Sonera Viihde ja Sonera Mobiiliviihde

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja Lasse_hcm, 21.08.2014.

 1. Lasse_hcm

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  166
  [​IMG]

  keskustelua aiheesta.

  Melko erilaisia ovat. Kunnon viihde on perinteinen kotitv/iptv/soneraviihde.
   
 2. Tupsa

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2008
  Viestejä:
  710
 3. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  Aloittajalla ilmeisesti oli tässä omasta mielestään joku suurempikin pointti, mutta alustus on köykäinen ja turha duplikaattiketju.

  Mitäs sitä turhaan, olihan täällä vielä Sonera Laajakaista Extra -niminenkin ketju (ja aktiivinenkin kunnes pääjuttu siirtyi uudempaan ketjuun) vaikka kyseisellä nimellä liittymiä ei oltu myyty kolmeen vuoteen. :comp:
   
 4. Lasse_hcm

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  166
  Voi ketjut hyvin yhdistää ja nimetä uudelleen mun puolesta.
   
 5. Lasse_hcm

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  166
  Nettiin saa tallennuksen 5e.

  Mutta Iso-sisko eli perus viihteessä pilvipalvelun käyttö maksaa 10e.

  Se mikä on erikoista niin mobiiliviihde on ilmainen palvelu kaikille, eikä vaadi Soneran asikkuutta. Siten Sonera Viidhe ovat asikkaan kannalta epäoikeudellisesti hinnoitelultuja.

  Lisäksi myöskin Sonera myy laajakaistaa..valokuitua.. samaan hintaan nopeudesta riippumatta 24mg ja yli.

  Soneran vanhana asiakkaana ei voi kuin ihmetellä nykyisiä omia kuukausimaksuja. Reilu juttu olisi.

  10€ per palvelu. reilu juttu.

  10€ adsl/vdsl
  10€ viihde
   
 6. whatdidido

  Rekisteröitynyt:
  22.05.2010
  Viestejä:
  294
  Mulla on nyt Sonera Viihde ja siinä HBO. Älypuhelimella katsottuna kuvanlaatu ja framerate on laadukasta, mutta pc:ltä jos katsoo HBO:ta, niin framerate tuntuu olevan jotain max 20fps, ja screen tearingia on myös, ei tommosta pysty katsomaan. Silverlightillahan se pyörii, mutta esim Netflixin silverlight striimeissä ei ole vastaavia ongelmia.

  Mikä neuvoksi?

  Kokeilin asentaa Silverlightin uusiksi, testasin hardware-accelerated playbackillä ja ilman, olen kokeillut Firefoxilla ja Chromella, mikään ei tepsi. Nvidian ajurit ja Windows-päivitykset on ajan tasalla...

  edit: Tai en nyt edes ole varma onko se fps niin matala, mutta semmosta perkuleen nykimistä jatkuvasti ja screen tearingia kuitenkin.
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2014
 7. henjo

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2002
  Viestejä:
  172
  Samanlaiset kokemukset minullakin. Kokeiltu parilla koneella, usealla selaimella jne. Puhelimessa toimii ok, paitsi välillä kuva jäätyy paikalleen äänen kuuluessa. Ehkä se tosta paranee, kun saavat palvelua kehitettyä. Sitä ennen en maksullista sisältöä osta.
   
 8. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Samanlaista vikaa. Varsinkin parhaaseen katseluaikaan illalla selainversiolla laatu tippuu alimmilleen ja saattaa pätkiä silti, mutta kun vaihtaa saman verkkoyhteyden takana olevaan ipadiin, laatu on täydellistä. Kun vertaa tiedonsiirtoa, niin selaimella katsoessa dataa tulee paljon vähemmän. Käyttääköhän Silverlight eri palvelimia joissa ei kapasiteetti riitä ruuhkahuippujen aikaan?
   
 9. SoneraPartio

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2012
  Viestejä:
  822
  Tervehdys smee, henjo ja whatdidido

  Millä käyttöjärjestelmällä PC:ssä Viihdettä pyöritetään? Onko kyse liveTV-kanavista vai ohjelmakirjaston leffoista/sarjoista vai molemmista? Pelkästään HBO:ta koskeva? Onko kuinka kauan tätä jatkunut?

  Jos vain PC jaksaa vääntää ja käyttöjärjestelmät, selaimet ja Silverlight ovat päivitetty niin pitäisi nätisti toimia. Pullonkaulassa oleva nettiyhteys vaikuttaa luonnollisesti kuvanlaatuun myös.

  Kertokaas lisää niin saan kirjattua tänne ylös käyttökokemuksia eteenpäin jaettavaksi! Niitä odotellaan!

  Selene@SoneraPartio
   
 10. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Kone on Mac, käyttöjärjestelmä on OS X Mavericks ja selaimella ei ole merkitystä, eikä pitäisikään olla kun samaa Silverlightiä ne ymmärtääkseni ajavat. Ongelma on esiintynyt ainakin HBO:n ohjelmakirjaston kanssa, paljoa muuta en kotona selaimella katsokaan. Ja yleisesti tuntuu siltä, että hidastelua on iltaisin 18-23 välillä, mutta kun alkaa saman tien katsomaan samaa ohjelmaa iPadista, laatu on ihan kohdallaan. Koko palvelu on ollut minulla käytössä runsaan kuukauden ja sama on ollut alusta asti, viimeksi taisi olla viime viikolla kun törmäsin tähän. Nettiyhteydessä tai yleensäkään muissa suoratoistopalveluissa tai IPTV:n kanssa ei ole ollut ongelmia ja kyseessä on Sonera Viihde VDSL2 liittymä.
   
 11. Trespasser

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2001
  Viestejä:
  553
  Samaa nykimistä ja surkeaa kuvanlaatua on esiintynyt täälläkin epäsäännöllisen säännöllisesti. Nimenomaan tuohon "parhaaseen katseluaikaan", eli alkuillasta. Livelähetystä ei ole tullut kokeiltua, mutta tallenteita kyllä. Esim. Discoveryn tallenteissa tätä ilmenee melkoisesti, ja muissakin. Jostain syystä kohta poistumassa olevissa tallenteissa tulee joskus ihan käsittämätöntä kuvan hyppimistä ja kohtausten toistoa. Vastaavasti taas aikaisin aamulla tai yöllä homma toimii ihan hyvin. Niin ja puhelimellakin toimii ihan jees.

  Win8 käyttiksenä, selaimella ei väliä koska kaikissa sama tilanne. Yhteysnopeus (100M VDSL2 Soneralta, käytännössä 70M) ja koneen tehot vähintään riittävät nettistriimeihin. Viihdepalvelu tolla motorolan boksilla toimii aina hyvin, samaten kaikki muut nettistriimit. Ilmiö toistuu myös parilla muulla pc:llä jos samaan aikaan kokeilee.
   
 12. henjo

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2002
  Viestejä:
  172
  Käyttiksinä win7 64bit ja win8.1 32bit. Ongelma ilmenee vain soneraviihde.fin kanssa, muut silverlightia käyttävät palvelut toimivat. Viaplay, eurosportplayer yms. Ongelma koskee ainakin livetv-kanavia ja on vaivannut alusta saakka. Kirjastoja en ole kokeillut. Nettiyhteys ei ole syy tähän.
   
 13. SoneraPartio

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2012
  Viestejä:
  822
  Kiitän vastanneita, koostin näistä eteenpäin viestin tuotannolle käsittelyyn. Piipahtelen ketjussa silloin tällöin tsekkaamassa tilannetta ja tuon lisää viestiä talon sisälle teiltä.

  Hieman asian vierestä: Kaikille lukijoille, jotka piipahtavat ketjussa vinkkaan (jollei jo ole käytössä), että PC/MAC käyttöjärjestelmissä ja Silverlightissa kannattaa olla automaattipäivitykset päällä niin saa aina uusimman version ajantasaisesti.

  Selene@SoneraPartio
   
 14. whatdidido

  Rekisteröitynyt:
  22.05.2010
  Viestejä:
  294
  Kiitokset SoneraPartio!

  Käyttiksenä Windows 7 Ultimate 64bit. Nykivä toisto on jatkunut jatkuvasti otettuani palvelun käyttöön, mutta siis vain PC:llä, puhelimellani toimii ongelmitta (Samsung Galaxy Note 3). Ja kyseistä nykimistä en ole kokenut Youtubessa, Viaplayssa, Netflixissä jne, vain Sonera Viihteessä.
   
 15. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Ajattelin katsoa Boardwalk Empiren uusimman jakson soneraviihde.fi:n HBO kirjastosta ja raportoida kokemukseni hieman tarkemminkin kun kerran tätä Soneralta luetaan. Homma tyssäsikin jo siihen, että uusinta jaksoa ei koko kirjastosta löytynyt. Muutenkin "uutta ohjelmakirjastossa" osio näyttää siltä, että uutta sisältöä HBO:lta ei viimeiseen viikkoon ole tullut kuin yksi Masters of Sexin jakso. Lahjahevosta ei tietenkään hampaisiin sovi katsoa, mutta hieman on petrattavaa että edes harkitsisin tuosta maksamista Soneran palveluna kun ilmainen aika loppuu.
   
 16. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  Tarkoitatko nykimisellä ns. stutteringia? Siitä tosiaan tulee helposti olo että fps olisi matala, koska ne nykimisen aiheuttamat framet tulee säännöllisin väliajoin. En tiedä ratkaisua, mutta yksi Silverlightin perisyntejä tuo on ja tuntuu olevan yleinen näissä monimutkaisemmissa videopalveluissa.
   
 17. whatdidido

  Rekisteröitynyt:
  22.05.2010
  Viestejä:
  294
  Sitähän se vissiin on, täysin epäkatsottavaa mulle soneraviihde.fi:n tarjonta kokonaisuudessaan. Ei ole mikään pikkuvika siis todellakaan. Onneksi nyt edes mobiiliapp pyörittää sulavasti, vaikka UI ja ominaisuudet onkin ala-arvoisia (ja silloin tällöin striimit pätkii tai ei starttaa ollenkaan).
   
 18. murmur

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2001
  Viestejä:
  6 268
  Minun kokemuksen erilaisilla PC(Win)+GPU koneissa on Silverlight GPU rautakiihdytys selainplugarissa on herkkä GPUlle ja DirectX versiolle. Jopa Flash plugarin stage hw kiihdytykset samoissa koneissa toiminut paremmin HD videosoitoissa. Lieneekö Microsoftin saattohoito Silvelight tekniikalle ettei liikaa rajatapauksia optimoida pois. Netflix on siirtymässä plugarivapaaseen HTML5 soittoon EME drm extension avulla. HBO on järkyttävän hitaasti tuonut ohjelmansa eri päätelaitteille joten en odota tuossakaan nopeaa muutosta.
   
 19. muroman

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  1 759
  Kukaan saanut pelaan tätä Sonera viihdettä Linuxilla? Pipelight asennettu jonka avulla mm. Katsomo pelaa. Sonera viihteen sivuilla tuo järjestelmätesti löytää kyllä kyllä Silverlightin, mutta tietty jääräpäisesti valittelee Linuxista ja Firefoxin versiosta. Käsittämätöntä, että nykypäivänä halutaan käyttää vielä jotain näin tiettyyn alustaan sitovaa systeemiä.

  Myös Androidin aplikaatiosta on valittamista. Ei pelaa 4.22, ei 4.4 Androideilla Ainol Novossa, siitä kiinni kun ei ole "virallinen" Samsung tai muu koko laitos?

  E: Löytyikin ratkaisu tuohon Linux ja Pipelight ongelmaan. Sonera vittuillakseen laittanut vain eston Linux(ja muille ei tuetuille) käyttäjille. Seuraavalla addonilla saa selaimen esiintymään ulospäin vaikka Windowsin Firefox selaimena jolloin pelaa Pipelightin kanssa: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/user-agent-overrider/
   
  Viimeksi muokattu: 02.10.2014
 20. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  User-agent on vakiokikka (muistaakseni Katsomokaan ei ilman sitä toimi), neuvotaan ihan Pipelightin sivuillakin. Ei varmaan kannata Pipelightille odotella mitään tukea, kun se ei ole kovin virallinen viritys.
   
 21. muroman

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  1 759
  Mulla toimii Katsomo kyllä ilman User-agenttia, mutta en nyt sitte ole varma, että voisko se olla jotain muuta kautta katsomoa varten kierretty.

  No joo, onhan se tietty varmaan helpoin estää kaikilta muilta kuin tuetuilta käyttö, niin ei tuu nurinaa miksi ei toimi tai toimii huonosti. Mutta miksi ei voisi tehdä niin, että sivustolta tulisi varoitus, että ohjelmistoversiotasi ei tueta ja pla plaa...
   
 22. MrMister

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2012
  Viestejä:
  1 725
  poistoksi
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2016
 23. anttimonty

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  641
  Jaaha tuli hommattua tämä, kun formulakausi alkaa ja kohtuu hinnalla sai. Ensivaikutelmat on kyllä todella huonot. Jälleen kerran toteutus tehty Silverlight kuralla, eikä ole paljoa jaksettu käyttää aikaa sen miettimiseen mitä lähdemateriaali on ja miten se saataisin sovitettua näyttölaitteen virkistystaajuuten. Täytyy siis katsoa nykiviä formuloita koko kausi. Ei tuntunut olevan apuja vaikka vaihtoi monitorin virkistystaajuutta 50 tai 60Hz välillä. No tulipahan jälleen kerran todistettua, että ei Suomessa osata tehdä netti-TV palvelua. "Mielenkiinnolla" odota mitä tapahtuu, kun ensimmäinen formulalähetys pamahtaa linjoille. Oma veikkaukseni on, että palvelu menee nurin :P
   
 24. Nik0-91

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2009
  Viestejä:
  1 345
  Tuli tilattua tuo mobiiliviihde, kun sen sai 3kk/0€ ja mukana on tuo HBO Nordic. Ajattelin, että pääsen heti katsomaan Fear The Walking Deadia ja Game of Thronesia, mutta en saanut tunnuksia. Vahvistusviesti tuli, mutta lähettääkö Sonera tunnukset kirjeellä vai manuaalisesti vahvistaa sähköpostilla? Typerä systeemi joka tapauksessa, kun palvelu ei astu heti toimintaan. Kokeilin pankkikirjautumisella luoda tunnukset, mutta en ole kuulemma asiakas.
   
 25. Astar

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2009
  Viestejä:
  25
  Mulla tuli muistaakseni tyyliin seuraavana päivänä kun tuota tarjottiin kolme mailia, joista yks oli otsikolla "Ota käyttöön Sonera Viihde netti- ja mobiilipalvelut". Siinä oli sitten linkki luomaan tunnukset. Ne on vissiin erit kuin ne Omat Sivut.

  Minkälainen kuvanlaatu tässä Mobiiliviihteessä pitäisi olla deskarilla? Nopeesti testasin, niin aika suttua oli enkä löytänyt asetuksistakaan mitään siihen liittyvää.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti