Sipilän I (ja "II") hallitus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja zZzzz, 20.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 684
  Mistä syystä Pöpilä haluaisi lisätä työttömyyttä? :facepalm:
   
 2. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Ei tässä koko show'ssa ole koskaan ollut kyse Sipilän henkilökohtaisesta halusta, ei edes Keskustan tai Kokoomuksen tahdosta. Tämä on puhtaasti EK:n ja Suomen Yrittäjien masinoima asia, joka yritetään runtata väkisin läpi. Kaikki tietävät, että tuollaisenaan se tulisi törmäämään perustuslakiin; tämän jälkeen onkin näppärää muuttaa se koskemaan kaikkia - myös niitä suuria - yrityksiä, sillä tästä on jo eduskunnan mandaatti. Tämä on härskiä puliveivausta, joka tulee pysäyttää.
   
 3. Minarkki

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2018
  Viestejä:
  299
  Irtisanomisen helpottaminen ei lisää työttömyyttä. Sen sijaan se lisää koettua painetta hyväksyä huonompia työehtoja ja pienempää palkkaa.

  Perusturva tietysti jarruttaa palkkojen romuttamista alimmissa palkkaluokissa, mutta eiköhän nälkäpelin seuraava jakso koskekin sitten sitä.

  Käytännössä kannattaisin sellaista mallia jossa perusturvan taso on hyvä ja irtisanominen helppoa, koska tämä lisää markkinoiden likviditeettiä. Itse en työnantajana uskaltaisi vakinaistaa yhtään ketään, koska riski saikuttamisille, vanhemmuuslomille, kurssituksille työnantajan piikkiin ja silkalle laiskottelulle ja ilmapiirin myrkyttämiselle ovat merkittävät ilman mitään oikeusturvaa.
   
 4. bassebasse

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2007
  Viestejä:
  972
  @Endemon tarvitsee yksinkertaisena ihmisenä yksinkertaisen selityksen, koska hänellä ei ole tarvittavaa kykyä ymmärtää työmarkkinoiden toimintaa tai halua perehtyä asiaan SAK:n twitter -tiliä tieteellisempien lähteiden kautta.
  Niin ketkä kaikki tämän tietävät? Pari AY-jäärää twatterissa? Käsittääkseni yksikään perustuslakiautisti ei ole asiasta vielä sitovasti lausunut mitään. Ja mikäli juuri tämä asia olisi perustuslain vastainen asettaisi se esim. yleissitovuuden perustuslaillisuuden vielä kummallisempaan valoon.

  Kaikkein näppärintä ja hyödyllisintä olisi helpottaa irtisanomisia kaikissa yrityksissä koosta riippumatta. Tällä olisi varmasti positiivinen vaikutus, sekä tuottavuuteen, että työllisyyteen.

  Henkilökohtaisia "kokemuksia" on tietenkin vaikea perustella, mutta perustele nyt kuitenkin tämä viimeinen lauseesi. Mistään kollektiivisesta ansiotason/tyehtojen laskusta ei nimittäin ole näyttöä esim. Tanskasta jossa fudut saa merkittävästi helpommin kuin Suomessa.
   
 5. Endemon

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2016
  Viestejä:
  759
  Tuottavuuden vaikutusta en oikein ymmärrä. Luultavasti vaikutus oisi negatiivinen, stressantuneet työntekijät tekevät enemmän virheitä ja sitä kauttaa työskentelevät tehottamammin. Työllisyytyyn vaikutus olisi ilmeisen negatiivinen. Jos irtisanomista helpotetaan, irtisanomiset lisääntyvät ei vähene. Toki myös otetaan hieman enemmän töihin, muttei likimainkaan sellaistä määrää, kuin irtisanotaan. Lisäksi työvoimaa pidetään epätasaisemmin. Ennenkaikkea ongelma on vanhat tehottomat henkilöt, jotka ovat työnantajille tappiollisia. Nämä joutuisivat pitkäaikaistyöttömiksi, jos irtisanomiset vapautetaan. Maksu näistä taas jää yhteyiskunnan vastuulle. Koska yritysten kylmä tehtävä on vain tuottaa voittoa, on valtion tähtävä lainsäädännöllä osallistaa organisaatiot tukemaan yhteiskuntaa. Lisäksi irtisanomisen vapauttaminen johtaa yrittäjien mielivaltaan(toki vain pieni osa yrittäjistä.) Hyvä esimerkki on jo aiemmin tässä puussa.

  Kysymys, miksi Sipilä haluaa lisätä työttömyyttä, niin Sipilä haluaa tehdä tulonsiirtoja valtiolta yrittäjille.
   
 6. bassebasse

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2007
  Viestejä:
  972
  No tässähän itse otat alla jo esiin yhden tuottavuutta korottavan tekijän, eli huono duunari ulos ja hyvä tilalle.
  Mitään näyttöähän tälläisestä ei ole esim. Tanskasta tai Saksasta.

  Sekä fudut, että palkkaukset lisääntyvät. Ei ole mitään syytä uskoa miksi kokonaisvaikutus työllisyyteen olisi negatiivinen, koska työllistämisen riski laskee ja se taas tekee työllistämisestä houkuttelevampaa.

  Mitä tarkoitat?

  Paskojen työntekijöiden hyysääminen tai firmojen pakottaminen pitämään töissä duunareita, joiden työpanos ei kata kustannuksia johtaa katastrofiin.
  Ensinnäkin tämä alentaa tuottavuutta ja sitä kautta kilpailukykyä. Ja kun näin käy kansantalouden tasolla, joko liksojen on laskettava tai homma korjaantuu työttömyyden lisääntymisenä.

  Toisin sanoen tuottavuuden kasvu on ehdoton ehto:
  liksojen kestävälle kasvulle
  kansantalouden kestävyydelle

  Toiseksi, työllistämisriskin kasvattaminen esim. irtisanomisia vaikeuttamalla laskee etenkin niiden huonoimmassa työmarkkina-asemassa olevien työllistymismahdollisuuksia. Ts. Pertti Pitkäaikaistyöttömän työllistymistodennäköisyys laskee sitä enemmän, mitä vaikeampaa on päästä eroon paskoista duunareista.
  Irtisanomisien vaikeuttaminen suojaa jo duunissa olevia paskoja työtekijöitä työttömien työnhakijoiden kilpailulta.

  Kolmanneksi, paskojen työntekijöiden hyysääminen laskee hyvien liksoja ja nostaa heidän työtaakkaansa, koska heidän tekemällä tuotolla pitää kattaa myös paskojen tekemät tappiot.

  Neljänneksi, valtiolla on jo erittäin helppo ja toimiva keino "osallistaa" firmoja, sen nimi on yhteisövero ja sitä maksetaan tuloksesta. Mitä suurempi tuottavuus sitä suurempi tulos ja yleensä myös sitä paremmat mahdollisuudet investointeihin ja tuotekehitykseen.

  Ja näinhän on käynyt esim. Tanskassa tai pienissä firmoissa Saksassa... eiku hetkinen?

  Jos nyt vaikka ensin selvittäisit itsellesi, mitä tulonsiirroilla yleensä tarkoitetaan.
   
 7. Minarkki

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2018
  Viestejä:
  299
  Irtisanomisen helpottaminen voisi jopa lisätä työyhteisön viihtyvyyttä, kun laiskureista ja myrkyttäjistä päästäisiin helpommin eroon ja sillä voitaisiin myös uhata. Mulla on ollut parissa työpaikassa tyyppejä jotka ovat olleet patalaiskoja ja jättäneet hommia muiden tehtäväksi ja sitten niitä mulkkuja jotka vaan kyräilevät ja vittuilevat ja vääntelevät kaikkea.

  Jos työvoiman määrällinen tarve on olemassa, irtisanomisten ja rekrytointien tasapaino ei muutu, vaikka irtisanomisehtoja ei olisi käytännössä ollenkaan(USA). Suuri vaihtuvuuspotentiaali loisi kuitenkin painetta suorittaa työ paremmin, koska alisuoriutujat ja tarvittaessa kuka tahansa voitaisiin korvata helposti. Jos itse rekrytoisin suureen firmaan määräperusteisesti työntekijöitä, he olisivat lähtökohtaisesti numeroita joiden työpanoksen tuoton olisi oltava yli 1.00, riittävällä marginaalilla ylöspäin. Kallistakin työvoimaa kannattaa rekrytoida, jos se tuottaa enemmän kuin maksaa, sillä liikevaihdon kautta firman tulosta on helpompi kasvattaa kuin korkeilla katteilla.

  Kuten jatkoin lainaamassasi tekstissä kirjoitusta, hyvä perusturva toimii hyvänä takaseinänä työehdoille ja Tanskassa perusturvan taso on korkeampi kuin meillä. Kortti on kuitenkin sellaisenaan olemassa, jos työntekijä kokee että hänen on valinnanvaran puutteen vuoksi otettava epäideaali työ vastaan, ja kun tällaisia hakijoita on riittävästi, voidaan tarjota huonompia etuja kunnes hakijoiden määrä karsiutuu tarvittavaan määrään. Kysynnän ja tarjonnan laki vaatii tietysti sen ettei voimassa ole esim. yleissitovuutta.
   
  Viimeksi muokattu: 26.10.2018
 8. bassebasse

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2007
  Viestejä:
  972
  Tanskan perusturvan taso, varsinkin ostovoimakorjattuna ei ole läheskään kaikissa tapauksissa korkeampi kuin meillä.

  Kuten jo tuli todettua, mitään yleistä työehtojen laskua ei ole havaittavissa esim. Tanskassa. Voi toki olla niin, että matching on heikompaa, koska työkkäri ei hyvällä katsele työstäkieltäytyjiä, mutta koska työmarkkinat toimivat paremmin myös työtilaisuuksia syntyy enemmän ja se oma unelmapaikka on helpommin saavutettavissa; jos siis se nyt yläpäätänsä on realistista.

  Ylipäätänsä tässä ei ole kyse mistään irtisanomisista ja niiden helppoudesta/vaikeudesta vaan siitä markkinapalkan muodostumisesta. Sotket tässä nyt kahta eri asiaa, jotka tosin molemmat vaikuttavat työmarkkinoiden toimintaan.
   
 9. kusiainen

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2012
  Viestejä:
  3 001
  Minusta Sipilän olemus on asiallinen ja kunnioitusta herttävä, oikea alfauros ja kaiken lisäksi miljonääri. Olen sitä mieltä, että koko halitus tulisi koota Jumalaa pelkäävistä lestadiolaisista miehistä jotta Suomi pelastettaisiin Perkeleen eksytyksestä.
   
 10. kusiainen

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2012
  Viestejä:
  3 001
  Rukoilen Sipilälle menestystä ja toivon hänen johtavan myös seuraavaa hallitusta. Sipilä osaa Jumalaa pelkäävänä miehenä vastustaa moraalittomuutta ja Perkeleen eksytyksiä.
   
 11. virtuaalireijo Banned

  Rekisteröitynyt:
  25.02.2016
  Viestejä:
  97
  Kansahan saa aina itsensä näköisen johtajan.

  Muistan vieläkin kun pöpilä sai vaimoltaan legendaarisen idean Kempeleen talon lahjoittamisesta "pakolaisten" käyttöön :D

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 31.10.2018
 12. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 003
  Pipilällä ja kumppaneilla alkaa puntti tutista :

  https://www.ksml.fi/kotimaa/HS-Poli...ääsy-arkaluontoisiin-potilastietoihin/1280379

   
 13. Minarkki

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2018
  Viestejä:
  299
  Tähän mennessä hallitus on laajentanut hyvin kyseenalaisille alueille:

  - Ihmisten finanssitietojen muuttaminen viranomaistoimille avoimeksi listaksi ilman yksilöityä rikosepäilyä
  - Massavalvonnan ja valtiollisen datalouhinnan de facto mahdollistaminen tiedustelulainsäädännöllä ilman yksilöityä rikosepäilyä
  - Terveystietojen avaaminen vapaaksi listaksi ilman yksilöityä rikosepäilyä

  Kun viranomaisten toimintaedellytyksiä aletaan priorisoida, kaikki ihmisten perusoikeudet ovat käytännössä vain haittatekijöitä, ja tyypillinen retoriikka lähtee siitä, että vain rikollisilla ja yhteiskunnan vihollisilla on salattavaa. Koko länsimaisen oikeusjärjestelmän perusajatus rapistuu, ja se ei mielestäni ole asia jota pitäisi voida edes käsitellä lainsäädännöllisistä lähtökohdista. Terveystietojen vuotaminen taas johtaa siihen, että tyypillisesti masennukseen ym. mielenterveysasioihin liittyvissä asioissa syntyy aina potentiaalinen vaara epäillyn omalle tai toisen hengelle tai terveydelle, ja olen ollut itse todistamassa tilannetta jossa pelkkä kouluampumisen käsittely ajankohtaisena ahdistusta henkilölle aiheuttaneena asiana käynnisti viranomaisprosessin.

  Totalitaristinen yhteiskunta saavuttaa tietyllä aikavälillä kulminaatiopisteen jossa se alkaa synnyttää epävakautta ja väkivaltaa itsensä takia. Koko ihmiskunnan historiassa mitään muuta kuin sortavaa valtiojärjestelmää vastaan ei ole taisteltu niin paljoa ja keskeisimmät yhteiskunnat (USA) on perustettu despotismia vastaan sotimalla.
   
 14. Minarkki

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2018
  Viestejä:
  299
  Onko muuten missään nähtävissä konkreettisia euromääräisiä summia, mitä tukia muissa pohjoismaissa on mahdollista yhteensä saada, mitä korvataan, kuinka paljon ja millaisia eri tukimuotoja on olemassa? Monet artikkelit ovat hyvin suppeita tai ne listaavat vain yksittäisiä tukimuotoja, esim. ansiosidonnaiset korvaukset tai työmarkkinatuen tai asumistuen, eikä toimeentulotukea ja siinä huomioitavia asumismenoja ja mm. sähköä, lääkkeitä ym. oteta huomioon.
   
 15. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 448
  Eipä ole kaukana sote:n kaatuminen...
  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/26...s-harkimon-yllatys-joka-voi-kaataa-koko-soten
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti