Sonera kusettaa

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja buffa, 16.09.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. divension

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2008
  Viestejä:
  428
  Koskas Soneralta soitellaan, kun viime sunnuntaina palautin liikkeeseenne viikon verran testauksessa olleen 4G-mokkulan ja siellä myyjä sanoi, ettei hän voi "sopimusta katkaista (tms.) ja että teiltä soitellaan parin päivän sisällä asian tiimoilta". Mitään ei ole kuitenkaan kuulunut ja nyt sunnuntainahan umpeutuisi se kahden viikon testijakso, jonka jälkeen sopimus muuttuisi kahden vuoden sopimukseksi (joka ei tietenkään ole mikään vaihtoehto, kun mokkulan liittymineen palautuin, kun en ollut tyytyväinen sen toimintaan).
   
 2. JeppeJKL

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2011
  Viestejä:
  717
  Palauttaessasi mokkulan liikkeeseen pitäisi testijakson ja samalla tulevan sopimuksenkin raueta. Eihän myyjän tarvitse kuin naputella asiakastietoihisi tämä tieto.

  Outoa, että puhelimen kautta pitäisi hoitaa asia, kun kerran jo liikkeessä suoraan kävit. :confused:

  Ei muuta kuin uutta käyntiä/soittoa soneralle ja ilmoitat että haluat asian NYT kuntoon, kun olet jo oman osasi tehnyt (eli palauttanut mokkulan).
   
 3. SectorUnknown

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2013
  Viestejä:
  109
  Ei auta. Samalla lailla ihmiset warettaa rajallisen taajuusalueen tukkoon..

  Duunissa sentään kaikki on siirtyneet saunalahden asiakkaiksi joten soneralla on kapasiteettiä vapaana reilusti paikallisessa linkissä. :)
   
 4. Jyrde

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2009
  Viestejä:
  3 449
  Meilläkin töissä Soneralaiset kirvasivat kuulumattomuutta ja vieressä vedin Saunalahden 4G:llä täysiä pykäliä ja nopeutta liittymän maksimit 50/25 täyttyi joka mittauksella :)
  Osa vaihtanut Soneralta pois koska aspaa ei kiinnostanu ongelmat :comp:
   
 5. TonyM Banned

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2002
  Viestejä:
  9 006
  Itsekin tiedän ihan pari asuntoa joissa ei Sonera kuulu juuri mitenkään. Mistää 3G:stä on turha edes puhua. Hyvä kun puhumaan pystyy. Toinen ihan keskustassa ja toinen muutaman kilometrin keskustasta. Molemmissa on nykyään muuta kuin Soneraa käytössä.
   
 6. divension

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2008
  Viestejä:
  428
  Raision Myllyn liikkeeseen tosiaan sen palautin, ja samaa ihmettelin mutta en kyseenalaistanut sitä silloin sen enempää, kun ajattelin asian hoituvan ko. puhelinsoitolla... On toki mahdollista, että sopimus on jo katkaistu, mutta kun ei ole tunnuksia Soneran omille sivuille niin en voi sitä tarkistaa. Tällaisessa tuppukylässä kuin Salo ei edes Soneran asiointipistettä ole (ainakaan nettisivujen mukaan) niin kait sitä täytyy itse puhelimeen tarttua, jos ei mitään sieltä kuulu. En uskalla ottaa sitä riskiä, että sopimus aktivoituisi koska mokkulan palautusta ei ole rekisteröity ja sitten saisin purkamisen kanssa taistella.
   
 7. SoneraPartio

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2012
  Viestejä:
  822  Ei sinun tuosta kahden viikon testijaksosta enää tarvitse välittää, kun olet nettitikun meille jo palauttanut. Kaupassa ei ole järjestelmiä varsinaisen irtisanomisen tekemiseen, joten he ohjaavat irtisanomiset asiakaspalvelun käsiteltäväksi. Muista divension, että puhelimen lisäksi on vaihtoehtona verkkoasiointi esim. Facebookin välityksellä. :comp:

  Jari@SoneraPartio
   
 8. nerd83

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2009
  Viestejä:
  421
  Minä olen nyt testannut kaikki liittymät läpi, ja kyllä se Elisan verkko taitaa olla paras. Toimi oikein hyvin niin kotona, töissä kuin jopa mökillä 3G nopeudella. Vaikka mihin kellariin meni, niin voimakas kenttä löytyi aina. Kallishan se oli ja nuukana miehenä nyt on Sonera ja ei sekään todellakaan huono ole, mutta ei pääse ihan samoihin nopeuksiin Elisan kanssa.

  Huonoin on ollut selvästi DNA, aivan ylivoimaisen paska suoraan sanottuna. Kotona (parikilsaa ydinkeskustasta) ei kuulunut 3G, ei edes pihalla kännykkää ilmassa huitoen! Jokin muutaman neliökilometrin katvealue aivan keskustan tuntumassa kuulostaa ihmeelliseltä, mutta siellä se vaan on ollut vuodesta toiseen. Tutut ovat myös kokeilleen DNA:ta ja todenneet, ettei se kuulu siellä, eli ei minun luurissa vika. Pistin DNA:n asiakaspalveluun palautetta, mutta eivät ne ikinä suvainneet vastata. DNA:n asiakaspalvelu nyt olikin vain yksi vitsi, ei sieltä ikinä apua saanut. Kun DNA:n mokkula hajosi ja vein sen liikkeeseen, niin myyjä lähetti minut suoraan takaisin kotia, että testaa sitä nyt vielä pari päivää, jos alkaisi kuitenkin toimimaan. No ei alkanut ja lopulta sain pitkän vääntämisen jälkeen uuden mokkulan.

  Takaisin DNA:n kuuluvuuteen (kuulumattomuuteen). Noh, töissä ei edes 2G-puhuminen onnistunut, kun ei löytänyt niin mitään verkkoa rakennuksen sisällä. Luuri oli töissä aina totaalisen mykkä, kun taas kavereiden Sonerat ja Elisat näytti aina täyden kentän vaikka missä nurkassa. Nyt kirjoittelen tätä töissä alimassa kellarikerroksessa ja oma Sonera näyttää täydet palkit.

  Ei varmaan tarvitse edes mainita, miten DNA toimi (tai ei toiminut) kesämökillä keskellä ei mitään. Kun ei se siellä toiminut. Tai kun autoili, niin ei juurikaan pääteiden varsilla DNA:lla 3G kenttää ole, joka häiritsee jos streemaa esim. musiikkia kännykästä (Spotify ym. Nokia Musiikiit). Ja sitten ne DNA:n liittyimien pitkät määräaikaisuudet. Jos sen erehtyy ottamaan, niin sitten kärsii sitä aina sen kaksi vuotta.
   
 9. SoneraPartio

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2012
  Viestejä:
  822

  Moro vielä Teinitys!

  Palasin tähän asiaasi vielä sen verran, jotta oisko ihan mahdottomuus sinun tehdä meille vikailmoitusta tästä. Tää olis kyllä ihan hyvä tutkia tarkemmin, mitä siellä tapahtuu :think: Saattaa olla myös muutakin kuin ruuhkaisuutta taustalla... sitä tässä tuumin nyt.

  Selene@SoneraPartio
   
 10. alfred_j_kwak

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2011
  Viestejä:
  115
  No niin. Puhelinlinjat lakkasivat toimimasta. Vikailmoitus tehty laajakaistan toimimattomuudesta. Tekstiviestin mukaan vikaa korjataan ja homma tulee kuntoon kahden työpäivän kuluessa. Sehän olisi sitten tiistai/keskiviikko kun netti toimii.
  Saapahan tässä samalla esimakua tulevasta huippunopeasta langattomasta laajakaistasta. Keskiverto nopeustesti antaa tollasta 290ms pingiä ja 0,89/1,01 siirtonopeutta. Äsken paukahti enkat tauluun ping 87ms ja 1,68/0,62.
  Kattoisko Netflixistä videon näin viikonlopun kunniaksi, vai latailisko Elelmentary Os:n uuden distron. Sittenhän se olisikin jo keskiviikko...

  :kippis:

  -Jussi-

  Valoa tunnelissa:

  Arvioitu kuntoontuloaika 1.8.2014 klo 20:00


  Arvioitu kuntoontuloaika 2.8.2014 klo 16:00


  Hmmm. Valo tunnelissa taisikin olla lähestyvä juna.
   
  Viimeksi muokattu: 02.08.2014
 11. Teinitys

  Rekisteröitynyt:
  05.06.2013
  Viestejä:
  6
  Tein vikailmoituksen ja parin päivän päästä teiltä soitettiin ja pahoiteltiin että asia on näin. Mitään oikeaa korjausta tilanteeseen en saanut. Tilanne on ilmeisesti se, että te myytte huikean nopeita 4G MAX liittymiä alueille missä teillä ei oikeasti riitä kapasiteetti antamaan sopimuksessanne luvattua miniminopeutta.
  Edelleen siis surffaillaa näillä huikean nopeilla Soneran 4G MAX nopeuksilla :kippis:
  [​IMG]
   
 12. sawataqe

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2001
  Viestejä:
  1 829
  Jokainen pulju kusettaa nuitten 4G:n kanssa, surina vaan huomattavasti röyhkeämmin myös muissa asioissa :D
   
 13. Jyrde

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2009
  Viestejä:
  3 449
  Ukkonen pasko viihteen laitteet, mihin pitää ottaa yhteyttä jotta saa uudet laitteet? Sonerapartiolle tämä.
   
 14. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Kannattaa kirjoittaa Soneran omalle foorumille niin saat helpommin laitteet Keskustele ja kysy - Etusivu, Soneran Facebook tai Twitteristä. Omilta Sivuiltakin voit lähettää viestiä
   
 15. SoneraPartio

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2012
  Viestejä:
  822
  Onko asia vielä akuutti? Suosittelen olemaan yhteydessä suoraan vikapalveluun (puh. 0206 901 01). Sitä kautta lähtee toimivat laitteet tilalle. :)

  Jari@SoneraPartio
   
 16. Crom

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  2 104
  Huoh, muuttoa pukkaa ja Sonera on kyllä tehnyt liittymän sulkemisen mahdollisimman vaikeaksi. Ensin tein muuttoilmoituksen jossa sanottiin että ottavat yhteyttä parin päivän sisään, viikkoon ei kuulu mitään joten kävin sitten paikallisessa Soneran liikkeessä jossa tekivät jonkun ilmoituksen ja sanoivat että "tähän pitäisi tulla vastaus nopeasti". Toinen viikko mennyt ja Soneran asiakaspalvelu-chat sitten kertoi että ainut tapa on soittaa sinne asiakaspalvelunumeroon jonne on yli puolen tunnin jonot (jonottaminen maksaa, tietysti).

  Edit: Asia hoidettu, soitin aspaan (15min jono) ja sanoivat että ilmoitusta ei ole jostain syystä näkyvissä heidän järjestelmässä, sai kuitenkin korjattua puhelimessa ja nyt pitäisi kaikki olla ok.
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2014
 17. sawataqe

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2001
  Viestejä:
  1 829
  edit: eip mitn. :P
   
 18. nikale

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2013
  Viestejä:
  1 405
  Otin huvikseni koekäyttöön soneran 4G teho liittymän. Tai en edes huvikseni vaan oli tarkoitus hankkia se pääasialliseksi liittymäksi koska samainen ISP eikä kukaan muukaan tarjoa nuhapumppu 8/1 liittymää parempaa tänne peräkylälle. (tämä peräkylä on kuitenkin kaupunki)

  Asensin liittymän mukana tarjotun Huawei E3276 tikun kolmeen eri koneeseen, joissa kaikissa eri käyttöjärjestelmä, jotka kuitenkin olivat tuettujen listalla.
  Kaikki toimi hyvin kunnes avasi selaimen. 20sek-2min jälkeen jokaisessa koneessa tuli ilmoitus että tikku ei ole käytössä tai poistettu käytöstä tai jotain muuta vastaavaa. Yhdellä koneella kerkesin nippanappa tehdä ooklan nopeustestin mutta siihen se sitten jäikin.

  Mitä helvettiä tekee nettiyhteydellä joka ei toimi kuin sen muutaman sekunnin? :D

  Täytyy hommata saunalahdelta 4G yhteys, ennestään ainakin sauniksen 3G on toiminut ilman mitään ongelmia.

  Toivottavasti sonera ei lähetä laskua tästä kokeilustani koska olen ERITTÄIN tyytymätön tuohon soneran 4G liittymään.
   
 19. Rockbear

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2012
  Viestejä:
  1 027
  Sama juttu elisa oy. Kolmas boxi menossa, silti ei toimi. Ne piirit tehdään kiinassa ja kasataan euroopassa, niinkuin yksi muro sanoi.
   
 20. nikale

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2013
  Viestejä:
  1 405
  Kaikki nykyään tehdään kiinassa mutta se ei ole selitys. Jos teetetään kiinassa ja myydään toimivana niin sitten myyjän pitää testata että se kiinassa tehty myös toimii.
   
 21. Larek1991

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2012
  Viestejä:
  160
  tikku todennäköisesti rikki, kokeile sitä korttia johonkin puhelimeen ja sen kautta nettiä. Noita viallisia tikkuja on ihan tolkuton määrä olemassa.
   
 22. Lasse_hcm

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  166
  Soneran liikkeet ovat franchising- periaatteella, kuten myös liikkeistä hankitut tuotteet. Liike itse vastaa kaikista tekemistään sopikuksista.

  Soneran asiakaspalvelusta suoraan hankitut tuotteet ovat hieman eri kategorialla.


  Tämä siis koskee asiaan kuin asiaan.
   
 23. nikale

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2013
  Viestejä:
  1 405

  Ei nyt just satu olemaan 4G puhelinta eikä muutakaan laitetta käsillä johon korttia voisi kokeilla. Jos sonera kerta myy paskaa niin pistäköön sitten repullisen tikkuja matkaan heti kättelyssä että voi testata niistä toimivan.

  Maanantaina menen palauttamaan soneran paskaliittymän ja vaihdan saunalahteen. Jospa Saunalahdella olisi tarjota toimivia tikkuja kuten ennenkin.
   
 24. IcePen

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2000
  Viestejä:
  6 567
  Mikään operaattori ei testaa jokaista tikkua erikseen joten on yhtäsuuri mahdollisuus saada rikkinäinen tikku miltä tahansa operaattorilta, se sonera varmasti antaa toimivan tikun tilalla jos pyydät.

  "Jospa Saunalahdella olisi tarjota toimivia tikkuja kuten ennenkin."

  Onko sinulla ollut tuossa samassa koneessa aikaisemmin jokin mokkula (esim. sen saunalahden) jos on niin sen ajurit pitää poistaa ennenkuin asentaa toisen mokkula koska muuten niiden kahden eri mokkulan ajurit voi mennä solmuun keskenään, jos tilanne on tämä niin hyvin suurella todennäköisyydellä se saunalahden liitymäkään jonka haet ei toimi (jos mokkulan merkki on sama).

  Soneralla on 14pv palautusoikeus.
   
 25. nikale

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2013
  Viestejä:
  1 405

  Ai pitää poistaa toisen tikun ajurit?
  Luuletko että en ole lukenut sitä RTFM ennenkuin asensin koko käyttiksen uudelleen?
  Ei tässä nyt sentään ihan tyhmiä olla vaikka näyttiksen ajureita kehoitatkin päivittämään.  Joo, on 14pv palautusoikeus ja sen sisällä palautan tikun ja perun tilauksen. Jos Sonera haluaa jatkossa asioida kanssani niin tulkoon toimivan tikun kanssa asentamaan liittymänsä.


  edit. jos minun pitää testata soneralle tikkuja niin seon 20€ tunti + kilometrikorvaukset.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti