Sonera KotiTV (IPTV)

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja Kaotika, 03.08.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. xana

  Rekisteröitynyt:
  05.12.2009
  Viestejä:
  1 702
  Tuttavalla, joka asuu kerrostalossa; tulee talojakamoon sekä Soneran että Elisan kuidut. Soneran myymälästä sanoivat, että asunnon puhelin-pistokkeesta se 100 megan netti tulee. Talojakamosta VDSL-yhteydellä netti siirtyy asuntoon. Sonera toimittaa VDSL-modeemin, palvelureitittimen ja IPTV-digiboxin. Netti tulee kaikkiin asunnon puhelinpistokkeisiin, joista vain yhtä voi käyttää kerralla; niin kuin normaalissa ADSL-yhteydessä. Palvelureitittimeen liitetään tietokoneet ja IPTV-digiboxi; kyseinen laite sisältää myös WLANin.
  Itselläni on ollut KotiTV palvelu jo kauan. Kaikki on pelannut oikein hyvin; itse asiassa niin hyvin, että uudistin juuri kahden vuoden määräaikaisen sopimuksen.:D
   
 2. siemakurwa

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2012
  Viestejä:
  4
  Toimiiko tän kanssa TVersity?

  Eli siis mediajako (elisaviihteessä nimellä viihdekeskus)???
   
  Viimeksi muokattu: 26.07.2012
 3. Kvli

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2010
  Viestejä:
  632
  Tuo Thomson tg-789vn ei tue ominaisuutta että tökkäisin usb-tulostimen siihen kiinni ja käyttäisin sitä wifin yli. Mikä olisi halvin ratkaisu jolla saisin homman toimimaan?
   
 4. murmur

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2001
  Viestejä:
  6 266
  Osta halpa DD-WRT yhteensopiva reititin. DD-WRT on kustomoitu reititinfirmis, jossa on ominaisuuksia vaikka kuinka paljon. En tarkkoja termejä osaa sanoa mutta asennat uuden purkin Thomson-laitteen perään wifillä tai piuhalla jatkamaan samaa verkkoinfraa. Kytket siihen printterin jolloin et tarvitse PCtä jakamaan tulostinta.

  Toinen vaihtoehto on Print Server moduuli joka ei tee muuta kuin printterijakoa.

  Minuakin harmittaa Soneran firmisversiosta poistettu usbiprinttaus. Onneksi sentään usb levyn ja DLNA mediasharen ovat jättäneet päälle.
   
 5. Kiikkala

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2012
  Viestejä:
  159
  Onko kenelläkään kokemuksia Soneran Valioliiga HD -paketista? Kuvanlaatu? Paljon häiriöitä/kokonaan näkymättömiä pelejä?

  Pakko oli tarttua täkyyn kun ko. kanavatkin sisältävän Canal + sport -paketin hinta ja tarjonta ovat aivan ylivertaisia vrt. Welhon kaapeli. Itselläni ollut tuo koti-tv kesäkuun alusta lähtien ja modeemin buuttailua sai varsinkin alkuaikoina harrastaa välillä useitakin kertoja päivässä, mutta nyt on toiminut sen verran paremmin, että uskaltauduin lyömään käteni noihin kanavapaketteihin.
   
 6. Vision

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2000
  Viestejä:
  702
  Kiikkala, lueppa Sonera-foorumista kommentteja Valioliiga HD:sta. Itselläni ollut vuoden verran, tosin irtisanoin sen juuri. Kuvanlaatu & ääni hyvä mutta liian usein ongelmia lähetyksissä, seuraan ainoastaan Spursin pelejä ja ainakin kaksi peliä jäi näkemättä kyseisten ongelmien takia sekä Liverpool - Tottenham pelistä taisi näkyä muistaakseni ainoastaan ensimmäinen puoliaika.
   
 7. Kiikkala

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2012
  Viestejä:
  159
  Jees. Tohon on pakko varautua kun ei tule antennista. Toisaalta kaapeli Canalin tarjonta ei puoliakaan tuosta paketista, joten pakko ottaa riski, vaikka joitain matseja voi nettiyhteyden kiukuttelun vuoksi jäädä näkemättä. Ohjelmakirjastoonhan nuo kaiketi tulevat kuitenkin - eli jos suoran lähetyksen aikaan hommat ei pelaa, niin jälkilähetyksenä näkee. Siis olettaen, että vika on ollut Soneran ja asiakkaan välissä eikä itse lähetyksessä.
   
 8. Vision

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2000
  Viestejä:
  702
  Itse asiassa ongelmat ovat olleet ennemminki lähettäjän päässä eli otteluluita ei ole voinut katsoa edes jälkilähetyksenä, itselläni oli antenniverkon kautta.
   
 9. shaminy

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2000
  Viestejä:
  8 217
  Kuvanlaatu hyvä ja niin myös ääni. Katsonut vain silloin tällöin, ja niillä kerroilla ei mitään ongelmia.
   
 10. Kiikkala

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2012
  Viestejä:
  159
  Jep. Noillehan ei tietysti mahda mitään. Rinnalla kulkevat Canalin normaalikanavat kuitenkin, niin satunnaiset HD:n failuret ei maailmaa kaada, vaikka tietysti syöhän se kohdalle osuessaan jos jää oman jengin peli näkemättä ja joutuu tyytymään pääkanavan tarjontaan.
   
 11. Sipi^

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2003
  Viestejä:
  187
  Itselläni on mietinnässä että hommaisinko Sonera viihteen tallentavalla digiboksilla. Jo pelkkä nopea netti kiinnostaa, mutta mietin korvaisiko tällä hajomassa oleman digiboksinkin.

  Pari kysymystä: Toimiiko HD-kanavat 24/1 yhteydellä ok? Onko tuo boksi ollut ihan ok? Kanavat vaihtuvat ilman lagia? Ei tarvitse irrottaa töpseliä kerran päivässä?

  Löytyykö jostain netistä tuota Sonera koti tv:n videovuokraamon ja ohjelmakirjastojen sisältöä/hinnastoa? Itse en ainakaan kovin helposti löytänyt.
   
 12. waraani

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2007
  Viestejä:
  1 147
  HD-kanavien toimiminen riippuu siitä millä nopeudella yhteys käytännössä muodostuu. Jos tilaajajohto on pitkä (3000 metriä tai yli) tai kovin huonolaatuinen, nopeus jää liian pahasti vajaaksi ja HD-kuva saattaa pätkiä.
  24/1 Mb/s on kuitenkin vain teoreettinen maksiminopeus johon kohtalaisen harvoin päästään.
   
 13. Kiikkala

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2012
  Viestejä:
  159
  Muistelen lukeneeni jostain, että ainoastaan nuo Valioliiga HD -kanavat ovat mahdolliset HD -kanavista, mikäli yhteys ainoastaan 24/1.
   
 14. Dervish

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2001
  Viestejä:
  2 736
  Kanavien vaihtelu on lagannut aina siitä lähtien kun digiboksit otettiin käyttöön ja analogit loppui..

  Jos netti katkeaa (kuten se tekee about kerran päivässä), niin katkeaa iptv'kin, ja tuo vimmatun boksi ei edes saa läheskään aina nettia uudestaan itseensä vaikka modeemi jo onkin linjoilla ja pc'llä toimii netti. Siinä sitten helposti yksi 10 min menee kun boottailee modeemia ja boksia vuoronperään, ja siltikin saattaa epg sanoa yhteysvirhettä kun koitat ajastaa verkkoon menevän tallennuksen.
  Ja sitten kun tekee softan poisto resetin niin meneekin vähän kauemmin.
   
 15. dropadrop

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2002
  Viestejä:
  2 223
  Joko ensimmäisillä rupeaa kahden vuoden sopimus loppumaan? Mikäs tässä on irtisanomisaika? Muuttuuko samalla määräaikaiseksi muutettu nettiliittymä kuukausittain laskutettavaksi, vai alkaako uusi määräaikaisuus kysymättä?
   
 16. Dervish

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2001
  Viestejä:
  2 736
  Jos olet tarkkasilmäinen saatat huomata laskusta pienellä päiävämääriä millon loppuu, ja jatkuu automaattisesti sitten kalliimmalla hinnalla, ei uutena määräaikaisuutena. Mitään ilmoitusta jne asian tiimoilta ei tule.
   
 17. dropadrop

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2002
  Viestejä:
  2 223
  Jaahans, pitänee sitten soittaa ja ruveta kopsailemaan tallennettuja videoita kovalevyltä.
   
 18. Sipi^

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2003
  Viestejä:
  187
  Vastaan itselleni. Yle HD, MTV HD, MAX HD, Nelonen HD ja mitä niitä nyt jotain randomeita HD kanavia paketissa on toimii ihan hyvin. Samaten 24/2 yhteydellä voi nauhoittaa yhtä kanavaa (kovalevylle) ja katsoa toista. Uskomattoman vähän on lagia kyllä kanavan vaihdoissa/ pilvi tallennusten katselussa). Perusominaisuudet ovat siis ok.

  Tein tällaisen listan mitä mielestäni puutuu:
  Paketti:
  Pakettiin mukaan 2m ja 10-15m Cat5e piuhat. Ei 3 kpl 1 m pituista (joista 1 voisi teoriassa tarvita). Näin 99% asiakkaista saa vehkeen käyttöön lähtemättä kaapeliostoksille.

  Nauhoitukset:
  Toistuvaan nauhoitukseen/tallennukseen valintojen viikoittain ja päivittäin lisäksi arkipäivinä ja viikonloppuna. Vaihtoehtoisesti valintaruudukko josta voi valita viikonpäivät jolloin nauhoitus toistetaan.
  Toistojen lukumäärän lisäksi pitäisi voida valita toistaiseksi toistettava ajastus/tallennus. Nauhoitukset hakusanan perusteella myös eli ohjelma menee nauhoitukseen jos nimi tai kuvaus sisältää jonkin tietyn sanan.


  Digiboksi-EPG:
  Jostain syystä koko näytön EPG:tä on nopea selata alaspäin (kanavalta toiselle), mutta selaaminen aika-akselilla on hidasta. Ohjelmaoppaaseen voisi lisätä ehdottomasti napit +/- 24 h, ehkä myös +/- 3 h, jolloin päivien välillä olisi helppo liikkua.

  www.sonera.fi/tallennus:

  HAKU KUNTOON! Sonera koti TV vs. Telkku.com haku - YouTube

  Surkeasti suunniteltu käyttöliittymä. Ei toimi ipadilla, eikä toimi hyvin touchpadin kanssa: vaikea liikkua halumaansa suuntaan kun pitää raahata sivulla olevaa palkkia: miksei voi olla selkeitä näyttöön mahtuvia sivuja. Yhden painalluksen nauhoitus olisi kiva. En keksinyt miten saa toistuvan tallennuksen käyttöön. Hakusanaan perustuva automaattinen nauhoitus olisi kiva saada. Mahdollisuus siirtää pilveen tallennettu ohjelma pysyvään talteen digiboksin kovalevylle.

  Palvelut:
  Maksu tv-palvelut (Canal+/Viasat ym.) pitäisi voida tilata suoraan digiboksista.
  Ohjelmakirjastot pitäisi voida ostaa ilman kanavapaketteja ja suoraan digiboksista.
  Ohjelmakirjastojen ja videovuokraamoiden sisältö nettiin ja interaktiivinen käyttöliittymä (netistä voi ostaa ja toimittaa vuokratun elokuvan boksiin).

  Mobiili:
  Pilveen nauhoitetut ohjelmat katsottaviksi android, iOS, windows ja OSX pohjaisilla laitteilla. Mahdollisuus ladata video-tiedostot laitteisiin, jotta niitä voi katsoa junassa/lentokoneessa etc ilman nettiyhteyttä. Mielellään tarjolle eri laatuihin pakattuja video tiedostoja.
  Kake on turhin mobiilisovellus ikinä.

  Catch-up
  Käyttöön kaikilla peruskanavilla, joita voi tallentaa pilveen. Esim. 1-2 viikkoa menneita ohjelmia saataville olisi todella hieno ominaisuus. Mahdollisuus myös siirtää catch-up ohjelma omalle digiboksin kovalevylle pysyvään talteen. Kaikista hienointa olisi tietysti jos ohjelmat voisi ladata myös tietokoneen/ipad/kännykän muistiin pysyvään talteen.

  Ekosysteemi
  Mahdollisuus käyttäjille/softa firmoille tehdä omia scriptejä/pieniä ohjelmia ja jakaa niitä muille käyttäjille ilmaiseksi tai pientä maksua vastaan. Esim. youtube, netflix sovellus jne. Spotify jo löytyy.
   
 19. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  Irtisanomisaika Soneralla on 14 päivää. Kai vaihtoehdot on että irtisanot koko sopimuksen tai sitten solmit uuden määräaikaisen nykyisistä tarjolla olevista. Siihen ei-määräaikaiseen "normaalihintaan" ei toki tarvitse tyytyä.

  Ja loppuu itselläkin. Niin uskomatonta silmille kusemista tämä palvelu kuitenkin edelleen on lähes kaiken muun kuin varsinaisten kanavien näkyvyyden suhteen (joka on ollut itselläni ongelmatonta), että taidan olla ilman televisiota.
   
 20. Dervish

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2001
  Viestejä:
  2 736
  Millähän ilveellä tuo muka onnistuu yhdellä soneran toimittamalla kiintolevyllisellä IPTV boksilla? Vai onko HD kanaville omat säännöt kun normaalikanavia EI pysty tallentamaan IPTV boksin kiintolevylle samaan aikaan kun katsoisi samalla boksilla jotain toista kanavaa..

  Toki tietokoneella vaikkapa VLC'llä voi katsella hyvinkin toista kanavaa samalla, mutta ei siitä nyt tainnut olla kyse?

  Itsellä siis 24/2 ADSL ja olikos tuo 1963 mallinen tallentava IPTV boksi..
   
 21. Sipi^

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2003
  Viestejä:
  187
  Toimii ihan normaali kanaville myös samalla digiboksilla kuin sinulla on.

  Nauhoittaminen riippunee liittymä tyypistä eli käsittääkseni on paria erilaista adsl yhteyttä, joilla on nimellisesti samat nopeudet. On "Valokuitu-ADSL" ja "ADSL", valokuitu-ADSL:llä pystyy sitten tähän useamman kanavan kikkailuun. Voi kyllä olla jokin muukin ero.
   
 22. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  Tarkoitatko nyt oikeasti kuitua vai entisiä 24/2 ja 10/2 Laajakaista Extra -liittymiä, joista kiitos viime vuoden uudelleen brändäyksen jälkeen tuli näppärästi "kuituliittymiä" eli virallisesti "Laajakaista Valokuitu" -liittymiä? On mielestäni jokseenkin hämärää markkinointia myydä liittymää kuituna riippumatta siitä mitä letkua taloon tai kämppään asti oikeasti tulee.
   
 23. murmur

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2001
  Viestejä:
  6 266
  Minä olen ymmärtänyt kohteet ovat niitä joihin Sonera kaivoi valokuidun talojakamoon. Talon sisällä jatkuu nykyinen kaapelointi esim puhelinpiuhat. Tulevaisuudessa putkirempoissa AsOy:t vetävät asuntoihin kunnollisen atk-kaapeloinnin. Ovat atk-jargonilla sanottuna Fiber-to-the-Building (FTTB). Jos kuitu vedettäisiin asuntoon saakka olisivat Fiber-to-the-Home (FTTH) kohteita.
   
 24. Elvis Jagger

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2007
  Viestejä:
  15 517
  Noin olen itse asiassa ajatellutkin, mutta ei tuo poista sitä, että myydään "valokuitu" liittymää (esim. saatavuuskyselyssä mainostetaan valokuitua isolla tekstillä, esitellään etuja jne.) vaikka oikeasti onkin jotain muuta. Eihän tässä toki ole muusta oikeasti kyse kuin siitä, että se kuulostaa paremmalta, etenkin keskivertoasiakkaalle joka ei ole kovin perillä nopeuksista muutenkaan.
   
 25. Sami Lehtinen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2012
  Viestejä:
  733
  Täällä ainakin tulee kuitu asuntoihin asti. Toimistolla kuitu tulee jokaiseen verkkokaappiin asti, josta loppupätkä koneille gigaselle eetterillä. Kotona en ole kuitua vetänyt joka huoneeseen, vaan jatkuu myös gigaselle eetterillä huoneiston verkkokaapista eteenpäin. Eipähän tarvii kuitukytkimiä ja muuta turhan edullita roinaa kasoittain.

  Mitä tuohon KotiTV palveluun tulee, niin heti tuli toivomisen varaa. Kanavakohtaiset ohjelmalistaukset olisi tosi kivoja, niitä jäi kaipaamaan vanhasta digiboksista. Samoin kelausnopeuksia saisi olla enemmän. mm. 2x sopii monien ohjelmien katsomiseen varsin hyvin. 5x on liian nopea. Se että catch-up ja tallennus ei toimi kaikilla kanavilla on tietenkin myös älytöntä. TVKaistalla ei ole näitä ongelmia. Mietin tässä kovasti, että peruutanko tuon diilin Soneran kanssa, kun ei ole vielä 14 päivää täynnä. Aivan loistava konsepti on pilattu muutamalla tosi hölmöllä faililla.

  Tuotepäällikön roolissa olen oppinut sen, että "toimivalla" ja loistavalla on aika hemmetin iso ero. Se ero on juuri sen kokoinen, että kiinnostaako yhtään ketään, vai saadaanko markkinajohto käsiin.

  Pitääkin kysästä kaverilla miten Sonera säätää näiden kanssa, kun se vastasi siellä ennen tämän tyyppisten tuotteiden tuotteistamisesta siellä. Firmojen sisäiset byrokratian koukerot kun harvoin muuttuvat kovin nopeasti.

  Mitä kuvanlaadusta oli puhetta, niin näyttäisi täsmälleen yhtä huonolta kuin perinteiselläkin digiboksilla. Ikävää ettei tähän saatu parannusta, vaikka jakelutiessä olisi mahdollisuudet paljon parempaankin kuvanlaatuun.

  Käyttöliittymä lägii myös aavistuksen, nopeampi vaste annettoihin komentoihin olisi mukava lisä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti