Sonera KotiTV (IPTV)

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja Kaotika, 03.08.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. dropadrop

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2002
  Viestejä:
  2 223
  Onko kukaan muuten testannut kirjautua reitittimeen hallinta-vlanin kautta?
   
 2. JV

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2000
  Viestejä:
  196
  Miten tuossa Buffalon purkissa sallitaan erikseen multicast wlaniin? Ymmärtääkseni sama multicastin filtteröintiasetus menee langalliseen ja langattomaan verkon puolelle. Ongelma tuli siis tuon Buffalon mukaantulon jälkeen.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. dropadrop

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2002
  Viestejä:
  2 223
  Mulla ei ole buffalon purkeista kokemusta... Siis thomsson reitittää ja sen perässä piuhalla kiinni buffalo ja siinä motorola? Kaikki toimii kunnes motorola kytketään päälle, ja sitten buffalo ei päästä mitään läpi oli motorola sitten kiinni piuhalla tai langattomasti? Eihän buffalossa ole reititystä tai palomuuria päällä?

  Kytkinkin voi suodattaa multicast liikenteen, esim mun routerboardin kytkimistä löytyy moinen asetus joka on kyllä oletuksena sallittuna. Wlaneista tuo on taas yleensä oletuksena suodatettuna koska multicast liikenne voi jatkua pitkään ip-tv'n sammuttamisen jälkeenkin, ja esim hd striimi todennäköisesti saa useimmat langattomat verkot aika tukkoon.

  Kannattaa nyt ainakin kattoa jos siinä buffalossa on jotain laskureita, että liikkuuko siellä dataa silloin kun se vaikuttaa olevan tukossa. Katso myös ettet luo sinne jotain looppia esim kytkemällä buffaloa thomssoniin sekä wlanin että piuhan kanssa yhtä aikaa, koska siitä syntyy helposti broadcast myrsky joka luo kyllä tunteen ettei mikään bitti liiku (vaikka oikeasti kamaa tulee joka tuutista niin paljon kuin mahtuu ja vähän enemmänkin).
   
 5. JV

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2000
  Viestejä:
  196
  Thomson hoitaa adsl-modeemin hommat, sieltä menee yksi verkkokaapeli Buffaloon, jossa taasen on kiinni kaikki talon langalliset ja langattomat laitteet. Tuossa edellä jo tarkensinkin, että Motorolan käynnistyksen yhteydessä pelkästään Buffalon wlan menee tukkoon, piuhan perässä olevat laitteet toimivat. Kun Buffalon tilalla oli toinen laite, tätä ongelmaa ei ollut.

  Oma epäilys on, että Buffalon "allow multicast" heittää multicastitkin wlaninkin puolelle. Aiempi laite ei ilmeisesti näin tehnyt.
   
 6. Mooli

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2005
  Viestejä:
  184
  En yksiselittäistä ratkaisua tähän ongelmaan löytänyt, vaikka täällä asiaa onkin käsitelty.

  Minulla on siis 100/100 Sonera Valokuitu, KotiTV ja Thomson TG789vn. KotiTV toimii kaapelilla ja hyvin. Wlanin kautta netin nopeus on kuitenkin tällaista, vaikka muita laitteita ei ole päällä. Latausnopeus on useimmiten 2-5Mpbs, piikkinä 20Mpbs. Uutena tämä laite antoi kuitenkin tasaisesti 30Mpbs ja nyt se on ollut kuukauden käytössä.

  Onko simppelein ratkaisu nyt siis hommata joku luotettava wlan-reititin tuohon perään nettiä jakamaan, jotta pääsee oikeilla nopeuksilla surffaamaan?
   
 7. Jase

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2000
  Viestejä:
  1 753
  Olisko ruuhkaa radiotaajuuksilla? En tiedä/muista miten WLAN:ssa allokoidaan upload ja download, mutta itse kokeilisin ensin siirtää sen keskitaajuuden jollekin toiselle alueelle. Siellä pitäisi olla 11 vaihtoehtoa mistä valita.

  Thompsonissahan taisi olla vain 54Mbps wlan, joten sillä ei pitäisikään päästä kuin noin 20-30 megan nopeuksiin (molemmat suunnat yhteenlaskettuna) salauksen kera.

  Erillisellä N-speksin purkilla saa jo sitten koko nettiyhteyden kaistan käyttöönsä langoitta.
   
 8. 2HERO

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2010
  Viestejä:
  47
  Saako Koti tv:n maksullisia kanavia millään ilveellä tallennettua??
   
 9. murmur

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2001
  Viestejä:
  6 266
  Sonera myy kovalevyllista Motorola PVR digiboxia jolla voit tallettaa maksukanavia. Perusboxi osaa ainoastaan verkkotallennuksen. Verkkotallennin ei tue maksukanavia, kuten ei kenelläkään muullakaan palvelutarjoajalla. Syynä on kanavakortit, linkitykset ja drm salaukset.
   
 10. croci

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2001
  Viestejä:
  690
  Tuli sitten tämä soneran Viihdepaketti postissa, kun muuta sopimusta soneran kanssa ei saanut hierottua.
  Saako ton motorola boxin toimimaan vanhan VDSL2 modeemin kanssa?
  Vai pitääkö ottaa käyttöön toi soneralta tullut Thomson. Onko tohon Thomsoniin edes täydet hallintaoikeudet jos sen ottaa käyttöön, ettei ole jotain soneran kökköä? (joskus lukenut, että joihinkin purkkeihin ei ole edes "admin" tunnuksia olemassa)

  Pikaseen testasin niin eipä näy mitään kanavia vanhan VDSL2-modeemin kanssa, tosin katsomo:n ja jotain muuta sisältöä näkyi.. mutta ei yhtäkään TV-kanava streamia.
   
 11. dropadrop

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2002
  Viestejä:
  2 223
  Käyttäjä ei saa siihen admin oikeuksia, eikä voi paljoa säätä. Porttien edelleenohjauksia saa tehdä, mutta ne saattavat hävitä kun sonera varoittamatta päivittelee purkkia.

  Soneralla on admin tunnus jolla hallinnoi laitteita. Ilmeisesti kaikissa samat salasanat, ainakin joskus se oli kaikkien hyvien tapojen vastainen, mutta ovat kenties parantaneet tuosta. Todennäköisesti sen saisi kuitenkin murrettua auki jos haluja olisi ja silloin olisi tunnukset kaikkien koti-tv asiakkaiden reitittimeen.
   
 12. croci

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2001
  Viestejä:
  690
  Uteliaisuus voitti ja päätin kokeilla noita soneran vehkeita. Sain telkkarikanavat näkymään ilman ääniä.. vika löytykin jo soneralta tulleesta scart piuhassa, kun vanhassa telkussa kokeilen.

  Eikä olis tietenkään haittaa, että olis 2kuukautta noi kanavapaketit(mainostavat että tulee 2kk ilmaseks) esim. viasat.. mutta eipä niitä tossa ohjelmalistassa näy.

  Tv:n puolelta kaapelin kautta kuuluu äänet ja näkyy myös MTV3n maksukanavat(työsuhde kortti). Eli ei tämä koti-tv mielestäni anna soneran Internet palvelulle mitään lisäarvoa, jos ei meinaa vuokrailla leffoja tai tilailla ylimääräsiä kanavia.

  Netti sentään toimii ja sen takia sopimuksen teinkin uudestaan. Kyllä tässä taisin "miinukselle" jäädä, kun koti-tv paketti tuli otettua 24kk sopparilla. Sen takia suostuin 24kk soppariin, kun sain puhutettua ensimmäisen vuoden 29,90e/kk (sama hinta kuin uusilla asiakkailla). Meille vanhoille asiakkaille se on normaalisti 39,90e/kk, kuten oli myös edellisen 24kk aikana.

  Tosin kai voin purkaa sopimuksen kun on 14. päivän palautuksoikeus ja jatkaa 100/10megasen netin maksamista 39,90e/kk ilman 24kk sitoutumista ja miettiä asiaa.
  Yritin ehdottaa soneralle, että 24kk määräaikanen sopimus 29,90e/kk hintaan kuten DNA:n 110meganen kaapelimodeemi. Kauhealla väännöllä sai tosta ekasta vuodesta kympin pois.

  </avautuminen>

  Taitaa olla mulla geeneissä, että pitää tingata aina mahdollisimman hyvä sopimus.. kai se kulkee suvussa :)

  Tälläsiä mietteitä nyt alkuun.. ei sen vakavampaa :)
   
  Viimeksi muokattu: 04.10.2012
 13. Zomeone

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2006
  Viestejä:
  432
  Itsellä ei myöskään näkyneet kanavat (vuosi sitten otin ko paketin), soitto aspaan: "Joo ei täällä ole mitään merkattu" - Luvattiin kyllä. "No minäpä laitan" -> Homma toimi. Ihmeellistä touhua, kun pitää joka asiasta soittaa, että alkaa toimimaan :)
   
 14. Qtba

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2007
  Viestejä:
  638
  Kuinka paljon tuo viihdepaketin käyttö vaatii kaistaa? Ts. Häiritseekö kuinka paljon muuta netin käyttöä?
   
 15. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  SD-kanavien bitrate taitaa olla suunnilleen samaa mitä se on digitelkkarissa muutenkin, HD-kanavissa taas vaihtelee. Eli ei tarvitse kovin paljon.

  Itse en pysty mittamaan, koska mun varsinainen liittymä on 10/2, mutta iptv-liikenne käyttää kämppään saatavaa koko kaistaa (24). Sonera ei taida tätä ominaisuutta hirveästi mainostaa.
   
 16. Jase

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2000
  Viestejä:
  1 753
  2-3 megaa on SD kanavat
   
 17. Qtba

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2007
  Viestejä:
  638
  Kiitos vastauksista molemmille. Pienen tutkimisen jälkeen taidan kuitenkin jättää ottamatta. Kanavat tulee kuitenkin jo nyt kaapelia pitkin ja ei ainakaan tarvi arpoa että koska mikäkin pätkii. Videovuokraus olisi ehkä kiva ominaisuus, mutta tuskin sitä tulisi kovin usein käytettyä + telkkarissa on jo nyt tietokone kiinni, jolla pystyy hoitamaan leffapalvelut usealla eri tavalla.
   
 18. diddu

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2010
  Viestejä:
  268
  sain sen soneran kotitv:n digiboxin toimii ihan pelkästään TP-link:in TD-8840t modeemilla. ja hintaahan sillä modemilla on se huikeet 23€ :eek:

  Liittymä 24/2 adsl+ eli tos kyseises modeemis on annex M ja multicast: igmp v1 ja v2 , dynamicroute: rip1,rip2.. jne

  modeemi bridge modessa , ja 1/4 portista on kiinni netgearin3700 <reititin hoitaa kotiverkossa natin,palomuurin,mediatoistimen..jne

  en tiiä prkl ,mutta toimii :p ei pätki netti ,eikä tv.. ja thomson joutaa kaappiin pölyttymään :cool: ruuvatkaa pojat , ruuvatkaa :D
   
 19. dropadrop

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2002
  Viestejä:
  2 223
  Niin, ADSL yhteyksissähän tuo vaikuttaa olevan kohtuullisen helppo homma saada toimimaan, ainakin päätellen siitä mitä tänne on kirjoiteltu.

  Mutta kertokaa joku kun saatte kuitu-yhteyden kanssa oman reitittimen toimimaan...
   
 20. Nereid

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2004
  Viestejä:
  416
  No, siinämäärin toimii tässä vaiheessa että igmpproxyllä linuxin läpi toimii videot ja muut jutut. Tosin tuossa proxyssä mättää vielä jokin kun se ei lähetä upstreamiin report paketteja enää alkuperäisen joinin jälkeen. Proxy kyllä saa sen paketin lähiverkosta, päivittää MC reitin, mutta ei ilmoita upstreamiin mitään. Ja tästähän seuraa taasen sitä että lähetys pysähtyy noin viiden minuutin jälkeen. Kanavan vaihto ja takasin niin taas toimii, hetken. Vielä en ole löytänyt syyllistä tähän toimintaan.

  Tällä tavallahan tuo digiboksi ei vielä tietenkään suostu boottaamaan, mutta siihen perehtyminen onkin listalla vasta kun saan tuon igmp ongelman korjattua. Optimaalisena ratkaisuna olisi heittää tuo Soneran digiboksikin kaappiin, ja katsella urhototalit vaikkapa Raspilla, mutta se ei varmaan enää olekaan kovin yksinkertaista. :kippis:
   
 21. MadFin

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2001
  Viestejä:
  202
  Johtuukohan tämä nyt boksista vai onko Soneran päässä jotain säädetty, kun tuntuu boksi jatkuvasti buuttailevan itseään ja tätä on jatkunut parin päivän ajan. Yleisimmin kanavanvaihdon yhteydessä ruutu menee vain mustaksi ja seuraavaksi pamahtaakin teksti "Tervetuloa Sonera KotiTV-palveluun, palvelua käynnistetään".

  Jos boksista on kiinni, niin olisikos se jo sitten kolmas vai neljäs hajonnut boksi...
   
 22. S22

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2012
  Viestejä:
  5
  Oletteko saaneet toimimaan Soneran KotiTV:n Buffalo AirStation WHR-G300N:n kans?
   
 23. dropadrop

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2002
  Viestejä:
  2 223
  Mikä on tarkempi kokoonpano? Tässä ihan viimeisten parin sivun sisällä on keskustelua palvelun käyttämisestä wlanin yli...
   
 24. S22

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2012
  Viestejä:
  5
  Kokoonpano ois seuraavanlainen:

  - TeleWellin modeemi
  - Buffalo AirStation WHR-G300N (1 kpl.)
  - Soneran viihdepakettimen perusboksi


  Mikä on tarkempi kokoonpano? Tässä ihan viimeisten parin sivun sisällä on keskustelua palvelun käyttämisestä wlanin yli...[/QUOTE]
   
 25. valvoline

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2003
  Viestejä:
  1 515
  meillä alkanut tekemään samaa alkioi maanantaina tai tiistaina.
   
 26. ost_etaan

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2012
  Viestejä:
  5
  HBO nordic on sopinut että tulee Soneran koti-tv:lle ja kaapeliin. Tv-sarjat tulee siis amerikan tahtiin suomeksi tekstitettynä, ilmeisesti vain päivän viiveellä. Oliko se 9,90&#8364; kuukaudessa ja arkistosta voi katsoa kaikki HBO sarjat: sopranos, wire, oz ja niin edelleen. Lähde: tv-lehti.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti