Sipilän I (ja "II") hallitus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja zZzzz, 20.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 366
  eihän tuo muuttaisi äkkiä ajateltuna ja lukematta mitään muuta, kuin kaikilta kerättäisiin enempi rahaa ja tavallaan olisi pakko olla liitossa.
   
 2. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030

  ? Kassa != Liitto. Rahantarpeesta on vaikea sanoa. Toisaalta jatkossa pitää korvata kaikkien ansiosidonnaiset, toisaalta kassamaksuihin osallistuisi jokainen. Ja mielelläni maksan enemmänkin, tämä on ihan oikeudenmukaisuuskysymys niin kauan kun valtio joka tapauksessa kustantaa 95% niistä ansiosidonnaisista ja kassa 5%.

  Liittoon ei tietenkään tarvitse kuulua.

  Ja kyllä muuttaa: osa ihmisistä herää tajuamaan ettei liittoon tarvitsekaan kuulua (tämä on vain hyvä asia), osa alkaa saada ansiosidonnaista vaikkei kassoihin kuulunut.
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2018
 3. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Kokoomuksella taitaa pyyhkiä gallpupeissa ainakin toistaiseksi ihan hyvin, mitä voi pitää pienenä ihmeenä. Keskusta sen sijaan on liemessä. Kuitenkin uuvatit varmaan haluaa profiloitua mieluummin kaupunkilaiseksi kuin maalaiseksi puolueeksi, elleivät sitten halua lähteä maaseudulle haastamaan persuja. Tähän toki vaadittaisiin jokin sellainen agenda, josta ovat pyrkineet pois tuon hajoamisen myötä. Kokoomus olisi sikäli luonnollisempi vaihtoehto, mutta kokkareiden halukkuutta liittoon voi myös kyseenalaistaa.
  Vihreille tuollainen olisi sen sijaan ihan älytön imagotappio. Vaikka Touko-Pouko ei ehkä penaalin terävä kynä pr-mielessä olekaan, niin veikkaan kentältä tulevan palautteen olevan melko rajua, mikäli eksyy edes samaan neuvottelupöytään. Vihreillä on ollut myös ihan hyvä nousu päällä, joten sitä tuskin halutaan riskeerata moisella kimpoilulla.

  Vaihtoehdoksi jäänee joitain mikropuolueita, joilla uuvattien lailla ei riitä fanikunta edustuspaikkoihin asti.
   
 4. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
 5. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 832
  Tai sitten vaalien lähestyminen... Hesarissahan oli vasta uutinen kuinka SAK:n järjestämä "poliittinen lakko" nostaa aina demareiden kannatusta reilut pari prosenttia. Tällä kertaa keppihevonen kyseiselle operaatiolle saatiin irtisanomislain muutoksista.

  https://www.hs.fi/junkkari/art-2000005851554.html
   
 6. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  Poliittista lakkoilua. SDP == SAK ja tämä on vain yksi tosi hyvä vaaliase. Vasemmistoa ei kiinnosta paskaakaan jos maa on polvillaan. Olihan idea aikaisemmin ajaa valtiovalta alas ja korvata kommunistisella yhteiskunnalla.
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2018
 7. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Kyllä nyt enemmän hallitusvalta vaikuttaa ottavan käskynsä EK:lta, joka leikkii, ettei olisi osapuoli. Ehkä kaikille edes kohtuullinen yhteiskunta löytyisi näiden ääripäiden välistä?
   
 8. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 832
  Hallitukseltahan on jo tullut lievennysehdotuksia, mutta "jostain syystä" demarit eivät saa pidettyä SAK:ta kurissa vaan se haluaa vain kärjistää tilannetta lisää, siellähän uhotaan jo yleislakolla ja bensanjakelun katkaisulla. Luulisi että vanhalla lakkokenraali Rinteellä olisi vielä kontakteja liittoihin että voisi pyytää esimerkiksi neuvottelurauhaa :rolleyes:
   
 9. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Painetta. Sitä näillä lakoilla saadaan. Sipiläkin alkaa kuuntelemaan kun ei löpö virtaa letkuissa ja koko maa pysähtyy.

  Sinällään ymmärrän sen mitä Sipilän hallitus tuossa irtisanomislaissa ajaa takaa, tavallaan kannatankin ihan pienyrittäjien kannalta mutta en ole varma onko noin järeälle keinolle tarvetta. Suomessa on kyllä melko hyvä irtisanomisen suoja työntekijöillä ja periaatteessa kynnys irtisanomiselle täytyykin olla korkea, mutta tähänkin asti ollaan pärjätty ihan nykyisin pakista löytyvillä keinoilla.

  Ainahan on tuotannolliset ja taloudelliset syyt..
   
 10. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 832
  Ongelma on tosin siinä, että tuossa tilanteessa ay-jyrät katsovat voivansa määrätä kansalaisten valitseman eduskunnan toimintaa. Lakkoilulla kuuluisi painostaa vain työnantajia.
   
 11. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  11 940
  Ei poliittinen lakkoilu ole laitonta. Tästähän nousi vähän kohua, jotkut olivat sitä mieltä että työntekijöiden tulisi lakkoilla vapaa- ajallaan tässä asiassa. Ongelma on vain siinä että silloinhan se olisi käytännössä kyse mielenosoituksesta, ei lakosta per se. Ja lakko-oikeus on edelleen voimassa, tässäkin asiassa.

  Ahtaajia odottelen edelleen .. sitten alkaa tapahtumaan.
   
 12. Tlapio

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  1 593
 13. Paapaa

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  11 030
  AY-syöpä senkun perääntyy niin alkaa Suomen kansantalous kasvaa.
   
 14. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  :facepalm:

  Anna satanen, eiku viiskymppiä. Kas näin olen lieventänyt alkuperäistä vaatimustani.
   
 15. duck

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  418
  Tämä. Näköjään joihinkin uppoaa tällaiset "vedätykset" vielä? Ensiksi laitetaan tiukat vaatimukset jonka jälkeen tullaan mukamas vastaan saaden oma esitys läpi samalla näyttäen hyältä.
   
 16. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 832
  Ensin toivot että ratkaisu löytyisi ääripäiden välistä, sitten kuitenkin kompromissin eli ratkaisun haku sieltä kahden ääripään välistä ei kelpaakaan :D

   
 17. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  :facepalm:

  SAK:n tavoite on tuskin nyky-yhteiskuntaa, vaan vaikkapa 10 kuukauden lomat olisivat kivat. Täten ääripäät eivät ole EK:n märkä uni ja nykytilanne, vaan EK:n märkä uni ja SAK:n märkä uni.
   
 18. Holmen

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  892
  Hyvä Sipilä!

  [​IMG]

  Tj parta jo kasvaa..

  Täytyy sanoa. Millaisesta messiaan asemasta kaveri nousi pääministeriksi neljä vuotta sitten ja osittain ihan hyviä juttuja ja herättelyä yhteiskuntaan aluksi pm.n taipaleella, mutta mutta tämä loppu osio tarinasta ollut kyllä surkuhupaisaa (ja surullista) katottavaa. Valta nousee päähän jopa yrityselämästä hyppäävältä "pelastajalta".

  No vaalit on about puolen vuoden päässä.. :D
   
  Viimeksi muokattu: 21.10.2018
 19. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 990
  En tiedä Sipilän ansiosta, mutta se oli helvetin hyvä että saatiin toimiva hallitus maahan. "Sixpäk" oli heti rakenteeltaan vesitetty paska mikä ei sitten saanutkaan mitään aikaan.
   
  Viimeksi muokattu: 21.10.2018
 20. ylialokas

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  1 287
  Koska en tiedä niin kysyn, kertokaas nyt tietämättömälle miten mahdollinen uusi "irtisanomislaki" eroaa tämän hetkisestä. Millä tavalla irtisanomisesta tulisi helpompaa pienissä yrityksissä? Ymmärtääkseni, mitä olen sieltä täältä lukenut, irtisanominen pienissä yrityksissä vaatisi edelleen ihan samat varoitukset kuin ennenkin. Ei ketään irtisanota nyt, eikä uuden laintullen laittomasti, siitä joutumatta vastuuseen. Irtisanomiseen on aina oltava lain silmässä painava syy, on pitänyt perseillä isosti. Miten tuo tulisi muuttumaan mistä media nyt kohisee?
   
 21. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  No tarkkaa lakiesitystähän ei ole edes tiedossa, mutta nykyisellään ehdotus on oleellisesti että pienissä yrityksissä varoituksen voi antaa ja jos ei auta, myöhemmin irtisanoa, hieman vähemmän isosta perseilystä. Asiantuntijathan ovat jo haukkuneet lakia epäselväksi ja vasta oikeudenkäyntien jälkeen voi tietää mikä sitten näille on riittävän painava peruste.

  En kyllä usko, että tuolla on yrittäjille suurta apua. Tähänkin mennessä usein on ollut kyse siitä, että perseilevästä työntekijästä ei olla osattu hankkiutua eroon oikean prosessin mukaisesti, eikä se siitä mihinkään muutu. Lisäksi toistuvat sairaudet ja esimerkiksi raskaus säilyvät yhä kiellettyinä perusteina. Veikkaisin että yleisin ongelmatyöntekijä pienissä yrityksissä on sellainen joka sairastaa paljon, mutta terveenä pystyy töihin normaalisti, jolloin ei uusikaan laki tuo mitään irtisanomisperustetta.
   
 22. ylialokas

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  1 287
  En ymmärrä. Mitä se kuuluu jollekin ay-liikkeelle, mitä lakeja eduskunnassa säädetään. Varsinkin kun kyseessä on esitys. Lakkoillaan mieluummin sitten, kun sille olisi joku aihe.

  Ketään ei todellakaan saa irtisanoa ilman painavaa syytä. Ei nyt, eikä myöhemmin. Aina ensin tulee varoitus.
  Tosiasissa koko lakiesitys, tai se mistä puhutaan eli irtisanomisuojan muokkaaminen on täysin turhaa. Se ei vaikuta yhtään mitään minnekään ja aiheuttaa vain tätä ylimääräistä kärhänää. Sipilänä vetäisin sen pois. Mutta myös lakkoilemaan lähtevät saavat katsoa peiliin, eikä rinkirunkata yhdessä. Tässä ei voita ketään. Sellainenkin ajatus on hiipinyt mieleeni, mikä toistuu poliitiikassa usein.
  Sellanen good cop bad cop-tilanne. Ehdotetaan jotain aivan järjetöntä ajatusta ja mehustellaan sillä kaikissa medioissa. Aiheutetaan lieveilmiötä ja annetaan asian paisua. Vedetään esitys pois. Annetaan vastapuolelle fiilis, voititte. Esitetään jotain muuta asiaa perään, joka saa kaikkien siunauksen. Ilman edellistä konfliktia ja vain tämä viimeisin ollessa ainut esitettävä asia, ei koskaan menisi vastapuolelta läpi. Nyt aiheutettu hämminki sumuttaa ajatukset muualle ja lähes yhtä tyhmä/huono esitys menee porukalta heittämällä papereihin.
   
  Viimeksi muokattu: 21.10.2018
 23. Endemon

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2016
  Viestejä:
  759
  Eniten minua huolestuttaa, että SUomessa on näin paljon hemmetin tyhmiä ihmisiä, joska uskovat, että irtisanomiset lisäävät työllisyyttä. Ohjaisin nämä henkilöt, jotka väittävät irtisanomisen helpottamiset helpottavan kansantaloutta palaavan koulun penkille. Veronmaksajien rahoilla ne tuhansien työttömyyskorvaukset maksetaan, minkä tämän lain aiheuttama työttömyyden lisääminen aiheuttaa. Hallituksen väite on sama, kun väitän juoksevani nopeammin, jos ammun itseäni jalkaan. Kuinka tyhmänä SIpilä oikein kansalaisia pitää?

  Myöntäisi edes, että tämä on tulonsiirto työntekijöiltä ja veronmaksajilta pienyrittäjille. Se on ainut asia, mikä tämän takana on.

  Muuten irtisanominen on jo hyvinkin helppoa Suomessa verrattuna moneen muuhun EU-maahan.
   
 24. Endemon

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2016
  Viestejä:
  759
  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/f14d7cc5-9186-4e94-a91e-54d5bfbe6401_u0.shtml

  Tässä todisteita, miksi irtisanomissuojaa ei saa heikentää. Toki tämä tapaus oli jo mahdollista jo nyt, mutta sitten vastaavaa mielivaltaa pääsisi harjoitamaan ilman syytä.

  Kuten täälläkin mainittu, moni työnantaja haluaa työntekijöidensä parasta, mutta sitten on näitä vatipäitä, joilta tarvitaan lain suomaa turvaa.
   
 25. Endemon

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2016
  Viestejä:
  759
  On kyllä Sipilällä pokkaa valehdella uutisissa, että irtisanomislaki nostaisi työllisyyttä. Se, että irtisanominen helpotuu tarkoittaa, että ihmiset jää työttömiksi, kun irtosanomiset helpottuvat. Myöntäisi edes suoraan, että haluaa lisätä työttömyyttä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti