Sonera 100 / 10 VDSL2

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja boss28, 11.12.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Kapteeni_Kuolio

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2002
  Viestejä:
  4 046
  Mulla on nyt ollu kahdessa asunnossa (joo, kaksi asuntoa kun täytyy välillä opiskella toisaalla kuin missä koti on) soneran natsikiinteistösoppari-VDSL ja aivan todella perseestä molemmissa paikoissa.

  Koti on Pasilassa, SATO:n kämppä ja saton supersoppari joka estää esim. kaapeliliittymät näissä taloissa ja tarjoaa soneralle täyden monopolin... NOOOOOH... yhteys on poikki useita kertoja viikossa, viimeksi viime viikolla vuorokauden. "Verkossa on jotain vikaa". Nopeudet on luokkaa 90/5, mitkä periaatteessa riittäis, mutta tää netin pätkiminen ketuttaa eniten. Zyxelin kytkymodeemi on ihan surkea, siitä droppaa välillä wlan (talouden läppärit ja puhelimet on wlanissa joten huomaa helposti) ja välillä langalliset (peliPC ja ps3), eivätkä takasin tule ilman modeemin buuttausta.

  Kakkosasunto mulla on Kotkassa, ja siellä ihan sama show paitsi että kaista on 45/2. Soneran ukkeli kävi mittailemassa piuhoja, ja vaikka talo on rakennettu 2002 .. tuomio oli tyly: "taloyhtiön pitää remppailla teidän kaapelit, höhöhöö" ja senhän arvaa miten paljon taloyhtiö kiinnostui puhelinkuparien rempasta..

  Pahinta tässä on että eroon ei pääse, kun ei voi muuhunkaan palveluntarjoajaan vaihtaa kun tää superdiili on sorvattu taloyhtiön kollektiiviseen anukseen... sonera pwnaa kaapelit, ei voi tilata edes maksu tv:tä muilta palveluntarjoajilta.... ADSL:n "ehkä" voisi hankkia, mutta ei toisaalta kiinnostaisi luopua suuremmasta kaistasta. Ennen tätä Sonera-sekoilua mulla oli welhon laajakaista joka toimi kuin junan vessa parin vuoden ajan ensin 100/5 ja sitten 200/10.

  Viiveistä: latenssit on nyt ilman virheenkorjausta luokkaa 10-20ms suomeen. Virheenkorjauksen kanssa 40-50. Yhteysongelmat vähenivät neljäsosaan kun virheenkorjauksen poisti käytöstä, ja latausnopeudetkin nousivat n. 70mt/s --> 90-95mt/s.

  Tää soneran superdupernetti on nyt pääasiallinen syy miksi laitoin uuden kämpän hakuun. Hemmetti että osaa ketuttaa. Ja tonne aspaan ei viitti edes soittaa kun siellä vastaa joku hemmetin robotti, joka rupee kerta toisensa jälkeen vittuilemaan että "tarkista kanssani, onko laitteen johdot..." .. aah, noin sata kertaa mieluummin kuuntelisin jotain hissimusiikkia sen vartin!!
   
 2. Deranger

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2004
  Viestejä:
  671
  Varmistan vielä, että otit siis Soneraan yhteyttä ja pyysit ottamaan virheenkorjauksen pois päältä vai? Kuinka helpolla sieltä saa kiinni henkilön joka noita asetuksia osaa muuttaa jos aspasta vastaa tosiaan lähinnä joku robootti?
  Ei kyllä kovin lupaavalta vaikuta. Saispa tän vanhan TOASnetin viedä mukanaan kun muuttaa... :)
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Kapteeni_Kuolio

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2002
  Viestejä:
  4 046
  Juuh, soneralle soitin.

  Puhelu menee siellä sellaseen vastaaja-robottiin, jolle pitää sitten puhumalla vastailla sopivia lauseita. Sitten se robotti kuulee väärin, yhdistää johonki tai ei yhdistä minnekkään. Noh, kyl sieltä varttitunnin yrityksellä aina jonkun saa kiinni, ja sen jälkeen pyysin yhdistämään tekniseen tukeen. Siellä piti hyppiä parilta ihmiseltä toiselle, kun ensialkuun ei tunnuttu tietävän virheenkorjauksesta tai ylipäänsä mistään "onhan johdot kunnolla"-tasosta eteenpäin tekniikasta mitään.
  Pyysin aina yhdistämään jollekkin muulle, kun kävi ilmeiseksi että asiantuntija ei tiedä että mistä on kyse. Oisko ollu kolmas tai neljäs kun tärppäsi kohdalle jonka kanssa sitten päästiin asiaan :)

  Ja joo, ottivat virheenkorjauksen päältä seuraavana päivänä siitä kun "tiketti" oli mun soiton perusteella luotu järjestelmään. Eli eivät tee samantien, vaan sitten kun joku äijä/matami siellä jaksaa/viitsii/ehtii moisen täpän sun konffeista käydä niplustamassa pois.

  Soneralla on ihan neuvostoliiton meininki. Asiakkaana tunnet olevasi lähinnä vaivaksi, ja sellainen välttämätön paha jota yhtiön täytyy jotenkin sietää. Mitään palvelua ei ole, ammattitaitoa tuskin kellään ja suojamuuriksi on tosiaan luotu kaikenmaailman puhelinrobotit ja nettivikapalvelut asiakkaita karkottamaan.

  On muuten internetsit ollu poikki eilen ja tänään. Vikapalvelun mukaan vikaa ei ole, ja asiakas on väärässä jos kokee että vikaa on. Tervetuloa ISP-helvettiin, tää jätkä onneksi irtaantuu tästä firmasta ja toivottavasti pysyvästi!
   
 5. Deranger

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2004
  Viestejä:
  671
  Jeesjees, noh kun kiinteistöliittymän perusnopeus on "ilmanen" (vastikkeissahan se kai sitten maksetaan), niin kai se pitää ainakin testata. Jos kävis vaikka tuuri. Pitkän tähtäimen suunnitelmassa oli kyllä kiinteistön tietoliikenneyhteyksien uusiminen, joten säkällä sinne vedettäis jossain välissä kunnon eetteri ettei tarttis minkään moteemien kanssa enää pelata herran vuonna 2012.
   
 6. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 437
  Ne eetterin kanssa käytettävät päätelaitteet sijaitsee taloyhtiön tiloissa. Ja jouduthan sä ostamaan reittimen, jos haluat useamman koneen samaan verkkoon/wlanin kanssa käyttää.

  Jos asuntoon tulee kuitu, tarvitset nimenomaan kuitumodeemin.

  Uudemmat kohteet ovat kuidutettu/eetteriä, vanhempiin vedetään ehkä putkirempan tai muun peruskorjauksen aikana.
   
 7. Deranger

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2004
  Viestejä:
  671
  Hyvin tässä on pärjäilty vuodesta '98 vaan eetteripiuhalla koneesta seinässä olevaan RJ-45:een. Mitäs sitä ny himassa montaa konetta tarttee. Kännykkä on netissä mobiilisti. :) Kuidun vetäminen kämppiin tuntuu turhalta, kyllähän kuparinen eetteri venyy gigaan asti ja on käyttäjälle helpoin kun ei mitään muuntimia eikä modeemeita tarvitse. Kytkinpatteristo ja reunareititin vaan yhtiön tiloihin ja huoneistoihin verkkopistoke. Helppoa ja kivaa ja toimii kuin junan vessa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.08.2012
 8. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 437
  Täällä kuidutettiin taloyhtiön jokainen asunto. Kivasti kuitunetti toimii. Itseasiassa kuparinen eetteri cat5 ei virallisten testien mukaan toimi 100m matkalla kuin 100megaisena. Cat5e/cat6 toimii 100m matkalla 1gigasena.

  Ja jos sä haluat kytkeä enemmän laitteita ja puhelimia wlanilla, wlan-reititin.
   
 9. Galaxy

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2000
  Viestejä:
  1 963
  Soneralta saapui VDSL2 modeemi tänään, mutta yhteys tuntuu yhä olevan 24/2 ADSL. Status näyttää tältä:

  [​IMG]

  Voiko tuon nyt tulkita siten että vain ADSL pelaa ja VDSL ei? Selailin valikoita eikä missään voida esim. englanniksi sanoa mitä yhteystapaa käytetään... Mitä kokeilen, 100/10 pitäisi kuitenkin olla?

  Lukeehan tuolla muodostettu yhteysnopeus 26 / 1 Mbit :( Uplink nopeus pudonnut...
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2012
 10. Timppah

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2011
  Viestejä:
  101
  Onko muilla ollut ongelmia tuon soneran tarjoaman zyxelin modeemin kanssa? nettinä siis 100/10 vdsl.

  Pari kertaa viikossa pitää käynnistää uudestaan koska yhteys modeemiin katkeaa joillain laitteilla. Eli siis toisessa koneessa saattaa netti toimia aivan normaalisti ja toisessa ei pääse edes modeemin asetuksiin käsiksi. Bootti auttaa aina.

  Soneralta laittoivat toisen samanlaisen modeemin kun valitin asiasta. Vika ei kuitenkaan poiustunut.
   
 11. Kapteeni_Kuolio

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2002
  Viestejä:
  4 046
  Samaa on täällä tehnyt tuolla zyxelillä vuoden päivät. Itseasiassa siitä 8kk ollut myös sama modeemi mun opiskelija-asunnossa, soneran taloyhtiö-VDSL sielläkin, ja samat ongelmat.

  Mulla välillä droppaa joku yksittäinen laite (esim. läppäri tai puhelin), välillä droppaa joko koko wlan tai kaikki langalliset. Buuttaus on ainoa toimiva fixaus mitä mä tiedän, ASPA ei osannut oikein sanoa mistä johtuu ja soneran "tukifoorumilla" samasta asiasta tuntuu valittavan kaikki tuon modeemin omistajat jotka sinne foorumeille vaan on eksyny.
   
 12. Timppah

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2011
  Viestejä:
  101
  Joo soneran foorumimilta lueskelin samaa myös mutta ainut vastaus siellä on ollu että "ota yhteyttä vikapalveluun"
   
 13. tehjone

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2003
  Viestejä:
  2 046
  Aikasemmin ongelma, että modeemi tippu linjalta. Purin sisäkaapeloinnin pois ja laitoin modeemin niin lähelle sisäänvetoa kun mahdollista. Nyt ongelma, että kahden vko välein katkeaa. Modeemi linjalla kuitenkin. Ongelma yleensä ratkennut modeemin boottaamisella. Mutta traceroute ei kuitenkaan jää modeemiin vaan seuraavaan hoppiin.

  Voi muuta kun sanoa, että laadultaan suhteellisen paska tämä vdsl2 tekniikka. Ärsyttää vaihdos kaapelitekniikasta pois, nettikatko ehkä kerran vuodessa.
   
 14. Timppah

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2011
  Viestejä:
  101
  Onkohan tuo ongelma nyt noissa soneran tarjoamissa zyxeleissä vai ihan vdsl2 tekniikassa? onko kellään ollut muun merkkistä/ mallista modeemia käytösä?
   
 15. juho212

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2010
  Viestejä:
  167
  Täällä on saunalahden huoneistokaista eli vdsl2 50/10 ja modeemi nyt on susipaska zte mutta kerran pystyyn päästyään pysyy kyllä linjalla tasan niin kauan kuin sähköä riittää eli ei ole tekniikasta kiinni
   
 16. Kainy

  Rekisteröitynyt:
  17.02.2003
  Viestejä:
  313
  Täällä on kyllä toiminut tuo zyxelin modeemi ihan ok. Noin vuoden ollut nyt vdsl2 käytössä, eikä kyllä kertaakaan ole tarvinnut modeemia bootata. Pari katkosta on ollut, mutta varmaan johtuneet sonerasta. Ehkä sitten jotkin harvat jopa toimii. :)
   
 17. waraani

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2007
  Viestejä:
  1 147
  Noissakin jumittelu ja jumittelemattomuus on kiinni firmwaresta, modeemin suorituskyvystä itsestään; siltaavana kyllä jaksavat, mutta NAT päällä ei, jne.
   
 18. Deranger

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2004
  Viestejä:
  671
  Hommasin tuon Telewellin TW-EV904 modeemin ja kävin pikaisesti testaamassa uudella kämpällä. No eipä tietenkään toiminut. "Internet" valo palaa punaisena, joka manuskan mukaan tarkoittaa "Punainen valo palaa, kun WAN-portti ei saa haettua IP-osoitetta." Kun rekisteröin kiinteistöliittymän sain muutaman kuittausmailin Soneralta, mutta niissä ei puhuttu mistään verkkoasetuksista mitään, joten oletin että oletusarvojen pitäisi toimia. Ilmeisesti ei sitten kuitenkaan. Mitään arvauksia mitä lähetä yrittämään?

  edit: ilmeisesti firmware pitäis ainakin päivittää...
   
  Viimeksi muokattu: 26.08.2012
 19. syklonus

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2011
  Viestejä:
  16
  Soneran sivuilla lukee, että juuri tuo teikäläisen TW-EV904:n kanssa on ongelmia Soneran verkossa. Korjaantuu kuulemma firmispäivityksellä.

  Ohjeet ja vinkit - Toimiviksi testatut VDSL2-modeemit
   
 20. Takamisakari

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2004
  Viestejä:
  5
  Samassa veneessä ollaan muiden Soneran vdsl2 & Zyxel -ongelmaisten kanssa. :mad:

  Sylettää aivan saatanasti tuo jatkuva jumiminen, että pitikin haksahtaa Soneran asiakkaaksi. Kaksi vuotta tässä sitten löysässä hirressä roikutaan.

  Boottausta vaaditaan väh. kerran viikossa. Ei kestä kauaa sen jälkeen kun hallintaliittymään ei pääse kiinni logeja tutkimaan vaan timeouttia puskee, vaikeuttaa lievästi sanottuna troubleshoottausta. Kunpa olisikin vain jokin niin yksinkertainen keissi kun firmiksen päivitys, mutta uusin näyttää olevan jo käytössä.

  Aspaan ei ole ollut kiinnostusta soittaa sattuneesta syystä, asiasta jotain tajuavan kiinni saaminen lienee melkoisen metsästyksen takana.
   
 21. Kapteeni_Kuolio

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2002
  Viestejä:
  4 046
  Jees mulla lahos nyt täältä kotiosoitteesta toi zyxelli, lähettäävät soneralta uuden joka "voi kuulemma olla sama tai erilainen modeemi". Viimeviikolla netti pätki kahdesti soneran verkkovian takia, ja nyt keskimäärin joka toinen päivä joutunut boottaamaan modeemia (ennenkuin tänään koitti elokuun viimeinen vähän etuajassa... ei pala valot, ei).


  Oli mielenkiintoset ASPA-puhelut, voi jeesus sentään. Toi robotti on jotain niin jäätävää. Ainoastaan ne ihmiset sen robotin jälkeen on enemmän jäässä :D
   
 22. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Jos valtaosa nykimisistä johtuu soneran tarjoamasta Zyxelistä, niin eikös tilanne parane modeemi vaihtamalla?
   
 23. Timppah

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2011
  Viestejä:
  101
  Toki, mutta jos sonera sen ilmaiseksi tarjoaa kuka haluaa maksaa sen 100e modeemista?
   
 24. tehjone

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2003
  Viestejä:
  2 046
  Itsehän ostin oman modeemin kun en halunnut WLAN hässäköitä mukaan. Pelkkä silta, ei pitäisi olla kauhean monimutkainen.
   
 25. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 437
  Ja tuo TW-EV904 taitaa olla vaan se kaikkein paras/luotettavin VDSL2 modeemi.
   
 26. Sami Lehtinen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2012
  Viestejä:
  733
  Testasin sitä aikanaan Zyxelin kanssa ja päädyin siihen että Zyxel on parempi.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti