Sony julkaisi KitKat-päivityksen Xperia Z-, Xperia ZL-, Xperia ZR- ja Xperia Tablet Z

Viestiketju alueella 'Tietotekniikka- ja mobiiliuutiset sekä artikkelit' , aloittaja Teemuhyn, 22.05.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Teemuhyn

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2013
  Viestejä:
  612
 2. Marti77

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2012
  Viestejä:
  1 864
  En omista juuri noita malleja mutta omistan Z1 compact ja pitää sanoa että parannusta tuli hieman mutta mitään mullistavaa se ei tuonut.
  Paras ominaisuus on kai tuo kyseinen quick settings paneeli.
  Mutta kaipaan edelleen bloathware ohjelmien poisto mahdollisuutta mitä on järkevää ellei niitä halua käyttää.
  Akunkestossa en minun mielestä tullut mitään eroa mutta voin olla väärässä kun käytin edellistä ohjelmistoa vajaa viikon niin en pysty varmuudella sanomaan.
   
 3. Shred

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2001
  Viestejä:
  665
  Oma Tablet Z tarjosi tänään päivitystä ja nyt on KitKat 4.4.2 alla. Pikatestin perusteella voin sanoa, että ainakin bluetooth audio on paremmassa kunnossa kuin aikaisemmin, musiikki pätkii enää silloin tällöin Nokia Play360 kaiuttimien kanssa.
   
 4. Asmola

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6 285
  Uuden päivityksen myötä XPERIA Z alkoi syömään tolkuttomasti akkua. Ystävämme Google oli avulias ja paljastui että akun nopea kuluminen johtuu Sijaintipalvelusta, joka yrittää koko ajan paikantaa puhelinta myös normaalilla mobiiliverkolla. Kun vaihtoi Sijaintipalvelun käyttämään vain GPS:ää, akun kesto parani huomattavasti. Tämä siis jos jollain saman tapaista ongelmaa. Muuten ollut hyvä päivitys tähän asti.
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2014
 5. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  Saat tuon mahdollisuuden heti kun roottaat eli windows-kielelle käännettynä admin-oikeudet.

  Kyse ilmeisesti tuosta stock-Androidin asetuksesta, vai siis ihan jostain siihen liittyvästä ongelmasta/bugista?

  http://www.csullender.com/blog/wp-content/uploads/2014/01/locationsettings.jpg

  Just itse vasta tuota kanssa ihmetelleenä, hämmästyttävää miten monimutkaiseksi asia on saatu pelkällä asetusten nimeämisellä. Mutta "device only" modessa jos joku taustaohjelma haluaa käyttää paikannusta niin sitten se todellakin käyttänee GPS:ää herättäen puhelimen, joten ei tuo välttämättä ole aina se akkua säästävin. Tähän liittyy myös Location-valikon alla oleva Google Location Reporting ja sen asetukset mitkä vaikuttaa esim. Mapsiin.
   
  Viimeksi muokattu: 30.05.2014
 6. Asmola

  Rekisteröitynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6 285
  Juuri tuosta kuvan mukaisesta asetuksesta kyse, jossa ilmeisesti on jokin bugi, että puhelin yrittää jatkuvasti paikantaa laitetta, jos käytössä on High Accuracy tai Battery Saving -asetus. Oma käsitys on, että paikannus GPS:llä (Device only) toimii vain silloin, kun GPS:n kytkee manuaalisesti päälle. Nyt akun varaus 85%, vaikka eilen viimeksi latasin, tosin myös vähäisellä käytöllä ollut. Aiemmin akku oli tässä vaiheessa jo miltei tyhjä, vaikka puhelin makasi koko ajan käyttämättömänä . Iso vaikutus siis.

  Edit: Sijainti-palvelun voi toki kytkeä kokonaan pois päältä, mutta tällöin esimerkiksi Mapsia käytettäessä, asetus on otettava erikseen käyttöön.

  http://images.gizmag.com/gallery_lrg/android_battery_saving-8.png
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2014
 7. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  No en nyt tiedä onko se bugi, vaan tyhmästi suunniteltu. Itse haluaisin tavallaan device onlyn normaalisti, mutta sitten taas haluaisin kuitenkin esim. Mapsin käyttävän wifi/dataa koska nopeampi - jos känny on päällä niin joku yhteyskin silloin on. Joko vaatii erillisohjelmaa (Tasker tms) tai sitten manuaalista asetusten rämppäämistä.

  Tai jos roottaa niin piilotettu App Opps näyttää mikä ohjelma on kysellyt location-toimintoa, milloin ja montako kertaa, sillä voi myös estää location-oikeuden. (Playstä joku shortcutin lisäävä app tai sitten jos käyttää jotain launcheria joka osaa lisätä "aktiviteetteja", niin sieltä löytyy "settings" alta)
   
 8. Midvero

  Rekisteröitynyt:
  10.06.2014
  Viestejä:
  2
  Itse tuli päivitettyä tuo Kitkat 4.4.2.
  Puhelin ei löydä enää kenttää missään, välillä saattaa hstp verkko pilkahtaa mutta muuten kokoajan tuo punainen raksi kentän kohdalla.
  Akku ongelmia ei ole, mutta puhelimeen ei saa yhteyttä eikä mobiiliverkko toimi. Hieno juttu, onko kellään muulla vastaavaa?
  Puhelimena Sony Xperia Z1.
   
  Viimeksi muokattu: 10.06.2014
 9. NNH

  Rekisteröitynyt:
  03.10.2009
  Viestejä:
  1 567
  Täällä Tablet Z ei ole vieläkään päivittynyt. Kun käy manuaalisesti tsekkaamassa, sanoo, että laitteessa on viimeisimmät päivitykset asennettuna, mutta käyttisversio on silti 4.3. Muilla tabletin kanssa samaa ongelmaa?
   
 10. AshPrayer

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2014
  Viestejä:
  2
  Minulla näyttäisi ilmenneen Sony Xperia Z:n sellainen ongelma tämän KitKatin asentamisen jälkeen, että en löydä kamerasta enää mistään kuvien poistamiseen tarkoitettua asetusta. Joudun poistamaan kuvat albumi-sovelluksen kautta. Voiko tällainen olla edes mahdollinen bugi?
   
 11. Marti77

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2012
  Viestejä:
  1 864
  Omasta z1 compactissa löytyy ainakin viimeisen otetun kuvan poisto mahdolisuus ja myös muita kun menee ylä oikealle niin siellä löytyy pieni kuva edellisen otetusta kuvasta paina sitä.
  Mutta tosiasia on että se on aika sekava kameraohjelmisto androidissa.
  nokian wp sovellus ja symbianin versio on paljon helpompi ja loogisempi käyttää.
   
 12. NNH

  Rekisteröitynyt:
  03.10.2009
  Viestejä:
  1 567
  Kannattaa asentaa Google Camera

  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.GoogleCamera&hl=en

  jos puhelimen mukana tullut kamerasofta on huono.
   
 13. AshPrayer

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2014
  Viestejä:
  2
  Puhelimen mukana tullut kameraohjelma oli täysin selkeä, ja se kuvien poistomahdollisuus oli ihan normaalisti saatavilla, mutta tämän Android-päivityksen jälkeen en saa kyseistä toimintoa näkyviin mistään. Ennen se toimi juurikin niin, että klikkasi kameran oikeassa yläkulmassa olevaa kuvaa ja sen jälkeen vielä näyttöä, jolloin ruutuun ilmaantui roskakorin kuva jne.
   
 14. Marti77

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2012
  Viestejä:
  1 864

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti