Sonera 100 / 10 VDSL2

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja boss28, 11.12.2009.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Lasse_hcm

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  166
  Soneralta oli mukava yllätys kun valokuituni jota myös sonera viihteeni käyttää nostettiin 24mb 100mb, eli ilmeisesti talossa on käyty vaihtaan vdsl ja taloyhtiö saattanyt liittyä.... en ole niin perillä, kustannusten kuten kaapelitv ja internet yms uhdistämisestä ja kilpailuttamisesta puhuttiin noin vuosi sitten.

  Hienoa kun liittymän nopeus nousi.

  Itselläni on kaksi liittymää, toisessa viihde, eri käyttöpaikkaosoitteissa - nousiko valokuidun nopeus 100mb (50-100) kummassakin käyttöpaikassa?

  Yeah, kerrankin olen iloinen kun olin juuri maksamassa laskua - otti päähän. Sit luin meilin Soneralta ja kävin speedtestaa - ja tosi hyvää nopeutta anto.

  Congrats Sonera, tällä kertaa teitte sen(!).  Mut kuule miks mäe pääse kirjautuu omille sivuille niillä yli-tunnuksilla jotka oon tehny verkkopankissa? Mä en sitä 5e euroa maksa ku koskaan en saa edes muistutuksia, maksan laskut ajallaan, tosin viime tipassa kun samaan aikaan maksetaan kaikkea muutakin laskua - Soneran tulisi ottaa tämä humioon. Mutta ei - viittä euroa tungetaan joka alskuun ja lasketaan sekunneilta viivästyskorkoa. Hitto mitä koronkiskojia. Vaikeat ajat. Sain erään laskun asiasta joka oli sovittu ilmaiseksi 1,5 vuotta sitten, mutta sitten nyt tulikin lasku. On kyllä yrityksillä tiukkaa.

  Mut e varmaa tilaa viihdettä toiseen käyttöpaikkaan. Vähän hirvittääkin ei mul vissiin ollu siinä toisessa ku määräaikane.

  Ku tää ala on massoille pikkurahalla tavaraa, ja kilpailu on kovaa. 10e pitäisi saada perusnetti - siis kunnon netti. 5eurolla vaikka slow netti. Viihde päälle 10e ja + muita palvelita kuten kanavapaketteja. Nousee helopsti 50e ja ylikin lasku, ja näitä asiakkaita kuritetaan viidellä euroilla kun uusilla asikaille tuputetan vaikka mitä luksusta puoli ilmaiseksi. Suurin massi tulee kuitenkin niiltä tilaajilta jotka vaan tilaavat sovittuun hintaan ja niitä on paljon - kunhan toimii.

  Niin kunhan toimii yhteistyö asiakaspalvelun kanssa.

  Sonera Mobiili Viihde taasen ei millään suostu toimimaan selaimella, silverlight virhettä tulee vaikka silverlight on asennettu kaikkine päivityksineen.
   
 2. SoneraPartio

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2012
  Viestejä:
  822
  Kuulostaa siltä, että muutoksia on taloyhtiössä tehty! Hieno juttu, että sait nopeamman yhteyden käyttöösi. Uskoisin tämän nopeudennousun koskevan nyt ainoastaan tätä toista yhteyttä. Toisessa osoitteessa nopeus pysynee samana.

  Kokeilitko myöhemmin uudelleen kirjautua Omille Sivuille? Yleistä vikatilannetta ei ole tiedossa mitä asiaa äsken kurkkailin. Olisiko hetkittäistä katkosta? Kokeilehan myöhemmin uudelleen ja jos tarvitset maksutietoja niin olehan meidän aspaan yhteydessä (puh. 0200 17000) tai verkkoasioinnin kautta!

  Jopas se MobiiliViihde temppuilee kanssasi. Toimiko aiemmin normaalisti? Uusin versio on kuitenkin selaimestakin käytössä? :think:

  Jari@SoneraPartio
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Vermon

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2000
  Viestejä:
  1 877
  Jahas, tnnet tuntuu olevan blokattu palveluntarjoajan puolelta.

  Esimerkiksi saunalahden mobiiliverkossa toimii kaikki aivan normaalisti, mutta soneran kuidulla ei. Ongelma ei ole käyttöjärjestelmässä tai käytettävässä laitteessa, koska millä tahansa toimii, jos vaan vetää yhteydet sauniksen mobiilin yli, mutta heti kun kytkee minkä tahansa laitteen soneran kuituun, langattomasti tai langalla, niin ei toimi. Myöskään modeemi ei löydä mitään tnnetin urleja traceroutilla, vaikka mikä tahansa muu löytyy kyllä.

  Muilla vastaavaa ongelmaa?

  Edit: No nyt rupesi toimimaan viimeinkin. Vika ilmeni siis eilen siinä puoliltaöin.
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2014
 5. Valtteri Ekola

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  215
  Onko kellään tietoa pystyykö Soneran P-870HN-51b boksissa laittamaan jostain SNR marginille rajoja, että kättelisi vaikka vähän alemmas? Kun välillä tuntuu pitävän jonkinlaisia mietintätaukoja tuo boksi, että joskos olisi linjavirheissä syytä.
   
 6. zilp

  Rekisteröitynyt:
  08.07.2010
  Viestejä:
  4
  Suosittelen lämpimästi kaikkia jotka ovat ostaneet Soneralta tuon Zyxelin P-870HN-51b - ja jos teillä on sen kanssa ongelmia niin ottakaa yhteyttä suoraan takuu@zyxel.fi. Itse sain sieltä uudemman version, kun ei tuota vanhaa romua enää mistään muualta saa kuin Soneralta.

  Tosiaan meillä kävi asentaja jo toukokuussa ja silloin vaihdettiin kuparia mistä tuo netti asuntoon tulee. Se ei vielä auttanut, mutta modeemin vaihto auttoi ainakin siihen että nyt kun yhteys pätkäisee useamman kerran päivässä niin enää sentään modeemi ei kaadu samalla.

  Tein lokakuun alussa uuden vikailmoituksen, mutta se Soneralta unohtui.. tai siis anteeksi "jäi seurantaan" - kuukaudeksi, kunnes kyselin asiata facebookissa ja ohhoh, sittenhän seuraavana päivä tuli tekstari että ongelma korjattu. No nyt olivat laittaneet linjan 110M, ja tilanne vaan huononi! Joten taas yhteyttä ja nyt sain sovittua huollon. Suhteellisen kyllästynt huoltomies (ei tainnut olla eka VDSL2 ongelma) sitten soitteli ja kyseli että onko siihen kokeiltu tuota hitaampaa yhteyttä, kun nuo runsaat FEC ja CRC virheet kertoisivat siitä. Hän sitten soitti Soneralle ja laittoivat tuon 50/10 moodiin. Miksei tätä voisi ostaa suoraan kuten kilpailijoilta? Tai miksei Soneran tyypit itse tätä kokeilleet osana vaikka tätä kuukauden kestänyttä "selvitysprosessia".

  Noh, nyt ei downstreamissä ole virheitä, mutta 10M upstream virheilee edelleen..
  katsotaan nyt. Sentään Downstream SNR nousi 6,6dBm -> 22dBm. Mitä tuo sitten tarkoittaakaan :)

  Nyt siis 8kk makseltu jo tästä ilosta. Onhan niitä "hyviäkin päiviä", ja silloin bittejä liikkuu niin ne kyllä liikkuvat nopeasti, mutta tuo pätkiminen jatkuvan virheilyn johdosta rasittaa. Onneksi en enää pelaa netissä, kun se harrastus kyllä olisi näillä liittymillä ihan mahdotonta. Ja harmittaa se että asiaan ei missään vaiheessa Soneran puolelta ole oikeasti tartuttu asiallisesti. Tai että miksi vasta Facebookin kautta saa jonkun oikeasti asiaa selvittämään..

  Alkaa tuo DNA 4G liittymä jo houkuttamaan..
   
 7. Orkesteri

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2011
  Viestejä:
  488
  Olen nyt pari päivää käyttänyt 100/10-taloyhtiölaajakaistaa. Soneralta ilmaiseksi saamani Inteno DG301 antaa piuhaa pitkin luotettavasti ainakin 70/10, mitä pidän hyväksyttävänä. Langattomasti saan kuitenkin laitteen vieressä 40/10, viereisessä huoneessa 30/10 ja toisessa huoneessa hädin tuskin 19/8. Kerrostalokaksio siis kyseessä, etäisyyttä mittauspisteisiin muutama metri ja yksi seinä. Kaikki laitteet tukevat n-standardia. Lähetyskanavaa vaihtamalla en saanut nopeuksia parannettua (huononnettua kylläkin).

  Onko tämä normaalia Intenon tuhnuisuutta, joka paranisi laitteistoa vaihtamalla? Voisin kuvitella sijoittavani rahaa modeemiin, joka tukee staattisia reittejä (static route), jotta voisin kikkailla itselleni Chromecastiin jenkki-Netiflixin. Kannattaako investoida ja mihin? Olisiko esimerkiksi Telewellin Dual Band -mallista syytä maksaa ekstraa?
   
 8. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Kyllä, paremmalla laitteistolla saat langattoman verkon nopeammaksi. Telewellissä myös 5Ghz verkko käytettävissä, jossa ei ole taajuuksissa ruuhkaa... Eli toimii vakaammin, mutta kantama ei ole niin suuri kuin 2.4Ghz.

  Mitä materiaalia seinät ovat, jos kovin paksut, WLAN signaali blokkaantuvat niissä.
   
 9. sardelli

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2013
  Viestejä:
  933
  edit:
   
  Viimeksi muokattu: 26.03.2015
 10. Orkesteri

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2011
  Viestejä:
  488
  Oho, kiitos vinkistä. Nyt alkaa jo hinta olemaan kohdallaan. En ollut myöskään tajunnut, että Telewell on suomalainen yritys.

  Minkälaisia nopeuksia olet saanut langattomasti, sardelli? Minkälaisissa olosuhteissa?
   
 11. sardelli

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2013
  Viestejä:
  933
  ......
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2014
 12. Hermanni

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2001
  Viestejä:
  113
 13. Sami Lehtinen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2012
  Viestejä:
  733
  Vilkaisin tuossa vähän BGP infoja ja Soneralla on sekä 6rd gateway, että normaali IPv6 / 32 blokki.

  2001:2003::/32 - tämä 6rd käytössä
  2001:2060::/32 - tämä normi blokki

  Tuossa 6rd tekniikassahan on se hauskuus, että teknisesti se on aika sama kuin 6to4, mutta käyttää operaattorikohtaista gatewaytä. Mä jossain vaiheessa uumoilin, että jokainen operaattori ajaisi omaa 6to4:ia, mutta sitähän tuo käytännössä onkin. Vaikka sitä sitten omalla nimellään kutsutaan.

  Eli tuohon 6rd osoitteistoon mahtuu koko IPv4 avaruus sisään, per gateway. Niin että jokaiselle IP:lle jää vielä tuo /64 käytettäväksi. Mikä sitten mitäkin osuutta siitä palvelee.

  Jossain vaiheess varmaan alkavat jakamaan myös IPv6:ia, kunhan päästään yli tästä 6rd vaiheesta, välissä on siis vielä mitä ilmeisimmin paljon IPv4 roinaa kun täytyy sen yli kulkea.

  Toisaalta myös 6rd blokista voi lohkoa normaaliin käyttöön ne osoite avaruuden osiot, jotka eivät ole operaattorin omassa IPv4 käytössä. Tuota kautta siis koko 6rd blokki ei välttämättä haaskaudu pelkkään 6rd käyttöön, jos sillä nyt on mitään merkitystä.
   
 14. BLVCKMVGIC

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2010
  Viestejä:
  1 375
  Mikähän on kun esim. googlen kuvahakuu käyttää ihan mistä vaan kuvasta niin latautuu ihan helvetin hitaasti kuvia? Välillä nettisivutkin lataa todella hitaasti ja pitää vaan hakata F5. Sitten peleissä ei kuitenkaan mikään pingi huitele?

  Googlen DNS käytössä, voiko vaikuttaa asiaan?
   
 15. tonkar Banned

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2012
  Viestejä:
  658
  Itselläni vaihtui kans Saunalahden 50/10 Soneran vastaavaan (Huoneistokaista). Kyllä on nyt pari päivää tökkinyt sivut aivan helkutisti. Pitääköhän tässä viikon käytön jälkeen jo alkaa soittelemaan aspaan.. huoh.
   
 16. Jyrde

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2009
  Viestejä:
  3 449
  Itsellänikin netti toiminut pari päivää todella hitaasti mutta myös pingit pelaamisessa on pomppinut. Tosin itselläni on adsl-syöpäke eikä kuitu. Kaveri valitteli samaa vaikka hänellä on kaapeli, kaikilla sonera kuitenkin.
   
 17. BLVCKMVGIC

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2010
  Viestejä:
  1 375
  Saas nähä miten jatkuu, nyt päivällä toiminut normaalisti.

  *koputtaa puuta*
   
 18. InsaneFinn

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  3 151
  Mä olen kans ihmetellyt tota nettisivujen tolkuttoman hidasta latautumista tässä parin viime päivän aikana. Välillä on kyllä toiminut normaalisti ja välillä taas hitaasti, myös tämän päivän aikana. Kellonajalla ei tunnu olevan merkitystä, kun hidastelua on ollut niin päivällä, kuin yölläkin.
   
 19. Orkesteri

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2011
  Viestejä:
  488
  Kiitos sardellin vinkin sain napattua Telewellin TW-EAV510 AC:n tuohon tarjoushintaan. 5 GHz:n alueella tuntuu tosiaan olevan paljon enemmän tilaa, sillä viereissessä huoneessa tulee nyt parhaimmillaan 58/12 (ennen 30/10) ja toisessa huoneessakin 48/12 (ennen 20/10) 2.4 GHz:n nopeuksia en saanut parannettua kanavaa vaihtamalla (1 ja 6). Tällä hetkellä olen tyytyväinen. Katsotaan, saanko tähän kiinteän reitin Chromecastia varten.
   
 20. Markkanen

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2007
  Viestejä:
  2 945
 21. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Viimeksi muokattu: 30.11.2014
 22. InsaneFinn

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  3 151
 23. tonkar Banned

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2012
  Viestejä:
  658
  e: poistettu
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2015
 24. kurkimies

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  6 438
  Tarkista ajureista, että sulla on käytössä väh. 100Mbit/s full duplex-asetus. Tuolla full duplex-asetuksella saa täyden nopeuden verkosta.
   
 25. Markkanen

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2007
  Viestejä:
  2 945
  Ihan mielenkiinnosta kyselisin, että jos valitan tästä soneralla mitä he voivat tehdä asialle? Tuskin alkavat lyhentämään linjaa valokuitumuuntimelle?
   
 26. olkitu

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  2 470
  Eivät tietenkään, eli asialle ei oikein voi tehdä mitään... Uudet kaapelit sisäverkkoon niin sitten voisi toimia paremmin...
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti