Smart-TV vai ei, ja jos, niin mikä? :)

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja HowdyHou, 19.10.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. HowdyHou

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2013
  Viestejä:
  2
  Minulla ei ole yhtään kokemuksia Smart-TV:eistä ja myyjäkään ei liikkeessä osannut vastata, niin kysynpä täältä... :comp:

  1. Onnistuuko elokuvien katselu WLAN:in kautta windows-koneeltani?

  2. Jos onnistuu, niin toimiiko tekstitykset?

  3. Toimiiko mikä tahansa Logitechin langaton hiiri ja näppis vai pitääkö ostaa valmistajan oma 100eur näppäimistö?

  4. Kannattaako suosiolla unohtaa Smart-toiminnot ja liittää vaan telkkariin kannettava tietokone?


  Onko kenelläkään kokemuksia näistä?
  Samsung 55" 3D Smart LED-TV UE55F6475 - Hinta: 1199 eur.
  LG 55" 3D Smart LED-TV 55LA660V - Hinta: 1099 eur.


  TV:n pitäisi olla vähintään:
  55"
  3D
  100Hz
  Hinta < 1200 eur.

  Suosituksia?


  Kiitos vastanneille jo etukäteen! :)
   
 2. TheIllustrator

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2007
  Viestejä:
  1 176
  1. Elokuvien katselu WLAN -yhteydellä Windows -koneelta saattaa onnistua. Kysymys on niin leväperäisesti aseteltu, että siihen vastaaminen on hyvin hankalaa (DLNA FTW!) Ja tosiaan, ne formaatit sekä muutoinkin WLAN -yhteyden versio (B/G/N jne.) määrittelee aika pitkälti toiston sujuvuuden. Yleinen nyrkkisääntö itselläni on ainakin, että kaikki minkä saa vedettyä langalla, vedetään langalla. Tällöin minimoidaan se mahdollisuus, että toisto toimii pätkien jne.

  2. Tekstitys voi toimia ja voi olla että ei toimi (savolainen vastaus). Riippuu tekstityksen muodosta (useimmiten .SRT toimii) sekä television merkistä. Uudemmat Samsungit kuulemma toistavat myös .sub -muotoiset tekstitykset.

  3. Tähän en osaa oman kokemuksen perusteella vastata. Arvataan, että ei toimi. Tämä siksi, että valmistajat todennäköisesti haluavat omien lisälaitteidensa myynnin maksimoida.

  4. SMART -toiminnot jotkut kokevat tarpeellisiksi ja käteviksi, jotkut taas aivan turhiksi. Itse kuulun jälkimmäiseen joukkoon. On todellakin käyttäjäkohtaista, että kuka niitä tarvitsee ja kuka ei. Jos et tiedä tarvitsevasi, et todennäköisesti tarvitse.

  En osaa vastata viimeisiin kysymyksiisi noiden mainitsemiesi televisioiden paremmuudesta. Merkkinä kuitenkin suosittelen omien kokemusteni perusteella Samsungin (omassa taloudessani on Sampan lisäksi Sonyn ja LG:n telkkarit). Myös Philipsin Smartista minulla on pienet käyttökokemukset, niiden perusteella en voi ko. merkkiä suositella.

  Yleisellä tasolla kuitenkin välttäisin Smart -telkkareita seuraavasta syystä: Ne ovat HITAITA. En voi väittää, että kaikki ovat, mutta suurin osa halvemmista malleista on helvetin hitaita toiminnoiltaan. Esimerkkitilanteena vaikkapa TV:n käynnistäminen ja päävalikon avaaminen. Näin yksinkertainen toimenpide kestää monella nykytelkkarilla todella kauan. Raivostuttavan kauan. :mad:

  Mitä vanhempi tai yksinkertaisempi tv, sitä paremmat vasteajat toiminnoille on. Tämä on nyrkkisääntö, jonka käytäntö on osoittanut. En ole käyttänyt kaikkia markkinoiden televisioita (kuka on?), mutta rajatut käyttökokemukseni ovat edellämainitun osoittaneet todeksi.

  Itse olen oppinut arvostamaan nykytelkkareista löytyvää DLNA -ominaisuutta. Wikipedia tms. lähde varmasti osaa kertoa kyseisestä ominaisuudesta tarkemmin, jollei se kohdallasi "soita kelloja". :kippis:
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. tyyta

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2010
  Viestejä:
  5 451
  Jos TV:ltä haluaa Smart-toimintoja, niin parempi ja halvempi ratkaisu on ostaa tavallinen TV ja liittää siihen Android miniPC, kuten vaikkapa Minix Neo X7 tai Tronsmart T428.
   
 5. SiB77

  Rekisteröitynyt:
  22.09.1999
  Viestejä:
  5 813
  1. Onnistuu mutta tietokone pitää olla päällä. Kopioi muistitikulle ja katsele isommasta ruudusta.

  2. Yleensä toimii.

  3. Logitech K400r toimii melkein kaikissa.

  4. Smart töllössä itse olen käyttänyt Netflixiä muut kikkareet on jäänyt käyttämättä vaikka kokeiltu onkin. Turhia ominaisuuksia lähes poikkeuksetta siis.
   
 6. focuscman

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2009
  Viestejä:
  2 132
  Ite oottasin nyt jos tv:tä hommais niin ihan sekunnin ja katsois että millainen se mtv3:sen nettisysteemi on jotta toimiiko tv:ssä suoraan.
   
 7. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 900
  Samsung f8005 on ainakin ihan kohtuu hyvä ja nopeasti toimiva smart tv. Riippuu vähän mihin on tottunut ja mitä hakee että onko smart tv sinun juttusi vai onko parempi käyttää vaikka jotain htpctä. Itselleni riittää samsungin smart tv, netflixit sun muut toimii suoraan ja kaikkeen riittää telkun perus kaukosäädin. Eikä tarvitse käynnistää kymmentä eri laitetta aina erikseen vaan riittää yksi napin painallus että telkku on päällä ja laikki toimii siitä. Tämä on sii todella helppo ja toimiva ratkaisu, joskin ei niin monipuolinen kuin htpc.

  Jonkun toisen telkun htpc sitten saattaa olla hidas ja huono, ei ole kokemusta kuin tästä sampan 55f8005 mallista.
   
 8. TheIllustrator

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2007
  Viestejä:
  1 176
  " Jonkun toisen telkun htpc sitten saattaa olla hidas ja huono, ei ole kokemusta kuin tästä sampan 55f8005 mallista. "

  Joko sinulle tuli ajatus/kirjoitushärö tai sitten käsite "HTPC" on sinulle erittäin vieras. Telkkareissa ei ole minkään sortimentin HTPC:tä.
   
 9. Zelll

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  1 001
  Muutenkin esim. videon toisto verkon yli koneelta toimii hyvin muissakin telkkareissa, joten ei tarvitse paria tonnia sen takia käyttää samppaan.
   
 10. pähk1nä

  Rekisteröitynyt:
  29.05.2011
  Viestejä:
  879
  Lähtökohtaisesti kannattaa valita se tv ihan muiden ominaisuuksien perusteella, älyä telkkariin saa kuitenkin suht edullisesti jonkinmoisen htpc:n muodossa. Täältä löytyy kanssa sampan f8005, joka käsittääkseni on smart-ominaisuuksiltaan markkinoiden kärkeä. Ja kyllähän tuolla varmaan netflixit sun muut katsoo, mutta esim. netin selailuun kannattaa jo kaivaa se pc esille. Vähiin on kyllä nuo kokeilutkin jääneet, kun pöytäkoneesta menee listan sisässä piuha töllölle.

  Minulta ääni siis pc:lle, oli se sitten kannettava tai mikä tahansa...
   
 11. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 900
  Juu siis piti toki kirjoittaa smart tv eikä htpc.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti