Sonera KotiTV (IPTV)

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja Kaotika, 03.08.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Lasse_hcm

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  166
  No nyt on Inteno linjoilla.. Mutta kello onkin jo 19:00 kun luin SoneraPartion viestin... Mahtaakohan sitten mennä huomiseksi, no eipä siinä, hyvä että nyt jotain tehdään :)
   
 2. TenderBeef

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2011
  Viestejä:
  569
  Siltaus on joo toiminnassa ollut jo kauan, kiitos kysymästä.

  Tilanne viihteen kanssa? Same-o same-o, eli kyllä vieläkin olen kovin tyytymätön soneran toimiin tämän palvelun osalta. Selviä bugeja ei korjata VUOSIIN, palvelua ei kehitetä mihinkään VUOSIIN, jne.. Tänään huomasin "Sonera Vahti"-palvelun.. nauroin taas makeasti kuinka tämä on ainoaa kehitystä soneralta; kopioidaan nimeä myöten Elisalta palvelut mutta jätetään ne torsoiksi (en tosin tästä vahdista tiedä, mutta muuten näin on kutakuinkin mennyt).

  Jokos Nelonen + Extra-pakettia saa 1kk / 6kk tilauksilla? Edelleenkään en tilaa mitään 12kk pakettia jos kerran vain liigaa haluaisin katsella. Onko Nelonen estänyt muiden kuin 12kk pakettien myynnin? Ahneet jonnet.

  Omat huomiot tämän päivän katkosta. Viime yönä meni about puolenyön jälkeen jotenkin poikki, töllön kuva jäätyi vähäksi aikaa, sitten jatkoi toimintaa, katsoin vielä hetken. Menin vielä koneelle ja netti toimi ihan hyvin. Myöhemmin yöllä about puoli 4:n aikaan töllö rupesi kettuilemaan, "multicast-ryhmä-virhettä" tjsp. (boottasin useampaan kertaan thomsonia (motorola irti virroista sen aikaa kuten kuuluu), ei auttanut (en herkästi lähde resetoimaan kun pitäisi sitten muutamat asetukset taas säätää)), netti toimi ihan hyvin koko ajan, katsoin töllön netflixistä leffan sitten kun ei viihteestä saanut. Tänään päivällä netti toimi, iptv toimii (jo aiemmin päivällä). Tosi outo juttu. Jollain ollut just toistepäin, töllö toiminut mutta netti ei. Weird.
   
 3. Antti

  Rekisteröitynyt:
  22.07.1999
  Viestejä:
  1 530
  Sonerapartiolle voisi suunnitella oman logon, jotain tällaista. :think:

  [​IMG]
   
 4. zacksa

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  644
  Hei

  Facebook tunnuksia en omista, enkä sellaisia tee. Täällä murobbs voin kyllä laittaa privaviestin mikäli voitte laittaa ne eteenpäin :)
  Löytyykö teiltä jotain palvelunumeroa jossa voisi puhua suoraan ihmisen kanssa? Tai sähköpostiosoitetta?
   
 5. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 374
  No kyllä soneralla ihan osaavia tyyppejä tuntui olevan kun niiden kanssa joutui asioimaan.Käsittääkseni se iptv on kehitetty ruotsissa koska sieltä se streami ja boxin softat tulee eli kyseisillä tyypeillä(eli eivät voi tehdä mitään) ei ole mitään tekemistä boxien softien ja streamin toimivuuden suhteen.Taitavat tosin confata ne adsl/vsdl boxit.
   
 6. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 374
  No ei toi vielä mitään.Ajattele että se iptv boxi boottaa yöllä (ja olet pistänyt äänet pois) ja aamulla heräät tv1:n uutislähetykseen äänet päällä... :D
   
 7. Miguel

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  804
  No netti ja tv alkoivat toimia eilen illalla melkein vuorokauden katkoksen jälkeen, mutta edelleenkään iptv:n "ylimääräiset" herkut eivät toimi, eli ohjelmaopas, tallennukset tai videovuokraamonkaltaiset lisäpalvelut eivät toimi vieläkään. Todella vahvaa.
   
 8. Jukkapukka

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2000
  Viestejä:
  41
  Noniin itsehän tämäkin homma piti kokeilla ja tiedoksi muille että sain toimimaan Buffalon WAE-300D ethernet muuntimella.

  Kytkentä menee:
  Inteno->Zyxel P-870HN siltaavana josta multicast rate 9Mbps IP: 192.168.1.101 DHCP ja NAT pois.

  Buffalo WEA-300D slave(EC) IP: 192.169.1.100->Motorola.

  Wlan kanava ja nopeus auto-asetuksia.

  Eilisen katselmuksen jälkeen IPTV ei pätki ja vuokraamosta lähti ainakin trailerit pyörimään. Eli toimii todnäk OK.
   
 9. Lasse_hcm

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  166
  Jeah, Inteno on linjoilla, että sitä vianmääristystä ja korjausta sekä 4-portin konffia vois tehdä Sonera ohoi ~

  :)

  ^^ Melbac, olen myös käsittänyt että IPTV-serverit olisivat Ruotsissa.. Ei kovin ihme jos laajakaista vinkuilee, siis laajakaistaserveri/dns kai on Suomessa näin olen käsittänyt, ellei sitten ole jotain Ruotsiin-Suomeen-Suomesta Ruotsiin ja edelleen Eurooppaan viritystä - siis ulkomaanyhteyksissä, kotimaan yhteyksissähän se vain kiertäisi Ruotsin kautta.

  En tiedä, ja kysyessä tuskin tulee viisaammaksi. Selvää kuitenkin kaikkien Inteno-ongelmien kanssa lienee, että Soneralla tulisi:

  i) viilata IPTV-profiilia
  ii) viilata Sonera SMART -ohjelmistoa
  iii) tarkastaa ketjut ja ohjelmistot että kaikki on synkattu ja tuunattu äärimmilleen - mutta vakaasti, sekä poistaa väleistä ylimääräinen huttu tai pyrkiä vähentämään sitä.

  En tiedä. Työsarkaa on varmasti profiileissa ja SMART -ohjelmistossa. Koodia pystyy aina kirjoittamaan paremmin ja viisaammin ja kevyemmin.
   
 10. Fliegeralarm

  Rekisteröitynyt:
  25.02.2010
  Viestejä:
  285
  No jaa. Eipä toi välitypalvelinasetuksen poistaminen Firefoxista kuitenkaan auttanut täällä päässä. Samaa jumitusta Intenolla selaamisessa.
   
 11. SoneraPartio

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2012
  Viestejä:
  822
  Tää sun ottama kopio tärähti suoraan vastalaitaan tutkittavaksi! Pyydän lisätietoja jos niitä lisää pyydetään. Keep in touch! :kippis:

  [email protected]
   
 12. SoneraPartio

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2012
  Viestejä:
  822
  Miltä se tuntuu siellä päässä? Joko olet testannut tätä? Aamusella tuo näyttäisi olevan sillattuksi laitettu :)

  [email protected]
   
 13. tjeema

  Rekisteröitynyt:
  03.11.2011
  Viestejä:
  1 557
  -
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2016
 14. SoneraPartio

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2012
  Viestejä:
  822
  Antti, Team Ahma kuittaa ;)

  Zacksa, muroon ei olla tehty avoimeksi tuota meililootaa kun tämä internetti pitää hyvin kiireisenä partiolaiset ettei kerettäisi silloin kaikkea hoitamaan. Mutta tällainen palaute on kyllä otettu huomioon täällä päässä, muutosta saattaa joku päivä tulla.
  Täällä en kehtaa kysellä julkisesti mitään asiakastietoja, mutta onko jokin näistä kanavista sinulle sopiva? Soittaminen on tietenkin yksi vaihtoehto lisää.

  Miguel, oletko kerennyt kokeilemaan Motorolan resetointia softan poiston kera? Vai onko ongelma jo korjaantunut? Eilen tosiaan oli pitkä katkos pääkaupunkiseudulla. Asentaja painoi pitkää päivää kaapilla.

  Ok :)
  Hitaasti, mutta varmasti Viihteessä pyörii kehitys koko ajan. Tuossa viime viikolla mainitsinkin, että olin mukana mielenkiintoisessa keskustelussa koskien Viihteen kehittämistä. Tämä sai silmäni loistamaan iloisesti (:eek: wow ;)). Siinä huomasin, että taustalla huomaamattani tapahtuu tälle tuotteelle paljon, enkä sitä pysähtymättä olisi huomannut.
  Hangoutin alussa hieman raotettiin yhtä edessä olevaa muutosta, Sonera Viihde on tulossa tarjolle useamman laitteen välityksellä. Nyt meillä on kova hinku saada myös useampi kanava catch uppien pariin, jolloin tallentaminen muuttuu kivikautiseksi. Luin viikko sitten ruotsalaisen artikkelin, jossa tallentamista jo pidettiin vanhanaikaisena.
  Sonera Vahti... ööh... [email protected] osaisi tähän sanoa jotain...wuf!
  Kamppanjalistauksen tsekkasin läpi: Vain 12kk soppareita on tarjolla tuolle pakettille.
  Asutko missäpäin Suomea? Oliko tämä kirjoittamasti tilanne vain eilistä päivää koskeva vai sattuuko usein juuri tällaista?
  Tiedän, että saan murinaa aikaa tällä kommentilla, mutta silti tarjoan sitä.... se Motorolan resetointi softan poistolla.... Jossei se auta niin sitten se kamala temppu: reitittimen resetointi ennen Motorolan resetointia...

  Hei nyt minulla alkoi lyhykäinen loma elikäs tiistaina taas tavataan (somesta en silti silmäni irti saa vaikka lomalla olenkin)! Tero saattaapi täällä häärätä puolestani sen aikaa :comp:

  [email protected]
   
 15. Mice R

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2005
  Viestejä:
  45
  Onko jollain vastausta jo valmiina? Joka tapauksessa: kotoota löytyy Soneran kuituyhteys sekä Sonera Viihde, eli yhteys tulee huoneistojakamoon josta se on jaettu olohuoneeseen, jossa taas on Soneran onneton Thomson josta menee ethernet-kaapeli onnettomaan Motorolan digiboksiin, josta taas paljastuu buginen Sonera Viihde.

  No, joka tapauksessa.

  Taloon tuleva yhteys on sen 100 M nopeudeltaan, mutta Soneran Thomsonin WLAN onnistuu kadottamaan tuosta yhteysnopeudesta noin 90 % eli haluaisin käyttää ihan langallista yhteyttä - onhan jokaiseen huoneeseen vedetty ethernet-kaapelit.

  Laitoin jonkun kaapista löytyneen Buffalon kiinni huoneistojakamoon, josta jaoin yhteyden taas olohuoneen pistokkeeseen. Netti toimii, mutta Sonera Viihde ei toimi. Ei tule kuvaa. Olen kokeillut Buffaloa siltaavana ja reitittävänä, ei auta.

  Onko jollain jotain apua tähän?
   
 16. nepax

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  256
  Mulla on aivan järkyttävä packet loss yhteydessäni. Kun pingaan Sonera packet loss on 0%. Google.com antaa vastaavasti samaan aikaan noin 30 % packet lossia, kuten muutkin testatut osoitteet (testattu useampia sekä koti- että ulkomaisia).

  Muilla vastaavia ongelmia?

  Tein tästä vikailmoituksenkin sunnuntaina, mutta eipä ole vielä vastattu mitään Soneran suunnalta.

  edit. lisätään sen verran, että yhteys on kuitu ja kaverilla eri paikkakunnalla sama ongelma.
   
  Viimeksi muokattu: 22.10.2013
 17. murokello2

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  897
  Olisko kenelläkään Motorolan tallentavaa boksia myydä minulle? Siis sellainen joka tallentaa kovalevylle.
   
 18. TenderBeef

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2011
  Viestejä:
  569
  Jaa, no hyvä jos jotain kehitetään.. mutta ei kiitos (verkko?)tallentamisen kustannuksella! Onhan se nyt ihan eri asia tallentaa ohjelmia verkkoon ja katsoa silloin kuin haluaa omalta tallennuslistalta (ELISALLA NÄIN, teillä vain 90pv!) kuin ohjelmakirjastosta kaiken muun seasta etsien tiettyä (nämä ilmeisesti säilyy vain 7-10pv?).. jos nyt käsitin oikein, että tuo "catch up" sisältää molemmat ohjelmakirjaston sekä ohjelman aloittamisen jälkijunassa suoraan kanavalta (mini-epg, tai mikä hittolainen se on kun kanavalla ollessa nuolinäppäimillä selaa ylös/alas kanavan ohjelmia ja sivulle eri kanaville).

  00700 alueella. Oli vain eilistä koskeva. Aattelin vaan jakaa oman kokemuksen kun muilla tuntui olevan vika toistepäin vaikka samalla "vika-alueella" ilmeisesti oltiin.
   
 19. dedi

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2002
  Viestejä:
  71
  Mulla on kanssa hirvee packet loss esim. world on tanks peliä pelatessa. Olen tehnyt vikailmoituksen, mutta sonera ei löytänyt vikaa. Vika alkanut n. pari kk sitten. Sitä ennen toiminut pitkään ongelmitta. Osaatteko sanoo mistä vois johtua. Modeemit sun muut on boottailtu ym.
   
 20. Lasse_hcm

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  166
  Tuntuu juhlalta! Laajakaista toimii nyt Viihteen kanssa, ja tuntuu kuin suuri kivi olisi tippunut pois kantamuksesta. En tiedä uskoinko tämän koittavan, mutta tulihan se päivä! Erittäin hienoa.

  Vikatikettini on eilen suljettu, ja tuntuu että kaikki aiemmin sanominen - niin sillä ei ole merkitystä.

  Pääasia että yhteys toimii, ja sitä olen aina halunnutkin, kuten varmasti Sonerakin.

  [​IMG]

  Kiitos Soneran asiakaspalvelulle, vikapalvelulle ja Sonerapartiolle! (en saanut tekstiviestiä että 4portti oli konfattu, joten sain tietää vasta päivällä kun puhuin vikapalvelun kanssa).

  Nettiyhteyteni korjaamiseksi katsottiin parhaimmaksi ratkaisuksi Intenon 4portin konffaus siltaavaksi, ja sitten netti routerilla Intenoon. Käytin siihen aiemmin pelkälle valokuidulle saamaani Telewell 510v3(c) modem-routeria, ja se kävi erittäin helposti:

  - Intenoon ei tarvinnut konffiin koskea koska se oli Soneralta konffattu
  - Telewell kiinni Intenon 4-porttiin ja toinen pää Telewellin 1porttiin (ewan)
  - Tietokoneesta tuleva/menevä ethernet-piuha Telewellin 2porttiin*
  - Sitten Telewellin konffista ulkoverkon profiiliksi adsl:n sijaan EWAN (+nat päälle), asetusten tallenus, voila - se oli siinä, netti pystyssä!

  * Telewellejä on toimitettu Soneralta siten että 1 ja 2 portit ovat NAT:in takana, ja 3 sekä 4 portti sillattuja, eli jos laitat 3 ja/tai 4 porttiin muita koneita - on paras reitittää ne, eli asetuksista -> lisäasetukset -> VLAN niin sieltä valinnan mukaan portit WAN_MAIN asetukselle.

  Voi pojat! Voi tätä juhlaa! :D :comp:
   
 21. TheIllustrator

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2007
  Viestejä:
  1 176
  Älähän juhli, ei se kauaa toimi kuitenkaan (=suomalainen mentaliteetti)

  Ei vaines, hienoa että joku antaa oikein positiivista palautetta, niistä kun monesti ollaan hiljaa. Ja oikein virtuaaliruusun kera, wautsi!

  Terv. Hiljaa tyytyväinen Sonera -asiakas

  No okei, saisitte tehdä sen mobiilisovelluksen tallentamiseen (Kilpailijalla kun sellainen löytyy). Pakko se on aina vähän risujakin antaa, ettei mene ihan juhlimiseksi Surinan päässä.
   
 22. SoneraPartio

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2012
  Viestejä:
  822
  Lasse_hcm,

  Selene on lomalla loppuviikon mutta omasta ja virmani puolesta kerron että on enemmän kuin mukava kuulla että olet lopultakin tyytyväinen :kippis:

  Selenellä on (laaja)kaistahommat hallussa, joten vaikeimpiin kyssäreihinne hän vastailee sitten ensi viikon alussa. Siihen asti, jos heittelette tosi pahoja, koitan vaan selviytyä :comp:

  [email protected]
   
 23. nepax

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  256
  Taitaa liittyä Thomsonin boksiin ja sen firmwareen jotenkin. En tosin ymmärrä miten voi olla firmwaresta kiinni, että Soneran verkkoon toimii ja muualle ei. Lisätietoa tuolta:
  Keskustele ja kysy - katso viestiketjua - TG789vn ja pingin "packet loss", yhteydet toimii muuten

  Tein tosiaan sunnuntaina tästä vikailmoituksen ja eilen toisen, jossa pyysin päivittämään firmwaren boksiini, mutta eipä ole vielä mitään kuulunut...
   
 24. Lasse_hcm

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  166
  Onhan se hienoa että toimii, vihdoin.

  Tosin sormeen taisi pistää tuossa kun.. nimittäin täällä olleen ja twitter -kommenttien sijaan puhelimessa tuli toisenlaista.. Ei siitä nyt enempiä..

  Onko minun vikani että käytännössä ja myöskin teknisesti palvelu jonka piti alkaa heinäkuun alussa toimitettiin vasta 22.10.2013?

  Onko minun vikani ettei Sonera saanut korjattua liittymää?

  Onko minun vikani että 4-portin konffausta jouduin odottamaan lähes kaksi viikkoa?

  Huh.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2013
 25. Nereid

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2004
  Viestejä:
  416
  Mikäli ongelma koskee ainoastaan pingiä tms. ICMP protokollaa, niin TSIC ainakin harrastelee sitä, että mikäli jostain kohtaa verkkoa meinaa kapasitetti olla koetuksella, filtteröidään ICMP-viestejä pois. Lieköhän sitten TSF ottanut saman toimintatavan joiltain osin?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti