Sony Android TV:n asetukset

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja - NFE -, 22.11.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. - NFE -

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2000
  Viestejä:
  1 098
  Moi,

  olen tässä pähkäillyt näiden asetusten kanssa jo pidemmän aikaa ja tuntuu, että ne alkaa jo olemaan melko hyvin hanskassa. Hakisin kuitenkin muidenkin mielipiteitä näihin asioihin ja varsinkin eri sovellusten parhaisiin asetuksiin.

  Itseltäni löytyy Sonyn 75XE9405, joten kyseessä asetukset LCD-televisioon.

  Varsinkin jonkun verran hämmennystä aiheuttaa se, että joissain sovelluksissa on omat asetukset ja jotkin ohjelmat taas jakavat asetukset. Esimerkiksi digitv:tä katsoessa sille on omat asetukset kuten myös Netflixille. Mutta taas Youtube, Yle Areena yms. näyttävät jakavan asetukset.

  Tässä on omat perusasetukset, mitkä eivät muutu eri tilojen välillä:

  Perusasetukset
  Kuvatila: Elokuva, koti. Kuvatiloja käytän hyväkseni, kun haluan vaihdella samassa lähteessä eri asetuksia. Näitä ovat esimerkiksi jos televisiosta tulee jalkapalloa, niin sitten käytän urheilutilaa (saa nopeasti useimmissa lähteissä live-jalkapallotilan valitsemalla action menusta), jossa ovat muuten samat asetukset, mutta olen liiketoistoa sulavoittanut.
  Värikylläisyys: 50, ei liene syytä muuttaa, ellei tykkää värikkäämmästä kuvasta.
  Valotunnistin päällä, yleensä tämä käsketään laittamaan pois, mutta itse tykkään siitä että televisio säätelee kirkkautta sopivaksi valoisuuden mukaan. *Kalibroin television kalibrointilaitteella, enkä pidä tätä enää päällä. Omassa laitteessani riitää 5 kirkkausasetukseksi, että luminanssiksi tulee reilu 120 cd/m2. **Edit2: Mittailin tarkemmin täysin pimeässä huoneessa valotunnistin päällä, niin kun laitan 44 kirkkaudeksi valotunnistimen ollessa päällä, niin se on tuo 120. Eli nyt sen pitäisi säätyä valotunnistimen avulla suhteellisen hyvin ympäröivästä valosta huolimatta.

  Lisäasetukset - Kirkkaus
  Kontrasti: 95, jostain luin, että 100%:lla valkoiset menevät jo yli. *Kalibrointilaitteen mukaan ei edes maksimilla leikkaa, joten 99 nyt.
  Gamma-säätö: 0, ei varmaan tarvitse näihinkään koska, ellei ole kalibrointilaitteistoa. *No nyt on ja -1 on oikea asento, jotta gammaksi tulee 2,2.
  Mustan taso: 50, vähän sama kuin värikylläisyydessä, en näe syytä muuttaa.

  värikylläisyys
  Värisävy: 0, ei kannata ilman kalibrointia *Eikä ole tarvetta kalibroinnin jälkeenkään.
  Värilämpötila: Edistynyt 1, pidän lämpimämmästä kuvasta, koska se on luonnollisempi. Myös pimeällä ottaa vähemmän silmään. *Edistynyt 2 tuo oikean värilämpötilan.
  Värien elävyys: pois, sama kuin värikylläisyys, jos tykkää popimmasta kuvasta, niin voi säätää. Toisaalta jossain digi-kanavia katsoessa voisin kuvitella tätä myös pitäväni päällä, niin toisi värejä paremmin esille.

  Selkeys
  Terävyys: 50, keskellä on toistaiseksi sopiva itselle.
  Tasasävyinen sävytoisto: pieni, tämä on hyvä toiminto ja tasaa sävyjä. Hyödyt huomaa esimerkiksi House of Cards -ohjelman alkutunnarissa tummien sävyjen kohdalla. Toistaiseksi vain pienellä, koska in ole tullut vastaan tarvetta nostaa isommaksi. *Testailujen jälkeen pidän tätä korkealla.

  Videovalinnoissa kaikki automaattisella.

  Asetukset, kun kuvalähde ei ole paras mahdollinen:
  Eli näitä asetuksia pidän, kun lähteenä on DigiTV, Yle Areena, Ruutu, Youtube, yms. joissa kuvalähde ei ole paras mahdollinen.

  Kirkkaus
  Mustan säätö: Matala, voisi ehkä olla korkeammallakin. Testailut kesken.
  Kontrastin korostus: Matala, sama kuin yllä.
  Automaattinen paikallinen himmennys: Keski, käsittääkseni tämä on hyvä asetus, mutta toistaiseksi ollut vain keskimmäisellä. *Tällä hetkellä korkea, testailut jatkuu.
  X-tended Dynamic Range: Matala, jos laittaa kovemmalle, niin tuntuvat valkoiset palavan puhki.
  Näihin asetuksiin erityisesti haluaisin lisäkommentteja.

  Selkeys
  luonnollisuuden asetus: Autom.
  Satunnaiskohinan vaimennus: Autom.
  Digitaalisen kohinan vaimennus: Autom.
  Näissä kaikki automaattisella, koska kuvalähde ei ole paras mahdollinen, joten eritasoisia kohinoita voi tulla. Ja ehkä telkkari osaa näitä poistaa. Siksi automaattisella.

  Liike
  Motionflow: True Cinema, jos tavallisesta lähetyksestä kyse, sulava jos urheilu-tilassa.
  Elokuvatila: Korkea, jos tavallisesta lähetyksestä kyse, urheilu-tilassa olen hieman vaihdellut. Esimerkiksi Ruudun:n NBA-lähetyksissä tulee haamukuvaa jos on matalaa isompi, mutta sitten taas Viaplayn hyvätasoset futikset toimivat korkealla myös hyvin.
  Edit: Molemmat ovat nykyään pois päältä kaikessa muussa kuin urheilutilassa. Jos tykkää saippuasarjamaisemmasta kuvasta, niin testaile näitä.

  4k-HDR-pelikonsoli:
  Perustilana Peli, jossa siis ensin mainitut perusasetukset säädetty kohdilleen.

  Kirkkaus
  Mustan säätö: Pois
  Kontrastin korostus: Pois
  Automaattinen paikallinen himmennys: Korkea
  X-tended Dynamic Range: Korkea
  Ilmeisesti HDR-konsolilla kaksi alinta parantaa kuvaa, mutta toisaalta kaksi ensimmäistä pois, jotta ei lagi nouse ylimääräisen prosessoinnin myötä.

  Selkeys
  luonnollisuuden asetus: Pois.
  Satunnaiskohinan vaimennus: Pois.
  Digitaalisen kohinan vaimennus: Pois.
  4k-tilassa näitä ei tarvitse.

  Liike
  Motionflow: Pois
  Elokuvatila: Pois
  Käsitykseni mukaan pelikonsoli näyttää miten näyttää, eikä television kannata siihen väliin enää puuttua.

  Netflix, yms. korkean tason HDR-striimauspalvelut:

  Elokuva, pro käytössä, kun katson HDR-kuvaa, muuten Elokuva, koti. Prossa on samat kirkkaus- ja selkeys-asetukset kuin pelikonsolissa, mutta Motionflow on asennossa True Cinema ja Elokuvatila on Korkea. Tämä luo paremman liiketoiston näyttämättä kuitenkaan saippuaoopperalta.

  Tässä nyt jotain mietintöjä omista asetuksistani. Onko täällä joku eri linjoilla ja löytyykö vielä parempia säätöehdotuksia?

  *Päivitys*

  Ostin kalibrointilaitteen (laite on i1display pro ja käyttämäni softa hcfr) ja olen sillä nyt leikkinyt. Testailin huvikseni muutamia netistä löytyviä valmiita värilämpötilan lisäasetuksia ja kaikissa värit menevät vähän miten sattuu. Eli ei kannata sokkona niitä kopioida, sillä jokainen televisio on yksilö. Ylhäällä kuitenkin sellaiset perusasetukset, jotka muuttavat kuvaa kuitenkin paremmaksi. Eli siis gamma ja valkotasapaino.
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2018
 2. maksvelli

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2004
  Viestejä:
  355
  Täytyy testailla näitä asetuksiasi kun joskus viitsin. Nyt olen lähinnä säätänyt kirkkautta pienemmälle ja ottanut jotain "parannuksia" pois päältä. Vinkkejä en kyllä varmasti osaa jakaa :)

  Sonyssa tuntuu kyllä väliltä oudolta tuo, että mitkä jakavat kuva-asetukset ja mille onkin omat asetukset.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. hellmis

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2010
  Viestejä:
  573
  Kuva-asetusten lisäksi olisi kiva kuulla vinkkejä tuon android tv-käyttiksen suhteen esim. saako tuon kanavaoppaan jotenkin lukittua näyttämään vain suosikki-kanavat kun tuntuu palaavan aina tuohon kaikki-kanavat-tilaan?
   
 5. HeEBELI

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2015
  Viestejä:
  1 056
  Ohjelmaopas ei ole Android TV:tä. Se on Sonyn omaa softaa. Android TV:tä on vain se valikko, joka aukeaa mökkinapilla ja Google Play.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2017
 6. hellmis

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2010
  Viestejä:
  573
  Ok. Kiitos selvityksestä. Tietääkö kukaan miten tuon saisi fiksattua Sonyn softassa?
   
 7. mustajoki

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2010
  Viestejä:
  1 174
  Joo tuo menee hyvin kummallisesti.

  Olen päätynyt käyttämään Discover-nappia kanavasurffailuun (Discover-menun asetuksista Show/Hide categoriesista muut pois, Favorites 1, Recorded, ja My apps vain näkyvissä). Tällöin kanavaopas pysyy suosikkikanavalistassa jos vaihdan kanavaa Prog +/- tai Discover-menun kautta - mutta jos navigoin syöttämällä kanavanumeron, telkku hyppää taas kaikki-kanavat-tilaan.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2017
 8. hellmis

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2010
  Viestejä:
  573
  Tämä oli hyvä vinkki, kiitokset! Tämä on siitäkin hyvä että pääsee suoraan ohjelmaan tuosta discovery-näytöstä ilman turhaa info-ruutua ja ok-painallusta.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2017
 9. maksvelli

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2004
  Viestejä:
  355
  Telkkarinostoketjussa oli hyvä vinkki millä saada Sonyn androidin valikot vähän nopeammaksi. https://murobbs.muropaketti.com/threads/lcd-tv-hommaaminen.461698/page-956#post-1718406292
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2017
 10. - NFE -

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2000
  Viestejä:
  1 098
  Jeps, itsekin tuon valikonnopeutuksen olen tehnyt. Ja sama myös puhelimessa.

  Minä käytän yleensä tuota discover-napista kerran, että suosikit menevät päälle ja saa tuon ohjelmaoppaan näyttämään vain suosikkikanavia.
   
 11. hellmis

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2010
  Viestejä:
  573
  Mistäs tähän voisi ladata foxplayn (apk)?
   
 12. JoMu

  Rekisteröitynyt:
  17.06.2000
  Viestejä:
  264
 13. - NFE -

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2000
  Viestejä:
  1 098
  Vinkki vielä kotivalikon saamiseksi vähemmän sotkuiseksi.

  Sonyn telkkarissa vakiona on joku Sonyn oma ohjelmahässäkkä ja kun asentelee uusia ohjelmia, niin ne jakautuvat tuohon ja asennettuihin ohjelmiin. Kun asetuksista käy ottamassa sovelluksista SonyShelf-ohjelmalta ilmoitukset pois päältä, niin koko turha kohta häviää ja kaikki ohjelmat siirtyvät yhteen paikkaan.

  Sama homma myös, kun vakiona oli asennettuna joku peli. Kun tuon käy poistamassa käytöstä, niin häviää kotivalikosta tuo pelit-kohta kokonaan.
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2017
 14. HeEBELI

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2015
  Viestejä:
  1 056
  Kannattaa muuten sitten muistaa että ihan kaikkea sieltä ei kannata poistella. Oikean järjestelmäsovelluksen (tai tarpeeksi monta Android-systeemille tärkeää sovellusta) kun poistaa niin koko vekotin on solmussa.
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2017
 15. - NFE -

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2000
  Viestejä:
  1 098
  Saisivat laittaa virallisesti mahdolliseksi asentaa tuon Android TV:lle.

  Perinteisistä televisiojutuista toimivat ainakin Yle Areena, Ruutu, Katsomo, Viaplay.

  Lisäksi Freedome tuntuu toimivan, joten pystyy katsomaan vaikka Ruotsin Viaplaytä. Myös NBA:n oma appi toimii, jos löytyy league pass. Ja TuneIn radion kuunteluun. Eurosport player ei puolestaan toimi.

  Lisää vinkkejä ohjelmista?
   
 16. maksvelli

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2004
  Viestejä:
  355
  Tämän olin tehnyt itsekin ja suosittelen muillekin, mikäli ei halua käyttää kaapelitv-operaattorin päättämään järjestystä. Ainoana haittapuolena ohjelmaopas näyttää nyt minulle YLEn kanavien tiedot ruotsiksi, vaikka kaikki kieliasetukset pitäisi olla oikein.

  Sonyn aspan kanssa juttelin kanavien järjestelystä, mutta siitä ei yllättäen ollut mitään hyötyä. Luulevat sielläkin, että kanavat voi järjestellä, vaikka oikeasti ei voikaan.
   
 17. nudedude

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2012
  Viestejä:
  1 052
  75XE9405 tuli myös siepattua BF tarjouksesta, just sopivasti kerkesin vähän tutustumaan aiheeseen että minkälainen vekotin olla pitää. Mustan taso ja värien kirkkaus jne. positiivinen yllätys. Esim. nuo Youtuben 4K demomatskut pimeässä huoneessa nättiä katsottavaa, TV:n reunoja ei erota tummaa seinää vasten ja siltin värit loistaa. Taitaa olla hyvin lähellä OLED meininkiä.

  Mutta näitä asetuksia pitää vielä katsella, kokeillaas yllämainittuja. En ole vielä kerennyt sen kummemmin perehtymään mutta varsinaisia värisäätöjä en huomannut missään. Tosin taitaa olla jo out of boxina siinä mallilla ettei välttämättä tarvikkaan säätää?

  Enemmän siis gamman ja valkotasapainon säätämistä. Kalibrointimittari olis hyvä olla, mutta ei oikein malttais alkaa sitä opiskelemaan.

  Dolby Vision päivitys ilmeisesti tulossa myös loppuvuodesta.

  Kun tuo HDR on automaatilla niin aina jos sitä on saatavilla (UHD Bluray, Netflix, Youtube(?) niin osaa toistaa parhaan mukaan?
   
 18. Buzzman

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2017
  Viestejä:
  59
  YouTube vaatii chromecast ultran että HDR toimii.
   
 19. - NFE -

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2000
  Viestejä:
  1 098
  Valkotasapaino taitaa olla se isoin juttu uutta telkkaria säätäessä. Tai siis ainakin näitä Sonyja säätäessä, kun tuntuvat olevan hyvällä mallilla muuten jo valmiiksi.

  Loppu sitten onkin pienempää hienosäätöä, jota ilman tulee myös hyvin toimeen, kun ei paremmasta tiedä.

  Tosin muistaakseni asetuksista piti erikseen pistää päälle "muut tulot -> hdmi-signaalimuoto -> vahvistettu muoto", että sai pelikonsolin toimimaan hdr-moodissa.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2017
 20. nudedude

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2012
  Viestejä:
  1 052
   
 21. Buzzman

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2017
  Viestejä:
  59
  Samsungin tv:t ovat ilmeisesti ainoita joiden tube-sovellus tukee hdr:ää. Liekö heillä jokin sopimus Googlen kanssa. Teknisesti mitään esteitä tv:n ymmärtämiselle kun ei ole. Ehkä se tuki joskus tulee, tai sitten ei.
   
 22. nudedude

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2012
  Viestejä:
  1 052
  Kiitti vinkeistä Cromecastin osin. Tosin tässä TV vmäinen siitä että liittimet on nyt noiden irroitettavien paneelien alla eikä cromecast mahdu sinne alle, pitää jättää paneeli pois.

  Mutta 75XE9405 osaa toki toistaa Netflixiä UHD + HDR muotona kun siitä valikossakin mainostavat?

  Hyötyykö Cromacastista muuta tämän telkun kanssa kuin että saa myös Youtuben HDR esiin?
   
 23. Buzzman

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2017
  Viestejä:
  59
  Netflix toistuu "oikein". En tiedä hyötyykö juuri muuten, itse käytän mieluummin puhelimella kuin töllön sovelluksilla. Ja jos viaplaytä käyttää niin chromecastilla saa muutaman ohjelman näkymään uhd:na, muuten ei näy.
   
 24. nudedude

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2012
  Viestejä:
  1 052
  No ei varmaan kannata Cromecastia hommailla pelkän youtube HDR tuen takia, vaikka mietityttää että paraneeko nuo 4K testipätkät vielä tuostakin :eek:

  Dolby Vision HDR päivitystä odotellessa :)
   
 25. nudedude

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2012
  Viestejä:
  1 052
  Paljonko teillä kulkee netissä nuo TV:t?

  Kattelin äsken selainsovelluksen kautta Sonyn 75XE9405 vauhtia niin Wlanissa naurettavat 10Mbps ja Langallisesti 50Mbps vaikka tarjolla Giganen valokuitu.

  Eikö tuo selain appsi pelitä kunnolla vai onko muka vuoden 2017 TV.ssä noin rajoitettu modeemi? :O
   
 26. Buzzman

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2017
  Viestejä:
  59
  Selain näytti itellä 2 megaa ku langalta tulee 350 :). YouTuben sovellus näyttää nopeudeksi noin 60. Tiedä sitten mikä on oikein mutta ei haittaa niin kauan ku kaikki toimii sujuvasti.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti