Soneran 4G-mokkula

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja SacZori, 07.12.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. SacZori

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2014
  Viestejä:
  3
  Moi, onko kokemuksia Soneran 4G-mokkulasta? Itselläni tällä hetkellä tuon Soneran Koti-TVn mukana tullut Thomson tg789vn ja 24/1 netti. Haluaisin livestriimata online-pelejä ja tuolla reitittimellä se ei onnistu. Kaverillani on sama netti, mutta eri modeemi ja sillä pystyy striimaamaan. En siis tosiaan tiedä näistä asioista oikeastaan mitään. Yhdellä tutullani on tuo 4G-mokkula ja hän sanoi että parhaimmillaan 5 megan upload-speedi on mahdollinen. Joten kertokaas omia mielipiteitänne! :)
   
 2. tyyta

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2010
  Viestejä:
  5 451
  Sonerasta en osaa sanoa, mutta minulla on Sauniksen 50/20 Mbps 4G ja Huawein E-5172 tukiasema/reititin. Tällä yhdistelmällä nopeudet ovat pääsääntöisesti 40/18 Mbps, ja ruuhka-aikojen ulkopuolella lähes luvatut 50/20 Mbps, joten kyllä 4G:llä yli 10 Mbps upload on Sonerallakin enemmän kuin todennäköinen.

  P.S. Suomalaisten operaattoreiden mokkulat ja tukiasemat ovat varsin hintavia - kumpikin maksaa edullisimmillaankin n. 100€. eBayssa on monesti ollut tarjolla paljon edullisempia yleensä virolaisilla ja/tai venäläisillä myyjillä, joten ennen ostopäätöstä kannattaa sekin kauppapaikka katsastaa. Myös Huuto.net, Tori ja MuroBBS:n ao. myyntiosastoa kannattaa pitää silmällä, jos hankinnalla ei ole kovin kiire.

  Itse suosittelen mokkulan asemesta 4G-tukiasemaa/reititintä, jossa on itsessään SIM-korttipaikka, ja 4G:tä ajatellen kaksi ulkoisen antennin liitäntää ristipolarisaatioantennin kytkemiseksi, jos tukiasema on vähänkin kauempana. Tällainen tukiasema/reititin sisältää myös yleensä ainakin yhden ethernetportin ja langattoman tukiaseman, joten sen voi sijoittaa 4G vastaanoton kannalta parhaaseen mahdolliseen paikkaa talossa/asunnossa, eli lähelle ikkunaa, joka osoittaa operaattorin tukiaseman suuntaan.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  Mitä oikein vertaat, hyväksi tunnettua mallia (esim. Huawei B593(S)) uutena vs. joku mahdollisesti jopa käytetty kokonaan eri purkki?

  Ainakaan tuon Huawein kohdalla ei pidä paikkaansa jos vertaa nettikauppojen ja täten uusien hintoihin, Soneralla 168e (ei tarvitse kytkyä saati liittymää), vrt: Tuotehaku: B593 | Hinta.fi
   
 5. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  Miten tulit johtopäätökseen ettei onnistu? Ettei nyt olisi yksinkertaisesti palomuurista (Windowsinkin mahdollisesti) tai muusta reitittimen asetuksesta kiinni? Mitä ja millä (twitch tms?) yritit käyttää?

  Joka tapauksessa tuo 1M upload voisi olla aika rajoittava tekijä, mutta juurihan sanoit että kaverillasi se riittää. Usein tuollainen kupari-ADSL kannattaa usein hintanopeussuhteen takia vaihtaa 4G:hen. 4G:n kanssa tärkeää on aina paikkakunta koska kuuluvuus vaihtelee talojenkin välissä, joten toisen kokemus toiselta paikkakunnalta ei kerro mitään etenkään jos kyse muista kun kaupunkialueista.

  Jos päätät vaihtaa 4G:hen niin hieman voisit selata tätä aluetta, täällä on useita 4G:tä koskevia ketjuja. Muista 14vrk peruutusoikeus (kuukausimaksu menee käytetyltä ajalta), joten jos kuuluvuus onkin heikko niin riski liittymän ottamisessa on pieni netistä tilatessa.
   
 6. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 438
  Soneralla on nimenomaan nykyisin rajoittamaton lähtevä nopeus noissa mobiililaajakaistaliittymissä ja he poistivat juuri rajoituksen jokin aikaa sitten 4G-liittymistä.
   
 7. SoneraPartio

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2012
  Viestejä:
  822
  Moro moro! Jos haluat niin voin puolestani auttaa sen verran, että voin katsoa puolestasi alueesi 4G-tukiasemien tilanteen. Onko alueella jo 4G kuinka vahvasti ja onko kapasiteettiin tulossa muutoksia. Julkisia osoitetietoja emme käsittele foorumilla, mutta jos esim. postinumeron ja/tai kaupunginosan saisin niin sillä päästään eteenpäin! :)
  Kyllä, upload-rajoitukset liikkuvissa oli aiemmin 5Mbit/s saakka, mutta nostimme niitä 4G-yhteyksissä 50 Mbit/s (yleiset vaihteluvälit 3-40Mbit/s). Jos verkko vain mahdollistaa niin hyviä nopeuksia on saatavilla. Kivoja tuloksia on eri ketjuissa jo esimerkkeinä nähtykin. :kippis:
  Jari@SoneraPartio
   
 8. SacZori

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2014
  Viestejä:
  3
  Juu twitchillä ja 480p pystyy striimaaman single-playerissä, mutta multiplayerissa ping nousee liian korkeaksi tuolla reitittimellä.
   
 9. SacZori

  Rekisteröitynyt:
  07.12.2014
  Viestejä:
  3
  Asun ihan Savitaipaleen keskustassa. Postinumero on 54800 ja ainakin soneran sivujen mukaan täällä on jo 4G :kippis:
   
 10. SoneraPartio

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2012
  Viestejä:
  822
  Kyllä, Savitaipaleen suunnassa on 4G. Savitaipaleesta pohjoiseen Rahikkalaan on tulossa ensi vuoden puolella lisää kapasiteettia. Tarkkaa ajankohtaa tästä ei osattu vielä antaa. Testailemallahan nopeudet näkee parhaiten. :kippis:
  Jari@SoneraPartio
   
 11. Pultsari

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2000
  Viestejä:
  623
  Olisikohan SoneraPartio:lla hajua mahdollisesta Varkauden 4G-Laajennuksesta?

  Muu kylä on katettu 4G-peitolla, mutta ainakin pohjoinen könönpelto on vielä ilman, vaikka ympärillä on lähes joka ilmansuunnassa korkeita telemastoja.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti