Sossunluukulle matka käy

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Tege, 20.04.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. sohvaperunaa

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2008
  Viestejä:
  1 094
  Jep mutta tosiaan Vantaalla (näköjään vain tikkurilan alueella) pitänyt 1.9 alkaen toimittaa kaikki paperiset hakemukset ja liitteet suoraan kelaan. Ei siis sossuun. Luulin tosiaan virheellisesti, että koski koko vantaata, mutta onkin vain tikkurilan alueella.

  "1.9.2016 alkaen Tikkurilan sosiaalitoimisto (os. Kielotie 11) ei enää vastaanota toimeentulotuen hakemuksia. Palvelu siirtyy Kelan toimistoihin - lue lisää!"
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2016
 2. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 407
  "Perustaviksen", siis jos ajattelee tuon henkilönä joka käynyt vain peruskoulun, hommia ei vain ole tarjolla... kuitenkin viidennes ikäluokasta jää tälle tasolle, samaan aikaan ovista ja ikkunoista tunkee porukkaa, joita pitää positiivisellä syrjinnällä tunkea näihin vähiin soveliaisiin paikkoihin. Mahdoton yhtälö.
  http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000005005604.html
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2016
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 862
  Tuo joidenkin poliitikkojen käyttämä argumentaatio siitä, että "röitä" on niin ja niin monta paikkaa auki työkkärissä ja työttömiä niin paljon ja siinä on joku "kohtaanto ongelma" ja tarvitaan raippaa "kannustimeksi".

  Tilastoja avoimista työpaikoista vääristää todella pahasti muutama koijarifirma. Esimerkiksi yksi 25 osa-aikaista työntekijää työllistävä puhelinmyyntifirma ehtii vuoden aikana palkata useita satoja työntekijöitä kun työntekijät nostavat kytkintä kun ymmärtävät ettei palkkaa siellä makseta vaan kyse on joku ihmisten kusetus josta saa mahdollisesti vähemmän provikkapalkkaa tunnissa kuin yhdessä kädessä on sormia. Joku 4 euroa tunnissa bruttopalkka niin siinä ei kovin ruhtinaallisesti eletä vaikka Helsingin alueella jos 160 tuntia painaa töitä kuukaudessa ja vuokralla asuu ja on vielä mahdollisesti perhettä elätettävänä.

  Keskimääräinen työsuhteen pituus puhelinmyyntifirmoissa on 2 päivää. Näin olen kuullut alalla olleelta. Eli pari tuollaista pientä puhelinmyyntifirmaa palkkaa enemmän vuodessa työntekijöitä kuin mitä vaikka Turun kaupunki tai kaikki Suomen paperitehtaat.

  Vaikka komealta avoimet työpaikkaluvut ja vuodessa palkattujen määrät kuulostavat niin eihän tuollainen 25 ihmistä osa-aikaisesti työllistävä pulju enempää kuin sen pari kymmentä osa-aikaista työllistä vaikka ovi käy usein ja avoimia työpaikkailmoituksia saattaa olla yhtä aikaa puolisenkymmentä auki.

  Lisäksi avoimistä työpaikkailmoituksista löytyy monenlaisia verkostomarkkinointikusetuksia aina OneCoin-tunkin paikasta lähtien. Ei taida niidenkään tuloilla edes kattoa saada maksettua pään päälle vaan hangessa ulkona saa asua jos ei muualta saa rahaa.

  Paljon on myös esimerkiksi siivoojien työpaikkoja auki. Mitä joskus julkisuudesta olen kuullut niin niihin töihin ei edes pääse jos työntekijä sattuu olemaan esimerkiksi venäläistaustainen tai ikä on väärä. Sitten niiden firmojen pomot puhuvat paskaa julkisuuteen että töitä olisi mutta ei löydy työnhakijoita.

  Itse olen vakuuttunut että työntekijöitä löytyy kaikkeen oikeaan työhön Suomessa kun maksavat sellaisen palkan että sillä tulee kohtuullisesti toimeen ja jos eivät rimaa aseta sellaiseksi että johonkin perusduunarin matalapalkkaiseen hommaan alkavat vaatia jotain korkeakoulututkintoa, 30 vuoden ikää ja 15 vuoden työkokemusta ja useamman kielen hyvää hallintaa.

  Iso osa yli 50-vuotiaista on sellaisia että heillä itsellään on niin paska koulutus ja muu osaaminen, että sillä taustalla ei olisi pienintäkään mahdollisuutta työllistyä nykyaikana vastaaviin töihin. Aikoinaan sitä paljon meni porukkaa töihin esimerkiksi Kelalle tai työvoimatoimistoon tai muuhun virastoon jollakin peruskoulu plus kahden vuoden kauppakoulun taustalla. Nykyään ei mitään asiaa sellaisiin virkoihin ellei ole vähintään jotain ammattikorkeakoulututkintoa ja moni päätyy niihin hommiin ylemmällä akateemisellakin tutkinnolla.
   
 5. Ishikai

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Viestejä:
  8
  ^ tuli tuossa muutama päivä sitten taas katseltua noita työpaikkailmoituksia.
  esim. kirjastotätin paikkaa oli avoinna - vaatimuksina tietenkin alan korkeakoulututkinto, pari vuotta alan työkokemusta + joku kirjaston oman järjestelmän osaaminen.
  samankaltaista soopaa oli aikalailla jokaisessa siivoojankin hakemuksessa :smoke:
   
 6. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 375
  Niin tämä.Nykaikana on aivan ihmeelliset vaatimukset duuneihin joihin ei tarvita kuin kaksi tervettä kättä ja että on vähän järkeä päässä.Toi kirjastonhoitajan korkeakoulututkinto vaatimus muuten perustuu lakiin.Laki on vuodelta 2009 ja haettu ihan varmasti suojatyöpaikkoja "korkeasti koulutetuille" naisille jotka on istuneet siellä yliopistossa.Noi vaatimukset aiheuttaa sen ettei noihin virkoihn valita sitä sopivinta ja kaikki tietää mitä tollaisesta seuraa pidemmällä tähtäimellä..
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2016
 7. jebou86

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  965
  Hyvä tää kela uudistus ja hyvin on varautunut kela toimeentulotuen maksuun. Eilen laiton liitteet ja tänään kyselivät jo että oliko maksettu tukea joulukuussa, kun tekemässä päätöstä.:kippis:
   
 8. jkaart

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2006
  Viestejä:
  4 834
  Mulle kaa tullu päätös eilen ja hakemuksen laitoin 22 päivä.
  Mikkelin sossu taasen ryssi joulukuun hakemuksen huolella ja päätöksen saamiseen meni 12 arkipäivää. :facepalm:
  Muutenkin toi kelalta tuleva summa on suunilleen puolet enemmän mitä toi ko. sossu on maksanu tässä parin vuoden aikana.
   
 9. Mad Cool Mike

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2008
  Viestejä:
  28
  Word. Esimerkiksi sosiaalityöntekijöillä on 100% työllisyys jo kandin jälkeen. Palkka vähän päälle 3000 euroa ja jotku kunnat maksaa palkallisia graduvapaitakin.
  Silti pula jatkunut jo vuosia - yliopistoon pääsee sisään, jos vähän jaksaa nähdä vaivaa. Mikä on?
   
 10. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 017
  Sossu saa paljon paskaa niskaan ja sen ainaisen pelon, että aasiakas tulee kotikäynnille...
   
 11. Mad Cool Mike

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2008
  Viestejä:
  28
  Totta tämäkin. Mutta tämä on juuri tätä, töitä ja mahdollisuuksia tehdä töitä olisi, mutta ne eivät kelpaa (johtui se sitten henkisestä tai fyysisestä kuormituksesta) / niihin ei tartuta ja työltä odotetaan enemmän kuin aikaisemmin: helppoutta, luovuutta, hauskuutta.
  Osa töistä poissuljetaan, koska siihen tuntuu olevan varaa? Samassa keskustelussa kuitenkin... kerrotaan että töitä ei ole. Jotain ristiriitaa.
   
 12. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Mulle kyllä kelpaisi sossutantan työ. En tosin tiedä mitä se tarkkaan ottaen pitää sisällään, mutta roskasakin huostaanotot ja sossurottien kyykyttäminen voisi olla ihan hauskaa. :D
   
 13. jaapas

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2008
  Viestejä:
  735
  Hakkiin ekakertaa avustusta ja tein 3kk 9,10,100kk;n hakemukset laskuineen ja kaikkine kopioineen hakemuksen. No päätös tuli vain 12. kuukaudelta ;) en oikein ymmärrä. No maksuja noin 1000e edestä ja olivat hyväksynee yhen vesilaskun ;) Ja kehottivat muittenkohalta sopimaan laskunlähettäjien kanssa maksujärjestelyistä. "sairaudesta aihetuvia menoja suurinosa". Että tämmönen tapaus tälläkertaa.
   
 14. Teral

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2010
  Viestejä:
  41

  Voisin vähän avata sosiaalityöntekijän elämän ihanuuksia kun parempi puolisko sattuu olemaan noissa hommissa (lastensuojelu). Ollaan asuttu kahdessa isommassa kaupungissa ja kummassakin paikassa työoloissa ei ole liikaa kehumista. Edellisellä paikkakunnalla siirryttiin vastikään avokonttoriin (voitte varmaan kuvitella miten hyvin tuolla alalla toimii...) joka olikin sitten viimeinen pisara, varsinkin kun itse sain töitä toiselta paikkakunnalta.


  Työmäärä on aivan ylimitoitettu, kun tekijöitä ei löydy tarpeeksi. Voi johtua osin koulutusmääristäkin. Järkevät ihmiset, huomattumaan minkälaista työ on käytännössä, hakeutuvat toiselle alalle. Jäljelle jää tällöin kutsumustyöntekijät, joita on melko vähän, ja sitten se porukka jolla ei ole lahjoja mihinkään muuhun (koulutus alalle ei ole kovin vaativa, vaikka työ onkin). Ne vähätkin työntekijät jotka töihin lopulta päätyvät alkavat palamaan loppuun parin vuoden työssäolon jälkeen, jolloin seurauksena pitkä saikku, vaihtavat alaa tai sitten alkavat tekemään lapsia niin ei tarvi mennä töihin (ihan oikeasti!).


  Laki määrää, millä kriteereillä huostaanotot on tehtävä, mutta silti ylemmältä johdolta, eli kaupungilta tulee aina paskaa niskaan kun tehdään liikaa huostaanottoja jotka maksaa. Kun ei ole ennaltaehkäisevään työhön riittävästi resursseja, niin lasku tulee sitten myöhemmin kymmenkertaisena perästä; niitetään mitä kylvetään. Oma lukunsa on tietenkin asiakaskunta: erilaiset nimeltämainitsemattomat ulkomaalaistaustaiset vähemmistöt barbaarisine perhe- ja kasvatusmalleineen, huumeidenkäyttäjät ja muut kilipäät. Täytyy olla aika kovaksikeitetty ihminen että jaksaa tuossa ympäristössä töitä tehdä, kun pelkästään toisen purkaessa tuntojaan työpäivän jälkeen meinaa tulle itsellekin kyynelet silmiin turhautumisesta.


  Lisäksi vielä naisvaltainen ala niin ryhmähenki ei monesti ole paras mahdollinen. Yksi ehkä eniten vitutusta aiheuttava seikka on tuo johtoporras, jotka ei saa mitään muuta kuin haittaa ja vitutusta aikaan ylisuurilla palkoillaan ja aivan käsittämättömällä epäpätevyydellä. Ja sitten vielä kuittailevat lastensuojelulle huonosta työstä...Edellisessä paikassa oli muistaakseni sosiaalityöntekijät tehneet valituksen Valviraan että kaupunki rikkoo lastensuojelukäytännöillään lakia, ja siitähän kaupungilla vetivät herneen nenään…
   
 15. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Sossutuskin pitäisi nähtävästi siis yksityistää, toimisi taatusti paremmin. En ole kamalasti hyvää kuullut ihmisiltä jotka ovat kaupungilla/kunnilla töissä.
   
 16. Mad Cool Mike

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2008
  Viestejä:
  28
  Aika raflaavaa todeta, että osalla porukasta ei olisi lahjoja mihinkään muuhun. Jos on yliopistosta valmistunut YTM/VTM, mikä on nykyään pätevyysvaatimus, niin voisi olettaa, että johonkin työhön lahjoja löytyisi, jos selviää sossun hommista ja siitä paineesta, mikä työssä on.

  Väittäisin, että puolella suomalaisista ei ole kykyä selviytyä yliopisto-opinnoista tai mahdollisuutta päästä sisään. Silti yli puolet suomalaisista käy töissä. Mikä niistä yliopistokoulutetuista sossuista niin lahjattomia tekee?
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2016
 17. Teral

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2010
  Viestejä:
  41
  No kieltämättä ehkä vähän raflaavaa. Todettakoon nyt kuitenkin että keski-iän ohittaneilla, jotka on ikänsä noita hommia tehneet, ei ole välttämättä muut taidot enää siinä kunnossa että heillä olisi vaihtoehtoja työttömyyden lisäksi. Tämä tosin pätee varmasti muuallakin julkisella sektorilla. Ei siellä kaikki osaa wordiakaan käyttää. Ja kyllähän siellä on töissä myös porukkaa jolla ei ole sitä tutkintoa, mutta eivät voi tehdä sitten esim. sijoituspäätöksiä ym.

  Ehkä ei ole niinkään kyse lahjattomuudesta, vaan näköalattomuudesta, jos jäädään kituuttamaan alalle jota ei pää kestä tai ei jaksa tehdä. Ja noissa opinnoissa pärjää jos tykkää lukea ja osaa vähän esseetäkin kirjoittaa, mutta siinä käytännön työssä on aivan muut kriteerit. Jos tosiaan luet itsesi sossuksi ja et sitten haluakaan jäädä niihin hommiin töihin, niin kyllä sitten vaihtoehdot tuolla koulutuksella on vähissä varsinkin jos haluaisi pysytellä lähellä samoja palkkoja.
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2016
 18. Mad Cool Mike

  Rekisteröitynyt:
  06.09.2008
  Viestejä:
  28
  Valvira velvoittaa uuden sosiaalihuoltolain mukaan sossut rekistöröitymään ammattirekisteriin ja ilman pätevyyttä ei voi tehdä enää kuin sijaisuuksia + sijaisuuksia ei voi enää hakea, jos ei ole perus + aineopinnot suoritettuna. Aika moni vanha tekijä palannut tämän vuoksi koulunpenkille. Itse sossuhommia tehneenä + paljon muitakin hommia tehneenä (mm. sillä kovalla yksityisellä sektorilla) kokisin että vastuu ja stressi ovat älyttömän suuria lastensuojelussa ja jos sen paineen kestää, niin varmasti pää riittäisi sekä kestäisi hoitaman muitakin hommia.
   
 19. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 017
  No niin, uusvuos on pitkällä ja Kelaan siirrettiin sossumassien maksatus.

  Kertokaapa kokemuksianne Kelan häröilystä. Miten hyvin päätökset ja maksatus on sujunut? Jne.
   
 20. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 375
  Jos se sosiaalityöntekijä katsoo vain ja ainoastaa sitä mitä se laki sanoo niin se on omasta mielestä väärällä alalla eli ei asiat ole aina niin yksinkertaisia ja omasta mielestä joitakin asioita kannattaa katsoa vähän läpi sormien eli asia ei ole niin "vakava".Omasta mielestä/omien kokemusten perusteella siellä on tapauksia joissa on syytäkin ottaa huostaan ja osa taas sellaisia missä ei olisi syytä ottaa mutta on otettu koska laki(tämä johtaa melkein aina niihin hatkojen ottoihin ja jos/kun ne pyörii siellä kadulla yms niin niistä tulee "pahempia" kuin jos niitä ei olisi otettu huostaan).Laki on taas omasta mielestäni nykyään vähän liian "tiukka" kun jostain tupakanpoltosta/kaljoittelusta tehdään jotain ilmoituksia mikä on mielestäni aivan älytöntä kun kyseessä on kasvavat pojat/tytöt. :D

  /edit
  Mitä taas tulee tohon rahaa niin yksi laitospaikkahan maksaa ihan hitosti per päivä joten en yhtään ihmettele miksi kunnat on haluttomia niihin huostaanottoihin.
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2017
 21. Eux

  Rekisteröitynyt:
  25.12.2012
  Viestejä:
  339
  Käsittely meni ensin toistuvasti päin helvettiä, esimerkiksi tammikuu jätettiin kokonaan käsittelemättä ja päätös annettiin 1.2. alkaen, ja kunnalle maksettiin rahaa 14 euroa jonka se sitten palautti minulle, ja päätöksen lopulta tultua siinä uhkaillaan toimeentulotuen lopettamisella, vaikka toimeentulotuen lopettaminen ei edes ole mahdollista.
   
 22. Haaskis

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2009
  Viestejä:
  1 609
  Totuus: Monesti näitä "vaatimuksia" lätkitään rekry ilmoihin karsimaan munattomat pois hakemasta.
   
 23. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 017
  Valita päätöksestä suoraan hallinto-oikeuteen!
   
 24. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 862
  Käsittääkseni siitä pitää ensin tehdä oikaisuvaatimus Kelalle.

  Kannattaa pyytää oikeusaputoimistosta apua oikaisupyynnön ja valituksen tekoon. Todennäköisesti oikaisputoimiston palvelu ei maksa mitään jos asiakkaan taloudellinen tilanne on sellainen että on oikeutettu toimeentulotukeen.
   
 25. _o/ ALTTERI \o_

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2004
  Viestejä:
  2 881
  Mitä sitä ressaa, jos olisin sossu työntekiä, vetäisin lakipykälien mukaan, jos tulee shittiä sossujohdolta, niin pistäisin sen talteen, lähettäisin pyynnön kirjallisena, missä sossupomo laittaa nimensä paperiin, jossa hän määrää kirjallisena, että lakipykäliä ei tarvi noudattaa ja huostaanottoja ei tehdä, koska se maksaa, ps laittasin et jos ei tuu kirjallista määräystä, mennään lakipykälien mukaan, mitään kiirettä en myöskään pitäisi asiakkaiden käsittelyssä, ellei makseta urakkapalkkaa, jos työntekiöitä ei löydy riittävästi, ei ole mitään pelkoa myöskään saada monoo, kyn ei ole portintakana jonossa sossutyöntekiöitä :smoke:

  Ja ainakun työskennellään paskassa puljussa, niin puhelin on aina valmiina nopeeseen taltiointiin, nauhoitus päälle aina kun johtaja tulee jotain selittämään, omat keskustelut saa nauhoittaa ilman että siitä vastapuoli on tietoinen ja sitä voidaan käyttää oikeudessa sitten todisteena.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017
 26. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 910
  Tommosessa paikassa nyt ei ainakaan pitäisi antaa tunteiden nousta pintaan. Tekee sen mitä työajan puitteissa kerkeää ja lähtee kotiin, toki joillekkin vaikeaa toimia näin. Olen samansuuntaista kuullut muistakin vastaavankaltaisista valtion hommista (paljon työntekijöitä jotka tekee samanlaista hommaa ja liian paljon tehtävää). Monet valittaa eikä osaa ottaa rennosti. Käytännössä ei kuitenkaan voi saada potkuja ja hommia on tekemässä niin moni, ettei omalla panoksella ole niin väliä kokonaisuuden kannalta, joten ihan hyvin voisi vaan ottaa rennosti ja tehdä sen minkä järevästi kerkeää. Jos hommia kasaantuu niin joku muu hoitanee tai sitten ei, mutta aika sama.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti