Sony TV nettiin

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Jorma_L, 27.01.2019.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Jorma_L

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2008
  Viestejä:
  14
  Anoppi muutti kerrostaloon jossa on Telian 10/10 netti maksutta. Ethernet kaapeli on kytketty jakokaapissa tiettyyn seinärasiaan. Ongelma on, voiko Sony telkkarin kytkeä suoraan seinästä ilman reititintä nettiin? Jossain pitäisi antaa käyttäjätunnus ja salasana, muttei sellaisia löydy Sonyn verkkoasetuksista.
  Pitääkö lähteä reititintä ostamaan?
   
 2. Okies

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2015
  Viestejä:
  137
  WLAN eli langaton lähiverkko vaatii WLAN-tunnuksen ja verkon salasanan, mutta parikaapelilla toteutettu verkko ei yleensä. Sonyn asetuksista löytynee verkon asetusten automaattihaku. Jos se ei tuota tulosta, jotain puuttunee välistä. Onko huoneistossa RJ-45 -parikaapeliliitin vai puhelinpistoke ? Puhelinpistoke vaatinee reitittimen väliin. Jos on RJ-45-liitin, jossain täytyy olla ristikytkentäkaappi, uusissa asunnoissa yleensä sulakekaapin yhteydessä.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
  LG SL7Y

  LG SL7Y

  249 €
  -50 %
  Katso
  tuotetiedot
  JBL Clip 2

  JBL Clip 2

  25 €
  -48 %
  Katso
  tuotetiedot
  JVC CS-DR420

  JVC CS-DR420

  26,95 €
  -44 %
  Katso
  tuotetiedot
 4. Jorma_L

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2008
  Viestejä:
  14
  Juu, löysin ristikytkennön, syöttö oli kytketty seinärasiaan 1. LAN
  Läppäri löysi netin. TV kytkeytyy mobiilireitittimen kaapelin avulla, mutta kaapeli suoraan seinästä ei toimi. Telia lähetti tekstiviestillä ”kytketty”, käyttäjätunnuksen ja toisessa viestissä salasanan. Ei ohjeita mihin noita tunnuksia käytetään.
   
  Viimeksi muokattu: 27.01.2019
 5. Desgorr

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2010
  Viestejä:
  3 111
  Olisiko nuo tunnukset Telian hallintasivulle? Testasit siis läppärillä samasta seinärasian pistokkeesta kun telkkariakin? Voi olla, että Telia antaa käyttöön vain yhden julkisen IP-osoitteen, joka on nyt varattuna läppärille ja tällöin TV ei toimi. Eli läppärillä voisi kokeilla ajaa käskyn ipconfig /release, jos käytössä Windows. Ja itse kyllä laittaisin TV:nkin varmuuden vuoksi reitittimen taakse ihan tietoturvan takia.

  Jos nettiin on tarkoitus kytkeä johdolla muitakin laitteita kun telkkari, niin tarvitset vähintään kaappiin reitittimen, jonka WAN-porttiin tulee johto Internet-noususta ja LAN-porteista sitten johdot seinärasioiden vastaaviin portteihin. Toki kytkimelläkin selviää jos Telia jakaa useamman IP:n, mutta tämä ei ole kovin tietoturvallinen ratkaisu, kun laitteet näkyy suoraan nettiin päin.

  Jos taas haluat myös WLAN:in käyttöön, niin WLAN-reititintä ei ole järkeä sijoittaa vaimentavaan jakokaappiin. Tällöin kannattaa hommata WLAN-reititin, joka tulee johonkin keskeiselle paikalle ja halpa kytkin, joka menee jakokaappiin. Kytkentä sitten menee niin, että Internet-noususta johto kaapissa WLAN-reitittimen viereisen seinärasian vastaavaan porttiin. Seinärasiasta taas WLAN-reitittimen WAN-porttiin ja WLAN-reitittimen LAN-portista johto seinärasian toiseen pistokkeeseen. Jakokaapissa taas tämän LAN->seinärasian portin johto kiinni kytkimeen ja kytkimestä johdot haluttuihin seinärasian portteihin.
  Tällöin saat sekä langallisen, että langattoman verkon reitittimen taakse. Toki huomioi, että tämä ratkaisu vaatii, että käytössä on seinärasiat joissa on kaksi Ethernet-pistoketta.
   
  Viimeksi muokattu: 27.01.2019
 6. Jorma_L

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2008
  Viestejä:
  14
  Kiitos! Seinissä on kaksi ethernet rasiaa vierekkäin, mutta anoppi on jo iäkäs eikä tarvitse kovin monimutkaista järjestelmää.
  Taidan laittaa seinärasiaan Wlan reitittimen, siihen Sonyn kaapelilla kiinni ja läppäri wifin kautta.
   
 7. Desgorr

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2010
  Viestejä:
  3 111
  Ihan toimiva ratkaisu, jos muita rasioita ei tarvitse käyttöön.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti