Sonera KotiTV (IPTV)

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja Kaotika, 03.08.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Nereid

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2004
  Viestejä:
  416
  Pääsin Asuksen RT-N56U purnukalla niinkin pitkälle, että kuva näkyi IPTV:stä ilman mitään taikapölyThomsoneita missään kohtaa verkkoa. Aloitin laittamalla Thomsonin ensimmäiseksi laitteeksi verkkoon ja Motorolan sen perään kiinni, ja varmistin että IPTV näkyi. Tämän jälkeen Thomson irti kokonaan ja Motorola kiinni Asukseen ja portin vlan ID:ksi 252. Kuva näkyi, mutta ongelmana oli tosiaan se ettei Asus saa enää DHCP:ltä IP osoitetta ollenkaan joten muu internet ei toimi. Millähän tuon ongelman saisi ratkaistua?

  VLAN asetukset siis näin

  Ja tosiaan, minulla ei ole mitään modeemeja, eikä mitään, vaan kuitu talon alakertaan josta eetterillä kämppään.
   
 2. dropadrop

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2002
  Viestejä:
  2 223
  Sä tarviit toisen dhcp clientin sinne vlan252'een, eli sulla on yksi julkinen ip molemmissa interfaceissa. Thomssonin konffissa on määriteltynä joku outo mac-osoite siihen interfaceen, mutta veikkaan sen toimivan ilmankin.
   
 3. bindi

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  426
  -
   
  Viimeksi muokattu: 09.08.2019
 4. blopblop

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2003
  Viestejä:
  371
  Onnistuuko tuohon Thomson TG789vn boksiin yhdistää toinen WLAN boksi. Ei kiinnostaisi vetää tuolle KotiTV -boksille piuhaa huoneen poikki. Toinen boksi on joku TP-link jossa dd-wrt firmware.
   
 5. dropadrop

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2002
  Viestejä:
  2 223
  Onnistuu, mutta ei niin että se on langattomasti kiinni siinä asemassa. Tarviit thomssoniin yhden wlan tukiaseman joka ei suodata multicastoa, ja toisen motorolan päähän.
   
 6. Samaani-man

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2010
  Viestejä:
  805
  Dödih. Porukat meni hommaamaan tuon Sonera Viihdepaketin, kun saivat ilmaiseksi, kun lupautuivat olemaan vielä jonkun aikaa tuon Soneran 24 megasen laajakaistan orjina.

  Paketin mukata tuli siis tuo Motorolan "digiboksi" ja Thomson TG789vn modeemi/reititin.

  Sain tuon modeemin pelittämään PC:n kanssa ihan ok, siis netti toimii ja ton modeemin hallintasivulle pääsee selaimen kautta. Ongelmaksi on muodostunut ton digiboxin ottaminen käyttöön, koska ei suostu jostain syystä lataamaan tota käyttistä sisäänsä. Eli tuo digiboksi alkaa kyllä tekemään jtn ja yrittää ladata tuota softwarea, mutta valittaa sitten, että lataaminen ei onnistu. kohta kuitenkin tuo operaatio etenee hieman eteenpäin ja pysähtyy, kun digiboksi ilmoittaa, että "käyttistä ei pystytty asentamaan" tai jtn tollasta. Tilanteessa on kaksi vihreää pallukkaa ja kolmas on punainen.

  Mistähän mahtaa johtua?

  Modeemin hallintasivulla kohdassa "IPTV" lukee vain "Connecting..."
   
 7. Jagemon

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2006
  Viestejä:
  1 292
  Öh kun muistaisi.. tuota ota virtajohto irti boksista --> tuikkaa virrat takas seinään ja naputtele kakesta käynnistyessä menua ja infoa vuoronperään. Pitäisi aueta jokin hassu system-menu. Sieltä valitaan sitten TV-system(?) jonka alta valitaan eka "remove software" ja sitten "Factory reset" tms. Tämän jälkeen exitiin ja "Save and reboot".

  Sitten automaaginen buutti ja uusi yritys. Jos ei tuolla lähde niin yhteyttä vaan tekniseen aspaan niin pääsevät katsomaan onko liittymällä oikeat profiilit päällä (IPTV konffittu ja kytketty) koska ilman tuota ei paljoa softaa latailla.

  edit: Luin tuon lopun vasta nyt.. se on tod.näk. konffittu vaan persiilleen se iptv osuus. Soita tekniseen aspaan.
   
 8. Samaani-man

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2010
  Viestejä:
  805
  Nuo kaikki kohdat modeemin hallintasivun "Broadband" kohdasta muuttuikin "Connected", kunhan odotti hieman aikaa. Tosin ei toiminut vielä senkään jälkeen vaan sen digiboxin softan lataus jumitti samaan kohtaan. Tajusin myöhemmin, että Soneralta oli tullut maili, jossa pyydettiin kirjautumaan KotiTV palveluun ensimmäisen kerran, kunhan on saanut vahvistusviestin tuon palvelun käyttöönotosta tai jtn sinnepäin. Eli voinko ladata ton boxin softankin vasta sitten? Täytyy kokeilla tuota sinun neuvoasi, kunhan kerkiää.

  Tuo Thomsonin modeemi kyllä vaikuttaa aika kömpelöltä. Hallintasivu on todella minimaalinen ja tuntuu, että ei kauheasti pysty säätämään tuota laatikkoa. Pohdinkin tässä, että toimiiko toi KotiTV palvelu silloin, jos kävis ostamassa jonkun hyväksi todetun modeemin kaupasta, jossa on tuki noille IPTV yms. jutuille ja laittaisi sen hoitamaan modeemin tehtävää ja käyttäisi tuota Thomssonin laatikkoa reitittimenä, joka olis Wlan kautta yhteydessä tuohon varsinaiseen modeemiin. Tuossa Thomsonissahan on ilmeisesti Soneran "palveluasetukset" jo valmiina, että onkohan niiden siirtäminen ulkopuoliseen modeemiin kovin työlästä? Olisi muutenkin modeemin osto paikallaan, kun tuo ZyXEL P-660HW D1 modeemi, joka on myöskin saatu Soneran puolesta, katkoo nettiä jatkuvasti.

  Olisi näet kiva saada tuo KotiTV-paketti ihan varsinaiseen olohuoneeseen, kun ainut puhelinpistoke on yläkerrassa minun huoneessani ja olohuone taas alakerrassa.

  EDIT: Ja hyviä modeemeita, jotka toimisivat tuon KotiTV:n kanssa, saa tietenkin suositella.
   
 9. Sove

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2012
  Viestejä:
  80
  Saa muunkin modeemin toimimaan pienellä kikkailulla. Ohjeita löytää ihan tästä aiheesta. Soneralta tosin on turha asiaa kysellä – heidän mielestään se Thomsoni toimii taikapölyllä, jota ei voi korvata millään muulla laitteella.
   
 10. gulassi

  Rekisteröitynyt:
  01.05.2007
  Viestejä:
  14
  Kuulin huhuja että ensi vuoden alkupuolella olisi tulossa kotitv:seen joku secure boot ominaisuus mikä vaatii jonkinlaiset salausavaimet reitittimeen. Sonerahan tietenkin tulee toimittamaan nuo vaan omaan Thompsoniinsa, joten jos tuo tulee toteutumaan niin varmaan joutuu sanomaan hyvästit koti-tv:lle kun ei tuota Thompsonia halua käyttää vaikka haulikolla uhattaisiin.
   
 11. Sove

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2012
  Viestejä:
  80
  Maksukanavat ovat jo salattuja, ja ne salausavaimet löytyvät siitä Motorolan boksista. Sonerasta ei kyllä kannata olettaa mitään, mutta en pitäisi heitä niin tyhminä, että tietoisesti aiheuttavat itselleen asiakkaiden häipymistä.
   
 12. dropadrop

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2002
  Viestejä:
  2 223
  Johan he aiheuttavat, kuitukohteissa korvaaminen on paljon vaikeampaa.

  Eikä heitä periaatteessa taida suuremmin kiinnostaa, tarjoavat palvelua semmosena kuin se on, ja rupeavat miettimään tarkemmin vasta jos asiakasmäärät pienenee.
   
 13. blopblop

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2003
  Viestejä:
  371
  Hmh. Eli vielä pitäis yks boksi hankkia, täytyisi ilmeisesti nämä 2 ylimääräistä laittaa keskenään ja kytkeä thompsonin ethernet porttiiin.. puuh. Thomssonin oletus firmistä ei varmaan saa toimimaan clienttina..?
   
 14. dropadrop

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2002
  Viestejä:
  2 223
  Tokkopa... Pitäisihän sen pystyä lähettämään myös multicast liikenne langattomasti, mutta ei... Ehkä pelkäävät ihmisten lähettävän striimejä naapureille tai muuta tyhmää.
   
 15. Jagemon

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2006
  Viestejä:
  1 292
  Niin siis onhan sinulle tullut se vahvistusviesti että KotiTV on nyt kytketty? Nettihän voi lähteä pelittämään ennen tuon palvelun kytkemistä mutta profiili saattaa olla mitä sattuu.

  Siinä vaiheessa kun kytkentä on suoritettu KotiTV:n osalta eikä vieläkään toimi niin soittoa samantien tekniseen aspaan. Kannattaa myös katsoa sitä toimituspäivämäärää jos siitä aletaan lipsumaan niin soittoa taas tekniseen aspaan.
   
 16. marsep

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2008
  Viestejä:
  420
 17. The Sculptor

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2003
  Viestejä:
  110
  Onkos muilla toiminut tuo tv-ohjelmien nettitallennus tänään tai eilen? Minulla se sivu ei lataa ohjelmia ollenkaan. Yritin useammallakin selaimella, mutta ei toimi.
   
 18. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  Ehkä korjaavat rikki ollutta hakua. Olisikin jo korkea aika, se kun meni rikki jo kesäkuun alussa (!). :D / :mad:
   
 19. dropadrop

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2002
  Viestejä:
  2 223
  Onhan toi nyt ihan älytöntä pelleilyä. Kännykällä olen joskus tuolla käynyt, ja se on kenties hitain palvelu jota olen ikinä käyttänyt, ja kuitenkin toiminnallisuus suunniteltu jossain siperiassa. Tohon kuvioon sopiikin hyvin, että palvelu jonka tekemisen ei pitäisi (siis nettiohjauksen osalta) mennä montaa päivää on kuukausia rikki ja lopulta kuolee kokonaan päiviksi. Ainakin Soneran suhtautuminen palveluun tulee selväksi...

  Tälle luonnollista jatkoa on se heidän kokoama lista toiveista palvelun kehittämiseksi jossa muutaman kuukauden vatvomisen jälkeen ollaan sentään saatu päätettyä että suurta osaa toiveista ei toteuteta, ja päivitettyä muutama logo. Se, että joku kumppani on lisännyt vuokraamoon scifi-leffoja ollaan sitten ympätty joukkoon jotta näyttäisi siltä kuin jotain oikeasti tehtäis.
   
 20. dropadrop

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2002
  Viestejä:
  2 223
 21. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  Silloinkin kun se (ja haku) toimi, niin ironisesti useissa käyttötapauksissa tallentaminen oli nopeampaa ihan boksin kautta... hitaus ja joka ohjelma pitää hyväksyä erikseen jne. Nuohan on jotenkin Omien sivujen alla, ja Omat sivut ovat aina olleet todella hitaat.

  Näin aspa on vastannut tästä oleviin ketjuihin: Keskustele ja kysy - katso viestiketjua - Nettitallennuksen haku ei toimi

  Siis heinäkuussa, jolloin se oli jo ollut kuukauden rikki, ongelmaa ei ollut vielä edes paikannettu. Mahtaa kököttää melkoisen purkkakerroksen päällä jos asialle oli oikeasti mitään edes yritetty tehdä.

  Joo. Nettitallennus onkin ehkä ainoa todellinen uudistus koko palvelussa kokonaisen kahden vuoden aikana minkä se on nyt mulla ollut (ja lienee kaksi vuotta lisää, uudistin määräaikaisen ja olisi ollut sama hinta ilmankin sitä, joten en päässyt eroon), mutta sekin toiminallisesti niin riman alta. Jatkuvan tallennuksen puutetta ei jaksa kohta enää edes mainita.
   
 22. 2HERO

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2010
  Viestejä:
  47
  Tästä on varmaan ollut täälläki aiemmin juttua mutta en nyt nopealla selaamisella löytänyt. Eli ainakin änärin kanssa online pelaaminen ei onnistu kuin tiettyjä kavereita/käyttäjiä vastaan, muutoin pelaaminen ei onnistu, ilmottelee tiedonsiirtovirhettä ja/tai heittää ulos peli istunnosta. Ollut ilmeisesti ongelmana kaikilla jotka sonera+thomson setillä pelailee, onko tähän löytynyt minkäänlaista toimivaa ratkaisua? Oon koittanut portteja availla thomsonin asetuksista ja ps3:seen säätää manuaalisesti verkkoasetukset netistä löytyneillä ohjeilla mutta eipä oo auttanut. Oli tarkoitus myös koittaa nykyisen Thomson 789 boksin tilalla koittaa vanhempaa Thomsonin boksia ja vielä vanhempaa Speedstreamiä mutta kumpaakaan en saanut yhdistettyä edes verkkoon.
   
 23. JV

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2000
  Viestejä:
  196
  Verkkoni rakenne oli seuraava: Puhelinpistokkeessa on Thomson TG784, siitä verkkojohdolla vanha adsl-boksi jakamassa langallista yhteyhttä muille olohuoneen laitteille, mukaan luettuna myös Motorola 1963 (muistaakseni tuo malli, se 320 gigan levyllä oleva kuitenkin. Homma toimi, mutta maaseudun kaista ei riittänyt HD-kanaville ja wlan oli kummassakin purkissa kehno.

  Ongelma: Vaihdoin hubina toimivan adsl-boksin Buffalo AirStation Nfiniti WHR-HP-G300N:ksi. Nyt langaton verkko toimii reippaammin, HD-kanavatkin toimivat virheittä, mutta kun digiboksin kytkee päälle, ei Puhvelin kautta liiku yhtään mitään muuta. Homma korjaantuu boksin sammuttamalla. Onko muilla vastaavaa ongelmaa ja jotain ratkaisua tuohon?
   
 24. JV

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2000
  Viestejä:
  196
  Näemmä ongelma onkin vain langattomalla puolella, eli johdon päässä netti toimii kuin unelma. Tukkivatko multicast-paketit wlanin ja jois kyllä, saako tuota jotenkin järkevämmin reititettyä jostain?
   
 25. dropadrop

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2002
  Viestejä:
  2 223
  Soneran reititin ei lähetä multicastia wlaniin, ja useimmissa muissakin se pitää erikseen sallia.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti