostuu proteiinidrinkeistä ja pellavansiemenistä"

  Tuo nyt taitaa olla aika eriasia kuin Soylent? Soylentissahan ei perimmäinen idea käsittääkseni ole laihduttaminen tai kehon rasvasta eroon pääseminen vaan yksinkertaisesti normaalien aterioiden (osittainen) korvaaminen helpommalla vaihtoehdolla.
   
 13. mendoza

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2009
  Viestejä:
  291
  Tuli lähdettyä tähän mukaan viime kesänä, kun international mahdollisuus oli. Olin käsittääkseni noin 850. bäckkääjä.

  Yhden viikon annos eli 7 x 444g ja kannu ja mittakuppi maksoi 75$ = 55€ = 7.90€/päivä. Alunperin luvattiin 2014 Q1, nyt en ihmettelis vaikka menis 2015 puolelle.

  Parasta tähän mennessä ovat olleet ihmisten ilmeet, kun asiasta on alettu puhumaan. Paradigmat kaatuu ja tavikset hätääntyy.. Kiintoisaa on myös netissä oleva DIY scene ja ilmeinen kymmenien tuhansien ihmisten innostus. Uskon vakaasti, että 10 vuoden päästä tälle ilmiölle vieläkin nauretaan, mutta siitä on jäänyt jokin pysyvä jälki globaaliin kulttuuriin.

  Omassa ruokakulttuurissa asian pohtiminen on tuottanut pientä muutosta: pirteilöiden määrä on noussut, sekä kuivista aineista tehtyjen että hedelmistä tehtyjen. Kuivat pirtelöt sopivat töihin vararuuaksi tai kiireessä aamupalan korvikkeeksi, tuorepirtelöt nyt ovat ilmiselvää herkkua.

  En ole tavoitellut mitään täydellistä ruuankorviketta omassa keittiössäni, erityisesti en kuiva-aineista kasatuissa pirtelöissä. Tavoite on pienellä vaivalla mahdollisimman järkevä ateriankorvike, satunnaiseen käyttöön. Soylentin merkitys on itselleni ehkä juuri tässä, satunnaisena ateriankorvikkeena. Joskus voisi olla mielenkiintoista kokeilla kuukautta pelkällä soylentilla aivan kuten joskus voi kokeilla paastoa, syödä ulkomailla erilaista ruokaa, grillata kesällä joka päivä jne.

  Oma kuivapirtelö näyttää usein tältä:
  40g herakonsentraatti 80%
  40g kaurahiutale
  250 g sininen maito
  + jotain kuitu- ja/tai rasvalisää esim chia, pellava tai joku rouhe.
  = noin 500 kcal. = aamupala / pieni ateria.

  Suomeksi siis proteiinipirtelön ja kaurapuuron sekoitus, ei lopulta niin kummallinen asia. Keripukki varmaan veisi jos tämä olisi ainoa ruoka, mutta 3-7 tuollaista viikossa ja muuten normaalia kotiruokaa / työpaikkaruokalaa, jäänen henkiin. Itselle tämä on kuitenkin uutta ja muodostunut osaksi elämää juuri soylentistä kuultuani. -> Ruuan ei tarvitse olla aina nautinto / josku ruoka on pelkkää bensaa jne. Uusia ajatuksia.
   
 14. -Gremlin-

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2009
  Viestejä:
  201
  Eikös jokseenkin samanlaista tököttiä ole sairaaloissa annettu nenäletkun kautta vuosikymmenet?
   
 15. Old(F)Art

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2013
  Viestejä:
  261
  Eihän tuo mikään innovaatio ole kun Saarioisten roiskeläpät ja EINES ylipäätänsä on jo keksitty. Ainoastaan pykälän pidemmälle jalostettua einestä.
   
 16. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 148
  Einesten tyypillinen ongelma on, että niissä ei mietitä kuin myyvää makua ja edulllisia tuotantokustannuksia. Näin ollen einekset eivät tyypillisesti erityisen terveellisiä ole.
   
 17. Sirpale123

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2013
  Viestejä:
  539
  Tämä kyllä kiinnostaa kovasti ja kansainvälisten toimitusten avautumista odotellut alusta lähtien.
   
 18. pinkeliviinica

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2003
  Viestejä:
  2 630
 19. M.P.T

  Rekisteröitynyt:
  26.05.2003
  Viestejä:
  1 881
  Muutamassa vuodessa saa rasvamaksan tuolla tapaa. Helpointa on hommata muija joka kokkaa tai käydä äidin luona syömässä. Itse en keksi enää helpompaa keinoa. Ellei sitten käy työmaalla syömässä tai koulussa jossa opiskelee. Pakastinrasiat mukaan.
   
 20. anidabi

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2005
  Viestejä:
  3 778
  Joo, ollaanhan me jo nähty kuinka hyvin toimii kun annetaan teollisuuden määräten ne meille "tarpeelliset" ravintoaineet.

  Jos on noin uusavuton että pitää se ravinto välttämättä pillillä imee, saada kaupasta helposti ja nopeesti niin miksei sitten vaan tyytyä valmiseineisiin mitä kauppojen hyllyt pullollaan? Vai onko mikrottaminen ja pureminenkin jo sitten liikaa?


  Kukaan ei kiellä blendaamasta sitä HK:n lihapullat japottumuussi pakettia. :rolleyes:
   
 21. M.P.T

  Rekisteröitynyt:
  26.05.2003
  Viestejä:
  1 881
  Voihan sitä heittää kaikki blenderiin ja juoda se vuorokauden kuluessa. Jopa mäkkäristä tilatut sapuskat blenderiin.

  Alla on linkki mitä ajan takaa. Kyseinen video selvittää miten tehdään helposti syötävää ruokaa.
  Haaste: Sinä sanot, minä teen - YouTube

  Kun hakee 10kg perunoita, 10kg Jauhelihaa jonka paistaa, 10kg porkkanoita yms..... Kun kerran kuussa tekee satsit jotka pakastaa niin kaupassa käyntikin vähenee. Varmasti terveellisempää kuin nuo valmisruuat. Onko se sosekeittona vedettävä ruoka sitten hyvää?
   
 22. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 148
  Kuten sanottua, ne valmiseinekset joita siellä hyllyt ovat pullollaan eivät ole suunniteltu terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota silmällä pitäen.

  Jos Soylentista jotain tulee niin tuo voisi tietenkin olla yksi trendi, että hyllyyn saapuu myös eineksiä joissa on enemmän tätä puolta mietitty.

  Lisäksi useimpiin eineksiin liittyy tietenkin omat säilytys ja kuljetusongelmansa. Siinä missä jotain Soylentin kaltaista jauhetta voi varastoida vaikka parin kuukauden tarpeiksi ja tilata sen verkosta, einekset pitää käydä hakemassa kaupasta (tai ainakaan niitä voi yhtä helposti tilata verkosta, koska useimpien kanssa joudut sumplimaan kylmäketjun kanssa).
   
 23. M.P.T

  Rekisteröitynyt:
  26.05.2003
  Viestejä:
  1 881
  Onko kaupassa mitään terveellistä valmistuotetta? Kaikki tehdään sellaiseksi, että se on halpa valmistaa ja se saadaan edes osittain maistuvaksi. Itse en keksi näin nopeasti mietittynä mitään terveellistä sapuskaa minkä heität vaan mikroon tai hörppäät pakkauksesta sellaisenaan.

  Kaikki käsittely nostaa hintaa. Sivutettu leipäkin maksaa enemmän ellei siivutuskonetta ole jo kaupassa valmiina.
   
 24. mendoza

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2009
  Viestejä:
  291
  Viestisi täynnä asiaa. Ihan samoilla linjoilla Soylentin kanssa on pizza, joka on suunniteltu riittävän terveelliseksi, että sitä voi syödä 3x päivässä, 365 päivää vuodessa.

  Soylentin säilyvyys on nyt merkitty 2 vuotta.

  Muistakaa, että Soylent on vain yksi firma. Äijä homman takana ja firman viestintä ovat henk koht suhteellisen ärsyttäviä, enkä ihan ymmärrä kaikkia tavoitteitakaan.

  Esimerkkinä: Soylentin pitkäntähtäimen tavoitteena on erottaa ruoka maataloudesta. Ilmeisesti levien käyttöä ei lasketa maataloudeksi, eli tavoitteena Soylentilla on leväproteiiniin siirtyminen (nyt riisiproteiini). Onko tavoitteellista pyrkiä tekemään kaikki vegaanisesti/synteesillä, tehtaassa, "kaivoksista"? Miksei yhtähyvin vaikka luonnon menetelmiä tehostaen.
   
 25. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 305
  Itseäni ihmetyttää kuinka täällä puhutaan soylentin joumisesta vaikka tarkoitetaan pirtelöä jossa "kaikki" ravintoaineet. Eli tuo brändin lobbaaminen kokoajan.

  Näitä viherpirtelöitä on jengi vetänyt ja tehnyt varmaan 60-luvulta asti. Ei mitään uutta. Nyt yritetään brändätä vanha juttu uudella brändillä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti