Sonera KotiTV (IPTV)

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja Kaotika, 03.08.2010.

 1. SoneraPartio

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2012
  Viestejä:
  822

  No oikein veikkailin, että Zappia varmaan tarkoitit! Ihan kätevä laite, jos kotosalla on pistokkeet eri huoneissa. Heh, kyllä se Viihde-asiakkaille on ilmainen ja toki se varmistetaan asiakkaalta halutaanko se ottaa käyttöön. Tutkihan tuota linkkiä minkä laitoin! Itse ainakin MTV Total tilaajana olen käyttänyt urheilun seuraamiseen MobiiliViihdettä. :)


  Tarkoitatko MobiiliViihdettä? Peruspaketin kanavat ovat: Yle TV1, Yle TV2, MTV3, Yle Teema, Yle Fem, Sub, AVA, Music Television, Bloomberg ja National Geographic. :)

  Ei ole ainakaan kantautunut korviini, että isompaa vikatilannetta olisi ollut. Katkosta vai minkälaista ongelmaa ilmeni tarkemmin? Missäs suunnalla vikaa on, jos on vielä akuutti? Selvitetään tarkemmin, jos vielä vika vaivaa. :think:

  Jari@SoneraPartio
   
 2. Kampele

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2008
  Viestejä:
  22 798
  Joo putkeen taas meni. :mad:

  Tuli äsken sähköpostiin tilausvahvistukset jne.

  Sopimuksen voimassaoloaika:​
  24 kk määräaikainen sopimus​
  Kuukausimaksu:​
  10 e/kk​
  Toimitusmaksu:​
  30 e​


  Eli eka vuosi on toisin sanoen 39.9e/kk eikä 29.9e/kk.
  Toimitusmaksu..täh?? Eipä tuollaisestakaan sanallakaan mainittu. :mad:

  Soitin aspaan ja kun reilu 2min olin ollut jonossa, niin puhelu katkaistiin..soitin uudestaan, niin sanottiin että jonotus aika 30min..En jäänyt jonottamaan. Pitää melkein suoraan tuossa liikkeessä käydä, niin saanee asiat selväksi.
   
 3. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Sonera Viihdettä tilatessa laitteiden toimitusmaksu on ilmoitettu kyllä ennen tilatessa... Pienellä ison hintalapun alla...
   
 4. Kampele

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2008
  Viestejä:
  22 798
  Kuten sanoin, niin puhelimessa tehtiin tilaus.

  Myyjä soitti ja kertoi, että eka vuosi 29.90e ja toinen vuosi 39.90e.
  Toimitusmaksusta ei sanottu kertaakaan.

  Nyt kuitenkin ensimmäinen vuosi on myös 39.90e/kk ja siihen päälle vielä 30e toimitusmaksu.
  Jos eivät korjaa tietoja oikeiksi, niin tilauksen peruutus. Tuosta tulee yhteensä mukavat 150e extraa mulle. Ei kiitos.
   
 5. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Puhelimessa tehty tilaus jossa ylimääräistä voi perua hyvin 14pv sisällä...
   
 6. SoneraPartio

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2012
  Viestejä:
  822

  Olisiko siinä käynyt erhe kampanjan kanssa. :think: Tokihan tuo korjataan oikeaksi. Toimitusmaksu 30€ on vakio Viihde-palvelua tilattaessa, joten erikoista jos tuota ei ole mainittu. Jos puhelimella yhteydenotto on hankalaa, niin onnistuisiko Omien Sivujen Chatin kautta viestin laittaminen tai vaihtoehtoisesti verkkoasioinnin kautta esim. Facebookin välityksellä? Laitahan meille viestiä niin katsotaan sopimus kuntoon ja saadaan hinnoittelu kuten on sovittu. :)

  Jari@SoneraPartio
   
 7. jake styles

  Rekisteröitynyt:
  19.04.2002
  Viestejä:
  1 249
  KotiTV ei ole muuton jälkeen näkynyt ollenkaan. Muuton yhteydessä vaihtui myös modeemi koska siirryimme kuituyhtiöstä ADSL:ään. Digiboksi saa yhteyden nettiin, tallenteita ja kirjaston ohjelmia pystyy katselemaan mutta suora lähetys eikä ohjelmaopas toimi ollenkaan.

  Ei ole vielä ollut aikaa soitella asiakaspalveluun, mutta onko kellään muulla ollut vastaavaa ongelmaa? Voiko olla että uusi modeemi (ZyXEL P-660-HN) ei päästä jostain portista liikennettä läpi, tai multicastissa on jotain vialla? En ole muuttanut modeemin asetuksia mihinkään.
   
 8. Lasse_hcm

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  166
  Sonera Viide .fi sivu ei toimi vissiin selaimilla? läppärillä.
   
 9. Lasse_hcm

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  166
  Onko muilla kokemuksia Sonera viihteestä kahdessa eri kohteessa?

  Miten yhteydet pelasi ja miten sopimustekniset?

  Sonera viihteen avausmaksu on 30€, ei kai toisen viihteen tilaamiseen avausmaksua tarvita, ja toinen viihde tulisi saada lähes puoleen hintaan..
   
 10. Randomizer

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2004
  Viestejä:
  5 883
  Kertokaapa Surinan asiakaspalvelijat että miksi mun CHL-tilaus epäonnistui? Tilasin tekstiviestillä ja seuraavana päivänä tuli vaan ilmoitus että tilaus on epäonnistunut.
   
 11. SoneraPartio

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2012
  Viestejä:
  822

  Toimiakseen Viihde tarvitsee meiltä tulevan palvelureitittimen. Minkälainen sinulla oli käytössä vanhassa osoitteessa? :think: Nykyään palvelureitittimet käyvät kuitu- ja adsl-kohteissa. Zyxel ei toimi Viihteen kanssa. Ole meihin yhteydessä niin katsotaan, että sinulla on palvelun käyttämiseen tarvittavat laitteet! Verkkoasioinnin kautta voit olla yhteydessä esim. Facebookin välityksellä tai sitten puhelimitse asiakaspalveluun 0200 17000.


  Vieläkö on vikatilanne päällä? Kerrohan tarkemmin niin viedään viestiä eteenpäin! Kokeilin IE:lla ja Firefoxilla ja näytti toimivan normaalisti. Olisiko ollut hetkittäinen vikatilanne kyseessä.. :think:


  Viihteet kulkevat omilla sopimuksillaan. Mainitsemasi 30€ avausmaksu on paremminkin laitteiden toimitusmaksu. :)
  Tarkistin vielä vikatilanteet läpi ja ei tullut vastaan, että olisi yleistä vikatilannetta tuosta. Koititko tilata Omien Sivujen kautta CHL-pakettia?

  Jari@SoneraPartio

  EDIT: Lisätty vastaus RAndomizerille.
   
  Viimeksi muokattu: 22.08.2014
 12. Tupsa

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2008
  Viestejä:
  710
  Kuuleeko Sonerapartio, kuuntelen!


  Miten tuo CHL saadaan näkymään olemassa olevassa Viihde palvelussa? Eli siis "vakio" -Viihde, eli televisiossa. Omien Sivujen kautta sitä ei ainakaan voida tilata, koska pankkitunnukset eivät ole henkilökohtaiset.
   
 13. jake styles

  Rekisteröitynyt:
  19.04.2002
  Viestejä:
  1 249


  Tämä ZyXel on teidän kauttanne tullut, koska muuton yhteydessä vaadittiin se vaihtamaan. Aiemmassa osoitteessa oli Thomson, joka toimi ongelmitta. Oletteko siis ihan oikeasti myyneet (tuostahan piti maksaa) meille reitittimen joka ei edes lainkaan toimi liittymässämme, ja kaiken kukkuraksi se vanhakin olisi toiminut?

  E: no, selvitellään asiakaspalvelun kanssa, mutta aika kädetöntä toimintaa jälleen kerran, jos noin on. Kiitos kuitenkin vastauksesta, hyvä että edes joku tietää mitkä laitteet toimivat minkäkin liittymän kanssa ;)
   
  Viimeksi muokattu: 22.08.2014
 14. Kampele

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2008
  Viestejä:
  22 798
  Kiitos. Kokeillaan tuota chättiä.
  14min näköhään pitää odottaa..ei siinä. Outoa vaan, että ei voi valmiiksi kirjoittaa tuohon viestiä..nopeuttas hommaa. :confused:

  Juu väittäisin että ei tuosta toimitusmaksusta sanonut mitään..löytyyhän se keskustelu varmsti nauhalta, että sieltä voi tarkistaa. Voihan se vika olla täälläkin päässä. :think:
   
 15. Jiusonium

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2013
  Viestejä:
  5
  Onko kellään kokemuksia toimiiko mikään oikea wlan-modeemi tuon KotiTV:n kanssa? Oikealla modeemilla tarkoitan tietenkin jotain aivan muuta kuin Soneran romuja. Myöskin uusi IPTV-digiboksi olisi poikaa, tuo Motorola kun sattuu olemaan käsittämättömän hidas. Liekö muilla siis kokemuksia muista digibokseista? Vai onko tuohon olemassakaan muuta mahdollisuutta kuin Soneran tarjoamat?

  Eniten risoo se, ettei tuohon Thomsonin kurapurkkiin voi liittää tulostinta USB:n kautta (liekö muutenkaan). Ja lisäksi kätevästi juuri takuuajan loputtua on ruvennut jumittumaan niin, että viikoittain saa tuosta pamauttaa virrat veke. Eli olisi siis hakusessa wlan-modeemi, johon saa tulostimen USB-piuhalla kiinni, ja jossa tuo KotiTV toimisi.  Kait noita on jo tässäkin ketjussa mainittu, mutta sivuja ollessa noin monta, en sattunut mokomista mainintaa löytämään (myönnän olevani laiska etsimään).
   
 16. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Sonera Viihde ei toimi muilla modeemeilla kuin Soneran tarjoamilla varmasti. Eli toki voi aina tehdä omia virityksiä jos haluaa?
   
 17. WanhaPatu

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2003
  Viestejä:
  1 984
  Notepad + Copypaste? ;)
   
 18. Kampele

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2008
  Viestejä:
  22 798
  Joo voishan se toimia. :)

  Jonottaessa huomasin toisen ongelman. Odotusaika oli koko ajan esim. 10min. Tein samalla muita juttuja täälä, kun en jaksanu päivystää koko ajan chättiä. Kävin hetken päästä katsomassa chättiä ja vieläkin 10min...seuraavaksi menin katsomaan, niin luki että haloo ootko sielä ja sitten sonera poistui keskustelusta. :(

  No joo eni veis. Sain homman hoidettua ja yllätyin posiviitisesti.
  Oli kaksi tarjousta menossa ja myyjä oli ilmeisesti sekottanut ne kesketään.
  29.90e/kk eka vuosi ja toka vuosi 39.90e tarjous ei pitänyt sisällä ilmaista langatonta zapp härpäkettä. Mulle kun se tuli ilmaseks, niin myös kk hinta nousi 39.90e/kk.

  Saatiin sitten loppepeleissä vielä hieman parempi soppari alle, mitä sovittiin puhelinmyyjän kanssa. Vaikka takkua olikin asiassa, niin ei jäänyt harmittamaan..Toivottavasti vain tulee viihteelle silti käyttöä. :think:
   
 19. TonyM Banned

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2002
  Viestejä:
  9 006
  Ei tuosta minullekaan mitään aikoinaan mainittu.
   
 20. temexter

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2008
  Viestejä:
  823
  Tulostimen jakaminen reitittimessä ei ole kyllä minkäänlainen reitittimen "oikeuden" merkki. Tulostimen voi jakaa Wintööt-koneeltasi verkkoon, samaa SMB-protokollaa ne purkitkin käyttää, jotta laite näkyy Wintoosille... Toki koneen jossa räntteri on kiinni, pitää olla päällä, kun tulostaa toiselta koneelta. Ja toki löytyy pikku purkkeja myös, joilla voi tehdä saman, esim: http://hinta.fi/23670/tp-link-single-usb2-0-port-mfp-and-storage-server

  Soneran romut on ihan samaa tuubaa sisuskaluiltaan, kuin muutkin Kiinassa ja Koreassa tuotetut romut. Mulla yli neljä vuotta sama Thompson TG784 ajanut asiansa. LAN:ssa pelikone, telkkari ja AV-viritinvahvistin, WLAN:ssa läppäri ja puhelin. Ei mitään kummempia ongelmia suorituskyvyssä tai ominaisuuksissa, tarvittavat porttiohjaukset toimii, samoin uPnP (jos joku hullu sen haluaa enabloida). Selkeitä puutteita lähinnä Gigabit LAN-porttien ja 802.11b/g ((nykyään ADSL ja kuitu liittymiin tullee Inteno DG301, jossa on 4 Gigabit-porttia ja 802.11n, ). Eniten muropalleroita tuntuu vituttavan Soneran oma softa tuossa (nimenomaan Soneran pääsy purkkiin ja ettei itse voi kaikkia asetuksia säätää). Kun palvelua tarjotaan sadoille tuhansille käyttäjille, on mielestäni ihan ymmärrettävää tuotteistaa palvelua siten, että käyttäjän palvelun toiminnan estävät virhemahdollisuudet minimoidaan, se tuntuu omien himmelien harrastajasäätäjille olevan hiukan vaikea tmmärtää.

  Jos tuntuu, että tarpeet vaativat paremman reitittimen, kipikapi kauppaan hakemaan reititin josta tykkää, sitten Thompsonin 4-portti siltaavaksi ja purkki siihen kiinni. Zap, koko oma LAN on niin suojattu, nopea ja whateva kun uusi purkki kykenee. Motorola toki pitää lykätä Thompsoniin kiinni, jotta IPTV toimii.

  Telewellin joillain malleilla on Soneran IPTV saatu toimimaan, selailepa ketjua taaksepäin, löytyy myös "Hae ketjusta"-toiminto tuolta ylhäältä - ellei joku ystävällinen, jolla Telewell käytössä, viitsi vastailla.

  Jos purkki on rikki, Sonera toimittaa uuden. Laitteet ovat Soneran omaisuutta ja sisältyvät maksamaasi palveluun.

  Itsellähän Motorola VIP1963:n (tallentava malli) kake alkaa vedellä viimeisiään ja joku tässä ketjussa oli saanun myös uuden kaken toimimattoman tilalle (muistaakseni). Ehkä tuo TG784 voisi olla virkaikänsä loppuvaiheilla ja tilalle kyllä Inteno kävisi ennen kuin tuo räjähtää... Sonerapartio, koppi? ;)

  Kts. ylle ;)

  edit: Eikä tuo vanha Thompsonin räähkä pahemmin jarruta bitin kulkua ;)

  [​IMG][​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 22.08.2014
 21. murmur

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2001
  Viestejä:
  6 268
  Thomsonin orggisfirmis tukee usb printteriä, mutta Soneran tilaama kustomointi on tiputtanut sen pois. Orggista ei pysty asentaa ilman kräkkäystä, vaatii muistaakseni jtag liittimen kolvauksen emolle. Onneksi vanha printteri meni rikki ja ostin uuden jossa wlan tuki. Pystyy winkkukoneilta tulostamaan ilman erillistä printteriserveriä. Linux pöntöstä en ole testannut.

  Minun valokuitu(talojakamo)+puhelinpiuha 100Mbit/10Mbit VDSL ja Motorola iptv toimii ok. Kerran viikkoon virtabootti ThomsonTG789vn riittää. Suurin harmitus gigabit lanin puute, v2014 se on kivikautista.

  SoneraPartio: Vaihdatteko pitkäaikaisille +10v Sonera-asiakkaille vdsl2 modeemia gigabit sisältävään malliin?
   
 22. Lasse_hcm

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  166
  @SoneraPartio

  Kokeilin kahdella eri selaimella ja kummallakin tuli silverlight ilmoitti jotain error 311.

  Silverlight oli ajan tasalla - kaikki päivitykset kohdallaan. MS muuten haluaa eroon silverlightista, ja se on vanheneva tekniikka. tiedoksi vaan.

  Mutta mikä avuksi mobiili viihteen ongelmaan, mitä kaikkea tyypillistä voi kokeilla?
   
 23. Aaltoliike

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2013
  Viestejä:
  685
  Poistoon. Vastalauseena koskien Otavamedian toimintaa!
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2016
 24. leksi

  Rekisteröitynyt:
  17.02.2007
  Viestejä:
  256
  Täälläkään ei toimi selaimessa, eikä android sovelluskaan. Jotain isompaa häikkää ?

  Edit. Ja heti tuon viestin kirjoittamisen jälkeen alkoi selaimessa toimimaan.
   
 25. Aaltoliike

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2013
  Viestejä:
  685
  Poistoon. Vastalauseena koskien Otavamedian toimintaa!
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2016

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti